If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Крайният резултат от това отлагане на кризата ще е много прост - високи цени и нулева ликвидност, празни сгради ново строителство+онези от 2008-ма, които мухлясват и сега. Растежът е нещо, което става бавно, а в България още по-бавно......
Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Кой е значим и кой не ще каже тамплиерът-ортопед. А ти обясни на хората, които съветваш да купуват за да „си запазят“ парите и плашиш със статии за война с кеша, как после, като тръгнат да продават, и тоя имот не им е единствен за живеене, или първите 5г. , та обясни им при продажбата какъв данък общ доход ще трябва да платят, какви такси, защото това е идеята.....отделно рискът да загубят от цената. Такава сделка оттук нататък само по банков път, ето ти я истинската война с кеша. Кеша си е кеш и то в трезор!
Искрено се забавлявам да Ви чета.Първото ми впечатление е ,че skeptika e някакъв брокер(които да подчертая аз ненавиждам заради неподправеното им нахалство) а darkside просто здраво се е напатил с някой скъп имот.Според мен истината просто е някъде по средата.Имотите са просто вид стока,която страшно много зависи от локацията .Твърденията,че видите ли себестойността е 200 евро/кв. нямат никаква стойност.Просто не вярвам,че тухлите в Лондон са много по-скъпи от България.Някой сравнява имотите в БГ с някакви къщи в южен Тайланд.Тези цени си имат причини и само на пръв поглед са изгодни(имайки предвид бунтовниците в южен Тайланд).Обикалял съм Азия в продължение на 10 години и даже си продадох бизнеса в БГ с цел да се установя там но в крайна сметка се отказах.Местата които си струват и съответно имат лесен достъп до инфраструктура и качествено здравеопазване не са толкова достъпни като цена.Но за цените в БГ.Някой изтъква тук демографския фактор като причина за спадане на цените.Това е задача с много неизвестни.Например в Ирландия бяха преди години също толкова обезпокоени от този проблем.Едно десетилетие по-късно се оказа,че много от емигрантите се връщат обратно.Не съм пророк опазил ме господ но какво мислите,че ще стане с нашите емигранти когато станат на по 65.Аз поне мисля,че много от тях ще се върнат към евтиния стандарт на живот.Да не говорим,че страни като Белгия ,Холандия и Англия заприличват ужасно много на Африка.
Аз лично си купих втори апартамент във Варна и трябва да Ви кажа,че ми отне 1 година да намеря нещо свястно.Поне се надявам,че синът ми един ден ще се върне от Лондон да живее тук.
Ти да не бъркаш Скептика с майка Тереза? Човекът си бачка в някакъв boiler room, който постига доста добри резултати. Или си мислиш, че се е загрижил за благосъстоянието на народа, или пък наистина че иска да дискутира нещо?
той не, но ти схвана ли ми мисълта?....ХХ% ДОД за този тип сделка, това се обсъжда и ще стане. Това ако продадеш преди 5-та година единствено жилище или ако имаш два и повече имота. Цената на ликвидността, сигурността за парите.....Та „войната с кеша“ е факт ......И други четат ......
та обясни им при продажбата какъв данък общ доход ще трябва да платят, какви такси, защото това е идеята.....отделно рискът да загубят от цената.
Ти да не бъркаш Скептика с майка Тереза? Човекът си бачка в някакъв boiler room, който постига доста добри резултати. Или си мислиш, че се е загрижил за благосъстоянието на народа, или пък наистина че иска да дискутира нещо?
трудно е да преглътнете собствената си Незначимост !
както писах по-долу...това НЕ зависи от такива като теб...има Икономически закони..които не признават съпротивата...
Кой е значим и кой не ще каже тамплиерът-ортопед. А ти обясни на хората, които съветваш да купуват за да „си запазят“ парите и плашиш със статии за война с кеша, как после, като тръгнат да продават, и тоя имот не им е единствен за живеене, или първите 5г. , та обясни им при продажбата какъв данък общ доход ще трябва да платят, какви такси, защото това е идеята.....отделно рискът да загубят от цената. Такава сделка оттук нататък само по банков път, ето ти я истинската война с кеша. Кеша си е кеш и то в трезор!
Коментар