IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ипотечен кредит в лева или евро?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнение
    Застраховката е инструмент на банката за задържането ви като клиент. Най-голямата набутация е да платите цялата застраховка в началото. Ако толкова държите на застраховка направете си сами за вас отделно от кредита и им представете полицата като доказателство че имате застраховка. Така по-лесно ще можете да смените банката, ако намерите по-изгодни условия.
    Ходих в NN, от уника също ми дадоха оферта, от цкб живот също имам оферта. NN ми предложиха много висока застраховка, цкб живот 276 лв на година, за 20 години са 5500 лв. на човек! От уника беше малко по-добра офертата, но се плаща на годишна база и банката не можело да ти гарантира, че ще ти даде ниска лихва. Та съм обикаляла и по застрахователните дружества. Иначе пак казвам, банката която избрах към момента ми предлага намаляваща застраховка спрямо главницата. И съм наясно, че банката не може да ме задължи да имам застраховка живот.

Коментар

• за 30 годишен здрав човек застрахователната премия е някъде 0,2-0,3 % ама с напредване на възрастта се покачва а кредита е за 20 години. моя съвет е да не се набутвате 50 лева на месец излишно. те и застраховка на имота може да поискат и там още 0,15-0,20% и то станаха 1000 лева на година. с времето естествено пада защото намалява главницата

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

ето пак си личи че си безхаберна. какво значи разума цена. то зависи от риска. ако си на 25 години е евтина ако си на 50 е скъпа. ако си над 50 дори може да ти откажат. хората ти казах че валутата не е от значение курса е фиксиран
        Ама вие четете ли? Застраховката на човек излиза по 3700 лв., за 20 години са по 16 лв. грубо на месец, само, че ще бъде намаляваща като процент от главницата. И не е боксониера, ами тристаен апартамент, ново строителство, с акт 16, 106 кв., близо до метро! Супер оферта, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнение
          Застраховката е инструмент на банката за задържането ви като клиент. Най-голямата набутация е да платите цялата застраховка в началото. Ако толкова държите на застраховка направете си сами за вас отделно от кредита и им представете полицата като доказателство че имате застраховка. Така по-лесно ще можете да смените банката, ако намерите по-изгодни условия.
          дрън -дрън. смяната изисква разходи. по добре да се мисли предварително. как цялата в началото застрахователите нямат такава практика а и не е изгодно за клиента
          Last edited by nradev; 25.01.2018, 11:06.

Коментар

• Застраховката е инструмент на банката за задържането ви като клиент. Най-голямата набутация е да платите цялата застраховка в началото. Ако толкова държите на застраховка направете си сами за вас отделно от кредита и им представете полицата като доказателство че имате застраховка. Така по-лесно ще можете да смените банката, ако намерите по-изгодни условия.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivvaa Разгледай мнение

Как решихте, че съм безхаберна не знам. За София става дума иначе, така че спокойно.
              е то за 680 вноска е некъде 50К еуро главницата. за тия пари боксониера

Коментар

Благодаря, но няма да ви занимавам, това ме интересуваше само за валутата.. Иначе за застраховката ние държим да имаме, но да е на разумна цена.
                ето пак си личи че си безхаберна. какво значи разума цена. то зависи от риска. ако си на 25 години е евтина ако си на 50 е скъпа. ако си над 50 дори може да ти откажат. хората ти казах че валутата не е от значение курса е фиксиран

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Един финален съвет - не се набивай в банка, която ти иска застраховка живот - лично мнение. За да не спамя излишно, ако имаш желание, прати ми условията, които са ти предложили, на лично съобщние, като си изтриеш личните данни, да ти ги погледна, защото имам странното чувство, че пак ще те ушият някъде. Ако не искаш, не пращай, но днес го играя великодушен.
                  П.С. Любовта не е до късмет, а до познаване на човека отстреща и пълното съзнание, че той/тя ще се промени. Към по-лошо
                  Благодаря, но няма да ви занимавам, това ме интересуваше само за валутата.. Иначе за застраховката ние държим да имаме, но да е на разумна цена.

Коментар

ем си безхаберна и питаш ем после дървени философи били.не се иска много акъл и познания по финанси да се сетиш е където дават по ниски лихви и по дълъг период на фиксирана лихва там трябва да вземеш.то лев и еврото са фиксирани и така ще е до влизане в еврозоната когато лева ще изчезне .и да се видят и другите разходи като се смята.не мое елеметнарни сметки да правите кредити сте тръгнали да вземате. като гледам вноската малка само 680 да не е некъде в провинцията това че ако е там си е вечно твое.
                    Как решихте, че съм безхаберна не знам. За София става дума иначе, така че спокойно.

Коментар

• не се отклонявайте от темата а кажете на момичето,
                      на какъв курс да се подготви да и превалутират еврото; 1:3 1:5 или 1: гьотере?
                      тука бг мамма ли е или тийн проблем?
                      препоръка е

Коментар

• Тогава може

Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

имам предвид когато се открие наследството

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Не можеш валидно да се откажеш от наследство докато наследодателят е жив.
                          имам предвид когато се открие наследството

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Не можеш валидно да се откажеш от наследство докато наследодателят е жив.
                            така де. от бъдещи права не може да има отказ

Коментар

Още нещо разбрах - в бг-мама, тийнпроблем или инвестор, все ще се намери някой арогантен дървен философ да се прави на интересен. Жалко е, че само присмиването ви развеселява.
                              ем си безхаберна и питаш ем после дървени философи били.не се иска много акъл и познания по финанси да се сетиш е където дават по ниски лихви и по дълъг период на фиксирана лихва там трябва да вземеш.то лев и еврото са фиксирани и така ще е до влизане в еврозоната когато лева ще изчезне .и да се видят и другите разходи като се смята.не мое елеметнарни сметки да правите кредити сте тръгнали да вземате. като гледам вноската малка само 680 да не е некъде в провинцията това че ако е там си е вечно твое.

Коментар

така е . но тоя проблем е лесно разрешим .просто наследодателя продава приживе. или се отказваш от наследство , ама тоя отказ не знам дали не мое да падне в съда
                                Да прав си биха могли да го оспорят. Фиктивно прехвърляне на бъдещото наследство на друг роднина срещу гледане до живот, предполагам по трудно ще бъде оспорено, ако не стане масова практика при увеличаване на лошите кредити.

Коментар

Working...
                                X