Първоначално изпратено от Лорда
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнениеС Теца как процедираш? Сметките може и да не ги платят за месеца, а има и изравняване.
Имам позната която плаща солена сметка сега. Наемателите са били чужденци и са си тръгнали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеТи па?! Това което не ти харесва, е най-големия +
Имам позната която плаща солена сметка сега. Наемателите са били чужденци и са си тръгнали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнениеРайона е добър.Не ми харесва само, че са панели и има тец., а новото строителство излиза по-скъпо и не ми харесва възвращаемостта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеВ момента за един едностаен в района на Тина Киркова - стандартна панелна гарсониера спокойно можеш да му търсиш 350-400лв. Двустайните около 70м2 гонят 5 стотака. В същото време цените на м2 рядко надскачат 670 юро. Района е перфектен като комуникации, локация и перспективи. Ако имах днес още кеш щях да купя моментално. Догодина цени от 700 евра, ще са екзотика. Форматика се завръща
Коментар
-
Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнениеИмаш ли представа или опит какъв наем може да се вземе в тези квартали за едностаен или двустаен с приличен ремонт?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеКато съотношение цена/наем в момента едностаен в Красна поляна и Надежда 1 са едни от най-примамливите предложения. Също едностаен в район Студентски, Витоша или Суха река. Другите са горе долу с приблизително по-слаби съотношения.
Като цяло наемните нива са твърде приближени във всички квартали отколкото във времето на бума, така, че сега е най-доброто време да се купува в квартали с "по-лоша" /абсурдно за БГ/ репутация , отколкото в набедените за добри.
П.П. Този инвестиционен съвет е породен от филантропия и стремеж към общо благосъстояние, не е препоръка за покупко продажби на НИ, въпреки, че който го послуша може да ме благославя цял живот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеИнвестиция в имот има смисъл само ако разполагаш с кеш за покупката.
Все ще се избие за 20-25 години.
Но с кредит е напълно безсмислено да се купува инвестиционен имот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнениеПредлагам да насочим разговора в по-друга насока.
В кой квартал според Вас в София е най изгодно в момента да се купи жилище за отдаване под наем.
И за колко години би се изплатила инвестицията спрямо сегашните наемни нива.
Като цяло наемните нива са твърде приближени във всички квартали отколкото във времето на бума, така, че сега е най-доброто време да се купува в квартали с "по-лоша" /абсурдно за БГ/ репутация , отколкото в набедените за добри.
П.П. Този инвестиционен съвет е породен от филантропия и стремеж към общо благосъстояние, не е препоръка за покупко продажби на НИ, въпреки, че който го послуша може да ме благославя цял живот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнениеПредлагам да насочим разговора в по-друга насока.
В кой квартал според Вас в София е най изгодно в момента да се купи жилище за отдаване под наем.
И за колко години би се изплатила инвестицията спрямо сегашните наемни нива.
Все ще се избие за 20-25 години.
Но с кредит е напълно безсмислено да се купува инвестиционен имот.
Това е валидно за всички квартали."Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеИ за да не съм голословен, ето цифри:
Средна цена София Q4 2003 - 875.67 лв./кв. м
Средна цена София Q4 2012 - 1440.50 лв./кв. м
Инфлация Декември 2003 - Декември 2012 - 60.9%
875.67 + 60.9% = 1408.95 лв./кв. м.
И сега за 2005:
Средна цена София Q4 2005 - 1285.17 лв./кв. м
Инфлация Декември 2005 - Декември 2012 - 45.3%
1285.17 + 45.3% = 1867.35 лв./кв. м.
Както се вижда, в реално изражение цените в София в края на 2012-а са доста по-ниски от цените в края на 2005-а и съизмерими с цените в края на 2003-а.
P.S. Данните за цените и инфлацията са от официалния сайт на НСИ."Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Форсмажор ли? А моят стандарт, моите деца?
Първоначално изпратено от avramcho Разгледай мнениеDidoDinev , дано този път Намесата ти действ. да е за Последно
не че пречиш.........напротив, помощта ти е неоценима
добре дошЕл си..........понякога
Айфона не върши работа,не плаща наема.........
защото хиените като ЛордиеФски не приемат "Форсмажорните" обстоятелства за НЕплащане на наем като основателниОсобено пък клошари дебнещи понижения в цените.
Коментар
-
по-добре върви Купувай - да не ти стоят мебелите по спирките
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеА, не, аз съм зает да правя Айфона в момента, че и той малко скъп идва, няма да мога да поема строежа...
П.С. Вие май сте от една стая на 4-ти км. всичките, извинявам се, че ви се намесих в темата още веднъж...
не че пречиш.........напротив, помощта ти е неоценима
добре дошЕл си..........понякога
Айфона не върши работа,не плаща наема.........
защото хиените като ЛордиеФски не приемат "Форсмажорните" обстоятелства за НЕплащане на наем като основателни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеКато туриш инфлацията за периода 2005 - 2012, точно ще ти се върже сметката :-). Даже май ще се окаже, че сега е по-евтино. Ръста на доходите за същия период не го и споменавам даже
Ако се вземе под внимание инфлацията, цените в момента са горе-долу като тези в края на 2003-а.
Средна цена София Q4 2003 - 875.67 лв./кв. м
Инфлация Декември 2003 - Декември 2012 - 60.9%
875.67 + 60.9% = 1408.95 лв./кв. м.
И сега за 2005:
Средна цена София Q4 2005 - 1285.17 лв./кв. м
Инфлация Декември 2005 - Декември 2012 - 45.3%
1285.17 + 45.3% = 1867.35 лв./кв. м.
Както се вижда, в реално изражение цените в София в края на 2012-а са доста по-ниски от цените в края на 2005-а и съизмерими с цените в края на 2003-а.
P.S. Данните за цените и инфлацията са от официалния сайт на НСИ.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
Коментар