Първоначално изпратено от orakula
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТези 814 лв., за които пише вероятно са маржа между продажната цена на земята и цената на която са купени тези земи преди години, а не спрямо тазгодишната покупна цена.
Коментар
-
здравейте колеги
вчера говорих с директора за връзки с инвеститорите на Адванса-Атанас Димитров който ми каза че досега не са работили за продажби на земи поради закона и трудностите произтичащи от него...изчаквали са поправката да излезе официално в държавен вестник и от другата седмица започват да водят преговори и да сключват договори за продажби на земи както е било винаги досега.....
така че според мен първите резултати от тази дейност в продажбите на земя би трябвало да се видят предполагаемо с отчета за юли-август...
Не е Препоръка!!!
Коментар
-
Тези 814 лв., за които пише вероятно са маржа между продажната цена на земята и цената на която са купени тези земи преди години, а не спрямо тазгодишната покупна цена. Под "толкова малка, че не ми се занимава да я мисля" имам предвид продажба на земя по-скъпо от нормалната пазарната цена. Останалото е в цената през ликвидационната стойност, намалена с някакъв буфер за сигурност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеТе първа тук ще издиша, кравата вече отдавна е издуена и остригана даже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеИма някаква добавена стойност и от продажбите на земя, но е толкова малка, че не ми се занимава да я мисля. Със сигурност е в пъти по-малка от разходите за ОД. Така, че ефекта върху цена, ако спрат да продават краткосрочно ще е 5-10 %, а след като приберат акциите на излизащите- близък до 0.
имаш ли бегла представа как се формира печалбата през миналата година (да речем) при атерата?
- колко % от реализираната печалба е от покупко-продажба
- колко % от реализираната печалба е от субсидиите
- колко % от реализираната печалба е от лизинг например
- и т.н.
защото пишеш за някакви 5-10%, но ми се струва, че изобщо не си наясно как се формира печалбата от която в последствие получавате дивиднт
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениетя компанията верно, че се оценява на база ликвидационна стойност, но голяма част от акционерите са тук заради дивидента
според теб , ако ликвидацията настъпи след 20 години, а през това време няма "алъш-вериш със стоката (в случая земя)" и няма 13% дивидент, а се чака само на 3% от субсидиите ............... къде ще иде цената и колко от инвеститорите ще останат да чакат ликвидацията
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеИ защо е тази крамола при положение, че компанията отдавна се оценява на база ликвидационна стойност, а не дивидент?
На никой не му пука дали дивидента ще е 3 или 13 %, от значение е единствено какво ще се случва с цената на земята.
според теб , ако ликвидацията настъпи след 20 години, а през това време няма "алъш-вериш със стоката (в случая земя)" и няма 13% дивидент, а се чака само на 3% от субсидиите ............... къде ще иде цената и колко от инвеститорите ще останат да чакат ликвидацията
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеКак да определим цената на цемята след 3-4-5 години? На какво да се базираме?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеИзвинявай, с пълното ми уважение, но можеш ли да посочиш на какво базираш това твърдение ?Анализираш ли отчетните данни на компанията, или просто така, "на усет" ?
Посочвам историческите данни на "маржина", който формират последните 5 години като разлика м/у цената, на която продават и цената на която са придобили земята (данните са на декар), накратко печалбата която формира дивидента:
* 2010 г.: 280,96 лв.
* 2011 г.: 322,66 лв.
* 2012 г.: 563,00 лв.
* 2013 г.: 763,51лв.
* 2014 г.: 813,68лв.
Как посочените данни и тренд анализираш като "по-малък маржин печалба" ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Ако ме интересуваше компанията сигурно щях да знам на каква цена купуват и на каква цена продават. Ама не ме интересува.....
Че явно има такива будали, като мене, дето ти се вържат на провокациите и си губим взаимно времето в безсмилени постове...
Коментар
Коментар