IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Жилищен имот - наследник и мащеха

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

    При развод ипотеката е засечка и жената няма да остане на улицата. Иначе, при имот придобит преди брака може да издуха супата, ако е нещо виновна.
    Как точно е засечка тази ипотека? Обясни ми го. И, как, с имот - "преди брака", издухва супата?

    Имаме имот, чиято собственост по квоти е 25% за сина, който задава въпроса и 75%, които могат да бъдат разглеждани в някаква степен като СИО.
    При един евентуален развод, обект на имуществени претенции, от страна на мащехата, могат да бъдат тези 75%.
    Имаме ипотека учредена в/у 100-те процента собственост. Тази ипотека е била изплащана както по време на настоящия брак, така и през този - преди него. Съдът може да постанови решение в/у тези 75%, които могат да бъдат форма на парична компенсация или, ако няма воля за доброволна делба или нещо подобно, да обяви имота на публична продан. Е, за да стигне до този етап - публична продан, може да мине и през доброволна такава, делба и т.н.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

      Независимо от това кога и как е придобит имота /с изключение на дарение/, има ли характер на семейно жилище, се търси съгласието и на съпругата - мащеха.
      Украинката, предполагам, има адресна регистрация на въпросния имот.
      Дори и фиктивна продажба - най-добрият вариант за питащия, не е възможен без нейното съгласие. Това, че има ипотека не е никакъв проблем.
      При развод ипотеката е засечка и жената няма да остане на улицата. Иначе, при имот придобит преди брака може да издуха супата, ако е нещо виновна.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

        Да разбирам ли, че заради ипотеката имота не се води придобит от бащата към датата на втория брак? Дори частично към датата на сватбата? Ако е така ще са си съсобственици. И развод не мисля, че ще ги оправи... Като изплатят ипотеката, продажба и кой от къде е. Иначе с такава съсобственичка вероятно имота нито могат да го продадат нито да съжителстват после...
        Независимо от това кога и как е придобит имота /с изключение на дарение/, има ли характер на семейно жилище, се търси съгласието и на съпругата - мащеха.
        Украинката, предполагам, има адресна регистрация на въпросния имот.
        Дори и фиктивна продажба - най-добрият вариант за питащия, не е възможен без нейното съгласие. Това, че има ипотека не е никакъв проблем.

        Коментар


        • Амбицирай се да приключваш тази сага възможно най-бързо, защото всеки ден там е загубен за теб. Не те знам на колко си години, вероятно си млад, но времето си минава неусетно и в един момент ще осъзнаеш, че голяма част от живота ти е преминала в борба за спасяване на имущество, което е попречило на твоето развитие, а то е по-ценно от някакъв имот. Гнева ти е напълно разбираем. Мисълта, че някаква мастия манипулира баща ти сигурно е обсебваща и едва ли ще премине просто като се махнеш от там.
          Няколко съвета с риск да заприличаме на латино сериал или бг-мама...
          Предполагам, че украинския парцал не блести с особен интелект, след като си позволява да говори така явно пред теб и майка си. Но пък смята Вас двамата за наивници. Позволи и да вярва в това показвайки незаинтересованост към нейните действия и не забравяй, че като син на баща си може да си се метнал на него, а той със сигурност е доста наивен.
          След като баща ти не приема разумни доводи, има възможност да отхвърлил и всякакви юридически хипотези ако не са подкрепени с доказателства за нейните намерения.
          Технологиите днес позволяват да запишеш всичките и разговори, както и действия на компютър и телефон, които да помогнат да убедиш баща ти, че го употребяват. Вероятно тя общува, планува, търси информация в интернет и споделя не само с майка си но и други от нейния вид. Ако не си достатъчно внимателен рискуваш да се вкараш в голям филм и действията ти да се обърнат срещу теб.
          Ако разполагаш със средства използвай ги разумно и действай без да отлагаш. С времето ще става по-лошо. Не си губи времето да споделяш с познати и непознати, това ти дава само моментна утеха, но не ти решава проблемите.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
            Имал съм подобен случай при близки. Да кажа как виждам нещата аз. Ако с бащата не сте в добри отношения може да получите едно голямо нищо. Ако сте- може да получите всичко. И така. Двамата родители купуват имот с ипотека, т.е. държат по 50% всеки. Майката почива. Тоест нейните 50% се делят между съпруг и деца. Доколкото знам 50% се взимат от съпруга, другото се дели по равно между съпруг и деца. Ако е едно дете съответно бащата взима 75%, а детето 25% ОТ ДЕЛА НА МАЙКАТА. Тоест, ако съм разбрал правилно от майка Ви сте наследили 12.5%, а баща Ви държи остатъка. Това звучи чудесно ако ставаше дума за Ваш имот. В случая говорим за ипотека. Тоест, макар и наследени "права", ако мога така да ги нарека, върху 12.5%, Вие наследявате и задълженията на майката, тоест 12.5% от месечните вноски от момента на смъртта. Предполагам, че с ипотеката е имало застраховка живот. Не знам какво и как е покрила от частта на майка Ви. По принцип съм съгласен, че не може украинката да наследи имот, продобит преди сватбата като имаме и наследник. Обаче, пак казвам, говорим за ипотека. Тоест, вноските се изплащат от домакинството, на което тя е член и не виждам проблем да предяви претенции за процентите след брака. Става още по-интересно ако се изнесете. Тогава вече сте отделно домакинство и може директно да атакува именно по фронта дали си плащате задълженията по полагащата Ви се част. В общия случай би свършила работа бележки за платени данъци. Тук обаче си имаме вноски по ипотека. Задължително вносни бележки през годините, че сте внасяли по кредита! Да казвам ли какво става ако украинката плаща вноските по кредита от нейно име да не се разхожда баща Ви до банката излишно? От тук може да се оплете чудесно дело и според това кой какво покаже може и да сте на нула. Не разбирам нещо друго. Защо просто баща Ви не напише едно завещание, че завещава имота на Вас. Да го заверите нотариално. Така няма значение кога и какво може да се случи с него. Баща Ви е жив и сте в добри отношения. Изнесете се, но се разберете с баща Ви да напише завещание, да си внасяте вноските/да помагате. Всички тези ужаси, които се дискутират тук предполагат най-лошите варианти - починал родител и забатачени сметки или лоши взаимоотношения, заради които искате да запазите дяла си. Баща Ви е жив и смята, че имота ще си е за Вас. Заведете го при един адвокат. Ще Ви вземе 50-100лв вероятно, ще изправи косите на баща Ви с възможностите и съответно задействайте завещанието.
            Всяко следващо завещание може да обезсили предходното. Каква е гаранцията, че завещанието ще бъде последно!?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

