IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравей,

Калкулациите не са мой.

Според публичната информация тези земи не са продадени/прехвърлени и/или няма промяна в собствеността на ЮЛ, техни собственици. С други думи според информацията, те трябва да бъдат санкционирани.

Мнението ми е, че ако е така и търсят купувачи /макар, че по-логично е да се преструктурира собственика/ вторичен пазар няма да има проблем да ги поеме, както и много повече. В момента най-активните и големи купувачи, както и част от фермерите си купуват.

Единствено може да има спор за желаната цена.

Поздрави!

Коментар

• Трудно ми е да повярвам, че някой ще бъде склонен да плати тези глоби, така че нещата отиват към прехвърлянка на тези активи по посока български лица/дружества или тяхната продажба. Ако е второто, това може да окаже влияние на пазара по посока надолу на цената, но в каква степен е трудно да се каже. При всички случай, 300 000 дка си е сериозна цифра, ако разбира се са ти верни калкулациите.

Коментар

• Според някои източници собственици на зем. земя извън ЕИП и от офшорни дестинации са разпродали 700 000 дка. от 1 млн. дка.

Сиреч остават непродадени или без промяна в собствеността около 300 000 дка. и от 1 октомври подлежат на санкции.

Първоначално 100, след това 300 лв./дка.

300 000 x 400 = 120 000 000 лв.

Те трябва да влезнат по сметки на МЗХ, след разпореждане от областния управител.

Мнението ви дали ще се отрази на пазара?

P.S. За публичните дружества няма опасност и/или санкции, бяха извадени с поправка от обхвата на закона!
        Last edited by Konsultant; 16.11.2015, 17:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Знам какво имаш предвид, но не споделям апокалиптизма ти.
          И на мен не ми се нрави особенно ЕС в тоя си вид, сътресения ще има, поводи за тях - немалко, но в края на краищата при добро преформулиране на принципите и правилата му - надявам се и да излезе по силен от това в края на краищата.
          Време е за нови лидери с топки, а разни бабишкери и плюнкери - в долапа на историята.
          За съжаление, току що описа най-оптимистичния сценарий!
          Не знаем обаче какъв е реалистичния, а за песимистичния, може би дори и на апокалиптиците не им стига фантазията! По начина, по който ти отговорих, съм убеден, че ще ме разбереш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
            Знаеш какъв е риска, много сме близо до него и той е външен!
            Знам какво имаш предвид, но не споделям апокалиптизма ти.
            И на мен не ми се нрави особенно ЕС в тоя си вид, сътресения ще има, поводи за тях - немалко, но в края на краищата при добро преформулиране на принципите и правилата му - надявам се и да излезе по силен от това в края на краищата.
            Време е за нови лидери с топки, а разни бабишкери и плюнкери - в долапа на историята.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Стига бе, така е по добре, не е съвсем нулева годината, ама близо, таман да се поиздуха малко от малко плявата.
              По малко от планираното закачих от еврОто, планирах повечко ливадки на него....какви са напоследък тия там матросовци де си бранят 2-та кинта не знам....

Поне ги няма тая година дежурните ревльовци с главен аргумент декапитализацията..
              Пък и след кофти година - следват ръстове от ниската база....дори и при по умерени продажби.
              Знаеш какъв е риска, много сме близо до него и той е външен!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Въпросът е, че тази година можеше да се напънат да попродадът нещо, за да няма подобно разочарование, както в момента у инвеститорите! Иначе фундамента си остава общо взето непроменен!
                Стига бе, така е по добре, не е съвсем нулева годината, ама близо, таман да се поиздуха малко от малко плявата.
                По малко от планираното закачих от еврОто, планирах повечко ливадки на него....какви са напоследък тия там матросовци де си бранят 2-та кинта не знам....

Поне ги няма тая година дежурните ревльовци с главен аргумент декапитализацията..
                Пък и след кофти година - следват ръстове от ниската база....дори и при по умерени продажби.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  на средна цена 800лв сега не можеш да купиш нещо добро
                  рентите наистина са около средните за страната, но това е доста общо понятие
                  Адванса договарят по винаги по-високи ренти от средното за региона, където са им нивите
                  но все пак рентите са им около средните
                  какво може да се помислите в този случай???
                  Аз съм го казал и преди!

Цялата оценка на АТЕРА е на средните цени на земята, спрямо рентата! С тази разлика, че могат да продават с 10-15% по-скъпо, заради обемите!

Като изключим кеш-меш и градска земя, средната цена на портфейла на АТЕРА, трябва да се приравни към средната цена на земята спрямо рентата и да се добавят едни умерени 10-15%. Ако има крайни оптимисти може и 30%, но според мен те са 15%!

Въпросът е, че тази година можеше да се напънат да попродадът нещо, за да няма подобно разочарование, както в момента у инвеститорите! Иначе фундамента си остава общо взето непроменен!

Коментар

• на средна цена 800лв сега не можеш да купиш нещо добро
                    рентите наистина са около средните за страната, но това е доста общо понятие
                    Адванса договарят по винаги по-високи ренти от средното за региона, където са им нивите
                    но все пак рентите са им около средните
                    какво може да се помислите в този случай???

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                      таблицата за наемите е интересна - 7 437 000 от новата стопанска година при 6 657 563 за 2014-2015. 12% повече приходи от наем е доста добре
                      Това май е най-добрата новина за тази година покрай Атера, непосредствено след неслучилата се лобистка атака, разбира се. Тук продажбите на лизинг как ще се отразяват в приходите на дружеството във времето?

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                        Също така средната цена се качва, което мисля че донякъде говори, че качеството на имотния портфейл се покачва. Надявам се това ще намали спекулациите, че се купуват чукари за по 800лв/дка
                        ще видим какво ще каже нси - през 2014 наемите на нивите се качват от 39 на 43, докато цените им са нагоре до 708 от 621.

според мен и цените и наемите при атера са близо до средните за страната
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                          таблицата за наемите е интересна - 7 437 000 от новата стопанска година при 6 657 563 за 2014-2015. 12% повече приходи от наем е доста добре
                          Също така средната цена се качва, което мисля че донякъде говори, че качеството на имотния портфейл се покачва. Надявам се това ще намали спекулациите, че се купуват чукари за по 800лв/дка

Коментар

• таблицата за наемите е интересна - 7 437 000 от новата стопанска година при 6 657 563 за 2014-2015. 12% повече приходи от наем е доста добре
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                              Бюлетин октомври 2015. През месеца няма продажби. Купени 1785 дка земеделски земи при средна цена 838 лв/дка.
                              От АТЕРА май са решили да се превърнат в тоталното разочарование за годината на БФБ!

Коментар

• Бюлетин октомври 2015. През месеца няма продажби. Купени 1785 дка земеделски земи при средна цена 838 лв/дка.
                                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X