IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодно ли е закупуването на имот през 2016?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    това, че си слатински панелообитател, който иска да надскочи чергата си го разбирам. много други го правят.
    но да ми се логваш с 20 ника и да се правиш на вела пеева, като се опитваш да заблуждаваш хората - това не.
    и ще си търпиш подигравките
    Тук нормален човек не може явно да се регистрира и да изкаже мнение.Веднага подозрения и нападки.Аз съм от Варна.Слатина даже не знам къде е.Нямам никакви други никове.Отдавна чета Investor но чак сега се регистрирах.На такава възраст съм,че Вела Пеева съм я чувал но не знам какво имаш предвид.Колкото до чергата не съм тук да си мерим чергите и други работи.

Коментар

• той, тя, то, ние

Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
      ...
      това, че си слатински панелообитател, който иска да надскочи чергата си го разбирам. много други го правят.
      но да ми се логваш с 20 ника и да се правиш на вела пеева, като се опитваш да заблуждаваш хората - това не.
      и ще си търпиш подигравките
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
        Сигурно е така както казваш. Преди време имах интерес и някакви планове за там, но след като гостувах на колега който се заби с 200К паунда в северен Лондон ( това е достъпен имот) и видях че се е настанил в нещо като гараж на 2 етажа със скърцаща дървена стълба между тях се уплаших. На него му трябва - живее и работи там и ходи на работа с мотор. В дъжд и пек. Дано да се е посъвзел, това беше 2010.
        Това е евтино за Лондон.Синът ми беше полудял да взема кредит и да си купува апартамент в Лондон и ми говори за някакви цени от 500 К. Някой трябва да им каже на тия ,че царят е гол.С 500 К паунда въобще не ми трябва да живея там.По-миналата година бях във Ван Виенг(Лаос).Един човек махайки спря тук-тука в който бяхме с жена ми предлагайки ми стая в хотела му с климатик , ТВ и интернет срещу скромните 6$ на вечер.Обикновенно се пазаря ама тука ме досрамя.После разбрах,че има гости които наемат стаи за месец за 90$ пак с тв интернет и климатик.Та за какви 500 000 паунда трябва да съм луд да купувам в мъгливата UK.Та мисълта ми е,че докато изкарваш пари можеш да си налягаш парцалите в западна европа.Ама да се заселваш там е истинска лудост.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
          И да не се върне за постоянно, цените на билетите Лондон-Варна са горе-долу колкото София-Варна, така че може да си идва когато има време.

Разкажи какво купи, да става приказка по темата, че напоследък само спамим.
          Двустаен зад комплекс Вива(Левски) във Варна 600евро/кв.м.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
            В UK схемата е друга - leasehold или freehold. По първата не притежаваш имота вовеки-веков, а примерно за 250 години. Може да си купиш имот и остатъчни да кажем 40 години лийзхолд - което го прави много по-евтин (така че е предимство , не недостатък!). Фрийхолда е тотална собственост. И двете са по-честни от българския номер с правото на строеж върху общинска земя ... хем плащаш като алтав като за фрийхолд, хем реално си лийзхолд
            Сигурно е така както казваш. Преди време имах интерес и някакви планове за там, но след като гостувах на колега който се заби с 200К паунда в северен Лондон ( това е достъпен имот) и видях че се е настанил в нещо като гараж на 2 етажа със скърцаща дървена стълба между тях се уплаших. На него му трябва - живее и работи там и ходи на работа с мотор. В дъжд и пек. Дано да се е посъвзел, това беше 2010.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Това за връщането е предположение. И не само мое. Всъщност не е токлова важно. Да, пардон, 51% собственост на местен жител.
              И за UK мисля че имаше нещо, 90 или 100 години е твое, после става собственост на кралицата и наследника ти ако го иска да си го купи отново. Може би на промоционална цена, не знам, имаше нещо но не съм сигурен как точно беше. Дреме ми, няма да купувам в UK. Все пак ако някой знае повече да сподели.
              В UK схемата е друга - leasehold или freehold. По първата не притежаваш имота вовеки-веков, а примерно за 250 години. Може да си купиш имот и остатъчни да кажем 40 години лийзхолд - което го прави много по-евтин (така че е предимство , не недостатък!). Фрийхолда е тотална собственост. И двете са по-честни от българския номер с правото на строеж върху общинска земя ... хем плащаш като алтав като за фрийхолд, хем реално си лийзхолд

Коментар

Никъде не съм писал за 51% държавна собственост. Писах че изискването е за 51% собственост на тайвански гражданин.
                Абе вие ще се научите ли че "ще" не пълни касичките? Ако някога някой се върне - тогава. Аз такъв човек не съм видял още, а като гледам как се сгомолясва държавата - не очаквам и да видя.
                Това за връщането е предположение. И не само мое. Всъщност не е токлова важно. Да, пардон, 51% собственост на местен жител. Имаш предвид тайландски, не тайвански, нали? Тайван не беше ли Китай?
                И за UK мисля че имаше нещо, 90 или 100 години е твое, после става собственост на кралицата и наследника ти ако го иска да си го купи отново. Може би на промоционална цена, не знам, имаше нещо но не съм сигурен как точно беше. Дреме ми, няма да купувам в UK. Все пак ако някой знае повече да сподели.
                Last edited by bulgarian lev; 30.04.2016, 22:54.

Коментар

Аха, за новите увеличения на заплати с 5%
                  Много смешно се размножаваш, като никове де Да взема да пробвам и аз как е?
                  Поздравления за 5 -те %, aз се радвам, не съм злобар!

