допуснал съм правописни грешки !!! ще ме извините
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемного неща са предположения, но при настоящите приходи от ренти, те осигуряват дивидент под 2ст на акция, а това не е предположение, а факт
ако се продава на лизинг, при направена сделка - рентите спират за тази земя, иначе кой ще купи на 1500лв, че и рента да плаща - трябва да е откачил
аз знам много арендатори, които са отказали покупка на 1500лв, та дори и разсрочено, защото нещата не допират до ресурса, а до цената на покупката
добър арендатор сега може да получи кредит с обща цена до 3,5%, така че си смятайте разликите между адванса и банките
другите неща са преценка - дали 1500лв е много или малко, в тях трябва да се включат и не ставащите за нищо земи - тук спорове много сме водили, всеки си има мнение по въпроса
за мен отговорите са в пазарите на зърно, перспективите пред тях и рентабилността на нашите фермери в тази обстановкаПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеНищо не разбрах...
Какво общо има всичко това с "Агрион" и масовото купуване на земя, което те правят ?!
Щях да задам тоя въпрос на сборището днес, но за мой срам забравих името на фирмата: Агрион.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетова с дребните фермери - сякаш чета драсканиците на Елана агрокредит
я да видим кога един дребен фермер ще купи 100 дек земя по 1500лв/дек дори и разсрочено за 5 години - НИКОГА
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДве стотинки: защо две стотинки? Смятай - Атерка има около 240 000 декара, рентната цена е около 38 лв. Да кажем, че дадат 80% от земицата под арендичка и то по 35 кинта - сметка - проста: 200 000х35:85 000 000=над 8 стинки.
Очаквам равновесна цена около 1.78 кинта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемного неща са предположения, но при настоящите приходи от ренти, те осигуряват дивидент под 2ст на акция, а това не е предположение, а факт
ако се продава на лизинг, при направена сделка - рентите спират за тази земя, иначе кой ще купи на 1500лв, че и рента да плаща - трябва да е откачил
аз знам много арендатори, които са отказали покупка на 1500лв, та дори и разсрочено, защото нещата не допират до ресурса, а до цената на покупката
добър арендатор сега може да получи кредит с обща цена до 3,5%, така че си смятайте разликите между адванса и банките
другите неща са преценка - дали 1500лв е много или малко, в тях трябва да се включат и не ставащите за нищо земи - тук спорове много сме водили, всеки си има мнение по въпроса
за мен отговорите са в пазарите на зърно, перспективите пред тях и рентабилността на нашите фермери в тази обстановка
Очаквам равновесна цена около 1.78 кинта.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеима разлика между земята като актив и това, което адванса правят
ако имам 1 декар - вземам рента
но от адванса рента не се взема почти, тя е разход за компанията-уздръжка, а тя никак не е малка, от адванса се чака търговия, която няма как да стане с марж 700лв/дек в големи обеми без да се чака с години
това се случи един път - такива бяха условията, повече - цъ !!!
навремето бях писал, че точно арендаторите ще прецакат бизнеса на адванса
Какво общо има всичко това с "Агрион" и масовото купуване на земя, което те правят ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеДнес бях на интервю за работа и нямаше как да присъствам на събранието, за което съжалявам. Явно е било интересно събитие!
Ако се придържаме към тезата, че цената на акцията се определя не толкова от дивидентната доходност, а от средната пазарна цена на земята в портфейла на фонда, не виждам защо да очакваме спад на акцията в дългосрочен план. Ако цената падне, при евентуална ликвидация на фонда най-вероятно ще се случи това, което видяхме при ЕЛАРГ - рязко поскъпване до цената за един ликвидационен дял.
Естествено, пазарът си е пазар, всичко може да се случи. Имам акции, очаквам да получа дивидент и за мое добро се надявам да не видим кой знае какъв спад след 2 седмици, а и след това.
каква ликвидация чакаш??? може би - ама не сега
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеДнес бях на интервю за работа и нямаше как да присъствам на събранието, за което съжалявам. Явно е било интересно събитие!
Ако се придържаме към тезата, че цената на акцията се определя не толкова от дивидентната доходност, а от средната пазарна цена на земята в портфейла на фонда, не виждам защо да очакваме спад на акцията в дългосрочен план. Ако цената падне, при евентуална ликвидация на фонда най-вероятно ще се случи това, което видяхме при ЕЛАРГ - рязко поскъпване до цената за един ликвидационен дял.
Естествено, пазарът си е пазар, всичко може да се случи. Имам акции, очаквам да получа дивидент и за мое добро се надявам да не видим кой знае какъв спад след 2 седмици, а и след това.
Аз мисля - тук хората свикнали на сосен дивидентец и трудно ще преглътнат 2-3 пъти по-нисък и това ще спихне акцията, но по причините, от тебе споменати, спадът няма да е двоен и троен.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеДобре де - сподели какво визираш с "как купуват" ?
Ако знаех, едва ли щях да задавам въпроси за тях и защо са толкова агресивни в покупките на земя (особено на фона на останалите меко казано 'мрачни' прогнози тук) ?
ако имам 1 декар - вземам рента
но от адванса рента не се взема почти, тя е разход за компанията-уздръжка, а тя никак не е малка, от адванса се чака търговия, която няма как да стане с марж 700лв/дек в големи обеми без да се чака с години
това се случи един път - такива бяха условията, повече - цъ !!!
навремето бях писал, че точно арендаторите ще прецакат бизнеса на адванса
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАз мисля: като дивидент под 8-9 стинки няма да се падне - това: само от ренти. И туканка-там някоя продажбица на нелизинг: въобще - докъм 12-15 стинки можем да.
Вероятно акцията ще се спихне като цена за 3-4 години - може да падне докъм 1.8 кинта.
за мен отговорите са в пазарите на зърно, перспективите пред тях и рентабилността на нашите фермери в тази обстановка
Коментар
-
ivandavidov
Днес бях на интервю за работа и нямаше как да присъствам на събранието, за което съжалявам. Явно е било интересно събитие!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеАдванса е вече бита карта, няма хляб в тази акция вечеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от unseen Разгледай мнениеЗащо ли?
Дявола е в детайлите . Разбери как купуват и ще си отговори 90% на въпроса .
Ако знаех, едва ли щях да задавам въпроси за тях и защо са толкова агресивни в покупките на земя (особено на фона на останалите меко казано 'мрачни' прогнози тук) ?
Коментар
Коментар