IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А относно ПФ на Импето - нямат тук по същата причина по която излязоха на смехотворни нива от Еларга и агрофинанса - щото са некадърници като болшинството си други ПФ дружки.
    Иначе щяха да рапортуват 25-30% годишна доходност за 10-те си години история, а не да се спорят като мангали сега с МФ на плюс ли са аджеба или на минус

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
      вода има за всички не се карайте
      Апселутно...

Метафората на Импе-то (за кенгуруто, гаргата и бракониерите) ми хареса... Комплименти!
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• вода има за всички не се карайте

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Toй винаги си е бил хейтър тук, сега тържествува
          Просто сам се изложи като кифладжия с епитетите си и се представи като както необосновано го нарече лорда - смешник.

Не искам да му влизам в стила - но казаното от него по долу чудесно приляга на някои негови роднини и окупираните от тях компании.
          То само да им видиш съдружниците през годините и сега е достатъчно.
          Е, не е така - Пипов - Тони е добър момък, както и ти - нехейтър е. Просто смята, че е побягнал оттуканка правилно и овреме - затова скромно си тържествува, което е негово право.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            Ха-ха, Тони, малко хейтърско изказване в момент, в който (може би за първи път) се появи някакъв проблем за "Адванса", и то забележи - не е създаден от дружеството, собственика или мениджънта му, а от явно некомпетентни (и/или материално стимулирани) малоумници във властта...

Недей така - бъди добър !

А иначе, не знам защо е тази злоба към дружеството. От една страна, по никакъв начин не е конкурент на Софармите. От друга - има си собствен начин за изкарване на пари за акционерите - добре, не е от блогороден бизнес с лекарства, но пък какво и е на търговията ? По-"мръсни' дивиденти ли изкарва отколкото Софарма ?

Така че, моля те недей така с лошо тук....

P.S. Най-малкото, злорадстваш твърде рано. Според мен нещата ще се оправят.... Колкото и да са само "черешари" на власт, предполагам ще проявят малко разум в крайна сметка....
            Мръсни дивиденти няма - всеки законен бизнес задоволява някаква потребност. А дивидентите на Атерата - ного по-сосни от същите на Софарма. Това няма нищо общо с нечии потребности. Аз не вземам земя под аренда, за да сея бобец - но имам Атерки. Не залагам Златният си кинт, но имам Жабоци. Хапчета не съм ял никакви от месеци, но имам всякакви Софарми.

Познавам хора, отказващи да проимат Жабоци - щото било мръсен бизнес... ама какво е казал император Веспасиян, измисляйки платените кенефи?

Коментар

Ха-ха, Тони, малко хейтърско изказване ....
              Toй винаги си е бил хейтър тук, сега тържествува
              Просто сам се изложи като кифладжия с епитетите си и се представи като както необосновано го нарече лорда - смешник.

Не искам да му влизам в стила - но казаното от него по долу чудесно приляга на някои негови роднини и окупираните от тях компании.
              То само да им видиш съдружниците през годините и сега е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                коментарите са винаги усмивка на моето лице......
                Бъди здрав!
                п.п. Защо твоя ПФ нямат нито една акция от тази читава компания?
                Ами не съм говорил с управляващите и не зная. Защо например нямат Жабоци - въобще никой няма Жабоци, освен ДСК-Родина? Да не искаш да кажеш, че още 13-а година са `фърляли бобец и са предвидили онзиденшната простотия? Дори и така да е - не можеха ли да направят парички в Атерата от 13-а досега?

Нямат Атерки - имат други хубави работи.

Бъди здрав и ти, драги приятелю: трябваше пак да си купиш Атерки на 2.42 вчера.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Тони - все едно да се присмиваш на кенгурът, задето не може да лети като гарга. Ами не може, защото кенгурът умее само едно - да бъде кенгур, но го умее съвършено, щом е еволюционно оцелял. Гаргата умее ли като него да прави пьяу-пьяу-пьяу-пьяу? Не: не умее - защото не е кенгур.

Така и сравненията между компании в различни браншове и бизнеси, е винаги в някакъв смисъл изкуствено. Атерата си е секси, управлявана е добре, справя се отлично с бизнеса си в своя бранш - комасация и търговия със земица - и като такава - комасираща - е немалко полезна. Настоящите събития нямат нищо общо с качеството на компанията - те са резултат на престъпно поведение отстрана на политиците... които утре могат да ударят по един или друг начин и други бизнеси и компании... или съобразно горният пример - появят ли се банда бракониери с пушки - дали е кенгур или гарга - все тая - и двете нямат особен шанс.
                  коментарите са винаги усмивка на моето лице......
                  Бъди здрав!
                  п.п. Защо твоя ПФ нямат нито една акция от тази читава компания?

Коментар

Ха-ха, Тони, малко хейтърско изказване в момент, в който (може би за първи път) се появи някакъв проблем за "Адванса", и то забележи - не е създаден от дружеството, собственика или мениджънта му, а от явно некомпетентни (и/или материално стимулирани) малоумници във властта...

