IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от investornot Разгледай мнение
    Много ми е интерсно как някои форумци пишат тук коментари как на атерата са останали само чукари и необработваеми земи.

Минала седмица аз лично закупих парцел земеделска земя на цена от 10к за декар.
    В нотариалният акт пише че е парцел земеделска земя но никъде не се споменва че е до голям град в България и непосредствено до регулацията на града.

5дка земеделска земя по 1000лв на дка-по натурален акт земеделска земя а всъщност е 5дка акациева гора.

нямам нищо против да купувам чукари примерно на Слънчев бряг на крайбрежната ивица или ако не може да се пусне комбайна значи земята за нищо не става....

Акционер съм.Не е препоръка за покупко продажба.
    Да и на мен ми е много интересно, как са останали само земи с лошо качество. Ако погледнем имотния портфейл на Атера все ще се намери някой друг добър имот сред тези 222 279 дка. Като цяло земята в България е чудесна по сравнение с другите Европейски страни, а пък цените тук са къде къде по-ниски.

Не е препоръка!!!

Коментар

• Атера

Много ми е интерсно как някои форумци пишат тук коментари как на атерата са останали само чукари и необработваеми земи.

Минала седмица аз лично закупих парцел земеделска земя на цена от 10к за декар.
      В нотариалният акт пише че е парцел земеделска земя но никъде не се споменва че е до голям град в България и непосредствено до регулацията на града.

5дка земеделска земя по 1000лв на дка-по натурален акт земеделска земя а всъщност е 5дка акациева гора.

нямам нищо против да купувам чукари примерно на Слънчев бряг на крайбрежната ивица или ако не може да се пусне комбайна значи земята за нищо не става....

Акционер съм.Не е препоръка за покупко продажба.

Коментар

• Щото земята свършвала а цените ходели все нагоре, пак ще пробвам с офертата :
        Продавам един парцел от 25 декара на 45 км от София ....

Оферти само на лични....

Коментар

• Брюксел ни дава 7,5 млрд. евро за земеделие

Мисля, че това са като цяло добри новини за земеделието. Убеден съм, че колкото повече пари влизат при земеделците, толкова повече те ще отделят част от средствата си за разширяване на стопанствата си с нови земи....

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
            А така земеделския производител взима ли субсидии за необработваните декари?
            Откъде ти е информацията, че цената остава същата?
            Няма как да очертаеш въобще необработена нива. Ако го направиш има голяма вероятност да те глобят.
            Инфото - от арендаторите, на които се оферира.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
              ОК Пич.
              Исках да съм полезен, а излиза че троля.
              Спирам коментарите си тук.
              Успех в инвестирането ти желая.
              И аз на теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Хубаво евтино на пазара НЯМА. (invention -"топлата вода")

Въздържам се да хвърлям информация в публичното пространство...( Наскоро изкараха за продажба последните си малко над 1000 декара в Добруджа с цени 1600 -1650 лв/дек.
                Тези земи са в забутани землища и преди 2-3 години кикой не ги купуваше на 1250-1300 лева, когато пак бяха на пазара, но все пак са в Добруджа.)

Днес споделих конкретна информация от която мислещите могат да си направят някои изводи.(Благодарим за "конкретната" информация!)

Изводите си ги направихме!
                ОК Пич.
                Исках да съм полезен, а излиза че троля.
                Спирам коментарите си тук.
                Успех в инвестирането ти желая.
                Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Да кажем, че от около 5-6 години следя пазара на реални сделки в определени райони на страната.
                  Хубаво евтино на пазара НЯМА.
                  Ако случайно излезе нещо апетитно и Атерата успее да превари конкурентите купувачи, то се случва най-вероятно рядко и не променя общата картина на портфолиото им.
                  Въздържам се да хвърлям информация в публичното пространство, но събирам такава отвсякъде всеки божи ден.
                  Днес споделих конкретна информация от която мислещите могат да си направят някои изводи.
                  Останалите .... - на тях май странично инфо не им трябва за да инвестират..
                  Едни отчети са им достатъчни
                  Хубаво евтино на пазара НЯМА. (invention -"топлата вода")

Въздържам се да хвърлям информация в публичното пространство...( Наскоро изкараха за продажба последните си малко над 1000 декара в Добруджа с цени 1600 -1650 лв/дек.
                  Тези земи са в забутани землища и преди 2-3 години кикой не ги купуваше на 1250-1300 лева, когато пак бяха на пазара, но все пак са в Добруджа.)

Днес споделих конкретна информация от която мислещите могат да си направят някои изводи.(Благодарим за "конкретната" информация!)

