IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
    трябва да си купил най-късно на 10ти Юни понеже с 2та работни дни за сетълмънт става 14.
    Благодаря.

Коментар

• трябва да си купил най-късно на 10ти Юни понеже с 2та работни дни за сетълмънт става 14.

Коментар

• Колеги тук 14ти (вторник) ли е последна дата с дивидент?

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
          имам 2 семестъра в уни манхайм и това ми е цялото икономическо образование, но дори и без нито 1 лекция по каквото и да е мисля че всеки (дори redcretin) може да проумее колко "просташка" и бакалска е тази твоя сметка.

ти ако можеш атерката да ти е 1 лв и да дава поне 80-90 ст дивидент тогава може би ще е "справедливо" за теб.... цънцарин
          Най по ми иде на цървул, ама пък колко ли е горд от себе си, като си мисли че им разказва играта на глупаци като нас, които сме вкарали пари на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
            Не са щото това е не калкулираона а прекалкулирано в цената Нямаш дивидент, плащаш пре-евтино. имаш мизерен дивидент, плащаш пре-скъпо.
            Пример виж аналогичен пример с АДСИЦ - ФПП, дивидент 0.00 - цена 0.70, Атера, дивидент 0.10, цена 2.00, ако дивидента на Атера беше 0.00 цената щеше да е 0.70 нали :-)
            Димек сметката е че за 0.10 плащате 1.30 отгоре, къде ти е Киро на Кирия
            имам 2 семестъра в уни манхайм и това ми е цялото икономическо образование, но дори и без нито 1 лекция по каквото и да е мисля че всеки (дори redcretin) може да проумее колко "просташка" и бакалска е тази твоя сметка.

ти ако можеш атерката да ти е 1 лв и да дава поне 80-90 ст дивидент тогава може би ще е "справедливо" за теб.... цънцарин

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
              Логиката ти е "гениална". Моето мнение е че плюеш най-качествените компании, а си се напълнил с тор.
              Поздравления поне, че пишеш правилно думата дивидент правилно, на много не им се отдава!
              Абе донякъде си е прав човека основното за което се купуват акции на АДСИЦ са дивидентите (задължение да разпределят 90 процента от печалбата),а при 10 стотинки примерно тук на година ще избива инвестицията си за около 20 години.Ако ме питате кое е нормално бих казал 7-8 години,а ако е за по малко компанията си е направо велика!От друга страна който е влязъл на по-ниска цена му се връзват до някъде сметките.Не мисля че надеждите са за драстично увеличение на печалбите,поне не и в близката година или две ако предположим че се търгуват "очаквания"!

Коментар

Не са щото това е не калкулираона а прекалкулирано в цената Нямаш дивидент, плащаш пре-евтино. имаш мизерен дивидент, плащаш пре-скъпо.
                Пример виж аналогичен пример с АДСИЦ - ФПП, дивидент 0.00 - цена 0.70, Атера, дивидент 0.10, цена 2.00, ако дивидента на Атера беше 0.00 цената щеше да е 0.70 нали :-)

Логиката ти е "гениална". Моето мнение е че плюеш най-качествените компании, а си се напълнил с тор.
                Поздравления поне, че пишеш правилно думата дивидент правилно, на много не им се отдава!

Коментар

• Ще узреете и вие за "Дивидентните Шитове" както и тези 2007 дето се излекуваха от манията по Пътища, ОТЦКата и Мостове
                  Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
                    А шитовете с 0.00 стотинки дивидент, не са ли ти малко скъпички по твоята "логика"!
                    Bulls on BSE

Коментар

Вие за 10 ст дивидент, не ви ли е малко скъпо 2 лв. да плащате?
                      Догодина може и 5 ст да е дивидента, тогава 1 лв. ли ще е цената?
                      Атера е типичен пример за "Дивидентен Шит" с намаляващ дивидент, от 50 ст. сега на 10 ст.
                      Е колко според теб трябва да плащаме за 10 ст. дивидент ?

По 9 ст. ли да купуваме акциите ?

Коментар

Вие за 10 ст дивидент, не ви ли е малко скъпо 2 лв. да плащате?
                        Атера е типичен пример за "Дивидентен Шит" с намаляващ дивидент, от 50 ст. сега на 10 ст.

А шитовете с 0.00 стотинки дивидент, не са ли ти малко скъпички по твоята "логика"!

Коментар

• Вие за 10 ст дивидент, не ви ли е малко скъпо 2 лв. да плащате?
                          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                            Защо 20-та година ,смяташ ,че това правителство ще изкара дотогава или субсидиите ще нараснат след заветната година
                            Ами прави някакви допускания, че ще се продава 100 % само на лизинг и оттам, че печалбите от настоящите продажби ще се изтеглят за след 2020 г.

Лично аз не вярвам, че купувачите ще предпочетат да купуват на по-висока цена на лизинг, вместо на доста по-ниска цена с незабавна продажба.... но да кажем е норамално инвеститорите да се различаваме в очакванията си и въпреки че не съм съгласен с Импето, поне разбирам допускането му....

Това обаче, което не мога да разбера в разсъжденията му е, че ако случайно познае че Атерата ще продава само на лизинг, защо смята че в цената на акцията през 2020 г. няма да са включени акумулираните дотогава печалби/дивиденти за разпределение ?

Вероятно просто разчита, че е по-умен от пазара....

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              по-добра ще е
                              сделки подписан и изпълнявани през 2015-2016г ще станат ясни 2016г
                              Фортис да не би да искаш да кажеш, че е имало сделки уговорени 2015, които ще бъдат изповядани през 2016? Тъй като нямах възможност да присъствам днес само гадая

Коментар

• Здрасти Van,

така казаха - работят здраво и мислят/вярват ще реализират по-добър резултат от този за 2015...

ако имаше някаква по-конкретна обосновка бих я споделил, но поне аз не съм разбрал за такава

интуицията ми ми подсказва, че ще бъде така действително

Коментар

Working...
                                X