Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЩо се правиш на гръмнат не разбирам само, кажи сбъркал съм, благодаря че ми обяснявате.
Вече съм ти писал - Коригираният финансов резултат за периода е 33.967млн лв и имат задължение да разпределят поне 90% от него!
Това е печалбата и акционерите решават дали да разпределят 90%, 100% или нещо посредата. Какви резерви какви 5 лева ...
Хубав ден!
Толкова ли ви е криво, че трябваше да пишем толкова за две числа. Ами да беше казал бастен - имат сума за разпределяне 34мил, в резултат на преоценки, затова печалбата в баланса е друга, и раздават 100% от т.нар. сума за разпределяне, а не 90% и това е достатъчно. Таблиците в ексела ми е удоволствие да чета, но Пдф от по 20 страници ме отблъсква, особено да им чета преоценките и т.н. Изобщо не ме интересуват, преоценили-преоценили - те си решават какво да пишат и как, гледали са да извадят от торбата дивидента - ок, браво на тях. Дотук следствие от преоценките 2012-2013, касаещи получавания дивидент 2014. А сега накъде за догодина, колко ще са преоценките как ги виждаш, ще надхвърлите ли 20 мил. за разпределение ? А ако земята след време започне да пада, какви ще са преоценките!? Просто се учудих че имат две различни числа в отчета с цифрите, когато го погледнах. Ами човек как да им смята занапред ев/ебитда или нещо друго за да ги сравнява с други адцици поне? Там казвате са по други закони - на адциц.мерси, че ми ги обяснявате, съжалявам, и че ви загубих времето. Ако знаех, че е толкова сложно и замотано, нямаше и да питам, би трябвало да го прочета наистина, но като се познавам и колко си падам по завъртяните неща - просто бягам от тях. Мерси още веднъж, не го ща това в портфейла
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение34*0,9/85 (игнорирах препинателните знаци, като несъществени, и то във ваша полза )
Заблудата ти с калкулациите идва от факта че смяташ за дивидент 90% от тях (както е по закон), ма те понеже са пичове вече 3-та година разпределят 99%
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение34*0,9/85 (игнорирах препинателните знаци, като несъществени, и то във ваша полза )
Вече съм ти писал - Коригираният финансов резултат за периода е 33.967млн лв и имат задължение да разпределят поне 90% от него!
Това е печалбата и акционерите решават дали да разпределят 90%, 100% или нещо посредата. Какви резерви какви 5 лева ...
Хубав ден!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение33,867,000/85,110,091 колко прави според теб? 36 ст ли?Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениекоето прави 36 ст. дивидент. Разликата до 39 ст. си я обясних с резервите, или и тук има друго обяснение
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениедобре, де, нека е така, но колко е печалбата за разпределение, някой няма ли да каже число
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеОтваряш бележките към годишния отчет за 2013 г. на страница 19 от документа (в пдфа е страница 15 от 20) и виждаш - обясняват го.
Коригираният финансов резултат за периода е 33.967млн лв и имат задължение да разпределят поне 90% от него!Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениедобре, де, нека е така, но колко е печалбата за разпределение, някой няма ли да каже число
Коригираният финансов резултат за периода е 33.967млн лв и имат задължение да разпределят поне 90% от него!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеprecakanoto, запознай се какво представлява АДСИЦ и какъв е принципа на разпределяне на печалбата - но Van Basten е прав. Имаш си счетоводна печалба, която виждаш в отчетите, но имаш и печалба за разпределение, която се определя точно спрямо цената на придобиване!Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеот ха ха да не стане хо хо, ами естествено, че не може да съществуват 2 цифри, ако преоценяват земята 10 пъти, 10 цифри ли ще има за печалбата!??,. Това е една пародия. Баланса се състои от актив = собствен капитал+дълг. Щом са я преоценили земята къде са я набутали - в актива, той е нарастнал но за да се запази равенството са нараснали или соб. капитал (чрез печалбата) или дълг или и двете. т.е. актуалния баланс е последния. Да гледаш стари цифри и да ги сравняваш пак с пазарни цени ха ха нали. Но това не беше същината на въпроса.
Избери си едната от двете цифри за печалабта (докато са все още две) и виж, че не стига за дивидентите - следователно са използвани резерви - това ми беше мисълта, която не ти хареса, но не виждам доказателството с цифри.
Пу пу, добре, че не ми е в портфейла
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеХа-ха, пак казвам - без четене не става !!!
Айде ще ти дам джокер.
Имаш земя "Х" дка. закупена през 2005 г. за 200 лв. декара. През 2012 г. преоценяват счетоводно тези декари на 600 лв.
През 2013 г. продават тази земя по 1000 лв. декара.
Въпросът е колко ти е печалбата от тази земя ? 400 лв. на декар (1000-600) или 800 лв. на декар (1000-200) ?
Мисля, че е достатъчно, но за всеки случай давам и джокер No.2:
Eдната величина я виждаш в X3news.com, а другата е приложенение на Закона за АДСИЦ... Може да ти се стори невероятно, но реално и двете са верни....
Избери си едната от двете цифри за печалабта (докато са все още две) и виж, че не стига за дивидентите - следователно са използвани резерви - това ми беше мисълта, която не ти хареса, но не виждам доказателството с цифри.
Пу пу, добре, че не ми е в портфейлаLast edited by precakanoto; 05.06.2014, 10:32.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Следите ли зърнените пазари???
Не ги и поглеждайте, защото падането на цените там е като 5ст в морето
Във всички зърнопоризводителни райони на Северното полукълбо няма много сериозни проблеми. По-ниска реколта от пшеница ще има в Канзас и Оклахома, но това няма да е повече от 2 мил. тона понижение. В Поволжието на Русия има засушаване, но е само там. Спад от 1-2 млн. тона ще е загубата евентуално.
В ЕС се чака отлична реколта. В Украйна добра.
Май тази година БГ остава прецакана с очаквано ниско качество на пшеницата. Цените отиват доста под 300 лв/тон от произовдител.
Китай чака единадесета поредна година на рекордна зърнена реколта. Алжир започна със запасяването с пшеница, но това не променя пазара.
Годината стартира с високи запаси от всичко в света. Кофти работа. Фермерите ще направят този път много рязък завой при покупките на земя.
Аз определено чаках тази година да е по-лоша от предходната, мислех, че две последователно добри години не може да се получат, но не става така. Чака се Ел Ниньо, но да видим какво ще излезе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеХубава артия но ще продължава да пада.Добре че я разкарах навреме.
Не е Препоръка!!!
Коментар
Коментар