Изводите си ги направихме!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    А бе ПИЧ,

Ти как точно си "установил", че купуват боклуци на 800 лева?
                    Запознат си с конкретните сделки, на базата на анализ за конкретните райони и землища, или защото като си се събудил ти е бил клюмнал на ляво та си решил, малко да покоментираш в темата?
                    Да кажем, че от около 5-6 години следя пазара на реални сделки в определени райони на страната.
                    Хубаво евтино на пазара НЯМА.
                    Ако случайно излезе нещо апетитно и Атерата успее да превари конкурентите купувачи, то се случва най-вероятно рядко и не променя общата картина на портфолиото им.
                    Въздържам се да хвърлям информация в публичното пространство, но събирам такава отвсякъде всеки божи ден.
                    Днес споделих конкретна информация от която мислещите могат да си направят някои изводи.
                    Останалите .... - на тях май странично инфо не им трябва за да инвестират..
                    Едни отчети са им достатъчни
                    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Наскоро изкараха за продажба последните си малко над 1000 декара в Добруджа с цени 1600 -1650 лв/дек.
                      Тези земи са в забутани землища и преди 2-3 години кикой не ги купуваше на 1250-1300 лева, когато пак бяха на пазара, но все пак са в Добруджа.
                      Предполагам, че ще ги продадат и ще снесат дивидентец на тези които на това се надяват..
                      А после???
                      Аааа, ще чакат времената, когато буклуците дето сега купуват на 800+ да станат с цени 1500+ , та да ги продадат на някой пишман земеделец.
                      А бе ПИЧ,

Ти как точно си "установил", че купуват боклуци на 800 лева?
                      Запознат си с конкретните сделки, на базата на анализ за конкретните райони и землища, или защото като си се събудил ти е бил клюмнал на ляво та си решил, малко да покоментираш в темата?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        Променена е политиката, която не променя фактическото положение. Примерно в едно землище има 100 декара. От тях не се работят 20 декара. До момента е бил сключен договор за аренда на 80-те декара. Сега се сключва договор за всичките 100 декара. Рентната на декар пада, защото необработваемите декари си остават неработещи се, т.е. получаваната обща рента е пак същата, но се водят всичките декари отдадени под аренда.
                        Това между другото беше обещано на ОС през 2014 година - и ето, става.
                        А така земеделския производител взима ли субсидии за необработваните декари?
                        Откъде ти е информацията, че цената остава същата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                          1. При 73% в момента, какво те кара да мислиш, че ще успеят да отдадат под аренда останалото?
                          Променена е политиката, която не променя фактическото положение. Примерно в едно землище има 100 декара. От тях не се работят 20 декара. До момента е бил сключен договор за аренда на 80-те декара. Сега се сключва договор за всичките 100 декара. Рентната на декар пада, защото необработваемите декари си остават неработещи се, т.е. получаваната обща рента е пак същата, но се водят всичките декари отдадени под аренда.
                          Това между другото беше обещано на ОС през 2014 година - и ето, става.

Коментар

• Като чета някои от последните коментари то явно затваряме скоро фирмата. 1000 дка били в Добруджа ами другите 220К. Тия хора ги изкарахте много прости. Те си знаят какво правят. Досега много хора са били доволни и при първата спънка започва яко оплюване и защо? В крайна сметка да това е форум и всеки може да си пише каквото иска ама да се плюе това кому е нужно. Аз имам акции тук ама не пиша че е ракета щото такива май не останаха на БФБ, ама си трая. Айде късмет на всички с начинанията, освен ако не са хейтърски.

Коментар

Да напиша нещо, без много коментар, за да няма обвинения:
                              1.Тази година Адванса ще отдадат почти всичко под аренда, т.е. ще се изпълни обещанието за почти пълно отдаване на земята.
                              2.Рентата като общ приход няма да се промени съществено - имам предвид от това голямо отдаване.
                              3.Засега не съм чул някой да е закупил /не точно закупил, а подписал договор за закупуване/ земя на 1500лв разсрочено. Сигурно има, но не е масово.
                              1. При 73% в момента, какво те кара да мислиш, че ще успеят да отдадат под аренда останалото?
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Да напиша нещо, без много коментар, за да няма обвинения:
                                1.Тази година Адванса ще отдадат почти всичко под аренда, т.е. ще се изпълни обещанието за почти пълно отдаване на земята.
                                2.Рентата като общ приход няма да се промени съществено - имам предвид от това голямо отдаване.
                                3.Засега не съм чул някой да е закупил /не точно закупил, а подписал договор за закупуване/ земя на 1500лв разсрочено. Сигурно има, но не е масово.
                                Наскоро изкараха за продажба последните си малко над 1000 декара в Добруджа с цени 1600 -1650 лв/дек.
                                Тези земи са в забутани землища и преди 2-3 години кикой не ги купуваше на 1250-1300 лева, когато пак бяха на пазара, но все пак са в Добруджа.
                                Предполагам, че ще ги продадат и ще снесат дивидентец на тези които на това се надяват..
                                А после???
                                Аааа, ще чакат времената, когато буклуците дето сега купуват на 800+ да станат с цени 1500+ , та да ги продадат на някой пишман земеделец.

Коментар

Working...
                                X