IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    А ти какво конкретно предлагаш освен огорчението си така и не разбрах...

Както върви аз друг начин не виждам освен да се върнем накрая към заветите на Апостола...отдавна трябваше.
    Е, какво мога да предлагам ... освен това което в крайна сметка хората се опитват да направят - да се промени един малоумен закон, така че да не поражда щети за компаниите, икономиката, гражданите и в крайна сметка - държавата !

Не знам, какво толкова не може да се разбере в идеята, че когато нещо е читаво, законно и "светло", трябва да се положат усилия да се спаси, а не да се ликвидира....

Коментар

• http://www.mediapool.bg/zabranata-ch...ews231913.html

Коментар

• "Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, съобщи БНР. Те предвиждат държавата да не може да налага ограничителни мерки върху имуществото на приватизирано дружество, ако не бъдат изпълнени в срок задължения по приватизационния договор.

Причина за тази промяна е становище на Европейската комисия (ЕК), че текстът нарушава интересите на инвеститорите от Европейския съюз (ЕС).

„България е поела ангажимент да извърши необходимата законодателна промяна“, посочи заместник-министърът на икономиката Любен Петров.

„Рискуваме срещу България да стартира наказателната процедура за около 800 хил. евро. Ако страната ни бъде осъдена, тя ще трябва да плаща между 30 и 60 хил. евро всеки ден до отстраняването на това нарушение и ние пак ще бъдем принудени да приемем Параграф 8", допълни Петров"

Няма много връзка със закона за земята, но може да се използва като основа за промяната му. Ако инвеститор от европейския съюз е акционер във някоя от засегнатите дружества, и то бъде глобено по този закон, този инвеститор спокойно може да заведе дело за нарушаване на правата му.

В крайна сметка излиза че българските инвеститори за по-ощетени от европейските, след като няма кой да ги защити от подобни нарушения.

.

Коментар

• Готови ли сте?

14:30 Заседание на Комисия по бюджет и финанси

1.Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пазарите на финансовите инструменти, № 502-01-5, внесен от Министерския съвет на 21.01.2015 г. – второ четене.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            Ако обаче наистина имаш собствен бизнес (дори ако го делиш през борсата и с други съдружници) няма да гледаш по този начин на нещата....
            ..
            А ти какво конкретно предлагаш освен огорчението си така и не разбрах...

Както върви аз друг начин не виждам освен да се върнем накрая към заветите на Апостола...отдавна трябваше.

За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.
            За тези, които под булото на родолюбието градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
            Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.

Васил Левски

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Не е лошо решение
              Разсъждаваш от чисто трейдърска гледна точка - инвестирал си някъде и не е сложно просто да закриеш позицията и да пренасочиш парите в друга позиция. Стига да вземеш повече отколкото си вложил, предполагам наистина би бил ОК.

Ако обаче наистина имаш собствен бизнес (дори ако го делиш през борсата и с други съдружници) няма да гледаш по този начин на нещата....

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Че откъде да знам каква е алтернативата, но очевидно не е мрънкането във форума. А щом не си направи труда да пишеш заедно с колектива до омбудсмана, предположих, че си счел вече ситуацията за безнадеждна. По принцип импето дори даде по-разумна идея - да се пише писмо на президент обама, как се дискриминира хамериканския гражданин у нас, в инвестиционната практика и шанса според ще е много по-голям от омбудсманския. Не знам, мислете и действайте, защото часовника цъка, а тия отгоре може да искат да пълнят гуша и бездействието всъщност идеално ги устройва - щом никой не взима мерки срещу тази глупост, за тях може да означава "добре е"
              Ще съм благодарен, ако споделиш откъде знаеш, че не съм писал до омбудсмана ?!? А, дори да не бях писал, откъде точно реши че съм счел ситуацията за безнадежна ??! Защо пък да не съм счел, че всичко е твърде малоумно за да остане в този вид и да съм си пил спокойно уискито, докато професионалистите (макар и малко останали) в тази дрържава си свършат работата ?

В интерес на истината, не че ми е било много спокойно, но не знам защо се опитваш да свалиш дискусията до заяждане на дребно.... Определено считам, че трябва и ще се намери ползотворно крайно решение на проблема, защото както много пъти казах, удара няма да е само с/у Адванса, както много хиени тук самодоволно се надяват....

