IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• @ Van Basten

Написаното от мен е закачка към няколко човека, които по рано обявяваха някакви пътища към 2.8-3лв. за отворени (не отчитайки очевидни фактори) и понеже жестоко се разминават с прогнозите си ги бъзкам... Иначе, напълно споделям разсъжденията ти. Смятам, че позицията все още е добра и това е причината да бъде чувствителна част от портфейла ми. Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
      Междувременно, пътят към.... под 2.5 е отворен...
      А дано, ама надали....

Тази позиция, никога не е била за краткосрочни инвеститори (въпреки че например паниката покрай Закона за земите вкара дори тук "слалпери", които направиха бързи пари покрай срива на акцията... допускам че някои от тях все още може да излизат и да кешират печалби).

Следя акцията подробно, и според мен анализ може да се прави на минимум 12 месечен период. Просто продажбите на земя не са разпределени равномерно - сещам се и за 2013, когато до Август включително имаше продадени само 6 хил.дка и тука се вихреха "гробокопачите", след което само за Септември-Ноември се продадоха 39 хил.дка.....

Накратко - много рано е да се правят някакви прогнози, а камо ли изводи за развитието на компанията през 2015 г. Ясно е че докато отмениха текстовете, които засягаха дружеството (в края на Април), едва ли се е работило много концентрирано за тази година. А което е по-важно, тепърва предстои събиране на реколта, която да формира някакъв кеш в земеделците, като част от него винаги се реинвестира в земя.

Първото полугодие никога не е било силно на продажби - по-скоро очаквам в момента да почнат да се подготвят сделки, които да се реализират след август.

Иначе, за мен лично, много по-важно в дългосрочен план е, че дружеството продължава да закупува земя и по този начин да поддържа фундамента - все пак предпочитам декари в актива, отколкото "спящ" кеш в него....

В края на април'15 притежаваните земи са 222 279 дка., като за сравнение в края на 2013 г. са били 225 380 дка....

Т.е. формирания през 2014 г. дивидент от 30 ст/.акция е на "цената" на нетно намаление на притежаваните земи от едва ~3000 дка..... За мен това е истинския фактор....

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
        Хубаво огледай цигарата преди да я лапнеш - в БГ си все пак ...
        е няма да е от на Дидо партидите(обърнал съм внимание)....да си ги пуши той като си ги произвежда

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
          отивам да пуша една цигара,че такива целувки могат да ми дойдат в повече
          Хубаво огледай цигарата преди да я лапнеш - в БГ си все пак ...
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Даа, сега си спомних и нещо от Ейс Вентура - когато бе открил, че е целувал мъж,
            срещите с БФБ оставят същия привкус - все едно си целунал Пеевски..
            Но - не ме слушайте, шъ съ опрайм, новините са супер, утре изригваме...
            отивам да пуша една цигара,че такива целувки могат да ми дойдат в повече

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Що в един, то почти всеки от филмите му става за сравнение
              Даа, сега си спомних и нещо от Ейс Вентура - когато бе открил, че е целувал мъж,
              срещите с БФБ оставят същия привкус - все едно си целунал Пеевски..
              Но - не ме слушайте, шъ съ опрайм, новините са супер, утре изригваме... (май е за темата оптимизъм БФБ )
              Last edited by onakilev; 18.05.2015, 23:42.

Коментар

Цените на БФБ стават все по-добри и най-добри...
                На БФБ имам чувството, че съм в един филм с Джим Кери
                Що в един, то почти всеки от филмите му става за сравнение

Коментар

• Цените на БФБ стават все по-добри и най-добри...
                  На БФБ имам чувството, че съм в един филм с Джим Кери
                  Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  тука Атерката заформи доста добра цена

Коментар

• тука Атерката заформи доста добра цена за влизане или допълване според мен...може би резултати че няма продадени а само купени земи в отчета спомогна за достигане на кота 2.50....имам кеш,който съм го замислил за друга позиция,но ако там цената не падне ще си увелича експозицията тук
                    Не е Препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от multi Разгледай мнение
                      Как се получава, че в петък пазарът затвори на 2.529, днес на 2.51, а имаме ръст 0т 0.4%???

http://www.investor.bg/novini-i-anal...heniia-194922/
                      Ръста е отчетен спрямо предната сделка , а не според предния ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от multi Разгледай мнение
                        Как се получава, че в петък пазарът затвори на 2.529, днес на 2.51, а имаме ръст 0т 0.4%???

От няколко дни са прецакани процентите за всички компании
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Как се получава, че в петък пазарът затвори на 2.529, днес на 2.51, а имаме ръст 0т 0.4%???

Коментар

• Понеже общинарите продадоха всичко, което имаха като собственост/ включително и земите си/ , а са още гладни, и сега ще предлагат данък върху нивите!
                            Наглост на n-та степен!!!

Коментар

• Общинските бирници пак точат ножовете... Не стига, че в България има прекалено много общини ами и само се чудят откъде да лапкат още.

Коментар

• Сдружението на общините предлага данък от 1 лев на декар земя...
                                Vanitas vanitatum...

Коментар

Working...
                                X