              така е, дори и да няма развод , кат се открие наследството, пак предполагам ще се стигне до съд
              Мисълта ми е, че принос се доказва предимно при имоти, които не са семейно жилище. При семейното жилище се признава съпружеския общ принос, дори когато жената е домакиня, а съпругът печели много. Имотът е придобит преди брака, но продължава да се изплаща след, коет вкарва съпругата в играта.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                Женски заблуди, имотя е придобит преди брака
                За капак ИМА значение и кой как е допринасял - дори ако е придобит по време на брака, ако единият е бил безработен или с ниски доходи, не може да претендира.
                Без съгласие не става или е много тегаво. Като се е женил да е мислил. Сега къщата отчасти е на жена му.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

                  по 4та точка. не съм сигурен дали не трябва и съпругата да е съгласна. требе да се пита адвокат или нотариус
                  Естествено. Тук даваме ориентири и необвързващи съвети .

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                    Апелирам да не му отговаряте на келеша дето иска съвет. Ай да видим кой ще му сменя памперсите след някоя година на човека, когото бързате да погребете. И все пак неговата воля е найнай…. А пък келеша задал въпроса - по-добре да задава въпроси относно изкарването на пари, …….. иначе - украинката е маргинал , пък ние сме два пъти маргинал …… баси келешите, вместо да бачка, дай да видим тука имот4ето как ша го продадем след време ….. неам думи
                    май си прав. до тука му спестихме едни 100 лева адвокатски хонорари за консултации. колкото и да не му е кеф съпругата на баща му си е законен наследник
                    Last edited by nradev; 13.08.2018, 00:22.

                    Коментар


                    • Апелирам да не му отговаряте на келеша дето иска съвет. Ай да видим кой ще му сменя памперсите след някоя година на човека, когото бързате да погребете. И все пак неговата воля е найнай…. А пък келеша задал въпроса - по-добре да задава въпроси относно изкарването на пари, …….. иначе - украинката е маргинал , пък ние сме два пъти маргинал …… баси келешите, вместо да бачка, дай да видим тука имот4ето как ша го продадем след време ….. неам думи

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                        Не е съвсем така, защото домакинската работа се признава за съществен принос. Много зависи съдът какво ще реши при развод. Но защо да се развежда човекът. Таман се уредил с грейка. Най-добре да седнат и да се разберат. Защото, ако пръв се тръшне, ще остави и на двамата мина. Ако къщата е на два етажа, може да се подели с преустройство с отделен вход за втория етаж.
                        така е, дори и да няма развод , кат се открие наследството, пак предполагам ще се стигне до съд

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                          Мдам. Тя украинката може и да не знае български, ама и ти си попреговори къде се поставя "й" и къде "и".

                          По въпросите:

                          1. 25% в общия случай;
                          2. Не;
                          3. Да за 75% които притежава баща ти ако продаде приживе;
                          4. Нека баща ти ти продаде своите части с учредено право на ползване до живот за него.

                          ПП Внимавай с рускини, украинки и вся остальная ... Успех.
                          по 4та точка. не съм сигурен дали не трябва и съпругата да е съгласна. требе да се пита адвокат или нотариус

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                            Женски заблуди, имотя е придобит преди брака
                            За капак ИМА значение и кой как е допринасял - дори ако е придобит по време на брака, ако единият е бил безработен или с ниски доходи, не може да претендира.
                            имота се изплаща по време на брака, така че това усложнява казуса. иначе всеки може да претендира .съда има последна дума.
                            Last edited by nradev; 12.08.2018, 23:29.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                              Хммм, доколко си склонен да пробваш и да видим какво ще ти се получи?

                              П.П. Шегувах се, бре! Аз съм за равноправие в брака, че дори и при прекъсването му
                              С такава проклетия като теб да се прежали някой друг

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                                Женски заблуди, имотя е придобит преди брака
                                За капак ИМА значение и кой как е допринасял - дори ако е придобит по време на брака, ако единият е бил безработен или с ниски доходи, не може да претендира.
                                Не е съвсем така, защото домакинската работа се признава за съществен принос. Много зависи съдът какво ще реши при развод. Но защо да се развежда човекът. Таман се уредил с грейка. Най-добре да седнат и да се разберат. Защото, ако пръв се тръшне, ще остави и на двамата мина. Ако къщата е на два етажа, може да се подели с преустройство с отделен вход за втория етаж.

                                Коментар

                                Working...
                                X