Ако промените останат в този вид, ще сринат цялата борса, ще сринат пазара на земя (със стотици хиляди ощетени дребни притежатели на земя), ще ударят спестяванията в пенсионните фондове (с милиони ощетени граждани), ще прогонят чуждите инвестиции за години напред... Накратко смятам, че е "Too bad to be true" за да останат нещата така....
              Last edited by Van Basten; 19.03.2015, 08:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                Защото тука вече се погазват десетки закони и принципи за свободна търговия.
                Едно е поради некадърност да разсипеш един или два завода , но съвсем друго е да сринеш работещи бизнеси за милиарди. Ако този закон остане в сила , такива загуби ще понесе данъкоплатеца и то само от съдебни дела че свят ще се завие на всички ни.
                Имам акции тук.Не е препоръка.
                Осъдете ги тогава, щом може чрез закона - отменете тази наглост. Ако сте сигурни че имате шанс в съда - подберете адвокат и да се започва.
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Е, добре, каква е алтернативата. Работиш с дългогодишно успешна компания, която е сред лидерите на борсата (вероятно нейния флагман), излиза един явно малоумен закон и ти просто обявяваш ликвидация на другия ден, изтупваш си ръцете и приключваш с бизнеса ?!?
                  Че откъде да знам каква е алтернативата, но очевидно не е мрънкането във форума. А щом не си направи труда да пишеш заедно с колектива до омбудсмана, предположих, че си счел вече ситуацията за безнадеждна. По принцип импето дори даде по-разумна идея - да се пише писмо на президент обама, как се дискриминира хамериканския гражданин у нас, в инвестиционната практика и шанса според ще е много по-голям от омбудсманския. Не знам, мислете и действайте, защото часовника цъка, а тия отгоре може да искат да пълнят гуша и бездействието всъщност идеално ги устройва - щом никой не взима мерки срещу тази глупост, за тях може да означава "добре е"
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                    ...
                    Мислиш, че някой ще ги погази ?
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Защо да е повърхностно - има закон, има глоби, при това се спрягаха милиони.
                      Едно е поради некадърност да разсипеш един или два завода , но съвсем друго е да сринеш работещи бизнеси за милиарди. Ако този закон остане в сила , такива загуби ще понесе данъкоплатеца и то само от съдебни дела че свят ще се завие на всички ни.
                      Имам акции тук.Не е препоръка.
                      Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Е, добре, каква е алтернативата. Работиш с дългогодишно успешна компания, която е сред лидерите на борсата (вероятно нейния флагман), излиза един явно малоумен закон и ти просто обявяваш ликвидация на другия ден, изтупваш си ръцете и приключваш с бизнеса ?!?
                        Не е лошо решение

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Защо да е повърхностно - има закон, има глоби, при това се спрягаха милиони. Със скатаване и плач пред омбудсмана не се получи, бог високо, цар далеко. Какво се случи с гагарин като му биха шута със закона, от 65 лв го скършиха двойно - майтап ли ти се струва, все пак става дума за доста парички...

Коментар

• В началото на годината излезе инфо от АТЕРА че ще ПРОДАВАТ НА ИЗПЛАЩАНЕ земеделски земи, ......и никой не направи коментар

Коментар

Моя фиш за тотото бе за 30 ст....

Абе разсъждавате твърде повърхностно... Ясно е, че ликвидацията е възможен краен вариант, но само наистина в супер КРАЕН случай....

Ако притежавате добър и читав дългосрочен бизнес, бихте ли го ликвидирали при първото препятствие, което се появи... логично е да се бориш с простотията, за да си запазиш изграденото. Така че предполагам, ще се опитват до последно да променят нещата и да спасят една доказано чиста публична компания.

Това да не е квартално кафене, което като ви праснат някакъв малоумен закон, просто разпродавате столовете и масите и го ликвидирате....
                              Защо да е повърхностно - има закон, има глоби, при това се спрягаха милиони. Със скатаване и плач пред омбудсмана не се получи, бог високо, цар далеко. Какво се случи с гагарин като му биха шута със закона, от 65 лв го скършиха двойно - майтап ли ти се струва, все пак става дума за доста парички...
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
                                Колко ще е дивидента, някой има ли идея +/- 2-3 ст?
                                Моя фиш за тотото бе за 30 ст....

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Защо да не ги спаси? Ако тръгнат на продаване, то ще е ясно, че е заради закона, ясно че веднага няма да продадат всичко (макар, че не бих се учудило и ако се намери кандидат), мисля, че ще могат да спасят милионките за акционерите, вместо да натъпчат с тях гушата на черешаря...
                                Абе разсъждавате твърде повърхностно... Ясно е, че ликвидацията е възможен краен вариант, но само наистина в супер КРАЕН случай....

Ако притежавате добър и читав дългосрочен бизнес, бихте ли го ликвидирали при първото препятствие, което се появи... логично е да се бориш с простотията, за да си запазиш изграденото. Така че предполагам, ще се опитват до последно да променят нещата и да спасят една доказано чиста публична компания.

Това да не е квартално кафене, което като ви праснат някакъв малоумен закон, просто разпродавате столовете и масите и го ликвидирате....

Коментар

Working...
                                X