А иначе, не знам защо е тази злоба към дружеството. От една страна, по никакъв начин не е конкурент на Софармите. От друга - има си собствен начин за изкарване на пари за акционерите - добре, не е от блогороден бизнес с лекарства, но пък какво и е на търговията ? По-"мръсни' дивиденти ли изкарва отколкото Софарма ?

P.S. Най-малкото, злорадстваш твърде рано. Според мен нещата ще се оправят.... Колкото и да са само "черешари" на власт, предполагам ще проявят малко разум в крайна сметка....
                    не злорадствам! Напротив тъжно ми е че прецакаха още един добър и коректен емитент!
                    Бях акционер и пожелах успех на всички оставащи на борда!
                    Обръщам внимание на един палячо, коойто не оценява това което получава даром!

Коментар

• Тони - все едно да се присмиваш на кенгурът, задето не може да лети като гарга. Ами не може, защото кенгурът умее само едно - да бъде кенгур, но го умее съвършено, щом е еволюционно оцелял. Гаргата умее ли като него да прави пьяу-пьяу-пьяу-пьяу? Не: не умее - защото не е кенгур.

Така и сравненията между компании в различни браншове и бизнеси, е винаги в някакъв смисъл изкуствено. Атерата си е секси, управлявана е добре, справя се отлично с бизнеса си в своя бранш - комасация и търговия със земица - и като такава - комасираща - е немалко полезна. Настоящите събития нямат нищо общо с качеството на компанията - те са резултат на престъпно поведение отстрана на политиците... които утре могат да ударят по един или друг начин и други бизнеси и компании... или съобразно горният пример - появят ли се банда бракониери с пушки - дали е кенгур или гарга - все тая - и двете нямат особен шанс.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975
                        Как си майка?
                        Сега кой ще плючеш за 300-та ти акции в атера?
                        Ако решиш да целуваш ръка на "смешника" - пиши на лични!

п.п. знам че те боли, но не спирам да се учудвам как може да сравняваш скопена "компанния" създадена изкуствено със закон, като франкенщайн, с най-големия български производител на лекарства?
                        Нима АТЕРА може да се разраства зад граница?
                        Нима АТЕРА може да прави обратно изкупуване, за да подкрепи цената?
                        Нима АТЕРА има право да обработва притежаваната земя?
                        Та тя АТЕРА дори май не може да въведе мелеорация, за да повиши цената на декара?
                        Дори в сравнение с другите адсици, които могат да ремонтират даден офис(или да купят геннератор) и да повишат качеството и наема му, или да го използват за рекламна площ, на какво разчита любимата АТЕРА на ДЪРЖАВНИ субсидии и на това че са купили актив в период в който поскъпва!!!!
                        Това не е читава компания,а изкуствено създаден мутант, мисля че сравението ти е смешно и ПОК Алианц го разбраха 2013!!!

Бъди здрав и по-мъдър!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          Бате Тони, много емоционално
                          Бате Тони бе търпелив и три дни мълча

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975
                            Как си майка?
                            Сега кой ще плючеш за 300-та ти акции в атера?
                            Ако решиш да целуваш ръка на "смешника" - пиши на лични!

п.п. знам че те боли, но не спирам да се учудвам как може да сравняваш скопена "компанния" създадена изкуствено със закон, като франкенщайн, с най-големия български производител на лекарства?
                            Нима АТЕРА може да се разраства зад граница?
                            Нима АТЕРА може да прави обратно изкупуване, за да подкрепи цената?
                            Нима АТЕРА има право да обработва притежаваната земя?
                            Та тя АТЕРА дори май не може да въведе мелеорация, за да повиши цената на декара?
                            Дори в сравнение с другите адсици, които могат да ремонтират даден офис(или да купят геннератор) и да повишат качеството и наема му, или да го използват за рекламна площ, на какво разчита любимата АТЕРА на ДЪРЖАВНИ субсидии и на това че са купили актив в период в който поскъпва!!!!
                            Това не е читава компания,а изкуствено създаден мутант, мисля че сравението ти е смешно и ПОК Алианц го разбраха 2013!!!

Бъди здрав и по-мъдър!!!
                            Бате Тони, много емоционално

Коментар

• Много благодаря на всички, които отделиха време и ми отговориха! А отговорите са наистина много интересни и ме карат да се замисля колко дълбока всъщност е тази тема.

Аз, както и предполагам много от хората тук, работя в сфера, която е сравнително рискована в случай на подобни катаклизми. Всички ние управляваме бизнеса си по един или друг начин, но всички тези умения биха били излишни в екстремни условия.

Обикновено инвестирам в начинания, които мога да контролирам и да управлявам, за да съм сигурен, че нещата зависят основно от мен, а не от обстоятелства. Остава да намеря решение и за случаите, в които нещата не зависят от мен, или от отделния човек.
                              Мнението ми не изразява препоръка.

Коментар

• Аз пък очаквам законодателите да продължат да бълват закони, които не са в интерес на гражданите на България.

В реалния свят побеждава злото. Само по филмите добрите побеждават.
                                Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

Working...
                                X