IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
    за мен реалната цена е около 2.40 след дивидента....
    след дивидента 2,20 ............. а може да има сделки и на 2 кинта...

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      Реалната цена за мен е на около 2.35
      за мен реалната цена е около 2.40 след дивидента....но всеки си има реалности, а пазара определя коя е най-вярната такава
      Не е Препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
        Не го разбрах. Не чакаш бърза ликвидация, нали?
        Аз не държа земите да ги продават веднага всички, мога да чакам
        Не чакам бърза ликвидация, просто казвам че не може да се сравняват АТЕРА и СФИ, бизнесът им е различен.
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Не можеш да ги сравняваш двете, АТЕРА печелят от продажба на земя и оценката зависи колко бързо и на каква цена я реализират. СФИ от друга страна разчита на постоянни приходи от наеми.
          Не го разбрах. Не чакаш бърза ликвидация, нали?
          Аз не държа земите да ги продават веднага всички, мога да чакам
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Консервативна ?
            Като махнеш кеша и градските имоти при такава оценка идва 600лв/дка, аз лично не мога да я нарека другояче освен смешна..

Ала златните чичови кули са супер изгодни, нали.......
            Не можеш да ги сравняваш двете, АТЕРА печелят от продажба на земя и оценката зависи колко бързо и на каква цена я реализират. СФИ от друга страна разчита на постоянни приходи от наеми.
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
              Мииии тва ми се вижда като по-скоро консервативна оценка. Моята е по-нагоре

Без препоръки!
              Консервативна ?
              Като махнеш кеша и градските имоти при такава оценка идва 600лв/дка, аз лично не мога да я нарека другояче освен смешна..

Ала златните чичови кули са супер изгодни, нали.......

Коментар

Без препоръки!
                Така е Причините зад това са, че не мога да предвидя продажбите на земя тази година, а за първите 4 месеца са 0. Също кредитната им дейност не е стартирала, имат конкуренция от Агрион и има много голям дял на неотдадени земи.

Като цяло гледам да давам по-консервативни прогнози напоследък, че последните тримесечия резултатите на големите АДСИЦ се оказват малко под прогнозите ми.

Коментар

Реалната цена за мен е на около 2.35

Без препоръки!

Коментар

• Реалната цена за мен е на около 2.35

Коментар

@ Van Basten

Написаното от мен е закачка към няколко човека, които по рано обявяваха някакви пътища към 2.8-3лв. за отворени (не отчитайки очевидни фактори) и понеже жестоко се разминават с прогнозите си ги бъзкам... Иначе, напълно споделям разсъжденията ти. Смятам, че позицията все още е добра и това е причината да бъде чувствителна част от портфейла ми. Не е препоръка!
                      Ясно, сега разбирам...

Казано честно, лично за мен реалната цена на акцията е също над 3 лв. (на база притежаваните земи, други имоти, кеш и при нулева задлъжнялост), но съм съгласен че сантимента в момента не може да се игнорира и тази стойност е нереално да се очаква в кратосрочен план.

Въпреки, че при съчетанието на новините за отпадане на ограниченията за публичните компании + обявения много добър дивидент, бях сигурен че ще видим едно прилично движение нагоре, но.... Както винаги съм казвал, тази акция винаги ме е удивлявала с нелогични движения на база на добри новини, като явно и сега не е изключение

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                        голяма част от земите притежавани регионално от Атера бяха в Плевенско....ето и как земеделците тук се обновяват и развиват от към техника,а в последствие защо не е и с покупки на земеделска земя
                        http://www.pleven.utre.bg/2015/05/19...ite_stopanstva
                        Не е Препоръка!!!
                        В плевенско има голяма разлика в земите, които са на север от Плевен и на юг от Плевен.

Коментар

• голяма част от земите притежавани регионално от Атера бяха в Плевенско....ето и как земеделците тук се обновяват и развиват от към техника,а в последствие защо не е и с покупки на земеделска земя
                          http://www.pleven.utre.bg/2015/05/19...ite_stopanstva
                          Не е Препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                            Даа, сега си спомних и нещо от Ейс Вентура - когато бе открил, че е целувал мъж,
                            срещите с БФБ оставят същия привкус - все едно си целунал Пеевски..
                            Но - не ме слушайте, шъ съ опрайм, новините са супер, утре изригваме... (май е за темата оптимизъм БФБ )
                            Аре сега: извращения - никога не съм имал чувството, че целувам някакъв дебел: бляк. (драйфащо човеченце)
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                              хубаво е ако знаехме качеството на продаваната и купуваната земя
                              хубаво е, но е сложен процес на изнасяне на данни, а и чрез числа пак не става точна преценка
                              т.е. въпроса и отговора са в черна кутия
                              а е много важно за точна преценка
                              Last edited by fortiss; 19.05.2015, 13:45.

Коментар

• хубаво е ако знаехме качеството на продаваната и купуваната земя

Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Т.е. формирания през 2014 г. дивидент от 30 ст/.акция е на "цената" на нетно намаление на притежаваните земи от едва ~3000 дка..... За мен това е истинския фактор....

Коментар

Working...
                                X