Някой има ли резултат сезирането на омбудсмана?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнениеТука имаше една акция.... Само да напомня, че май доста хора са я забравили(отписали)...Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение.или аз не съм разбрал-прочел
Не е препоръка!Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеКойто е пращал по медии и т.н. да поства мейли към които е пращал за да можем всички да пращаме координирано
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеМеждудругото и аз това си мислех. Дали не е добре, освен към Омбудсмана, копие от писмата да изпращаме и до няколко по-големи медии
Просто FW: жалбатаMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение+1 Винаги е по-добре проблемът да се "чуе" в обществото!
Препращайте мейлите с ж-та до медиите
Идеята ми е, че колкото и да уважаваме Омбудсмана като институция, може би е по-добре да не разчитаме само на него....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеНадявам Омбудсмана не толкова да сезира Конституционния съд, а да се възползва от позицията си и да вдигне пишилка с някое изявление към институциите и мадиите, за да се "разгори огъня"
Препращайте мейлите с ж-та до медиитеMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от basta Разгледай мнениеИ аз искам да пратя жалба, обаче виждам, че изрично е посочено на сайта на Омбудсмана следното:
"Омбудсманът НЕ РАЗГЛЕЖДА жалби и сигнали, които се отнасят до:
работата на Народното събрание, президента, Конституционния съд, Висшия съдебен съвет и Сметната палата;"
Текстът на жалбата започва с:
"Бих желал да подам жалба срещу решение на Народното Събрание"
Може ли някой юрист да изясни дали Омбудсманът може да разгледа жалбите ни или по закон те ще бъдат игнорирани? Без да съм юрист ми се струва, че жалбите директно ще отидат в кошчето. Важно е да насочим усилията си към стъпки, които могат да донесат резултат.
В тази връзка се надявам Омбудсмана не толкова да сезира Конституционния съд, а да се възползва от позицията си и да вдигне пишилка с някое изявление към институциите и мадиите, за да се "разгори огъня".... В крайна сметка, нали това му е ролята - въпреки че реално не е властова позиция, да може да упражни някакво влияние.
Коментар
Коментар