IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    +1
    съгласих се
    нали и аз съм с вас - акционер
    или забравихте???
    Не си ли на 100% в SFTRD? Аз поне така разбрах от интервюто

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
      Ха-ха, право в десятката….

Форти, и ние (или поне някои от нас) имаме по малко „Софарма трейдинг“, ама няма как да сме на 100 % там, така че – остави ни да се диверсифицираме малко и да се облажим и ние от земеделската земя (… то ако трябва да сме точни, и ти реално си се диверсифицирал така, само че с реална земя, ама… )

… А сега сериозно – отдавна съм те признал за най-разбиращия от земеделие тук, но не знам защо винаги коментарите ти са някак си едностранни и пристрастни….

Вярно е, че рентата би се спряла, но нали пък лизинга ще носи лихва, която също трябва според мен да формира резултат за разпределяне – ако „нормалната“ цена за незабавна продажба е 1200 лв., а крайната лизингова е 1500 лв., това е оскъпяване от 300 лв., което е 25 % в/у текущата цена от 1200 лв…. За 5 години си е 5 % лихва на година… не е чак толкова зле и мисля че покрива рентата….

С пълното ми уважение, но може би трябва да се замислиш, че вероятно твоите познати земеделци в твоя район, не се покриват (по една или друга причина) с профила на средностатистическия земеделец за цяла България ?

Мисълта ми е, че и през миналата година казваше, че познатите ти земеделци не искат и да чуят за „чукарите“ от Адванса, ако ще и без пари да им ги дават, но в крайна сметка фонда успя да продаде 31500 дка. от „чукарите“, които притежава на цена ~1200 лв./дка.

Накратко - не можеш от единични наблюдения да правиш изводи за бизнеса на компания на национално ниво. И не става дума да влизаме в излишни спорове, но съгласи се, че обективно погледнато, резултатите на дружеството доказват, че може би хората си знаят бизнеса, дори и ти лично да не го харесваш….

До момента, мениджмънта е доказал, че се справя добре с постигането на резултати за акционерите си, така че нека евентуално го погребаваме чак като завършат поне тази година и „изброим пилците“ (числата в следващия годишен отчет)….
      +1
      съгласих се
      нали и аз съм с вас - акционер
      или забравихте???

Коментар

това с дребните фермери - сякаш чета драсканиците на Елана агрокредит
        я да видим кога един дребен фермер ще купи 100 дек земя по 1500лв/дек дори и разсрочено за 5 години - НИКОГА
        И понеже, косвено (или пряко) хвърляш камъни и в градината на „Елана агрокредит“, пък аз и на тях им следя отчетите и бюлетините, само ще дам за пример 2 числа:

До момента (към края на май‘2015), дружеството е финансирало точно 810 сделки за общо 24 961,34 дка, което прави средно 30,8 дка. на сделка.

Според мен ~30 дка. си е профил точно на малък земеделец, така че лично аз не бих бил толкова краен в оценката си за модела за финансиране на малки стопани….

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          Що така ни атакуваш бе човек - първо ни плашиш и стресираш с по десетки пъти орязване на далаверата в Атерата, - после ни пускаш тия разголопищолени гъдулки ...!
          Въртиш сучиш ,- все към аптеката да ни закараш ! - Ей умора нямаш !
          Ха-ха, право в десятката….

Форти, и ние (или поне някои от нас) имаме по малко „Софарма трейдинг“, ама няма как да сме на 100 % там, така че – остави ни да се диверсифицираме малко и да се облажим и ние от земеделската земя (… то ако трябва да сме точни, и ти реално си се диверсифицирал така, само че с реална земя, ама… )

… А сега сериозно – отдавна съм те признал за най-разбиращия от земеделие тук, но не знам защо винаги коментарите ти са някак си едностранни и пристрастни….

Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          … ако се продава на лизинг, при направена сделка - рентите спират за тази земя, иначе кой ще купи на 1500лв, че и рента да плаща - трябва да е откачил
          Вярно е, че рентата би се спряла, но нали пък лизинга ще носи лихва, която също трябва според мен да формира резултат за разпределяне – ако „нормалната“ цена за незабавна продажба е 1200 лв., а крайната лизингова е 1500 лв., това е оскъпяване от 300 лв., което е 25 % в/у текущата цена от 1200 лв…. За 5 години си е 5 % лихва на година… не е чак толкова зле и мисля че покрива рентата….

Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          аз знам много арендатори, които са отказали покупка на 1500лв……
          С пълното ми уважение, но може би трябва да се замислиш, че вероятно твоите познати земеделци в твоя район, не се покриват (по една или друга причина) с профила на средностатистическия земеделец за цяла България ?

Мисълта ми е, че и през миналата година казваше, че познатите ти земеделци не искат и да чуят за „чукарите“ от Адванса, ако ще и без пари да им ги дават, но в крайна сметка фонда успя да продаде 31500 дка. от „чукарите“, които притежава на цена ~1200 лв./дка.

Накратко - не можеш от единични наблюдения да правиш изводи за бизнеса на компания на национално ниво. И не става дума да влизаме в излишни спорове, но съгласи се, че обективно погледнато, резултатите на дружеството доказват, че може би хората си знаят бизнеса, дори и ти лично да не го харесваш….

До момента, мениджмънта е доказал, че се справя добре с постигането на резултати за акционерите си, така че нека евентуално го погребаваме чак като завършат поне тази година и „изброим пилците“ (числата в следващия годишен отчет)….

Коментар

• на къде тегля - на никъде много ясно
            нали темата е за адванса, какво да пишем друго тук???
            караме напред, каквото стане

Коментар

Що така ни атакуваш бе човек - първо ни плашиш и стресираш с по десетки пъти орязване на далаверата в Атерата, - после ни пускаш тия разголопищолени гъдулки ...!
              Той от години не му се нрави бизнес модела на атерата, ала безусловно вярва на този на софармата...ясно е що де

А всъщност като им наложиш 10г. графики чудесно си се вижда кой колко струва.
              Та споко де, не се стресирай чак толкоз....

Tова си е най сигурната и доходна бг банка за държане на левов кеш в готовност.
              Без конкуренция.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=1_fz6RGf7Pg

Коментар

• Е айди де , сега ще ме уволниш ли ? - пред пенсия съм

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Пенсио, пенсиооооооооо...

Форумо - е за ора всекакви ! - еш пий и удри уйна от време !

Коментар

Пенсио, пенсиооооооооо...

Коментар

все пак и настроение трябва да има
                        айде от мен нещо

https://www.youtube.com/watch?v=QKqVFgbHvvw

Коментар

• все пак и настроение трябва да има
                          айде от мен нещо

https://www.youtube.com/watch?v=QKqVFgbHvvw

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Че 150 Б ного ли е за 100 декара земица? Че то апартамент в София често струва повече.
                            може и да не са прекалено много
                            ама я сметни кога един дребен фермер ще ги извади тези 30 хилки на година за земя??
                            ами той нали трябва и да хапва нещо през това време - сложи там един 24 хилки на година МИНИМУМ
                            отделно да поддържа стопанството едни 30 хилки - нещо такова
                            и става, че трябва да прави чисти 84 хилки
                            да не сбъркаш обаче печалбата с оборота !!!!
                            е колко дребен ще е този фермер ми кажи?????????

да не забравя разни данъци ,такси, осигуровки и др. държавни дерачки
                            отива 100 хилки нагоре

приходите литват над 300 хилки за този дребен бизнес - и то ако го правиш добре
                            Last edited by fortiss; 09.06.2015, 22:19.

Коментар

това с дребните фермери - сякаш чета драсканиците на Елана агрокредит
                              я да видим кога един дребен фермер ще купи 100 дек земя по 1500лв/дек дори и разсрочено за 5 години - НИКОГА
                              Че 150 Б ного ли е за 100 декара земица? Че то апартамент в София често струва повече.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

допуснал съм правописни грешки !!! ще ме извините
                                ич да не ти пука

Коментар

Working...
                                X