Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение865 лв/дка е направо без пари Под 1000 лв/дка е голяма далавера! А и когато повечето казват, че нещо ще се случи обикновено то не се случва
не давам оценка преди да кажат къде е било
при цена на зърното около 25-26ст - рентата въобще не е сигурна на нивата от 47лв/декар както я бяха докарали май
да не казвам, че на зелено сега се предлага цена за нова пшеница от 22-23 ст
зърнопроизводството влезе в релсите на останалите бизнеси - много работа, обороти, малко печалба
печалбата от производството на зърно няма как да стигне за арендатора - да има и за много покупки на земя, да даде висока рента, от нея да се удържи комисионна за управление и да има за нас - акционерите
вижте само колко сме накачени на веригата
мисля, че продажби ще има - определено, но ...............
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеминалата година им пречеше закона който в последствие беше отменен ами сега какво им пречи да продават ?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнениеБюлетинче
"Към края на март 2016г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 233 880 дка земеделска земя и 139
дка градска земя. През март са купени 1 556 дка земеделски земи при средна цена 865 лв/дка и са
продадени 19 дка.""В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнениеНали трябваше цената на земята да спада, защо купуват толкова скъпо
дано да падне, ама дано....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнениеБюлетинче
"Към края на март 2016г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 233 880 дка земеделска земя и 139
дка градска земя. През март са купени 1 556 дка земеделски земи при средна цена 865 лв/дка и са
продадени 19 дка."
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеммм,това за покупателната способност на населението в развиващите се страни може би не е валидно - в БГ, въпреки сивия сектор, се консумира най-много хляб на глава от цяла Европа - почти 100 кг.годишно.Това е 3 пъти повече от год.консумация на англичанин.
Има и друго - промяната в хранителните навици на хората - все повече рупат храната на животинките -овесени ядки, трици, елда, киноа,че и водорасли -хлорела,АFА,спирулина...
Трайно ниска цена на нефта ще се отрази върху цената на царевица и маслодайни,а холандци и скандинавци дават заявка за масов ел.транспорт в обозримо бъдеще.Ако Тесла, Нисан и другите не се издънят с електрификацията ще се освободят доста площи, а и монсанто не спят
има рискове в новите неща навсякъде
след въвеждането на етанола и биодизела масово в употреба преди 10-12 години - нищо по-голямо не е измислено като консуматор на зърнени и маслени култури
най-важното е по света да се консумира много месо, ама много
с хляб или направо ядки - лесно щ есе изхраним
другото е ако се преминава към био храни - там засега се произвежда по-малко
но всичко е относително, от много места може да излезе срив при зърната, ама много много
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЗдравей Алносо,
Разбира се, че приемам съвети и за това съм се регистрирал в този форум. Никога не съм се заяждал с ДДДД и повярвай, че съм изчел всички негови /както и твои/ мнения, обаче все пак трябва да отсея от кого да взимам съвети, тъй като те са много различни. Вие се виждате на по кафе и на бира и можете да прецените кой каква стока е, но за мен /а и предполагам за традиционния съфорумец/ това не е така. Ако му знам портфейла, ще имам представа какъв е неговия интерес в дадена ситуация и ще игнорирам субективния фактор. Размерът го споменах, тъй като на БФБ е от значение, поне според мен. Ако говорихме за суровини или за международни пазари, повярвай, нямаше да намеся и това.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемоето виждане е, че трябва да се повиши покупателната способност на населението в развиващите се страни, това ще подобри нещата
очакването да се намалят площи или добиви - не работи засега
дори и суша - ще е за година
Има и друго - промяната в хранителните навици на хората - все повече рупат храната на животинките -овесени ядки, трици, елда, киноа,че и водорасли -хлорела,АFА,спирулина...
Трайно ниска цена на нефта ще се отрази върху цената на царевица и маслодайни,а холандци и скандинавци дават заявка за масов ел.транспорт в обозримо бъдеще.Ако Тесла, Нисан и другите не се издънят с електрификацията ще се освободят доста площи, а и монсанто не спят
Коментар
-
от една страна цените на културите падат
от друга добивите се повишават с годините
преди 10 години добивът от пшеница беше един, сега съвсем сруг
същото е и за слънчогледа
много разчитам на нашите нокрунетнти предимства пред останалите големи производители, но и те не стоят на едно място - НИКАК
моите представи са за дългосрочна рента на настоящите нива и минимално поскъпване на земята - примерно 1.5-2% на година в следващите 20 години
може и да греша дългосрочно предвид вече изтърканите приказки за голямото население и нарастващото търсене на храни - може пак да изтупаме от прахта тези виждания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНяколко пъти сме пили бири и кафета с ДДДД и аз не му знам портфейла. Не го знам защото не съм го питал. А не съм го питал защото не е интересува. Много по важно е какво мисли и как разсъждава даден човек отколкото какъв му е портфейла или колко е голям. Та съвета ми към теб /ако приемаш съвети/ е да се концентрираш върху това какво говори дадена личност и да разсъждаваш върху думите му. Дори и да му знаеш портфейла какво? Той портфейла утре може да е съвсем различен, но мисленето му ще си остане същото. Ако пък искаш да следиш чужди портфейли има достатъчно възможности не само да виждаш, ами директно да вържеш акаунт към трейдъри които си избереш. Виждаш историята и ако ти харесва резултата се закачаш. Няма нужда от форуми. Те са за да видиш чуждото мнение. Да го оспориш или а го приемеш. Истината се ражда в спора. А ако знаем истината, то портфейла е най-лесната работа
Разбира се, че приемам съвети и за това съм се регистрирал в този форум. Никога не съм се заяждал с ДДДД и повярвай, че съм изчел всички негови /както и твои/ мнения, обаче все пак трябва да отсея от кого да взимам съвети, тъй като те са много различни. Вие се виждате на по кафе и на бира и можете да прецените кой каква стока е, но за мен /а и предполагам за традиционния съфорумец/ това не е така. Ако му знам портфейла, ще имам представа какъв е неговия интерес в дадена ситуация и ще игнорирам субективния фактор. Размерът го споменах, тъй като на БФБ е от значение, поне според мен. Ако говорихме за суровини или за международни пазари, повярвай, нямаше да намеся и това.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
ако се случат лоши години за земеделието(тази не очаквам да е такава), то дарвиновата теория ще намали броя на арендаторите, което води до по-ниска или никаква конкуренция в отделни землища и...по-ниска рента само поради тази причина.
Отделно е рискът от напускане на ЕС от британци - донор с няколко млрд.,и верижна реакция, а и напрежението север - юг може да доведе до още по-голямо свиване на членките.
Ако арендаторът ти не развива поливно земеделие, а чака на природата, то високите ренти може да се окажат със значителна тежест в разходната част, а ако има и кредити може собствените му земи да се озоват тук:
http://sales.bcpea.org/bg/properties.html?type=16
Засега са само 513 парцела, но е добре да се хвърля по едно око от изкушаващите се
Конкурентните предимства на земеделието ни са ясни - ниска цена за труд и земя, близост до пристанища, никакви данъци (това може и да се промени)
Минусите също си ги знаем - ниска добавена стойност при повечето култури,раздробеност на земята,почти пълна липса на напояване,а климатът ни е по-сух от Германия,Украйна и др.
Все пак покупката на ЗЗ със собствени средства си е добра инвестиция, но в правилното време
Коментар
Коментар