Първоначално изпратено от padre Bonaventura
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеНагазиха и Атерата забелязвам .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеНагазиха и Атерата забелязвам .
Без препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от multi Разгледай мнениеОк, до сряда
Коментар
-
Първоначално изпратено от multi Разгледай мнениеАз работя наблизо до летището, може да намина
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеАко се разчита на доходност само от ренти, то при сегашните цени от 2.15 лв./акция, доходността ще е дори малко под 2% (събираемостта на рентите е под 90%, а годишните разходи за управление и външни услуги са над 2.6 млн. лв.). Колкото до капиталовата доходност, то тя въобще не е сигурна. Занимавам се със земеделски земи от 10 години и много добре знам, че това което остана в портфейла на Атера в над 25% е непродаваемо, ако не е в комплект.
Ма си е професионалист човека, успял е да обходи няколко стотин землища и 230К декара на атерата за да даде мнение - голяма тръпка ще да му е било..
Обаче грешиш пич, прекален оптимист си с тия 25%.
Маркета казва на тия нива че над 42% от земите на фонда са пасища..
Чакам го да каже че са над 50%, пък аз да му кажа мога ли да му е.......а.
Надявам се да съм от първите че вероятно доста желаещи такива ще има....
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЩо за неправдоподобни обвинения - да съм си плюело на ника и прочее.
По въпроса който те вълнува - която и що-годе читава компания да взмеш, ще е по-перспективна от атера, включително и някои набалончени.
О не - да беше само за тази година проблема със спадащите продажби тук - би било чудесно. Но мисля, че с всяка изминала година продажбите ще са все по-голям проблем. Точно това имах предвид като казаха перспектива. По-високи цени се постигат с по-големи парцели, както каза и форти, затова си мисля, че продажбата накуп като при атера ще е е най-добрата перспектива. Друга по-добра не виждам. Не виждам защо думата хейт да е насочена само срещу инакомислещи - според ме и твоето не е по-различен хейт. Ами виж си писанията в по-долните постове - хем има спадащи продажби, хем щяло да има растящ дивидент - като ви се обърне внимание на подобна нелепост - става хейт. Удобно, но за кого ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеКогато времената са трудни за фондовия пазар като цяло постигането на това "да не се загуби" капитала не е никак лесна задача. Иначе ти си мисли в перспектива, но остави това право и на инвестиралите в АТЕРА, защото намалелите продажби, ако изобщо са намалели в края на годината,ще видим, не означава, че перспектива няма за позицията в бъдеще. Подобно на твоите перспективи, които сподели простиращи се извън календарната 2015г. От една страна не искаш да назовеш име, което да проследим като конкурент по доходност на Атера до края на годината, защото гледаш в перспектива, от друга страна когато говориш за АТЕРА перспективата за коментар ти е основно за тази година, че се очакват намалени продажби! НЕ Е ЛИ МАЛКО СТРАННО!
Когато си достатъчно "компетентен" и "печен" да даваш негативни коментари за определена компания, бъди така добър първо да прилагаш по-пълна агрументация, а не само общи приказки, от сорта колко АДСИЦ не си стрували и колко малко били продажбите на Атера, без да знаем какво ще стане до края на годината.
На второ място ти казах да посочиш компания, която ще донесе по-добра доходност от АТЕРА до края на календарната година, като отчетем и евентуалните дивиденти, ако има такива. НЕ Е ЛЕСНО ОБАЧЕ КОГАТО ТРЯБВА ДА СИ ПЛЮЕШ НА НИКА С КОНКРЕТНА ПРОГНОЗА НАЛИ??? Лесно е обаче да се плюе и да се умува просто така за хейта!
По въпроса който те вълнува - която и що-годе читава компания да взмеш, ще е по-перспективна от атера, включително и някои набалончени.
О не - да беше само за тази година проблема със спадащите продажби тук - би било чудесно. Но мисля, че с всяка изминала година продажбите ще са все по-голям проблем. Точно това имах предвид като казаха перспектива. По-високи цени се постигат с по-големи парцели, както каза и форти, затова си мисля, че продажбата накуп като при еларг ще е най-добрата перспектива. Друга по-добра не виждам. Не виждам защо думата хейт да е насочена само срещу инакомислещи - според ме и твоето не е по-различен хейт. Ами виж си писанията в по-долните постове - хем има спадащи продажби, хем щяло да има растящ дивидент - като ви се обърне внимание на подобна нелепост - става хейт. Удобно, но за кого ?!Last edited by precakanoto; 31.08.2015, 19:10.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеА защо не и минус 32%, че да станат атрактивни !?!?
Лесно се говори, но трябва да има конкретика, и числата и в дефинициите и в начина на мислене изобщо, което не се забелязва в условията на падащо бфб, където надеждата че поне капитала няма да се обезцени е нещо като последното упование в адциците както го написах по-долу
Уточнения са едно на ръка, - дадох като пример че на въпрос за неизяснен параметър не може да се отговори.
И нещо много съществено - не съм борсата нито от една, нито за една година. Не ме интересува изобщо дали атерата ще тъпче на място или ще е с някой процент нагоре/надолу в оставащите 4 месеца до края на годината. За мен са важни перспективи в развитието за години напред, а тук такива не ми привличат интереса. Още по-лошо - дори не виждам да ги има. Мисля, че ликвидацията е най-добрата перспектива, но не вярвам да се случи до края на годината, въпреки, че може да е най-доброто решение за акционерите, според примера на акционерите в еларг. Като фен на атера - не сте ли сте се замисляли за това, кое ви е по-изгодно и поставяли ли сте изобщо въпроса на ОСА? Ако има идея за ликвидация, папирката може да даде от себе си възможно най-добрата доходност според това което си формулирал като доходност, но не вярвам дори и тогава да е първа по доходност на бфб
Когато си достатъчно "компетентен" и "печен" да даваш негативни коментари за определена компания, бъди така добър първо да прилагаш по-пълна агрументация, а не само общи приказки, от сорта колко АДСИЦ не си стрували и колко малко били продажбите на Атера, без да знаем какво ще стане до края на годината.
На второ място ти казах да посочиш компания, която ще донесе по-добра доходност от АТЕРА до края на календарната година, като отчетем и евентуалните дивиденти, ако има такива. НЕ Е ЛЕСНО ОБАЧЕ КОГАТО ТРЯБВА ДА СИ ПЛЮЕШ НА НИКА С КОНКРЕТНА ПРОГНОЗА НАЛИ??? Лесно е обаче да се плюе и да се умува просто така за хейта!
Коментар
Коментар