IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ипотечен кредит в лева или евро?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

така е . но тоя проблем е лесно разрешим .просто наследодателя продава приживе. или се отказваш от наследство , ама тоя отказ не знам дали не мое да падне в съда
    Не можеш валидно да се откажеш от наследство докато наследодателят е жив.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Сега е бъдещо , но когато го наследи банката ще го запорира.Бъркам ли.
      така е . но тоя проблем е лесно разрешим .просто наследодателя продава приживе. или се отказваш от наследство , ама тоя отказ не знам дали не мое да падне в съда

Коментар

• В долари е най-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Знам за хора, които “изгърмяха” с кредити в швейцарски франкове заради курсовата разлика, не заради лихвата.

Дали е курсова разлика или скок на лихвите, психологията е една и съща. Когато нещо изглежда прекалено добре не ли редно да се замислиш. .Особено при растящ глобален дълг гонещ 300 процента. Пак повтарям това е капан за дългосрочно финансиране.Нека имаме предвид каква част от от вноската са лихвите.

Коментар

• Знам за хора, които “изгърмяха” с кредити в швейцарски франкове заради курсовата разлика, не заради лихвата.

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
            Сравнението ми с франка е не за валутата , за ,,примамливите, изгодни,, лихви като риск да изтеглиш заем , като после вноската ти се увеличи рязко, поради скок на лихвите.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivvaa Разгледай мнение

Е за 15 години не можем да си позволим засега, ако ни се вдигнат чувствително доходите, ще намалим срока, но 20 според мен е горе долу приемливо. Лихва 2,15 % на мен ми звучи нереално добре. Поздравления, сигурно обаче и доходите са ви доста добри. Иначе за основния въпрос, получих отговор, убедих се, че в евро наистина е по-разумният избор. Просто един единствен човек от обкръжението ми можа да ми даде съвет, прекия ми ръководител ме накара да се замисля. Никой друг нито разбира, нито се интересува, в банките навсякъде ми обясняват да тегля в лева, в интернет милион различни мнения.
              Тегли в дЕсна и не'аш проблеми. Няма прокопсия, 'баси: Езика си не знае, тръгнал да се гърби с кредити. И докъде ще я докараш тъй, а?

Коментар

бъркаш да.ако наследодателя има актив каква е гаранцията че към дата на откриване на наследството пак ще го има. според теб за твой кредит ще запорират чужд актив . е това е прекалено. бъдещи права не мое се залагат нито да се откажеш от тях

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Швейцарският франк е друга работа. За еврото все пак сме вързани и няма изгледи да се “отвържем”, поне за сега.

Сравнението ми с франка е не за валутата , за ,,примамливите, изгодни,, лихви като риск да изтеглиш заем , като после вноската ти се увеличи рязко, поради скок на лихвите.
                  Last edited by Todor Sabev; 24.01.2018, 18:03.

Коментар

О, застраховките живот също се опитах да ги разнищя.. В уникредит излизаше 10 000 лв. само за един човек... в пощенска я добавят към главницата. Аз избрах да е намаляваща, излиза по 3 700 лв. на човек (на вноски). А за любовта, няма как да съм сигурна също, дано да имам късмет.
                    Един финален съвет - не се набивай в банка, която ти иска застраховка живот - лично мнение. За да не спамя излишно, ако имаш желание, прати ми условията, които са ти предложили, на лично съобщние, като си изтриеш личните данни, да ти ги погледна, защото имам странното чувство, че пак ще те ушият някъде. Ако не искаш, не пращай, но днес го играя великодушен.
                    П.С. Любовта не е до късмет, а до познаване на човека отстреща и пълното съзнание, че той/тя ще се промени. Към по-лошо
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Швейцарският франк е друга работа. За еврото все пак сме вързани и няма изгледи да се “отвържем”, поне за сега.

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                      В бъдеще ще е богат и щастлив не този има активи а този който няма кредити. Относно стабилноста на валутата в която теглиш кредити , колкото е по стабилна толкова повече плащаш в бъдеще. Пример швейцарския франк. При тези ултра ниски лихви, капана е подобен като при франка. Прецени си сама при нова криза ще имаш ли тези доходи и при значителен скок на лихвите ще можеш ли да плащаш много по голяма вноска. Ситуацията е сега е много по зле от 2007 година , глобалния дълг е по голям от тогава . Може би ще купиш на върха. Изчакай няколко месеца апартаментите няма да избягат. нито значително да поскъпнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

е чак пък бъдещи наследства не може. най малко защото не се знае какво ще има в наследството

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

В банките ти обясняват за кредит в лева точно поради 2 причини:
                          - една не малка част от служителите им са неграмотни и говорят глуспоти, които някой "началник" им е казал
                          - напълно са наясно, че като почне ръстът на лихвите (а такъв ще има за 20 години - уверявам те), тези в лева ще растат много по-бързо.
                          Много лесно можеш да видиш как се е движил Софибор и как Юрибор през годините и какви са им били стойностите (Софито почти винаги е поне 2% над Юрито). Като видиш и че Юрито е отрицателна стойност (но го смятат за 0, т.е. дори да го вдигнат с малко, пак ще си е 0), а Софито е положителна (т.е. всяко повишение ще се отрази директно на кредита ти), пак ще разбереш, че кредит, базиран на юрибор, е по-добрият вариант.

