IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    Ми ОК, щом е толкова просто, хващай една бригада турци, купувай бетон, тухли и прочие, вземи срещу обезщетение един парцел от собственик в Лозенец, вдигай кооперацийка и продавай на 400 Евро. По твоите сметки ще смъкнеш по 100 Евро на кв. м чисти
    А, не, аз съм зает да правя Айфона в момента, че и той малко скъп идва, няма да мога да поема строежа...

П.С. Вие май сте от една стая на 4-ти км. всичките, извинявам се, че ви се намесих в темата още веднъж...

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
      А кво ше кажете да произведа един Айфон със собствени средства, на колко ше го купите на партия? А братлета???
      Предлагам да си го ползУваш сам

ако искаш и кола си сглоби
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Аз да не съм ти Бюро Справки, пич, просто разсъждавам - отвори сайт за имоти, избери си малък град, да речем Сливен (напосоки го казвам) виж за колко се продава ново строителство на шпакловка и замазка там. Не се учудвай на цени около 300 евро. Според теб кое е по-скъпо в Сливен - турските бригади, бетона, тухлите или пък там не дават обезщетение на собствениците в същите проценти? Или има печалба и на 300 евро, освен ако инвеститорът не работи благотворително? Земя не се купува в София, 95% са обезщетения, както и в провинцията, иначе сметката изобщо не излиза. Така че това са стари плочи, които ги въртяха разни дипломирани музиканти преквалифицирани в брокери и затова и се срути и пазара според мен, няма как постоянно да се печели по 200%, няма кой да плати цената в БГ. А за Айфона ще ти дам възможност да си помислиш още малко защо е толкова голяма добавената стойност там, освен ако не смяташ, че да инвестираш и проектираш, произведеш и маркетираш такова устройство е също толкова просто, колкото да "дръпнеш кредит" и да наемеш една тумба цигани от турските села да ти вдигнат една кооперацийка в Лозенец (с цялото уважение към тях и труда им).

П.С. Темите за имоти май продължават да са място за разговор с радиоточки, затова се омитам, успехи на всички инвеститори в имоти!

Ми ОК, щом е толкова просто, хващай една бригада турци, купувай бетон, тухли и прочие, вземи срещу обезщетение един парцел от собственик в Лозенец, вдигай кооперацийка и продавай на 400 Евро. По твоите сметки ще смъкнеш по 100 Евро на кв. м чисти
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
          Трябва да строи със собствени ПАРИ /без лихва!/ и парцелите да са придобити подарък /УПИ => 10-15е/м2 при Кинт >1.5/ за да стане това! Но защо ли тези дето строят със собствени средства не са назор да продават на <400е/м2 /дори и да приемем че парцелите са им подарък - да не се забравя и това условие/.

После да не се забравят и "пропуснатите ползи" че си е губил времето да строи, а не е бил на влог за 8-9% без да прави нищо...
          А кво ше кажете да произведа един Айфон със собствени средства, на колко ше го купите на партия? А братлета???

Коментар

• по-добре омитане от небивалици!

Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
            Аз да не съм ти Бюро Справки, пич, просто разсъждавам - отвори сайт за имоти, избери си малък град, да речем Сливен (напосоки го казвам) виж за колко се продава ново строителство на шпакловка и замазка там. Не се учудвай на цени около 300 евро. Според теб кое е по-скъпо в Сливен - турските бригади, бетона, тухлите или пък там не дават обезщетение на собствениците в същите проценти? Или има печалба и на 300 евро, освен ако инвеститорът не работи благотворително? Земя не се купува в София, 95% са обезщетения, както и в провинцията, иначе сметката изобщо не излиза. Така че това са стари плочи, които ги въртяха разни дипломирани музиканти преквалифицирани в брокери и затова и се срути и пазара според мен, няма как постоянно да се печели по 200%, няма кой да плати цената в БГ. А за Айфона ще ти дам възможност да си помислиш още малко защо е толкова голяма добавената стойност там, освен ако не смяташ, че да инвестираш и проектираш, произведеш и маркетираш такова устройство е също толкова просто, колкото да "дръпнеш кредит" и да наемеш една тумба цигани от турските села да ти вдигнат една кооперацийка в Лозенец (с цялото уважение към тях и труда им).

П.С. Темите за имоти май продължават да са място за разговор с радиоточки, затова се омитам, успехи на всички инвеститори в имоти!

