IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
    Според мен ставаме свидетели на добре организирана кампания за сриване на цените на бг акциите.Като че ли е част от схемата с КТБ.Прибраните парички от КТБ защо да не се вложат в едни ефтини акции след което ще се откажем от глупавите промени в пенсионната реформа и прочие и борсичката ще рипне нагоре.В резултат за някой ще е бързо лесно и вкусно с реализираните печалби.
    Съмнявам се някой да направи такава схема - камо ли властимащите. Например онова животно: бойкоборисов - съмнявам се гоя цървул въобще да знае, че има фондова борса в България.

Иначе и аз просто изключих и забравих да пиша на омбудсманът, ще постарая днес-утре да сторя това.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
      Предполагам, чакат и аз да пиша на Омбудсмана за да задвижат нещата...

Не успях през почивните дни, но ще се опитам до края на тази седмица и аз да дам своя принос - просто ми трябва малко време за да подготвя нещо смислено (пък колко някой ще го прочете е отделен въпрос... )

Иначе сериозно - предлагам, другата седмица да вземем да пишем масово и на медиите.... днес явно е имало някакво раздвижване в Правната комисия в парламента, но според мен докато не се вдигне обществен пушек, може да се забатачат проблема...
      Разчитате на гнъсният омбудсман, а той се занимава да брани правата на хората с ментални проблеми - показателно.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
        Разбира се че ще се преработи и отмени този малоумен законов текст. Твърде широк кръг интереси засяга за да се счита че е рекет към определен бизнес. Просто политическа недомислица и бавно загряващи депутатски глави в специфичната материя.
        Жалко за паникьорите които си продадоха акциите на безценица
        Да им е за урок, че на пазара крайните емоции са враг, а логиката рано или късно побеждава

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
          Според мен ставаме свидетели на добре организирана кампания за сриване на цените на бг акциите.Като че ли е част от схемата с КТБ.Прибраните парички от КТБ защо да не се вложат в едни ефтини акции след което ще се откажем от глупавите промени в пенсионната реформа и прочие и борсичката ще рипне нагоре.В резултат за някой ще е бързо лесно и вкусно с реализираните печалби.
          Казано честно и на мен ми мина това през акъла още преди седмица-две... но си мисля, че е твърде рисково дори за умни глави, камо ли пък за тиквени като на нашите...

Ледът е много тънък за такава игра, защото ако изпуснат веднъж духа от бутилката, пораженията ще са катастрофални.... Ако някой наистина режисира такъв сценарий трябва или да е много, много смел или много, много прост.....
          Last edited by Van Basten; 05.03.2015, 08:55.

Коментар

• Според мен ставаме свидетели на добре организирана кампания за сриване на цените на бг акциите.Като че ли е част от схемата с КТБ.Прибраните парички от КТБ защо да не се вложат в едни ефтини акции след което ще се откажем от глупавите промени в пенсионната реформа и прочие и борсичката ще рипне нагоре.В резултат за някой ще е бързо лесно и вкусно с реализираните печалби.

Коментар

• Предполагам, чакат и аз да пиша на Омбудсмана за да задвижат нещата...

Не успях през почивните дни, но ще се опитам до края на тази седмица и аз да дам своя принос - просто ми трябва малко време за да подготвя нещо смислено (пък колко някой ще го прочете е отделен въпрос... )

Иначе сериозно - предлагам, другата седмица да вземем да пишем масово и на медиите.... днес явно е имало някакво раздвижване в Правната комисия в парламента, но според мен докато не се вдигне обществен пушек, може да се забатачат проблема...

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                Браво, сега да видим какво ще направят.
                +1
                ще следим темата с интерес
                прави впечатление че вече няма желаещи да продават под 2.37-2.38....а ако се стигне до преработването на закона....тук ще станем свидетели на сериозно движение в посока нагоре
                Не е Препоръка!!!
                Last edited by orakula; 04.03.2015, 23:35.

Коментар

• Браво, сега да видим какво ще направят.
                  Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Една добра новина.

Коментар

• polax

Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                      Омбудсманът ще отговори дори на мейл, а това може да се окаже достатъчно (но може да предизвика и тълкуване)
                      Моля, Обещайте, г-н Йорданов, да подемете същата кампания към АДСИЦ, ако Омбудсманът отговори, че ЗДСИЦ е специален и нови разпоредби на ЗСПЗЗ не важат за секюризация.
                      Мерси!

Лично мнение, не е препоръка за търговия с акции и др. ЦК!
                      Още чакам...
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• странни неща взеха да стават в тая държава!

"Изненадващо спрян лиценз изправи „Дунарит“ пред фалит
                        Съветът по отбранителна индустрия към МС е взел решение, въпреки че подобна точка не е фигурирала на заседанието
                        ПАНАЙОТ АНГАРЕВ
                        Един от работещите и печеливши военни заводи у нас - "Дунарит", е изправен пред фалит заради изненадващо и странно решение на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС. В края на миналата седмица съветът е спрял временно лиценза на завода, с което на практика е блокирал работата му по вече сключени договори, научи "Сега" от източници от МС. Решението е било взето, въпреки че не фигурира като точка в дневния ред на заседанието от 25 февруари. Реално това поставя под въпрос редица договори, които в момента компанията изпълнява. Предприятието работи по стандартите на НАТО и изнася продукция за Европа, Азия и Африка. Без работа може да останат над 600 души.

"И аз не мога да осъзная каква може да е причината за такова действие", коментира пред "Сега" изпълнителният директор на "Дунарит" Кръстю Кръстев. Той прогнозира, че последствията за фирмата ще са катастрофални, тъй като има сключени договори, по които са взети авансово пари. "Договорите текат и при положение, че се спре износът, става катастрофа. Няма да може да внасяме и компоненти", допълни Кръстев. Той изрази недоумение от аргументите за спирането на лиценза. В уведомлението до фирмата пишело, че "Дунарит" е икономически нестабилно. "От 10 г. нямаме задължение нито към персонал, нито към държавата. Всяка година имаме 34-35 милиона печалба", обясни Кръстев.

От съвета не отговориха на въпросите за тяхното решение. Според депутати от комисията по отбрана обаче съветът е взел решението, тъй като е поискал документи за собствеността на компанията заради неясноти. Дадени били два месеца срок, в който да бъдат предоставени нужните документи. Кръстев не знаеше дали решението има общо с изнесената информация, че фирмата "Е. Миролио" е станала най-голям кредитор на "Дунарит". "Подал съм молба да се запозная с мотивите", обясни той. "

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                          Аз нямам, дори и от инв. медии
                          и аз така за мен има нещо гнило/нещата са уговорени вече/ щом никой нищо не казва....

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                            Някой има ли резултат сезирането на омбудсмана?
                            Аз нямам, дори и от инв. медии
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                              Тука имаше една акция.... Само да напомня, че май доста хора са я забравили(отписали)...
                              въпроса е мениджмънта да не я отписва! Имате ли инфо какво предприемат от ОД?

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                                Мариян ли имаш предвид
                                По-скоро политиците които се опитват да съсипят една добра компания...

Коментар

Working...
                                X