IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• допуснал съм правописни грешки !!! ще ме извините

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      много неща са предположения, но при настоящите приходи от ренти, те осигуряват дивидент под 2ст на акция, а това не е предположение, а факт
      ако се продава на лизинг, при направена сделка - рентите спират за тази земя, иначе кой ще купи на 1500лв, че и рента да плаща - трябва да е откачил
      аз знам много арендатори, които са отказали покупка на 1500лв, та дори и разсрочено, защото нещата не допират до ресурса, а до цената на покупката
      добър арендатор сега може да получи кредит с обща цена до 3,5%, така че си смятайте разликите между адванса и банките
      другите неща са преценка - дали 1500лв е много или малко, в тях трябва да се включат и не ставащите за нищо земи - тук спорове много сме водили, всеки си има мнение по въпроса
      за мен отговорите са в пазарите на зърно, перспективите пред тях и рентабилността на нашите фермери в тази обстановка
      +1
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Нищо не разбрах...

Какво общо има всичко това с "Агрион" и масовото купуване на земя, което те правят ?!
        А има ли нещо общо Агрион с един печално известен на обществото дебел човек и ако да - какво?

Щях да задам тоя въпрос на сборището днес, но за мой срам забравих името на фирмата: Агрион.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

това с дребните фермери - сякаш чета драсканиците на Елана агрокредит
          я да видим кога един дребен фермер ще купи 100 дек земя по 1500лв/дек дори и разсрочено за 5 години - НИКОГА
          Винаги ми е правило кеф да ти чета разсъжденията

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Две стотинки: защо две стотинки? Смятай - Атерка има около 240 000 декара, рентната цена е около 38 лв. Да кажем, че дадат 80% от земицата под арендичка и то по 35 кинта - сметка - проста: 200 000х35:85 000 000=над 8 стинки.

Очаквам равновесна цена около 1.78 кинта.
            ами от къде ще папат тези от Адванса???? ти ли ще ги издържаш - не са евтини, няма да устискаш

Коментар

много неща са предположения, но при настоящите приходи от ренти, те осигуряват дивидент под 2ст на акция, а това не е предположение, а факт
              ако се продава на лизинг, при направена сделка - рентите спират за тази земя, иначе кой ще купи на 1500лв, че и рента да плаща - трябва да е откачил
              аз знам много арендатори, които са отказали покупка на 1500лв, та дори и разсрочено, защото нещата не допират до ресурса, а до цената на покупката
              добър арендатор сега може да получи кредит с обща цена до 3,5%, така че си смятайте разликите между адванса и банките
              другите неща са преценка - дали 1500лв е много или малко, в тях трябва да се включат и не ставащите за нищо земи - тук спорове много сме водили, всеки си има мнение по въпроса
              за мен отговорите са в пазарите на зърно, перспективите пред тях и рентабилността на нашите фермери в тази обстановка
              Две стотинки: защо две стотинки? Смятай - Атерка има около 240 000 декара, рентната цена е около 38 лв. Да кажем, че дадат 80% от земицата под арендичка и то по 35 кинта - сметка - проста: 200 000х35:85 000 000=над 8 стинки.

Очаквам равновесна цена около 1.78 кинта.

Коментар

• това с дребните фермери - сякаш чета драсканиците на Елана агрокредит
                я да видим кога един дребен фермер ще купи 100 дек земя по 1500лв/дек дори и разсрочено за 5 години - НИКОГА

Коментар

има разлика между земята като актив и това, което адванса правят
                  ако имам 1 декар - вземам рента
                  но от адванса рента не се взема почти, тя е разход за компанията-уздръжка, а тя никак не е малка, от адванса се чака търговия, която няма как да стане с марж 700лв/дек в големи обеми без да се чака с години
                  това се случи един път - такива бяха условията, повече - цъ !!!
                  навремето бях писал, че точно арендаторите ще прецакат бизнеса на адванса
                  Нищо не разбрах...

Какво общо има всичко това с "Агрион" и масовото купуване на земя, което те правят ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                    Днес бях на интервю за работа и нямаше как да присъствам на събранието, за което съжалявам. Явно е било интересно събитие!

Ако се придържаме към тезата, че цената на акцията се определя не толкова от дивидентната доходност, а от средната пазарна цена на земята в портфейла на фонда, не виждам защо да очакваме спад на акцията в дългосрочен план. Ако цената падне, при евентуална ликвидация на фонда най-вероятно ще се случи това, което видяхме при ЕЛАРГ - рязко поскъпване до цената за един ликвидационен дял.

Естествено, пазарът си е пазар, всичко може да се случи. Имам акции, очаквам да получа дивидент и за мое добро се надявам да не видим кой знае какъв спад след 2 седмици, а и след това.
                    но нали виждаш, че с това лизинговане се бетонират за още поне 5 години
                    каква ликвидация чакаш??? може би - ама не сега

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                      Днес бях на интервю за работа и нямаше как да присъствам на събранието, за което съжалявам. Явно е било интересно събитие!

Ако се придържаме към тезата, че цената на акцията се определя не толкова от дивидентната доходност, а от средната пазарна цена на земята в портфейла на фонда, не виждам защо да очакваме спад на акцията в дългосрочен план. Ако цената падне, при евентуална ликвидация на фонда най-вероятно ще се случи това, което видяхме при ЕЛАРГ - рязко поскъпване до цената за един ликвидационен дял.

Естествено, пазарът си е пазар, всичко може да се случи. Имам акции, очаквам да получа дивидент и за мое добро се надявам да не видим кой знае какъв спад след 2 седмици, а и след това.
                      Хе-хе - дано интервюто си е струвало.

Аз мисля - тук хората свикнали на сосен дивидентец и трудно ще преглътнат 2-3 пъти по-нисък и това ще спихне акцията, но по причините, от тебе споменати, спадът няма да е двоен и троен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                        Добре де - сподели какво визираш с "как купуват" ?

Ако знаех, едва ли щях да задавам въпроси за тях и защо са толкова агресивни в покупките на земя (особено на фона на останалите меко казано 'мрачни' прогнози тук) ?
                        има разлика между земята като актив и това, което адванса правят
                        ако имам 1 декар - вземам рента
                        но от адванса рента не се взема почти, тя е разход за компанията-уздръжка, а тя никак не е малка, от адванса се чака търговия, която няма как да стане с марж 700лв/дек в големи обеми без да се чака с години
                        това се случи един път - такива бяха условията, повече - цъ !!!
                        навремето бях писал, че точно арендаторите ще прецакат бизнеса на адванса

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Аз мисля: като дивидент под 8-9 стинки няма да се падне - това: само от ренти. И туканка-там някоя продажбица на нелизинг: въобще - докъм 12-15 стинки можем да.

Вероятно акцията ще се спихне като цена за 3-4 години - може да падне докъм 1.8 кинта.

Коментар

• Днес бях на интервю за работа и нямаше как да присъствам на събранието, за което съжалявам. Явно е било интересно събитие!

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                              Адванса е вече бита карта, няма хляб в тази акция вече
                              Защо.

Коментар

• Първоначално изпратено от unseen Разгледай мнение
                                Защо ли?
                                Дявола е в детайлите . Разбери как купуват и ще си отговори 90% на въпроса .
                                Добре де - сподели какво визираш с "как купуват" ?

Ако знаех, едва ли щях да задавам въпроси за тях и защо са толкова агресивни в покупките на земя (особено на фона на останалите меко казано 'мрачни' прогнози тук) ?

Коментар

Working...
                                X