IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Едрото българско зърнопроизводство е едно от най-добрите в света. Географското положение също е голям плюс в цялата работа - море, близък голям пазар.
    При изграждане на поливна инсталация добивите няма да отстъпват на Айова и Илинойс. Там за постигане на високи добиви също се полива.
    В БГ за постигане на настоящите добиви използваните торове не са нещо кой знае колко много. Има възможност за още, но с това трябва и поливане.
    Сигурен съм, че земята ще дрънне 2 хилки до няколко години - макс 6-7-8.
    Преди това обаче трейдингът ще удвои !!!

Коментар

• Едрото българско зърнопроизводство е едно от най-добрите в света. Географското положение също е голям плюс в цялата работа - море, близък голям пазар.
      При изграждане на поливна инсталация добивите няма да отстъпват на Айова и Илинойс. Там за постигане на високи добиви също се полива.
      В БГ за постигане на настоящите добиви използваните торове не са нещо кой знае колко много. Има възможност за още, но с това трябва и поливане.
      Сигурен съм, че земята ще дрънне 2 хилки до няколко години - макс 6-7-8.
      Преди това обаче трейдингът ще удвои !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Абе не че ме бърка да обяснявам, ама човек - без четене няма да стане....

Като за начало препоръчвам малко теоретична подготовка:
        http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135467375

Погледни по-специално чл.10.

Това, че поне си отворил отчета е похвално !
        Сега можеш да погледнеш т.16 в него (стр. 19 от ГФО) и там нагледно е посочено как е приложен закона....

EDIT: Sorry за изказа ми в поста (не ми е в стила да пиша в такъв тон), но да упрекваш едно от най-коректните и открити дружества на Борсата в манипулации в отчетността е най-малкото несериозно....
        Какъв член 10 бе човек, !
        Говорим колко е печалбата. Това обикновено е цифра (число) Знаем, че е положително число, не ни казваш колко е числото.
        Без излишни локуми ако може. На борсата сме братя по съдба. Нема да тръгна да си губя времето с лекс, мекс и боза от сорта, все едно да ти препоръчвам линкове за матрицата на Адамар за възстановяване на 16-кратна грешка при предаване-приемане на информация по отчетите из мрежата ... (Ама то дори и Адамар е точен по същество)...аре по-нормално ако може
        Интересувах се само от това колко е печалбата за 2013? Кой отчет гледаме ?
        Ако можеш кажи (с цифра), ако не можеш пак кажи (никой няма да ти се разсърди).
        Не сме на митинг на станишев все пак
        Аз специално гледах този отчет, който е на страницата на борсата (X3news.com), с бланката одобрена от кфн, посочих източника, посочих и цифрите точно и конкретно (там страниците са 8)
        Last edited by precakanoto; 03.06.2014, 09:22.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          А поради що ако смеем да запитаме цената във Франция е 3 пъти по ниска от немската? Да не говорим за УК или други наоколо.
          Ми просто реален пазар на земя няма там бе Равен, провери го !

А хубава корекция наистина си е нужна. Атеросите таман да заредят пак по изгодно патрондаша с по евтина земица, а ние с по евтина артия под еврО.
          И после - пак като последните години

А в края на десетилетието си хектара ще си е 10К $
          Ми пусни едно търсене на ферми в Англия и ще видиш какво се предлага, едни неща като замъци с по няколко хиляди декара земя покрай тях. В германия не съм търсил щото не разбирам швабски

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            ,
            Нооо цената на земята ни колкото френската.

Та за това казвам че посоката е една - надолу. Всички добри новини - даже и тези дето не са се случили са в цената. Единственото което не е в цената са лошите новини - а лоши новини винаги излизат - просто трябва да почака малко човек и те сами се появяват все едно дали са очаквани или не.

Естествено като всеки балон може да се надуе много - кой знае до кога. Но така ще стане едно нещо - ще пада по-дълго, ще има повече фалити на земеделци.
            А поради що ако смеем да запитаме цената във Франция е 3 пъти по ниска от немската? Да не говорим за УК или други наоколо.
            Ми просто реален пазар на земя няма там бе Равен, провери го !

