If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми замисли се. Купуваш си имота и още 50 крави и инвестицията ти става 300 000 долара. Земята е достатъчна да ги храниш и поиш. Годишният ти приход ще е от порядъка на инвестицията а печалбата наполовина. За максимум 3 години можеш да изплатиш такова нещо при положение че ползваш банков заем на тяхните лихви. При тях и практиките са практики и изкупните цени са цени и законите са закони и регулациите са регулации.
Ако е в БГ какво?
За създаване на стопанство и дума не може да става. Нито ще ти изкупят млякото на нпрмална цена, нито ще те опазят от крадци и злодеи За тези пари ще си вземеш 250 декара земя и АКО е добра годината и АКО ти платят рентата ще вземеш по няма и 1000 лева на месец доход. За финансиране през банка и излизане на печалба от операцията и дума не може да става. Има и по-лесни начини да си загуби чвек парите
Ми замисли се. Купуваш си имота и още 50 крави и инвестицията ти става 300 000 долара. Земята е достатъчна да ги храниш и поиш. Годишният ти приход ще е от порядъка на инвестицията а печалбата наполовина. За максимум 3 години можеш да изплатиш такова нещо при положение че ползваш банков заем на тяхните лихви. При тях и практиките са практики и изкупните цени са цени и законите са закони и регулациите са регулации.
Ако е в БГ какво?
За създаване на стопанство и дума не може да става. Нито ще ти изкупят млякото на нпрмална цена, нито ще те опазят от крадци и злодеи За тези пари ще си вземеш 250 декара земя и АКО е добра годината и АКО ти платят рентата ще вземеш по няма и 1000 лева на месец доход. За финансиране през банка и излизане на печалба от операцията и дума не може да става. Има и по-лесни начини да си загуби чвек парите
Обаче могат да станат. На гугъл мапса се вижда че граничат с ниви. Наклоните не са големи и няма камънаци.
А и езерцето е голям плюс ако човек иска да напоява.
Обаче могат да станат. На гугъл мапса се вижда че граничат с ниви. Наклоните не са големи и няма камънаци.
А и езерцето е голям плюс ако човек иска да напоява.
Ферми са - собствениците и може да искат да отглеждат нещо, може и да не искат. Кефи ги да живеят сред 100-200 декара земя живеят така. И нивите които се продават са на цена като българската - другото са си недвижими имоти с огромеееен двор
Чакай сега ще ти пусна за английски ферми там да видиш какво се продава
Продават ти 100 квадрата ранчо + 150 декара земя за 200 000 долара. Ако е в България 150 декара ще ти стъпят на 100 000 долара. И 100 квадрата къща за колко ще върви кой знае.
но съм сигурен, че при добри агро практики РБ ще е на едно от първите места в света не само по добив на зърнени култури а и овошки и зеленчуци.
И аз съм сигурен, само дето съм почти сигурен и че тези добри агропрактики няма да се появят в близките поне 10 години.
То в РБ ако имаше добри каквито и да е практики, можеше да сме на първите места не само в земеделието, ами и в автомобилостроенето, компютърната техника, туризма, добива на нефт и газ и т.н .
За да се случи това което си мислиш, трябва да се смени населението на РБ
Ма те всичките обяви са с цена горе долу колкото в България както казах един акър е 4 декара. 1000 лева са 700 долара. Т.е. сметнато в американски мерки българската земя върви по 2800 долара акъра.
тук има цена 1300 дол/декар, но ако го погледнеш е само радни баири, ливади, езерце, храсталаци и горичка, няма никъде нива
Продават ти 100 квадрата ранчо + 150 декара земя за 200 000 долара. Ако е в България 150 декара ще ти стъпят на 100 000 долара. И 100 квадрата къща за колко ще върви кой знае.
1 акър е 4 декара. Цената е като в България. Или по-скоро цената в България е като в Айова - а пуснах тези обяви, защото ти говореше как сме можели да станем производителни като в Айова. А там те вече са си производителни.
прегледах набързо обявите
не видях евтина земя, като се има предвид, че се продават не само ниви, а и разни горички, храсталаци, баирчета, езерца и др подобни
някои парцели са само заради къщите
огледай внимателно и намери хубава евтина земя
1 акър е 4 декара. Цената е като в България. Или по-скоро цената в България е като в Айова - а пуснах тези обяви, защото ти говореше как сме можели да станем производителни като в Айова. А там те вече са си производителни.
Според "UNIVERSITY OF CALIFORNIA" в Калифорния земята в "SAN JOAQUIN VALLEY" се търгува от 1800 до 3500 долара на дка. за 2009г. До 1927 година там е било пустиня обаче щатските власти взели решение да разработят голям воден проект, който да захрани Лос Анджелис с питейна вода от Севера. Проектът се оказал неуспешен за града, но за сметка на това водата стигнала до калифорнийската пустиня и това дало шанс за развитие на земеделието. Почвата е негодна, слаба, черна и песъчлива. Та там хората са създали в пясъка /буквално/ овощни градини , които в момента са едни от най-големите в света. Същите изследвания дават добиви специално за овошките /което и мен ме учуди/ са по-ниски от България.
Може и на скептиците да не им се вярва но съм сигурен, че при добри агро практики РБ ще е на едно от първите места в света не само по добив на зърнени култури а и овошки и зеленчуци. С една дума възстановяването на напоителните системи ще даде един съвсем различен облик на земеделието при нас а и от там съответно на цената на земята.
Добре вземи сегашните 1000 лева, сложи към тях инвестициите за наповяне, сложи и цената на овошките и какво ще се получи - нещо близо до цената в цената в Калифорния - но без калифорнийското слънце. Защото почва може да се обогати, ама слънчеви дни няма как да станат повече.
Коментар