Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСмяташ грешно. Това дето си го дал е отдавна в цената. Това което ще определя бъдещата печалба е маржа между новите покупки и новите продажби. А там тези 813 лева граничат с фентъзи.
В целия си пост, съм направил единствено и само анализ (поне според мен си е верен), а не прогнози.
Лично аз си признавам, че нямам гадателски умения да прогнозирам, с какъв маржим ще продават следващите 5 години, дали ще е с 800 лв. или с по-малко/ или пък с повече (както не смея да прогнозирам USD/EUR или петрола, въпреки че и при двете имам определени мои си разбирания и предположения как ще се развият).... А ти сигурен ли си че имаш такива умения ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеЩях да се съглася, ако някой не бе измислил науката Логика, която твърди, че
Слънцето би изгряло и да не вярват в него. Както и, че за това съдим по опита назад във времето (емпирично).
После друг измислил приказката за лисицата и гроздето
Не ви говоря за акции и накъде ще отидат, а за възможността да убедиш някой с противни на логиката локуми
А други са измислили теорията за рационалните очаквания. Която пък казва че всичко очевидно е вече в цената. А след като нещо е очевидно и е в цената, то повече не действа на цената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетака е
Слънцето би изгряло и да не вярват в него. Както и, че за това съдим по опита назад във времето (емпирично).
После друг измислил приказката за лисицата и гроздето
Не ви говоря за акции и накъде ще отидат, а за възможността да убедиш някой с противни на логиката локумиMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСмяташ грешно. Това дето си го дал е отдавна в цената. Това което ще определя бъдещата печалба е маржа между новите покупки и новите продажби. А там тези 813 лева граничат с фентъзи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеИзвинявай, с пълното ми уважение, но можеш ли да посочиш на какво базираш това твърдение ? Анализираш ли отчетните данни на компанията, или просто така, "на усет" ?
Посочвам историческите данни на "маржина", който формират последните 5 години като разлика м/у цената, на която продават и цената на която са придобили земята (данните са на декар), накратко печалбата която формира дивидента:
* 2010 г.: 280,96 лв.
* 2011 г.: 322,66 лв.
* 2012 г.: 563,00 лв.
* 2013 г.: 763,51лв.
* 2014 г.: 813,68лв.
Как посочените данни и тренд анализираш като "по-малък маржин печалба" ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеатерата нещо взе да изпуска парата ми се струва ........ като че ли нещата вече се случват по-трудно тук -- с по-малък маржин печалба и доста допълнителни разходи и разправии
трябва да се измисли нещо допълнително което да предлага компанията и да има по-голяма добавена стойност
не е както преди "да тече" в сектора който оперира...
Посочвам историческите данни на "маржина", който формират последните 5 години като разлика м/у цената, на която продават и цената на която са придобили земята (данните са на декар), накратко печалбата която формира дивидента:
* 2010 г.: 280,96 лв.
* 2011 г.: 322,66 лв.
* 2012 г.: 563,00 лв.
* 2013 г.: 763,51лв.
* 2014 г.: 813,68лв.
Как посочените данни и тренд анализираш като "по-малък маржин печалба" ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеМисля, че има предвид качеството на земята
Искаш ли да се хванем на бас, какъв процент от земеделците ползват тази карта, като си купуват земя ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНищо чудно, особено ако и пазара си върви по тренда.
Би било ОК за вкарване на очертаващия се 12% дивидент.
трябва да се измисли нещо допълнително което да предлага компанията и да има по-голяма добавена стойност
не е както преди "да тече" в сектора който оперира...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеслед дивидента 2,20 ............. а може да има сделки и на 2 кинта...
Би било ОК за вкарване на очертаващия се 12% дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеМисля, че има предвид качеството на земята
аз я имам половината - на източните части на страната
Адванса определено имат в по-лошите части
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеМоже ли малко повече информация - каква е разликата в земите на север и на юг от Плевен? Ако говорим за крайности, тогава на юг имаме планина, а на север река и при този вариант очевидно на север имаме по-плодородни земи. Но ако имаш предвид нещо друго, ще се радвам да споделиш!
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеслед дивидента 2,20 ............. а може да има сделки и на 2 кинта...
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВ плевенско има голяма разлика в земите, които са на север от Плевен и на юг от Плевен.
Коментар
-
Пример от ного години за последното е Златното Жабок - пазарът така и не можа да разбере за 9 години, че бизнесът му е стабилен, а господарите му - суперкоректни, а книжата - обезпечини със златце.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар