IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
    здравейте колеги
    вчера говорих с директора за връзки с инвеститорите на Адванса-Атанас Димитров който ми каза че досега не са работили за продажби на земи поради закона и трудностите произтичащи от него...изчаквали са поправката да излезе официално в държавен вестник и от другата седмица започват да водят преговори и да сключват договори за продажби на земи както е било винаги досега.....
    така че според мен първите резултати от тази дейност в продажбите на земя би трябвало да се видят предполагаемо с отчета за юли-август...
    Не е Препоръка!!!
    значи само ще продават???

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Тези 814 лв., за които пише вероятно са маржа между продажната цена на земята и цената на която са купени тези земи преди години, а не спрямо тазгодишната покупна цена.
      тогава според теб се върви към ликвидация

Коментар

• здравейте колеги
        вчера говорих с директора за връзки с инвеститорите на Адванса-Атанас Димитров който ми каза че досега не са работили за продажби на земи поради закона и трудностите произтичащи от него...изчаквали са поправката да излезе официално в държавен вестник и от другата седмица започват да водят преговори и да сключват договори за продажби на земи както е било винаги досега.....
        така че според мен първите резултати от тази дейност в продажбите на земя би трябвало да се видят предполагаемо с отчета за юли-август...
        Не е Препоръка!!!

Коментар

• Тези 814 лв., за които пише вероятно са маржа между продажната цена на земята и цената на която са купени тези земи преди години, а не спрямо тазгодишната покупна цена. Под "толкова малка, че не ми се занимава да я мисля" имам предвид продажба на земя по-скъпо от нормалната пазарната цена. Останалото е в цената през ликвидационната стойност, намалена с някакъв буфер за сигурност.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
            Те първа тук ще издиша, кравата вече отдавна е издуена и остригана даже.
            кравата не е издуена и остригана, но нещата ще започнат да издишат, ако се кара така както до сега и не поскъпне цената на земята .................... според мен в краткосрочен план (до 3 години) цената ще се задържи в тези граници , ако обръчите около ДПС не решат да оберат и последните декарчета земя на раята

Коментар

Има някаква добавена стойност и от продажбите на земя, но е толкова малка, че не ми се занимава да я мисля. Със сигурност е в пъти по-малка от разходите за ОД. Така, че ефекта върху цена, ако спрат да продават краткосрочно ще е 5-10 %, а след като приберат акциите на излизащите- близък до 0.
              по-долу ван-бастен казва, че маржа при продажба на земя през миналата година е бил 814 лв., а ти сега казваш, че е "толкова малка, че не ми се занимава да я мисля."

имаш ли бегла представа как се формира печалбата през миналата година (да речем) при атерата?

- колко % от реализираната печалба е от покупко-продажба
              - колко % от реализираната печалба е от субсидиите
              - колко % от реализираната печалба е от лизинг например
              - и т.н.

защото пишеш за някакви 5-10%, но ми се струва, че изобщо не си наясно как се формира печалбата от която в последствие получавате дивиднт

Коментар

• Те първа тук ще издиша, кравата вече отдавна е издуена и остригана даже.
                Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                  тя компанията верно, че се оценява на база ликвидационна стойност, но голяма част от акционерите са тук заради дивидента

според теб , ако ликвидацията настъпи след 20 години, а през това време няма "алъш-вериш със стоката (в случая земя)" и няма 13% дивидент, а се чака само на 3% от субсидиите ............... къде ще иде цената и колко от инвеститорите ще останат да чакат ликвидацията
                  Има някаква добавена стойност и от продажбите на земя, но е толкова малка, че не ми се занимава да я мисля. Със сигурност е в пъти по-малка от разходите за ОД. Така, че ефекта върху цена, ако спрат да продават краткосрочно ще е 5-10 %, а след като приберат акциите на излизащите- близък до 0.

Коментар

И защо е тази крамола при положение, че компанията отдавна се оценява на база ликвидационна стойност, а не дивидент?

На никой не му пука дали дивидента ще е 3 или 13 %, от значение е единствено какво ще се случва с цената на земята.
                    тя компанията верно, че се оценява на база ликвидационна стойност, но голяма част от акционерите са тук заради дивидента

според теб , ако ликвидацията настъпи след 20 години, а през това време няма "алъш-вериш със стоката (в случая земя)" и няма 13% дивидент, а се чака само на 3% от субсидиите ............... къде ще иде цената и колко от инвеститорите ще останат да чакат ликвидацията

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      Как да определим цената на цемята след 3-4-5 години? На какво да се базираме?
                      Цена на капитала, субсидии, печалби от дейност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                        Извинявай, с пълното ми уважение, но можеш ли да посочиш на какво базираш това твърдение ? Анализираш ли отчетните данни на компанията, или просто така, "на усет" ?

Посочвам историческите данни на "маржина", който формират последните 5 години като разлика м/у цената, на която продават и цената на която са придобили земята (данните са на декар), накратко печалбата която формира дивидента:
                        * 2010 г.: 280,96 лв.
                        * 2011 г.: 322,66 лв.
                        * 2012 г.: 563,00 лв.
                        * 2013 г.: 763,51лв.
                        * 2014 г.: 813,68лв.

Как посочените данни и тренд анализираш като "по-малък маржин печалба" ?
                        ти сериозно ли мислиш, че през миналата година разликата между купува и продава на декар площ е била 814,68 лв.??????

Коментар

• Как да определим цената на цемята след 3-4-5 години? На какво да се базираме?

Коментар

• И защо е тази крамола при положение, че компанията отдавна се оценява на база ликвидационна стойност, а не дивидент? На никой не му пука дали дивидента ще е 3 или 13 %, от значение е единствено какво ще се случва с цената на земята.

Коментар

• Маржът няма как да не спада. На всеки пазар е така, не само на земята.
                              И тя няма как да е изключение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Ако ме интересуваше компанията сигурно щях да знам на каква цена купуват и на каква цена продават. Ама не ме интересува.....
                                Моля ти се, почвай (или свършвай) всеки пост, който правиш в тази тема с това изречение.... Както някой винаги слагат накрая "Не е препоръка"....

Че явно има такива будали, като мене, дето ти се вържат на провокациите и си губим взаимно времето в безсмилени постове...

Коментар

Working...
                                X