А хубава корекция наистина си е нужна. Атеросите таман да заредят пак по изгодно патрондаша с по евтина земица, а ние с по евтина артия под еврО.
            И после - пак като последните години

А в края на десетилетието си хектара ще си е 10К $

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Ами осведоми ни де, щом мислиш, че демонстрираш по-добро познаване.
              Изхождам от отчета в есктри (нали е официалната борсова медия все пак)
              там пише чиста годишна печалба за 2013 = ...4,26 мил лв.
              жалко ли ти се вижда, да и на мен така, затова за сферка отиваме на следващата страница
              - ура - там пише: Печалба преди данъци - 34,7 мил.
              Хайде да махнем 10% данък печалба и после още 10% за фонд резерв - Остават ни към 28 мил чиста печалба за разпределяне (и то като игнорираме подадената от тях първа страница с 4 мил чиста печалба)
              Това предопределя раздаване на макс 33 стинки на картон, вместо сегашните почти 40 стинки, откъдето моя милост допусна, че консумират кинтите от натрупания резерв !!!
              Хайде аз не се интересувам в детайли от балоняка, но вместо да ни се буташ като гуруто на атера, по-добре обясни ако можеш, колко им е печалбата, защо са тези разлики в отчетите и да видим дали само печалбата сте използвали или и резервите. Според мен са и резервите, така и така отивате към декапитализация, по-добре и по-далновидно ми изглежда да не се отлага много във времето
              Да не говорим, че пък справка из инофосток показва 21,5 мил чиста печалба за 2013 (т.е. съвсем различно число) И това ми било прозрачно и публично дружество в софикс ...
              пу пу, добре че не ми е в портфейла
              Абе не че ме бърка да обяснявам, ама човек - без четене няма да стане....

Като за начало препоръчвам малко теоретична подготовка:
              http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135467375

Погледни по-специално чл.10.

Това, че поне си отворил отчета е похвално !
              Сега можеш да погледнеш т.16 в него (стр. 19 от ГФО) и там нагледно е посочено как е приложен закона....

EDIT: Sorry за изказа ми в поста (не ми е в стила да пиша в такъв тон), но да упрекваш едно от най-коректните и открити дружества на Борсата в манипулации в отчетността е най-малкото несериозно....
              Last edited by Van Basten; 03.06.2014, 00:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от 123456 Разгледай мнение
                http://www.indexmundi.com/agricultur...at&graph=yield
                горе долу се вади колкото средното за ЕС 27 при пшеницата
                Зависи и от наторяването ако има по евтин азотен тор ще има и по високи добиви ...а азотния тор от кво зависи
                Горе долу точно данните които си дал за средното в ЕС. Но не отчитат различията вътре

Ето ги данните по страни
                http://data.worldbank.org/indicator/AG.YLD.CREL.KG

Двойно по-ниска производителност от тази във Франция, 2,5 пъти по ниска от холандия, бием румъния и сме горе долу като унгария и полша. И финландия да се чуди човек как тези финландци на хънда мънда почти зад полярния пояс произвеждат колкото нас

Нооо цената на земята ни колкото френската.

Та за това казвам че посоката е една - надолу. Всички добри новини - даже и тези дето не са се случили са в цената. Единственото което не е в цената са лошите новини - а лоши новини винаги излизат - просто трябва да почака малко човек и те сами се появяват все едно дали са очаквани или не.

