IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    А други са измислили теорията за рационалните очаквания. Която пък казва че всичко очевидно е вече в цената. А след като нещо е очевидно и е в цената, то повече не действа на цената.
    Изказването на Лавров в цената ли е? На кое?
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Смяташ грешно. Това дето си го дал е отдавна в цената. Това което ще определя бъдещата печалба е маржа между новите покупки и новите продажби. А там тези 813 лева граничат с фентъзи.
      Смятам съвсем вярно ! (... както виждаш до стотинка )

В целия си пост, съм направил единствено и само анализ (поне според мен си е верен), а не прогнози.

Лично аз си признавам, че нямам гадателски умения да прогнозирам, с какъв маржим ще продават следващите 5 години, дали ще е с 800 лв. или с по-малко/ или пък с повече (както не смея да прогнозирам USD/EUR или петрола, въпреки че и при двете имам определени мои си разбирания и предположения как ще се развият).... А ти сигурен ли си че имаш такива умения ?

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
        Щях да се съглася, ако някой не бе измислил науката Логика, която твърди, че
        Слънцето би изгряло и да не вярват в него. Както и, че за това съдим по опита назад във времето (емпирично).
        После друг измислил приказката за лисицата и гроздето
        Не ви говоря за акции и накъде ще отидат, а за възможността да убедиш някой с противни на логиката локуми

А други са измислили теорията за рационалните очаквания. Която пък казва че всичко очевидно е вече в цената. А след като нещо е очевидно и е в цената, то повече не действа на цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          така е
          Щях да се съглася, ако някой не бе измислил науката Логика, която твърди, че
          Слънцето би изгряло и да не вярват в него. Както и, че за това съдим по опита назад във времето (емпирично).
          После друг измислил приказката за лисицата и гроздето
          Не ви говоря за акции и накъде ще отидат, а за възможността да убедиш някой с противни на логиката локуми
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Смяташ грешно. Това дето си го дал е отдавна в цената. Това което ще определя бъдещата печалба е маржа между новите покупки и новите продажби. А там тези 813 лева граничат с фентъзи.
            така е

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Извинявай, с пълното ми уважение, но можеш ли да посочиш на какво базираш това твърдение ? Анализираш ли отчетните данни на компанията, или просто така, "на усет" ?

Посочвам историческите данни на "маржина", който формират последните 5 години като разлика м/у цената, на която продават и цената на която са придобили земята (данните са на декар), накратко печалбата която формира дивидента:
              * 2010 г.: 280,96 лв.
              * 2011 г.: 322,66 лв.
              * 2012 г.: 563,00 лв.
              * 2013 г.: 763,51лв.
              * 2014 г.: 813,68лв.

Как посочените данни и тренд анализираш като "по-малък маржин печалба" ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                атерата нещо взе да изпуска парата ми се струва ........ като че ли нещата вече се случват по-трудно тук -- с по-малък маржин печалба и доста допълнителни разходи и разправии

трябва да се измисли нещо допълнително което да предлага компанията и да има по-голяма добавена стойност

не е както преди "да тече" в сектора който оперира...
                Извинявай, с пълното ми уважение, но можеш ли да посочиш на какво базираш това твърдение ? Анализираш ли отчетните данни на компанията, или просто така, "на усет" ?

Посочвам историческите данни на "маржина", който формират последните 5 години като разлика м/у цената, на която продават и цената на която са придобили земята (данните са на декар), накратко печалбата която формира дивидента:
                * 2010 г.: 280,96 лв.
                * 2011 г.: 322,66 лв.
                * 2012 г.: 563,00 лв.
                * 2013 г.: 763,51лв.
                * 2014 г.: 813,68лв.

Как посочените данни и тренд анализираш като "по-малък маржин печалба" ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                  Мисля, че има предвид качеството на земята

Ха-ха, сцепи

Искаш ли да се хванем на бас, какъв процент от земеделците ползват тази карта, като си купуват земя ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Нищо чудно, особено ако и пазара си върви по тренда.
                    Би било ОК за вкарване на очертаващия се 12% дивидент.
                    атерата нещо взе да изпуска парата ми се струва ........ като че ли нещата вече се случват по-трудно тук -- с по-малък маржин печалба и доста допълнителни разходи и разправии

трябва да се измисли нещо допълнително което да предлага компанията и да има по-голяма добавена стойност

не е както преди "да тече" в сектора който оперира...

Коментар

след дивидента 2,20 ............. а може да има сделки и на 2 кинта...
                      Нищо чудно, особено ако и пазара си върви по тренда.
                      Би било ОК за вкарване на очертаващия се 12% дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

да, тази карта
                        аз я имам половината - на източните части на страната
                        Адванса определено имат в по-лошите части

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                          Може ли малко повече информация - каква е разликата в земите на север и на юг от Плевен? Ако говорим за крайности, тогава на юг имаме планина, а на север река и при този вариант очевидно на север имаме по-плодородни земи. Но ако имаш предвид нещо друго, ще се радвам да споделиш!

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

А дано да има и такива сделки, че съм си запланувал малка корекция на портфейла си.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              В плевенско има голяма разлика в земите, които са на север от Плевен и на юг от Плевен.
                              Може ли малко повече информация - каква е разликата в земите на север и на юг от Плевен? Ако говорим за крайности, тогава на юг имаме планина, а на север река и при този вариант очевидно на север имаме по-плодородни земи. Но ако имаш предвид нещо друго, ще се радвам да споделиш!

Коментар

То може - не че не може - както някои акции на БФБ имат необяснима склонност към набалончмане, така пък други - необяснима склонност към подценяване.

Пример от ного години за последното е Златното Жабок - пазарът така и не можа да разбере за 9 години, че бизнесът му е стабилен, а господарите му - суперкоректни, а книжата - обезпечини със златце.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X