IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Обаче могат да станат. На гугъл мапса се вижда че граничат с ниви. Наклоните не са големи и няма камънаци.
    А и езерцето е голям плюс ако човек иска да напоява.
    Е ти готова нива :
    http://www.landwatch.com/San-Joaquin.../pid/280528446
    И аз спирам .

Коментар

• добре
      съгласих се
      вече не споря

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        това не са ниви, виж снимките
        Обаче могат да станат. На гугъл мапса се вижда че граничат с ниви. Наклоните не са големи и няма камънаци.
        А и езерцето е голям плюс ако човек иска да напоява.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Ферми са - собствениците и може да искат да отглеждат нещо, може и да не искат. Кефи ги да живеят сред 100-200 декара земя живеят така. И нивите които се продават са на цена като българската - другото са си недвижими имоти с огромеееен двор

Чакай сега ще ти пусна за английски ферми там да видиш какво се продава

http://www.uklandandfarms.co.uk/rura...015_guc130020/

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Продават ти 100 квадрата ранчо + 150 декара земя за 200 000 долара. Ако е в България 150 декара ще ти стъпят на 100 000 долара. И 100 квадрата къща за колко ще върви кой знае.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
              но съм сигурен, че при добри агро практики РБ ще е на едно от първите места в света не само по добив на зърнени култури а и овошки и зеленчуци.
              И аз съм сигурен, само дето съм почти сигурен и че тези добри агропрактики няма да се появят в близките поне 10 години.
              То в РБ ако имаше добри каквито и да е практики, можеше да сме на първите места не само в земеделието, ами и в автомобилостроенето, компютърната техника, туризма, добива на нефт и газ и т.н .
              За да се случи това което си мислиш, трябва да се смени населението на РБ
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

дай обявата, където цената е както в БГ
                Ма те всичките обяви са с цена горе долу колкото в България както казах един акър е 4 декара. 1000 лева са 700 долара. Т.е. сметнато в американски мерки българската земя върви по 2800 долара акъра.

Коментар

http://www.landwatch.com/Appanoose-C.../pid/200653153

тук има цена 1300 дол/декар, но ако го погледнеш е само радни баири, ливади, езерце, храсталаци и горичка, няма никъде нива
                  Продават ти 100 квадрата ранчо + 150 декара земя за 200 000 долара. Ако е в България 150 декара ще ти стъпят на 100 000 долара. И 100 квадрата къща за колко ще върви кой знае.

Коментар

1 акър е 4 декара. Цената е като в България. Или по-скоро цената в България е като в Айова - а пуснах тези обяви, защото ти говореше как сме можели да станем производителни като в Айова. А там те вече са си производителни.
                    дай обявата, където цената е както в БГ

Коментар

• http://www.landwatch.com/Appanoose-C.../pid/200653153

тук има цена 1300 дол/декар, но ако го погледнеш е само разни баири, ливади, езерце, храсталаци и горичка, няма никъде нива
                      Last edited by fortiss; 03.06.2014, 10:06.

Коментар

прегледах набързо обявите
                        не видях евтина земя, като се има предвид, че се продават не само ниви, а и разни горички, храсталаци, баирчета, езерца и др подобни
                        някои парцели са само заради къщите
                        огледай внимателно и намери хубава евтина земя
                        1 акър е 4 декара. Цената е като в България. Или по-скоро цената в България е като в Айова - а пуснах тези обяви, защото ти говореше как сме можели да станем производителни като в Айова. А там те вече са си производителни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                          Според "UNIVERSITY OF CALIFORNIA" в Калифорния земята в "SAN JOAQUIN VALLEY" се търгува от 1800 до 3500 долара на дка. за 2009г. До 1927 година там е било пустиня обаче щатските власти взели решение да разработят голям воден проект, който да захрани Лос Анджелис с питейна вода от Севера. Проектът се оказал неуспешен за града, но за сметка на това водата стигнала до калифорнийската пустиня и това дало шанс за развитие на земеделието. Почвата е негодна, слаба, черна и песъчлива. Та там хората са създали в пясъка /буквално/ овощни градини , които в момента са едни от най-големите в света. Същите изследвания дават добиви специално за овошките /което и мен ме учуди/ са по-ниски от България.
                          Може и на скептиците да не им се вярва но съм сигурен, че при добри агро практики РБ ще е на едно от първите места в света не само по добив на зърнени култури а и овошки и зеленчуци. С една дума възстановяването на напоителните системи ще даде един съвсем различен облик на земеделието при нас а и от там съответно на цената на земята.
                          Добре вземи сегашните 1000 лева, сложи към тях инвестициите за наповяне, сложи и цената на овошките и какво ще се получи - нещо близо до цената в цената в Калифорния - но без калифорнийското слънце. Защото почва може да се обогати, ама слънчеви дни няма как да станат повече.

Коментар

Цената на земята и в момента не е кой знае колко по-ниска от тази в САЩ http://www.landwatch.com/Iowa_land_for_sale - въпреки че липсват инвестиции в нея. А за 2 хилки трябва да върви със замък
                            прегледах набързо обявите
                            не видях евтина земя, като се има предвид, че се продават не само ниви, а и разни горички, храсталаци, баирчета, езерца и др подобни
                            някои парцели са само заради къщите
                            огледай внимателно и намери хубава евтина земя

Коментар

• Според "UNIVERSITY OF CALIFORNIA" в Калифорния земята в "SAN JOAQUIN VALLEY" се търгува от 1800 до 3500 долара на дка. за 2009г. До 1927 година там е било пустиня обаче щатските власти взели решение да разработят голям воден проект, който да захрани Лос Анджелис с питейна вода от Севера. Проектът се оказал неуспешен за града, но за сметка на това водата стигнала до калифорнийската пустиня и това дало шанс за развитие на земеделието. Почвата е негодна, слаба, черна и песъчлива. Та там хората са създали в пясъка /буквално/ овощни градини , които в момента са едни от най-големите в света. Същите изследвания дават добиви специално за овошките /което и мен ме учуди/ са по-ниски от България.
                              Може и на скептиците да не им се вярва но съм сигурен, че при добри агро практики РБ ще е на едно от първите места в света не само по добив на зърнени култури а и овошки и зеленчуци. С една дума възстановяването на напоителните системи ще даде един съвсем различен облик на земеделието при нас а и от там съответно на цената на земята.

Коментар

Едрото българско зърнопроизводство е едно от най-добрите в света. Географското положение също е голям плюс в цялата работа - море, близък голям пазар.
                                При изграждане на поливна инсталация добивите няма да отстъпват на Айова и Илинойс. Там за постигане на високи добиви също се полива.
                                В БГ за постигане на настоящите добиви използваните торове не са нещо кой знае колко много. Има възможност за още, но с това трябва и поливане.
                                Сигурен съм, че земята ще дрънне 2 хилки до няколко години - макс 6-7-8.
                                Преди това обаче трейдингът ще удвои !!!
                                Цената на земята и в момента не е кой знае колко по-ниска от тази в САЩ http://www.landwatch.com/Iowa_land_for_sale - въпреки че липсват инвестиции в нея. А за 2 хилки трябва да върви със замък

Коментар

Working...
                                X