IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Ще напиша нещо, което отдавна го пиша, но все се отхвърля като теза.
    Продажбите примерно на 1150 лв не са тези ниви, които са купени преди 6 месеца на 750-800 лева. Това са ниви, с добро качество, купени преди примерно 3-5 години.
    Сегашните на 800лв, които се купуват - за тях ще се чака пазара да даде нагоре. Тогава тези, които сега се продават на 1150 сигурно ще са 1400-1500 лв.
    Ако няма нагоре, няма и да има настоящите 800лв на 1150 лв.

След малко ще напиша и за земята.
    Ами тази теза се дъвче от сума ти време(поне 5 години), а те продължават да дават дивиденти.
    Трябва да отчиташ и елемента на окупняване. Това е което добавя стойност. В този ред на мисли качествтото на земята може и да не е най-високото. Пример: Купуваш няколко малки парцела около Добрич за 1000 лв/дка и след окрупняване продаваш за 1200 лв/дка. Сега ако купиш същите декари в Кърджали за 200 лв/дка и след окрупняване ги продадеш за 500 лв/дка, кое е по-добрата сделка? И какво ти пука коя категория е земята?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      ..
      Продажбите примерно на 1150 лв не са тези ниви, които са купени преди 6 месеца на 750-800 лева. Това са ниви, с добро качество, купени преди примерно 3-5 години.
      ...
      За сделките на земя по принцип ли говориш или конкретно за сделките на Атера?
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Ще напиша нещо, което отдавна го пиша, но все се отхвърля като теза.
        Сегашните на 800лв, които се купуват - за тях ще се чака пазара да даде нагоре. Тогава тези, които сега се продават на 1150 сигурно ще са 1400-1500 лв.
        Ако няма нагоре, няма и да има настоящите 800лв на 1150 лв.

След малко ще напиша и за земята.

Коментар

• Нормално, тези 100 млн. дивидент през периода няма как да се появят от нищото.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
            Че тя земята варира по качество и цена, така че колко точно декара притежава дружеството не е толкова важно, но все пак- http://www.advanceterrafund.bg/imote...kupenite-zemi/
            общо взето продажбите надвишават покупките на земя

31.12.2011 --- 294 000

31.12.2012 --- 244 124

31.12.2013 --- 225 380

31.12.2014 --- 217 081

тенденцията е ясна

Коментар

• Че тя земята варира по качество и цена, така че колко точно декара притежава дружеството не е толкова важно, но все пак- http://www.advanceterrafund.bg/imote...kupenite-zemi/

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                това най-добре може да каже мениджмънта(идва ОСА другия месец)....според мен те са доказани професионалисти и най-добре знаят как да процедират според ситуацията и възможностите....остава да им пожелаем успех и да продължат да ни радват с добри резултати както са го правили и предишни години
                Не е Препоръка!!!
                ами питайте ги

вие сте акционери тук и вас трябва да ви интересуват въпросите които ви поставям

--- не ви ли човърка как ще печели дружеството пари след като маржа на печалбата се свива?

---- не ви ли интересува как се формира печалбата през миналата година (да речем) при атерата?

- колко % от реализираната печалба е от покупко-продажба
                - колко % от реализираната печалба е от субсидиите
                - колко % от реализираната печалба е от лизинг например
                - и т.н.

---- не ви ли интересува дали не мислят по какъв начин да увеличат печалбата например?

--- не ви ли интересува как ще се развива дружеството в следващите 3 или 5 години, например?

и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Ами грубо приходите от ренти и лихви са равни на разходите за външни услуги.
                  кви са тези външни услуги???

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  При това положение всеки дивидент е частична ликвидация.
                  имаш ли точни данни в края на всяка календарна година колко декара е притежавало дружеството

защото, ако притежаваната земя не намалява от година на година то тогава не може да се говори за ливидация

дай числа, бе, човек ............. стига си писал на ангро

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    Благодаря за инфото
                    нали за това е форума да сме полезни един на друг,а не само да се заяждаме като някои други колеги по съседните теми,защото им е скучно

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                      Мисля, че има предвид качеството на земята

Мисля, че тази карта дава по-глобална представа за качеството на бг земя
                      Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                        то е трябвало да продават до сега докато в сила беше стария закон

а сега с промяната в закона трябва да започнат с покупките понеже им се развързаха ръцете
                        ама аз сигурно не разбирам нещата и греша в разсъжденията си ................ дано не объркам някой с тези ми мисли

не препоръчвам нищо ........ нямам акции и нямам намерение да купувам акции на атера...

успех на всички в тази позиция
                        това най-добре може да каже мениджмънта(идва ОСА другия месец)....според мен те са доказани професионалисти и най-добре знаят как да процедират според ситуацията и възможностите....остава да им пожелаем успех и да продължат да ни радват с добри резултати както са го правили и предишни години
                        Не е Препоръка!!!
                        Last edited by orakula; 21.05.2015, 12:08.

Коментар

не съм казал че САМО ще продават а ЧЕ И ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПРОДАВАТ
                          то е трябвало да продават до сега докато в сила беше стария закон

а сега с промяната в закона трябва да започнат с покупките понеже им се развързаха ръцете

ама аз сигурно не разбирам нещата и греша в разсъжденията си ................ дано не объркам някой с тези ми мисли

не препоръчвам нищо ........ нямам акции и нямам намерение да купувам акции на атера...

успех на всички в тази позиция

Коментар

тогава според теб се върви към ликвидация
                            Ами грубо приходите от ренти и лихви са равни на разходите за външни услуги. При това положение всеки дивидент е частична ликвидация.

Коментар

Благодаря за инфото
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

значи само ще продават???
                                доколкото аз разбрах....започват да купуват и продават земи както е било през предишни години(без пречките от закона,който спъваше нормалната им работа досега)
                                Не е Препоръка!!!
                                Last edited by orakula; 21.05.2015, 11:58.

Коментар

Working...
                                X