Виждам и че НН са намалили участието си леко със 170 000 акции.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Защото преди това изкуствено я надуха. Сега следва да е около 2,05, а аз я чакам под 2 - ако иде изобщо до там. Апропо, същото абсолютно изкуствено надуване се случва и при евана агро, чакам и там да се върне към реалността, а именно под 1,10. Хубава акция е Атера-та, ама много пара събират меринджеите ѝ - също като М+С, но под друга форма...
в последната година купувам земя като гледам да съм под цените , които плаща атерата. ще се опитам да правя нещо ако не стане ще си имам земя
поздрави
ПП ако в един момент тенденцията при ЗЗ се обърне не виждам как ще се реализират печалби като в предходните години. Реално те купуват ниско и продават дебело (където може) и с разликата се изплаща дивидент като се държи нивото на земята (площ декари)... не знам това до колко ще е устойчиво във времето затова реших да си счупя главата с някакви декари пък може и да е за добро.
имам и атераLast edited by bertram; 23.07.2018, 23:44.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Защото преди това изкуствено я надуха. Сега следва да е около 2,05, а аз я чакам под 2 - ако иде изобщо до там. Апропо, същото абсолютно изкуствено надуване се случва и при евана агро, чакам и там да се върне към реалността, а именно под 1,10. Хубава акция е Атера-та, ама много пара събират меринджеите ѝ - също като М+С, но под друга форма...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАтерата съвсем спихна, нейната кожа гъбава - защо?Last edited by LEOPARD; 23.07.2018, 18:18.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАтерата съвсем спихна, нейната кожа гъбава - защо?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Къде ги гледаш тези незаконни строежи около земеделски земи ??? От колко години не си излизал от сф ?
Аз обикалям постоянно цяла БГ ,е вчера бях пак по Северна България цял ден ,400 км, и такова нещо никъде не видях !!!
Сега на очите си ли да вярвам, или на теб ?
Тук при нас в Пловдивско са предимно зеленчуци и овошки и гражби мога да те уверя няма !!! Гражбите бяха преди 10г .
В момента , 2018г , бутат незаконни къщи и то вече за 10 път може би, и забележи баш в Столипиново.Излез малко от 19 век и ела в реалността.
А за бай ти Тръмп, те пазарите се движат по инерция и неговото избиране няма нищо общо с този ръст.Напротив, заради него пазарите спряха този многогодишен супер мега булл маркет /макар и силно напомпен/ и почна корекцията. Заради него ще стане и краша.С две думи,дедо ти Тръмп няма абсолютно нищо общо с ръста.Напротив. Тея работи ако не ги знаеш и разбираш,си хептен гола вода
Ти законен катун някога някъде видял ли си? Всички са в покрайнините на селата и градчетата - на какви земи според тебе? А и не е важно толкова заселването, колкото грабежите и отказът им да работят. Това, че НЯКЪДЕ не се крадяло (хубаво е, че си на такова място) не означава, че другаде хората не спят с кокошките в стаята, та дано не им ги откраднат. Преди година пък някакви хора в Северозападналата си засадили овошна градина и като отиват след няколко седмици - няма ни едно дръвче - ги изскубали, за да си палят кюмбетата !!! Това че си минал с колата по пътя, нищо не означава. Що не слезе - та да поговориш с хората, дето са им оглозгали къщите до голи стени? Колко незаконни къщи бутнаха в Столипиново? - 10 съборят отвреме навреме за да замажат очите на такива като тебе - за същото време ромовете построят нови сто !!!