Естествено като всеки балон може да се надуе много - кой знае до кога. Но така ще стане едно нещо - ще пада по-дълго, ще има повече фалити на земеделци.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  гледам тук няколко песимистично изказани мнения за акцията....ами колеги като не ви допада Атерката просто не си я купувайте...според мен акцията ще се представи по-добре от миналата година...но това е разбира се лично мнение по съответния въпрос,което не е обвързано с никакви препоръки за покупко-продажби на този(качествен) финансов инструмент
                  Оракулче, дефинирай "песимистично мнение"
                  Ето - на - мен например - доколкото ме държат силите се мъча да съм в реалността, а не да се вея из облаците като чироз
                  И какво имаш предвид, като казваш, че картона ще се представи по-добре за тази година? Ще разкарате по-голям дивидент ли следващата година или ще разкарате повече декари?! или нещо друго ще разкарате ?!
                  Last edited by precakanoto; 02.06.2014, 23:54.
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• гледам тук няколко песимистично изказани мнения за акцията....ами колеги като не ви допада Атерката просто не си я купувайте...според мен акцията ще се представи по-добре от миналата година...но това е разбира се лично мнение по съответния въпрос,което не е обвързано с никакви препоръки за покупко-продажби на този(качествен) финансов инструмент

Коментар

• Днес се видях с един приятел....Заговорихме се за земя и обработки...
                      Предлага 10 кубика тор от гълъби - била хит на екопазара...
                      Тез гълъби да не са фабрика за ла.на....?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        И колко изкарват французите от декар и колко се изкарва в България - сериозно питам - макар че съм убеден че сме доооста назад
                        http://www.indexmundi.com/agricultur...at&graph=yield
                        горе долу се вади колкото средното за ЕС 27 при пшеницата
                        Зависи и от наторяването ако има по евтин азотен тор ще има и по високи добиви ...а азотния тор от кво зависи
                        Game Over...

Коментар

Само няколко момента за размисъл:
                          1.Субсидиите в БГ – написах ги първи, въпреки, че не са най-важни.
                          2.Ниските транспортни разходи на БГ продукцията до Средиземно море, където е един от най-големите пазари в света. Вижте колко струват транспортните разходи от Мато – Гросо до Средиземно море или от Айова пак до същата дестинация. Ще останете изумени.
                          3.Средната цена за САЩ и особено за Канада и Австралия е едно, а за площи като нашите съвсем друго. В Австралия ако може въобще да се нарече почва.

Има и фактори в обратната посока. Аз съм си написал мнението преди известно време и засега не го променям. В БГ все пак земята започна да струва пари, но може и още.

+1

Коментар

Тук в БГ няма как да се постави световен реколд примерно за бърза оран или дисковане - там по над 3000 дек за 24 часа. Май е защото не се оре пясък, а чернозем. Гледайте как плугът изхвърля пръста при движението си - тук няма как да се получи това.

http://www.youtube.com/watch?v=UenluAtrEt4

при толкова много тела тракторът най-малкото ще забуксува
                            И колко изкарват французите от декар и колко се изкарва в България - сериозно питам - макар че съм убеден че сме доооста назад

Коментар

• Тук в БГ няма как да се постави световен реколд примерно за бърза оран или дисковане - там по над 3000 дек за 24 часа. Май е защото не се оре пясък, а чернозем. Гледайте как плугът изхвърля пръста при движението си - тук няма как да се получи това.

http://www.youtube.com/watch?v=UenluAtrEt4

при толкова много тела тракторът най-малкото ще забуксува

Коментар

Само няколко момента за размисъл:
                                1.Субсидиите в БГ – написах ги първи, въпреки, че не са най-важни.
                                2.Ниските транспортни разходи на БГ продукцията до Средиземно море, където е един от най-големите пазари в света. Вижте колко струват транспортните разходи от Мато – Гросо до Средиземно море или от Айова пак до същата дестинация. Ще останете изумени.
                                3.Средната цена за САЩ и особено за Канада и Австралия е едно, а за площи като нашите съвсем друго. В Австралия ако може въобще да се нарече почва.

Има и фактори в обратната посока. Аз съм си написал мнението преди известно време и засега не го променям. В БГ все пак земята започна да струва пари, но може и още.
                                Добрее, дай сега производителността на европейските държави. Които изненадващо отново нямат кой знае колко по-висока цена, като се изключат държави където фермите всъщност са си провинциални имения и реално си купуваш недвижим имот със земя.

Коментар

Working...
                                X