IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• айде още 200 000 бр сироп

Коментар

• Само едно е ясно! Че 5 хиляди лева са много пари! Понякога...

Коментар

• Дивидента го чакай най-рано юни 2012 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          А относно ДДС-то което коментирахме по-долу, едно аверче ме светна че при такива сделки евроинституциите са данъчно освободени
          ако са данъчно освободен как ще си възстанови платеното ДДС?
          мисля че са данъчно освободени само за някой от преките данъци

Коментар

Еми няма нищо ново за пускане. Няма подписана сделка все още. Просто стана по-вероятна след като бюджетната комисия на ЕС я е одобрила. Да кажем че шанса за сделка стана от 50% на 90%, но все още тя не е факт.

А относно ДДС-то което коментирахме по-долу, едно аверче ме светна че при такива сделки евроинституциите са данъчно освободени
            Най-ясно ще стане като подпишем договора и от бенча оповестят дейталиите и какъв дивидент ще се разпределя... Някой знае ли кога трябва да приключи блокажа на Цариградско срещу сградата на Бенча?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
              Дразнещо е че цяла седмица Генчев никво инфо не пуска... толкова да липсва комуникация, не ми се вярва ...
              Еми няма нищо ново за пускане. Няма подписана сделка все още. Просто стана по-вероятна след като бюджетната комисия на ЕС я е одобрила. Да кажем че шанса за сделка стана от 50% на 90%, но все още тя не е факт.

Коментар

• Дразнещо е че цяла седмица Генчев никво инфо не пуска... толкова да липсва комуникация, не ми се вярва ...

Коментар

• Добре казано Батя.

Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Цената е толкова ниска поради няколко причини:
                  1. Ликвидатора на Ландсбанки я смачка преди няколко месеца разпродавайки "на пожар". От тогава не може да се съвземе напълно
                  2. Има няколко упорити продавачи които си продават и на 20 и на 16 и на 27 ст., т.е. явно не им е толкова до цената, а е въпрос на зор.
                  3. Страха че компанията няма да може да продаде проектите си дори на цени по себестойност, заради смачкания имотен пазар в момента - евенуална сделка на Раковски при споменатите 8-9 млн. евро ще е ярък знак че тези страхове са пресилени.
                  4. Компанията има голям кредит към НБГ и дъщерната й ОББ и съществува несигурност докога банките ще са склонни да изчакват затруднения си клиент, преди да решат да му вземат имотите и да ги разпродадат за "кой колкото даде" - засега от ръководството твърдят че банките проявяват разбиране и не ги натискат, а и една сделка на Раковска значително ще ги "умилостиви"
                  Отделно по настояване на банките бе променена таксата за обслужващото дружество. Отпадна текущото плащане като % от активите и ще се плаща само 15% при евентуална печалба от продажба на актив. Тази промяна спести към 2 млн. лв. разход на дружеството за мин. година (можеш да го видиш при сравняване на отчетите за Q3 и Q4)
                  Това за мен са основните причини за сегашната цена. Всеки сам си талкува доколко е справедлива или не.

Имам много акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                    Не съм гледал отчетите тука, ама да помоля да ми кажете защо капитализацията тука е 5-6 пъти по-малка от собствения капитал. Какви са проблемите на дружеството, за да е толкова ниско оценено?
                    Цената е толкова ниска поради няколко причини:
                    1. Ликвидатора на Ландсбанки я смачка преди няколко месеца разпродавайки "на пожар". От тогава не може да се съвземе напълно
                    2. Има няколко упорити продавачи които си продават и на 20 и на 16 и на 27 ст., т.е. явно не им е толкова до цената, а е въпрос на зор.
                    3. Страха че компанията няма да може да продаде проектите си дори на цени по себестойност, заради смачкания имотен пазар в момента - евенуална сделка на Раковски при споменатите 8-9 млн. евро ще е ярък знак че тези страхове са пресилени.
                    4. Компанията има голям кредит към НБГ и дъщерната й ОББ и съществува несигурност докога банките ще са склонни да изчакват затруднения си клиент, преди да решат да му вземат имотите и да ги разпродадат за "кой колкото даде" - засега от ръководството твърдят че банките проявяват разбиране и не ги натискат, а и една сделка на Раковска значително ще ги "умилостиви"
                    Отделно по настояване на банките бе променена таксата за обслужващото дружество. Отпадна текущото плащане като % от активите и ще се плаща само 15% при евентуална печалба от продажба на актив. Тази промяна спести към 2 млн. лв. разход на дружеството за мин. година (можеш да го видиш при сравняване на отчетите за Q3 и Q4)
                    Това за мен са основните причини за сегашната цена. Всеки сам си талкува доколко е справедлива или не.

Имам много акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                      Не съм гледал отчетите тука, ама да помоля да ми кажете защо капитализацията тука е 5-6 пъти по-малка от собствения капитал. Какви са проблемите на дружеството, за да е толкова ниско оценено?
                      Кратка версия ли да дадем, или цялата трилогия

Майтапа на страна, виж ги отчетите и си състави сам мнение, че и осведомените са с противоречиви очаквания в случая, според мен.

Коментар

• Не съм гледал отчетите тука, ама да помоля да ми кажете защо капитализацията тука е 5-6 пъти по-малка от собствения капитал. Какви са проблемите на дружеството, за да е толкова ниско оценено?

Коментар

• Първоначално изпратено от @_@ Разгледай мнение
                          Аз само дапопитам,Вие като инвеститори знаете ли на какъв адм. адрес се води имота Ви? или само за спорта?
                          http://benchmark.bg/?type=1&service=...rvices=2&id=77

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                            Тая чалгария е много актуална за Реал Финанс... 1:1 е...
                            Да, да. Все едно е като по поръчка за техния случай Не е препоръка
                            Bobi75, намери ли адреса ?
                            Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                              "Нагоре е високо, надоле е дълбоко,
                              В софия е тесно, нема вече лесно ..."

(Из една чалгария)
                              Тая чалгария е много актуална за Реал Финанс... 1:1 е...
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Дори да е с ДДС, дружеството би трябвало да има пък право на данъчен кредит - да си изтегли ДДС-то платено на стоителя например. Но в кой момент става това теглене, нека някой по запознат с материята да каже.

Иначе преди малко Бенча сипаха пак с каруцата. Сугурно е някой от напускащите кораба - Велинов или Карамфилов.
                                В отчета към 31.12 са посочили че имат да купуват СМР за довършването на Раковска-1 146, на Боровец-12 105. Биха могли да балансират покупките и продажбите и да задържат ДДС-то

Коментар

Working...
                                X