Да, ще имаш разходи от левче на месец за превалутиране, но това е бял кахър, на фона на това, че си направила всичко възможно да бъдеш спокойна. Един съвет - потърси фиксирна лихва поне за първата година (по възможност за 5 или 10, ако не ти искат някаква безумна лихва де), защото това ти е най-тегавият период.

Иначе 20 години е добър срок, дано успеете и по-бързо да го изплатите. Провери си и съпътстващите разходи - много банки искат застраховки Живот, които също оскъпяват кредита, а някои не искат, други пък дори ти покриват задължителната застраховка Имущество. Та не е само до лихва, провери и другите неща около нея.

Успех и дано намерите това, което търсите като дом - никога не съм бил фен на купуването на имоти, но старите хора винаги са казвали - заем се изплаща, наем - не
                          П.С. А преподавателят ми по финансово право винаги казваше - Колеги, вие си мислите, че се обичате с гаджето си, ама я вкарайте и малко парични отношения помежду си, имайте общ бюджет, пък тогава пак ми кажете колко много се обичате. Че то с парите на мама и тате лесно се прави любов. Поздравления, ако си намерила човека, с който да се обвържеш и финансово
                          О, застраховките живот също се опитах да ги разнищя.. В уникредит излизаше 10 000 лв. само за един човек... в пощенска я добавят към главницата. Аз избрах да е намаляваща, излиза по 3 700 лв. на човек (на вноски). А за любовта, няма как да съм сигурна също, дано да имам късмет.

Коментар

Имай предвид също ако нещо се обърка като физически длъжник банката може да ти запорира всички активи на твое име , банкови смети, доходи и бъдещи наследства. Съвет не е хубаво всичко да е на твое име ако все пак теглиш кредит. Остави си план Б.
                            е чак пък бъдещи наследства не може. най малко защото не се знае какво ще има в наследството

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                              Ей този бисер ме разсмя! Не знаех, че при влизането в Шенген ще ни превалутират...
                              Още нещо разбрах - в бг-мама, тийнпроблем или инвестор, все ще се намери някой арогантен дървен философ да се прави на интересен. Жалко е, че само присмиването ви развеселява.

Коментар

Е за 15 години не можем да си позволим засега, ако ни се вдигнат чувствително доходите, ще намалим срока, но 20 според мен е горе долу приемливо. Лихва 2,15 % на мен ми звучи нереално добре. Поздравления, сигурно обаче и доходите са ви доста добри. Иначе за основния въпрос, получих отговор, убедих се, че в евро наистина е по-разумният избор. Просто един единствен човек от обкръжението ми можа да ми даде съвет, прекия ми ръководител ме накара да се замисля. Никой друг нито разбира, нито се интересува, в банките навсякъде ми обясняват да тегля в лева, в интернет милион различни мнения.
                                В банките ти обясняват за кредит в лева точно поради 2 причини:
                                - една не малка част от служителите им са неграмотни и говорят глуспоти, които някой "началник" им е казал
                                - напълно са наясно, че като почне ръстът на лихвите (а такъв ще има за 20 години - уверявам те), тези в лева ще растат много по-бързо.
                                Много лесно можеш да видиш как се е движил Софибор и как Юрибор през годините и какви са им били стойностите (Софито почти винаги е поне 2% над Юрито). Като видиш и че Юрито е отрицателна стойност (но го смятат за 0, т.е. дори да го вдигнат с малко, пак ще си е 0), а Софито е положителна (т.е. всяко повишение ще се отрази директно на кредита ти), пак ще разбереш, че кредит, базиран на юрибор, е по-добрият вариант.

Да, ще имаш разходи от левче на месец за превалутиране, но това е бял кахър, на фона на това, че си направила всичко възможно да бъдеш спокойна. Един съвет - потърси фиксирна лихва поне за първата година (по възможност за 5 или 10, ако не ти искат някаква безумна лихва де), защото това ти е най-тегавият период.

Иначе 20 години е добър срок, дано успеете и по-бързо да го изплатите. Провери си и съпътстващите разходи - много банки искат застраховки Живот, които също оскъпяват кредита, а някои не искат, други пък дори ти покриват задължителната застраховка Имущество. Та не е само до лихва, провери и другите неща около нея.

Успех и дано намерите това, което търсите като дом - никога не съм бил фен на купуването на имоти, но старите хора винаги са казвали - заем се изплаща, наем - не
                                П.С. А преподавателят ми по финансово право винаги казваше - Колеги, вие си мислите, че се обичате с гаджето си, ама я вкарайте и малко парични отношения помежду си, имайте общ бюджет, пък тогава пак ми кажете колко много се обичате. Че то с парите на мама и тате лесно се прави любов. Поздравления, ако си намерила човека, с който да се обвържеш и финансово
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X