IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Вече съм акцонер !!!
    Една акция, но акция !
    намеренята са да присъствам на събранието
    айде сега да се вдига тук цената!!!!! дали може с тази една акция да стана милионер - дори и след 20 години???
    Хе-хе: що само една, драги - да беше си зел поне 18.

Е: ще се видим на сборище.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от enn Разгледай мнение

Какво изпускам?

нищо - РАЗНИ ИНВЕСТИТОРИ - РАЗНИ СТРАТЕГИИ , - влизаш м/у ТЯХ и ги надцакваш ! и си докарваш още един дивидент от ~ 0,14 +

Коментар

• Първоначално изпратено от maximilian Разгледай мнение
        Аз пък си мисля, че е от втората, дори от третата вълна растящи. За ден-два ще стигне и мине трите лева!
        Да: когато гласуваме сосното дивидент - 38 стинки - ще отиде над три кинта като нищо.

Коментар

• Мечков: ако си купил на 2.18, що да не шитнеш на 2.758, ако се надяваш, че след дивидентът можеш да си ги купиш обратно на 2.38?

Коментар

• Не мога да разбера това с дивидентите. Нали се дават на акционерите, които в момента на раздаването притежават акции? Защо хората да продават след като след 2-3 месеца ще се раздаде дивидента, който е 13%+ от цената на акцията (за момента)? Ще се радвам, ако някой обясни.

По моите разбирания е по-логично след като хората си получат дивидента да разпродадат, но като гледам графиката от миналите години не е така. Цената рязко пада, раздава се дивидента, след това следва още малко спад или консолидация и накрая акцията започва лека полека да си възвръща стойността преди раздаването на дивидента.

Пример за 2011 година:
            Цена преди дивидент: 1.53
            Цена по време на раздаване на дивидента: 1.451
            Дивидент: 0.048
            После забелязвам инертен спад до Ноември и от Декември всичко си идва на мястото.

Пример за 2012 година:
            Цена преди дивидент: 1.75
            Цена по време на раздаване на дивидента: 1.59
            Дивидент: 0.25 (намалена цена + дивидент > цена преди дивидент!)
            Няма последващ спад. Цената се изстрелва в следващите месеци.

Пример за 2013 година:
            Цена преди дивидент: 2.59
            Цена по време на раздаване на дивидента: 2.235
            Дивидент: 0.493 (намалена цена + дивидент > цена преди дивидент отново!)
            След раздаването: Лек спад до Септември и после постепенно нагоре.

Предимства:
            - получаване на кеш без да е нужно да се разпродава каквото и да било.

Недостатъци:
            - докато се "съвземем" от раздаването на дивидента изпускаме други емисии, тъй като сме вързали кеша тук.

Какво изпускам?

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
              Питкин, честит нов аватар!
              ... и му отива.

Дано да е прав за Атерата, ... ама на дали, ... това че на всички ни се иска е едно, а другото е по-вероятно, че след дивидента цената ще падне и това е върхът.

Аз отдавна спрях да купувам тук, ... но ако цената падне след дивидента, ще се наредя на опашката.

... засега си харча парите на Пампорово
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Аз пък си мисля, че е от втората, дори от третата вълна растящи. За ден-два ще стигне и мине трите лева!
                Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
                  А според мен изконсумирахте малко предварително дивидента и сега освен гредата може да й намериш и майстора
                  може и така да е...а може и не

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                    тука голямо натискане на цената за излизане...явно предположението че това е върха преди разпределение на дивидента оказва своето влияние.....но според мен стойността на акцията тепърва ще покаже възможността си за ръст в посока нагоре
                    А според мен изконсумирахте малко предварително дивидента и сега освен гредата може да й намериш и майстора

Коментар

• тука голямо натискане на цената за излизане...явно предположението че това е върха преди разпределение на дивидента оказва своето влияние.....но според мен стойността на акцията тепърва ще покаже възможността си за ръст в посока нагоре

Коментар

• Питкин, честит нов аватар!
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

Вече съм акцонер !!!
                          Една акция, но акция !
                          айде сега да се вдига тук цената!!!!! дали може с тази една акция да стана милионер - дори и след 20 години???
                          Ай стига бе! Цяла ли?
                          Vanitas vanitatum...

Коментар

Вече съм акцонер !!!
                            Една акция, но акция !
                            възможно е да се случи особено ако си я купил на цена от 2.729 в 14:40 на 3.4.2014

Коментар

• Вече съм акцонер !!!
                              Една акция, но акция !

Коментар

мисълта не е моя
                                важното че е казана на място без значение кой е нейният първоизточник....поздрави и успех и занапред

Коментар

Working...
                                X