За бай ти Тръмп - как по време на целият мандат на глупавият обонго пазарите криволичеха все около едни нива, сривайки се рязко и при най-незначителният повод (Ейпълова криза, Костенуркаджийска криза, Дойчебамковска криза), ама изведнъж - баш в краят на мандатът му - придобиха инерция? А, може би КРАЯТ на мандатът на обонго им придаде инерция? Как пък - преди да напишеш това - не взе ей-така - за достоверство - да погледнеш някоя графика? И ми казваш НА МЕНЕ - че аз: гола вода? Ето гледай, ограмотявай се:
За твое удобство турил съм маркерът в моментът, когато Доналд опозори Полуживата. Ръст ли направи великият човек или корекция? Виждат се накрая - в последно време - криволичките - заради рестриктивната му политика и търговските войни - олюляват пазарите и ПАК не падат - заради такива мащабни причини !!! А виждаш ли рязкото падане в началото на графиката? Пазарът тогава падна с ПЕТНАЙСЕТ ПРОЦЕНТА за минути само при отварянето - като по филмите - АМЕРИКАНСКИЯТ индекс - заради некви немски костенури - дори не заради американска компания. Бяхме свикнали всеки януари-февруари пазарите да се сриват - просто ей-така - анализаторите се чудеха какви причини да си измислят. Ако обонго бе започнал търговска война с ЕС и Китай едновременно, Старичокът Дау щеше да се срине сигурно на 4618 пункта.
Но-о-о, пазарите толкова вярват на Доналд, че ако ще тоя велик мъж да се изпикае пред Белият дом, пак няма да се сринат.
Айде, Велики инвеститоре на Трето ниво - стига съм те учил за днес. Не вири ного цифката си, че ще я нацвъка някоя гарга.Last edited by X_Y; 23.07.2018, 11:16.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Стига вече !!!!
Човекът ме пита нещо - и аз - отговарям му. Няма нищо извратено в това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Тотов - виж съседната тема - за дивидентите - и бройкай колчета на графика Това е числото, щото дивиденти - отвред.
Коментар
-
За мен все още остава неразбираемо, защо почти цялата доходност от рента отива за разходи на дружеството, а печалбата се формира от продажба на земи... Нямам наблюдение на подобни адсиц в чужбина, но тук говорим за едни около 4-5 % доходност от рента.
Излиза че печалбата тука идва от това , че последните години земята се покачва ? Какво ще стане като намалеят европарите и паднат рентите....
Имам, не е препоръка.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
Импе ,голяма диверсификация голямо нещо ,в колко компании имаш ДЯЛ ако не е тайнаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Вълчане - няколко пъти ти предложих да прочетеш един отчет на Daimler и да посмяташ малко - елементарна математика за 3-4 клас - явно още не си сторил това - още един съвет - повече ЧЕТИ, отколкото: бльъ-бльъ-бльъ-бльъ, че се излагаш. То целите Щати като пазар не са 50% от продажбите на Daimler - ного далеч са от това, ти искаш спад на акцията с 50% заради някакви мита, дето ще се учудя, ако са повече от 10%, щото Доналд не иска да спре продажбите на в Щатите, а само да си натопи човчичката, както казват скромно мафиотите. Според мене - колкото е митото, продажбите в САЩ ще паднат със същото цифра плюс 5-6%. Само непрестанният ръст на продажбите в Китай ще компенсират това.
Така че митата са отразени в цената на акцията вече, дори и преекспонирани. Разбира се, ако падне до 51-52 евро, няма да се разсърдя.
Чети, чети - всяка седмица прочитай поне по един отчет (аз сега почвам тоя на Altria), защото от постоянното ти бльъ-бльъ-бльъ за помпане на самочувствие полза нямаш.
Виж поне колко снася като дивидент от своята печалба Daimler - оттам сметни дали ще намали дивидентът при дори 20% спад на продажбите в САЩ и смятай дали акцията ще падне с 50% - дали при 3.65 дивидент, акцията ще струва 28 еврака !!! Нали поне дивиденти се учиш да смяташ?
Апропо - при настоящата цена дивидентната доходност на Daimler е 4.8% и бие Атерката - с нейните 220 000 декарченца земица. Все едно сравняваш слонь с мравчок.
Коментар
Коментар