IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да ва запитам аз като новак, тези дивиденти с каква цел се дават и обикновено след дивидентите качва ли се акцията или пада и последно кога и по какъв начин се изплащат?
    мерси предварително

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
      Не можа да стигне 3-те кинта преди дивидент ,пусти спекуланти
      E kaк да стане 3 кинта, лудите не се ли наиграха, кой е тоя, който да набалончва хартия със спадащи печалби и дивиденти !?!?
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Не можа да стигне 3-те кинта преди дивидент ,пусти спекуланти

Коментар

• какво стана тука сега да не би да свършиха продавачите...хайде продавайте де,че неостана време
          Не е Препоръка за Покупко-Продажба на качествени и подценени акции като тази!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vig Разгледай мнение
            Здравейте,
            тъй като не мога да намеря съобщение от общото събрание, някой може ли да каже, на коя дата трябва да се притежават акциите, за да се получи дивидент.
            Благодаря предварително
            Трябва да си вписан в ЦД до 14 дни след ОСА, т.е. до 28.05.2014 г. Това ще означава, че право на дивидент ще имат тези, които са си закупили акции до 26.05.2014 г (понеделник), 2 дни преди крайния срок...

----------------------------------------------------------------------------------------

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ят ден след деня на ОСА, или към 28.05.2014 година.
            Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 26.05.2014 година.
            Протоколът от ОСА на дружеството може да бъде намерен на уеб страницата на Борсата
            Пълният текст на новината можете да намерите публикуван на финансовата електронна страница.

http://www.x3news.com/?x3id=81270
            Last edited by Чичо Манчо; 20.05.2014, 14:31.
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Дата за дивидент

Здравейте,
              тъй като не мога да намеря съобщение от общото събрание, някой може ли да каже, на коя дата трябва да се притежават акциите, за да се получи дивидент.
              Благодаря предварително

Коментар

• още известно време ще гледаме цената на тези нива(докато разпродадат влезлите зареди дивидента)и после продължаваме нагоре....моето виждане е че тази година ще е много по-успешна за акцията в сравнение с предходната...
                естествено....Не е Препоръка за ПП на ЦК!!!

