Ръста ще е през май, около събранието..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
хубава новина....ама само по оборот(ръста според мен ще го има но в началото на пролетта)
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic-187959/
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМене и захарта ме интересуваше особено, наистина ще пострада Бразилия до известна степен, ала пък индийците баш сега намериха върхова година да дадат....
Индия започва да изнася 2 млн. тона пшеница, което ще е заместител на руските доставки в Азия. Реколтата им от пшеница също беше рекордна, по различни оценки 95-100 млн. тона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНе е точно така. Има засушаване в северните и централни части на страната. То е от средата на декември, но през последните две седмици има валежи, не много обилни, но има и не са еднократни.
Понеже реколтите от соя и царевица са две, сега страна първата реколта. Загубите от соя засега въобще не се оценяват, даже анализаторите очакват рекордно висока реколта 93 - 95 млн. тона. Мисля, че това няма да стане, но 88-90 млн. тона ще я бъде със щетите до момента. Това е на нивото от миналия сезон. При царевицата също е нещо такова . чака се реколта 78-80 млн. тона, но е 74-75 млн. тона няма да е нещо много ниско. Засега няма основание да се смята нещо повече, освен ако сушата отново не затегне.
Относно цените - ами предполагам, че те ще останат на настоящите нива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениекакво ли ще стане с реколтата в тази част на света и по конкретно в Бразилия и дали това ще даде отражение и при нас...
http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VMOagk0cTIU
Понеже реколтите от соя и царевица са две, сега страна първата реколта. Загубите от соя засега въобще не се оценяват, даже анализаторите очакват рекордно висока реколта 93 - 95 млн. тона. Мисля, че това няма да стане, но 88-90 млн. тона ще я бъде със щетите до момента. Това е на нивото от миналия сезон. При царевицата също е нещо такова . чака се реколта 78-80 млн. тона, но е 74-75 млн. тона няма да е нещо много ниско. Засега няма основание да се смята нещо повече, освен ако сушата отново не затегне.
Относно цените - ами предполагам, че те ще останат на настоящите нива.
Коментар
-
какво ли ще стане с реколтата в тази част на света и по конкретно в Бразилия и дали това ще даде отражение и при нас...
http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VMOagk0cTIU
Коментар
-
Без да съм специалист, по мои наблюдения цената на българската пшеница се повиши доста и това е добре за фермерите и всички от сектора.
Основно влияние за това оказа поевтиняването на еврото и в по-малка степен очакванията за по-слаба реколта през 2015 година. Трети момент от нещата през 2014-2015 МГ е по-малкото количество мелничарска пшеница в света, но за сметка на това повече от друга година фуражна. Това надигна още цените на първата.
IGC понижиха реколтата през следващия сезон до 701 млн. тона от 717 млн. тона в тази МГ. Запасите също се понижават до 189 млн. тона от 196 млн. тона в края на този сезон. Запасите не са малки, като такива те могат да се определят при ниво около 170 млн. тона.
Това е прогноза - една суша през пролетта-лятото на 2015г може да преобърне нещата. При пшеницата отдавна не сме виждали проблеми с валежите и е време да станат.
До момента моите очаквания за проблеми при производството на етанол в САЩ не се оправдават категорично. За миналата седмица то е било 979 000 барела дневно, но запасите си остават високи 20,4 млн. барела.
Очаквам, че през 2015г добивите от пшеница в БГ ще са по-ниски от 2014г, качеството по-добро и цената малко по-висока - спрямо времето след жътва, не от настоящите цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениене съм песимист(все още е рано за ръст)...не случайно съм се ушил в атери до безобразие
просто смятам че има голям продавач,който ще облива бида тук поне още няколко седмици на тези цени за това и не бързам да си докупувам на тези нива,а съм сложил поръчките си малко по надолу
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеЩом ти си песимист за Атера, време е за ръст...не случайно съм се ушил в атери до безобразие
просто смятам че има голям продавач,който ще облива бида тук поне още няколко седмици на тези цени за това и не бързам да си докупувам на тези нива,а съм сложил поръчките си малко по надолу
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениече хартията е добра,няма спор и според мен,но все си мисля че ще видим пак нива
под 2.40 в близките няколко седмици....
Не е Препоръка!!!
Коментар
Коментар