Тука някой каза за пшеницата че била лоша година.Ми за един месец е от 470 на 530$ за бушел,което е има няма +12% .И това е най-висока цена от 2г ,ако не се бъркам.И да е леко по-слаб добива,цената компенсира.Няма как храните да поевтиняват на тази инфлация,напротив ! Тренда е нагоре,оттам и цената на земята,оттам и цената на Атерата
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Момци,няма страшно .
222 000 декара има тук,което прави средна цена около 800лв/д на сегашната цена на акцията.
Или по друг начин казано,пазарните участници оценят тези 220к декара ,на средна цена 800лв което е смешно.
Някой има ли представа че такива цени няма от 5г вече.Даже и на чукарите с храсти и 7-8 категория им искат по 1200лв,а над 60% от атерската земя е в Северо-изтока където под 2к цени няма.Между 2200 и 2800 лв/д вървят в момента,понеже търсих преди месец сериозно.Така че 1лв са некви анекдоти.Акцията на база дълготрайните и активи би трябвало да е над 2.50 ,та и над 3.40-3.60 лв !!! по мой сметки.
Средна цена в отчетите им е 500лв,докато реалната в момента,комасирана,е над 1500лв средна цена !
В сметките не слагам и 130 декара градска земя,който може и да са милиони според зависи къде са !
А защо падала акцията.Ми първо е ниско-ликвидна и даже само аз мога да я сваля с 10 до 20 % за месец с моя акаунт.Номер 2,след дивидент е така.Номер 3 от тоя последния отчет аз виждам ,че просто не са продавали.Каква е тая паника и ваикане ? Ми след дивидент защо да продават ? като наближи пролет 2019 тогава ще продадт, за да има за следващия дивидент.
Между другото това е най-добрата акция на БФБ ! И е поне 100% подценена.До 2 или 3г пада и забраната за чужденци.Повече няма да могат да отлагат,това е крайния срок.Не че сега няма ЮЛ чужденци,но тогава ще е съвсем друго.Една от най-плодородните земи в Европа оценена на смешните 400 евро в момента ? Ми я вижте колко струва по Юръп и белким загрее реотана. Дългосрочна инвестиция е почти без риск тука.И ликвидация да има,ще вземем повечеLast edited by kurta007; 27.07.2018, 16:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеInta, няма далавера, поне не и с предварителни договори Просто предварителният договор декември става "продажба при условията на разср. плащане" - за H1 има нарастване с 1602 дка, като само 86 дка са обявени в бюлетините.
Нарастващите разходи за горива, торове и препа
рати + лошата година за пшеницата няма да остави много свободна пара, предполагам.
Имам символично участие.
Както и да ги въртим ЦИФРИТЕ КУЦАТ и с нищо не се връзват по никое време, ВСЕ НЕЩО СЕ ЗАМИТА, а това си е далавера!!!
- 1 like
Коментар
-
Inta, няма далавера, поне не и с предварителни договори Просто предварителният договор декември става "продажба при условията на разср. плащане" - за Q1 има нарастване с 1602 дка, като само 86 дка са обявени в бюлетините.
Нарастващите разходи за горива, торове и препа
рати + лошата година за пшеницата няма да остави много свободна пара, предполагам.
Имам символично участие.Last edited by 1984; 27.07.2018, 16:41.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
това е така, сега на дневен ред за земеделците е прибирането на реколтата и усложнената метео обстановка, а покупките на зз ще са на по късен етап ако е останал кеш
аз събранието тая година пропуснах, ама може и да са се отказали кандидат купувачите....
Няма лошо,-Предварител договор за продажба се прави срещу най малко 10%задатък, поне той е останал и е чиста печалба..., но никой нищо не казва!Last edited by inta53; 27.07.2018, 15:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Тази година много ялова върви !
В кратко срочните визии - нема пари - действай!
От предварителните договори за продажба на активи държани за продажби изменението е от 2194дка в края на 2017г. са останали 679дка. , а отчетени реални продажби от тия договори - НЯМА - празни надежди, но всеки си носи кръста и сам избира!Last edited by ceneto; 27.07.2018, 14:59.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Просто са закръглили бройката
Интересен ми е прочита на отчета от Inta , той как ги вижда нещата ?
В кратко срочните визии - нема пари - действай!
От предварителните договори за продажба на активи държани за продажби изменението е от 2194дка в края на 2017г. са останали 679дка. , а отчетени реални продажби от тия договори - НЯМА - празни надежди, но всеки си носи кръста и сам избира!
пп. Аз споделих и поръчах този въпрос за ОСА ,- някой да го е задал?
ДАЛАВЕРИТЕ са вазможни НАВСЯКЪДЕ!Last edited by inta53; 27.07.2018, 13:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеТук ако не правят печалба от продажба на земи, а се разчита само на ренти, цената трябва да падне до към 1 лев, за да излиза някаква смислена дивидентна доходност от да речем 4-4,5%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеВиждам и че НН са намалили участието си леко със 170 000 акции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеВиждам и че НН са намалили участието си леко със 170 000 акции.
Интересен ми е прочита на отчета от Inta , той как ги вижда нещата ?
Коментар
Коментар