Коментар

• засега цената на пшеницата от нова реколта се ориентира на 285-300лв/тон
                  в Русия и Украйна се заформя сехо време, но да видим как ще продължи, поне в следващите 10 дена прогнозата е за температури +28+30 градуса без валежи. пак ми се привиждат събитията от 2010г
                  Last edited by fortiss; 20.05.2014, 07:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от PolariS Разгледай мнение
                    Здравей fortiss,
                    моите наблюдения от последните, да кажем 5 години, когато видимо климата се промени са следните:
                    вариант 1 - нормални или много валежи през март/април/част от май - после сухо лято - добра или много добра реколта от всички култури, при перфектни условия за есенниците - много качествена реколта;
                    вариант 2 (2010 г.) - много валежи през цялата пролет и почти половината лято - проблеми с есенниците (фузариум, полягане, наводняване, покълване на класа, висока влага при прибиране) и добра реколта от пролетници;
                    Миналата година беше от първият вариант, тази вече започва да се говори за много висока влага и опасност от много фузариум по пшеницата. Според мен до края на месец Май ще се види накъде ще тръгне реколтата у нас.
                    Високата влага оказва влияние и на царевицата в един по-късен етап, когато се появяват едни идеални условия за масово развитие на плесента която съдържа афлатоксини, проблемна тема последните години в ЕС.
                    Така че влагата създава много от проблемите, ако сега спре да вали, и при тези количества торове които се хвърлиха тази година, смятам че ще е на добре.
                    Виж за цените - да се надяваме на задържане...
                    +1
                    Напълно те подкрепям. Цената на царевицата в България през този сезон се оказа доста над пазарната точно поради сухото време през юли - август 2013г, което спря развитието на афлатоксини. Амилум повишиха цените, за да няма износ и да си осигурят суровина, защото внос на качествена царевица - трудна работа - скъпа.
                    Относно цените - валежите ме притесняват. В ЕС, Украйна и Русия няма сериозни проблеми засега. Добрите запаси от царевица и соя в света не са нещо добро.А и Китай е почти извън играта с тези огромни вътрешни запаси от 72млн. тона царевица и 58 млн. тона пшеница - това по спомен. Този срив на цените, който очаквах миналата есен, да не се получи сега ???
                    Тогава жална им майка на ренти, дивиденти, цени на земя и други.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      в сряда като идвахме и се прибирахме от събранието прогизнахме от вода и градушка почти по целия път, само около моя град нямаше много, но пак си имаше, но малко
                      от хладното време царевицата не расте, а пшеницата и ечемика болудеват все повече
                      засега качеството пада от болестите, добива също, но не съвсем
                      още е рано да се каже
                      Здравей fortiss,
                      моите наблюдения от последните, да кажем 5 години, когато видимо климата се промени са следните:
                      вариант 1 - нормални или много валежи през март/април/част от май - после сухо лято - добра или много добра реколта от всички култури, при перфектни условия за есенниците - много качествена реколта;
                      вариант 2 (2010 г.) - много валежи през цялата пролет и почти половината лято - проблеми с есенниците (фузариум, полягане, наводняване, покълване на класа, висока влага при прибиране) и добра реколта от пролетници;
                      Миналата година беше от първият вариант, тази вече започва да се говори за много висока влага и опасност от много фузариум по пшеницата. Според мен до края на месец Май ще се види накъде ще тръгне реколтата у нас.
                      Високата влага оказва влияние и на царевицата в един по-късен етап, когато се появяват едни идеални условия за масово развитие на плесента която съдържа афлатоксини, проблемна тема последните години в ЕС.
                      Така че влагата създава много от проблемите, ако сега спре да вали, и при тези количества торове които се хвърлиха тази година, смятам че ще е на добре.
                      Виж за цените - да се надяваме на задържане...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Ами и те не били сигурни: може-не може.

Форти - мислех, че ще ги тормозиш повече с питаници.
                        няма да започвам темата за пенсионните фондове, защото това беше също мотив да прекратим дискусията

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

ееееееее, стига де
                          аз не съм деградивно настроен към добри компании
                          каквото исках да разбера - попитах, отговориха ми точно и достатъчно
                          нямаше нужда от повече, изградих си представа за бизнеса

вчера обикалях по ниви, които фонда миналата година е продал
                          и разбрах къде какво купуват в моя край сега и на какви цени

пак започнах да се притеснявам за цената на зърното от нова реколта, засега няма засушавания - с изключение на Канзас и Оклахома

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                            Искам да попитам колегите, които са ходили на ОСА, обсъждана ли е идеята фондът да инвестира в напоителни съоръжения и така да се вдигне цената на земята?
                            Предварително благодаря.
                            Цената на земята ще се вдигне най-ного с антихъхряшки съоръжения:
                            - вълчи ями със заострени колци по дъното.
                            - картечни кули.
                            - минни полета.
                            - патрулиращи автоматчици с шмайзери.

Тогава напоителни работи, няма смисъл да се турят тръби, та ромовете да има какво да берат.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнение
                              И аз доста съжелявам за този пропуск. Аз бях в центъра, на 3-и ред, зад блондинката която замалко да гласува и за, и против, и въздържала се

Аз обаче се замислих друго. При започване на събранието ми направи впечетление, че казаха, че може да се правят предложения, после при предлагането на одитния комитет пак казаха, че може да се правят предложения, а накрая за заплатите - йок, не може. Коментари?

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                                значи ние трябва да сме били пред блондинката
                                Бяхме пред представителката на Елана. Да и признаем, че тя първа започна дискусията.

Коментар

Working...
                                X