Коментар

Точно така, хората се пенсионират и голяма част ще се върнат...много пъти сме го коментирали с познати. Дори скоро ще се разбере, защото първите установили се навън след 1989 ще им предстои това в този период от време.
                    Иначе, не ми се пишеше, постват тука Тайланд, без да се питат изобщо защо го правят. Това което redkreten написа за 51% държ.собственост е вярно. Но политическите и религиозни катаклизми не са за пренебрегване. Това не е като да идеш на секс туризъм.
                    Никъде не съм писал за 51% държавна собственост. Писах че изискването е за 51% собственост на тайвански гражданин.
                    Абе вие ще се научите ли че "ще" не пълни касичките? Ако някога някой се върне - тогава. Аз такъв човек не съм видял още, а като гледам как се сгомолясва държавата - не очаквам и да видя.

Коментар

• Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                      Искрено се забавлявам да Ви чета.Първото ми впечатление е ,че skeptika e някакъв брокер(които да подчертая аз ненавиждам заради неподправеното им нахалство) а darkside просто здраво се е напатил с някой скъп имот.Според мен истината просто е някъде по средата.Имотите са просто вид стока,която страшно много зависи от локацията .Твърденията,че видите ли себестойността е 200 евро/кв. нямат никаква стойност.Просто не вярвам,че тухлите в Лондон са много по-скъпи от България.Някой сравнява имотите в БГ с някакви къщи в южен Тайланд.Тези цени си имат причини и само на пръв поглед са изгодни(имайки предвид бунтовниците в южен Тайланд).Обикалял съм Азия в продължение на 10 години и даже си продадох бизнеса в БГ с цел да се установя там но в крайна сметка се отказах.Местата които си струват и съответно имат лесен достъп до инфраструктура и качествено здравеопазване не са толкова достъпни като цена.Но за цените в БГ.Някой изтъква тук демографския фактор като причина за спадане на цените.Това е задача с много неизвестни.Например в Ирландия бяха преди години също толкова обезпокоени от този проблем.Едно десетилетие по-късно се оказа,че много от емигрантите се връщат обратно.Не съм пророк опазил ме господ но какво мислите,че ще стане с нашите емигранти когато станат на по 65.Аз поне мисля,че много от тях ще се върнат към евтиния стандарт на живот.Да не говорим,че страни като Белгия ,Холандия и Англия заприличват ужасно много на Африка.
                      Аз лично си купих втори апартамент във Варна и трябва да Ви кажа,че ми отне 1 година да намеря нещо свястно.Поне се надявам,че синът ми един ден ще се върне от Лондон да живее тук.
                      Точно така, хората се пенсионират и голяма част ще се върнат...много пъти сме го коментирали с познати. Дори скоро ще се разбере, защото първите установили се навън след 1989 ще им предстои това в този период от време.
                      Иначе, не ми се пишеше, постват тука Тайланд, без да се питат изобщо защо го правят. Това което redkreten написа за 51% държ.собственост е вярно. Но политическите и религиозни катаклизми не са за пренебрегване. Това не е като да идеш на секс туризъм.

Коментар

Кой черпи, немците ли?
                        Аха, за новите увеличения на заплати с 5%
                        Много смешно се размножаваш, като никове де Да взема да пробвам и аз как е?

Коментар

• френд, човека, за който се вярва да го е казал е говорел на немски с конете
                          българския е за друго
                          препоръка е

Коментар

С немците си пия бирата - което и ще се случи след малко
                            А на български разговарям с конете си - това знам че няма да го разбереш заради липсата на образование ...
                            Кой черпи, немците ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                              Ами живота не е само бачкане и пари бе момче.Бил съм в 39 държави като си погледнах регистрацията в virtualtourist.Бил съм на места които и не подозираш,че съществуват.Но да се установявам в западна Европа е последното нещо което би ми хрумнало.Често ходя в Лондон но не ме кефи.Само като ги видя как бягат в метрото и ми се завива свят.За какви доходи ми говориш след 65.Нагледал съм се на англичани и американци в Азия които като се пенсионират и си бият камшика.
                              ПП.Сина ми си идва с удоволствие (засега де ) в БГ да кара ски и лятото да ходи на плаж с бивши съученици.
                              Сина ти идва и много други го правят, но този емигрант е особен случай. Сложна сплав, трудно се среща.

Коментар

Задачка с малко неизвестни - защо някой ще се върне от високи стандарти на здраве и доходи в място без никаква сигурност, слабо здравеопазване и прилагане на нормални закони? Евтин стандарт? Че къде го, стоките в БГ са по-скъпи от тия в Германия. Какво по-точно би накарало някой след 10-20-30 години в чужбина да се набута обратно в купчината проблеми и неуредици, от които се е изнесъл?

ПП: надявай се, синът ти сигурно никога повече няма да види България освен за кратка визита на родителите си.
                                Ами живота не е само бачкане и пари бе момче.Бил съм в 39 държави като си погледнах регистрацията в virtualtourist.Бил съм на места които и не подозираш,че съществуват.Но да се установявам в западна Европа е последното нещо което би ми хрумнало.Често ходя в Лондон но не ме кефи.Само като ги видя как бягат в метрото и ми се завива свят.За какви доходи ми говориш след 65.Нагледал съм се на англичани и американци в Азия които като се пенсионират и си бият камшика.
                                ПП.Сина ми си идва с удоволствие (засега де ) в БГ да кара ски и лятото да ходи на плаж с бивши съученици.

Коментар

Working...
                                X