Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеХа-ха, право в десятката….
Форти, и ние (или поне някои от нас) имаме по малко „Софарма трейдинг“, ама няма как да сме на 100 % там, така че – остави ни да се диверсифицираме малко и да се облажим и ние от земеделската земя (… то ако трябва да сме точни, и ти реално си се диверсифицирал така, само че с реална земя, ама… )
… А сега сериозно – отдавна съм те признал за най-разбиращия от земеделие тук, но не знам защо винаги коментарите ти са някак си едностранни и пристрастни….
Вярно е, че рентата би се спряла, но нали пък лизинга ще носи лихва, която също трябва според мен да формира резултат за разпределяне – ако „нормалната“ цена за незабавна продажба е 1200 лв., а крайната лизингова е 1500 лв., това е оскъпяване от 300 лв., което е 25 % в/у текущата цена от 1200 лв…. За 5 години си е 5 % лихва на година… не е чак толкова зле и мисля че покрива рентата….
С пълното ми уважение, но може би трябва да се замислиш, че вероятно твоите познати земеделци в твоя район, не се покриват (по една или друга причина) с профила на средностатистическия земеделец за цяла България ?
Мисълта ми е, че и през миналата година казваше, че познатите ти земеделци не искат и да чуят за „чукарите“ от Адванса, ако ще и без пари да им ги дават, но в крайна сметка фонда успя да продаде 31500 дка. от „чукарите“, които притежава на цена ~1200 лв./дка.
Накратко - не можеш от единични наблюдения да правиш изводи за бизнеса на компания на национално ниво. И не става дума да влизаме в излишни спорове, но съгласи се, че обективно погледнато, резултатите на дружеството доказват, че може би хората си знаят бизнеса, дори и ти лично да не го харесваш….
До момента, мениджмънта е доказал, че се справя добре с постигането на резултати за акционерите си, така че нека евентуално го погребаваме чак като завършат поне тази година и „изброим пилците“ (числата в следващия годишен отчет)….
съгласих се
нали и аз съм с вас - акционер
или забравихте???
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетова с дребните фермери - сякаш чета драсканиците на Елана агрокредит
я да видим кога един дребен фермер ще купи 100 дек земя по 1500лв/дек дори и разсрочено за 5 години - НИКОГА
До момента (към края на май‘2015), дружеството е финансирало точно 810 сделки за общо 24 961,34 дка, което прави средно 30,8 дка. на сделка.
Според мен ~30 дка. си е профил точно на малък земеделец, така че лично аз не бих бил толкова краен в оценката си за модела за финансиране на малки стопани….
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЩо така ни атакуваш бе човек - първо ни плашиш и стресираш с по десетки пъти орязване на далаверата в Атерата, - после ни пускаш тия разголопищолени гъдулки ...!
Въртиш сучиш ,- все към аптеката да ни закараш ! - Ей умора нямаш !
Форти, и ние (или поне някои от нас) имаме по малко „Софарма трейдинг“, ама няма как да сме на 100 % там, така че – остави ни да се диверсифицираме малко и да се облажим и ние от земеделската земя (… то ако трябва да сме точни, и ти реално си се диверсифицирал така, само че с реална земя, ама… )
… А сега сериозно – отдавна съм те признал за най-разбиращия от земеделие тук, но не знам защо винаги коментарите ти са някак си едностранни и пристрастни….
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение… ако се продава на лизинг, при направена сделка - рентите спират за тази земя, иначе кой ще купи на 1500лв, че и рента да плаща - трябва да е откачил
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеаз знам много арендатори, които са отказали покупка на 1500лв……
Мисълта ми е, че и през миналата година казваше, че познатите ти земеделци не искат и да чуят за „чукарите“ от Адванса, ако ще и без пари да им ги дават, но в крайна сметка фонда успя да продаде 31500 дка. от „чукарите“, които притежава на цена ~1200 лв./дка.
Накратко - не можеш от единични наблюдения да правиш изводи за бизнеса на компания на национално ниво. И не става дума да влизаме в излишни спорове, но съгласи се, че обективно погледнато, резултатите на дружеството доказват, че може би хората си знаят бизнеса, дори и ти лично да не го харесваш….
До момента, мениджмънта е доказал, че се справя добре с постигането на резултати за акционерите си, така че нека евентуално го погребаваме чак като завършат поне тази година и „изброим пилците“ (числата в следващия годишен отчет)….
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЩо така ни атакуваш бе човек - първо ни плашиш и стресираш с по десетки пъти орязване на далаверата в Атерата, - после ни пускаш тия разголопищолени гъдулки ...!
А всъщност като им наложиш 10г. графики чудесно си се вижда кой колко струва.
Та споко де, не се стресирай чак толкоз....
Tова си е най сигурната и доходна бг банка за държане на левов кеш в готовност.
Без конкуренция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеПенсио, пенсиооооооооо...
Форумо - е за ора всекакви ! - еш пий и удри уйна от време !
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Що така ни атакуваш бе човек - първо ни плашиш и стресираш с по десетки пъти орязване на далаверата в Атерата, - после ни пускаш тия разголопищолени гъдулки ...!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧе 150 Б ного ли е за 100 декара земица? Че то апартамент в София често струва повече.
ама я сметни кога един дребен фермер ще ги извади тези 30 хилки на година за земя??
ами той нали трябва и да хапва нещо през това време - сложи там един 24 хилки на година МИНИМУМ
отделно да поддържа стопанството едни 30 хилки - нещо такова
и става, че трябва да прави чисти 84 хилки
да не сбъркаш обаче печалбата с оборота !!!!
е колко дребен ще е този фермер ми кажи?????????
да не забравя разни данъци ,такси, осигуровки и др. държавни дерачки
отива 100 хилки нагоре
приходите литват над 300 хилки за този дребен бизнес - и то ако го правиш добреLast edited by fortiss; 09.06.2015, 22:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетова с дребните фермери - сякаш чета драсканиците на Елана агрокредит
я да видим кога един дребен фермер ще купи 100 дек земя по 1500лв/дек дори и разсрочено за 5 години - НИКОГАМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениедопуснал съм правописни грешки !!! ще ме извините
Коментар
Коментар