Симпатяга си!
            Умееш като сурикат да се изправиш на 2 крака в саваната и като се втрещиш от високите цени за твоя джоб, бърже да се ометеш отколкото като други знайни и незнайни герои от анимационните детски като баба меца или кума лиса да разказват приказки безчет.

несвързаности, необязаности , нбивалици, 300 юро себестойност.........Сливен-малък град, цени които ТРЯБВА ди били според нечия продънена кесия.....малииийй , голяма психоза има у кандидат купувачЕте!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
              Ми още по добре.Защо не вземеш да построиш за твоя сметка една сграда.Аз ще купя на триста евро два по 120 квадрата и един 80.Ако може и завършени до ключ.Дори ей така за мой кеф ще ти дам по 350 евро.Навит ли си?За София говоря.
              Трябва да строи със собствени ПАРИ /без лихва!/ и парцелите да са придобити подарък /УПИ => 10-15е/м2 при Кинт >1.5 и готови комуникации/ за да стане това! Но защо ли тези дето строят със собствени средства не са назор да продават на <400е/м2 или на себестойност /дори и да приемем че парцелите са им подарък - да не се забравя и това условие/.

После да не се забравят и "пропуснатите ползи" че си е губил времето да строи, а не е бил на влог за 8-9% без да прави нищо... около поне 2г. , което е около 20% - без да си мръдне пръста!
              Last edited by iivanoff; 06.02.2013, 14:36.
              Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Ми още по добре.Защо не вземеш да построиш за твоя сметка една сграда.Аз ще купя на триста евро два по 120 квадрата и един 80.Ако може и завършени до ключ.Дори ей така за мой кеф ще ти дам по 350 евро.Навит ли си?За София говоря.

Коментар

• най-после Правилно решение

Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение

П.С. Темите за имоти май продължават да са място за разговор с радиоточки, затова се омитам, !

постъпката ти е достойна за уважение

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                    Не съм строител и не знам колко излиза един кв. м като себестойност. Ако имаш достоверна информация, че тази себестойност е 300 Евро, ще се радвам да посочиш източника. Но, честно казано, се съмнявам да е толкова. Бизнесът не търпи празни пространства. Ако можеше да се строи за 300 Евро на кв. м и да се продава за 400, това щеше отдавна да се е случило.
                    А и това за себестойност + печалба е твърде опростен модел. Колко струва един iPhone като себестойност и колко - в магазина? Според теб, ако построиш две абсолютно еднакви сгради, само че едната е в Ботунец, а другата - в Лозенец, дали ще можеш да продаваш на една и съща цена?

Коментар

Нормално на една стока, пък била тя и апартамент, цената й се формира като себестойност + печалба. Ако себестойността е 200 евро (т.нар. шпакловка и замазка + обезщетените собственици), айде нека да са 300 евро "до ключ", колко би трябвало да струва квадратът според теб? И остави това за нормалния свят, средния клас автомобили и пр., а кажи колко е нормалният марж на печалба за един толкова прост тип стопанска дейност - строеж на обикновени жилища??? Годината не е 2007, няма 100 и 200-процентни печалби, предприемачите се радват и на 5%, стига да могат да останат в бизнеса и да плащат заплати... Ако пуснат на 400 евро добър квартал в София (35% печалба!!!) ще се харчат сигурно повече, но нещо засега ги спира. Но не ми се вижда хич невъзможна хипотеза при положение, че ще доведе до екзит с печалба за инвеститора и си е уин-уин от всяка гледна точка. Демек 80 кв. за около 30К евро. Колкото впрочем са текущите офертни цени за добри имоти в центъра в почти всички градове в БГ без първите 4-5 по големина.
                      Не съм строител и не знам колко излиза един кв. м като себестойност. Ако имаш достоверна информация, че тази себестойност е 300 Евро, ще се радвам да посочиш източника. Но, честно казано, се съмнявам да е толкова. Бизнесът не търпи празни пространства. Ако можеше да се строи за 300 Евро на кв. м и да се продава за 400, това щеше отдавна да се е случило.
                      А и това за себестойност + печалба е твърде опростен модел. Колко струва един iPhone като себестойност и колко - в магазина? Според теб, ако построиш две абсолютно еднакви сгради, само че едната е в Ботунец, а другата - в Лозенец, дали ще можеш да продаваш на една и съща цена - като за Лозенец?
                      Last edited by Crux; 06.02.2013, 13:55.
                      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• колкото по-лесно повярва човек в мечтите

Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                        Дидо айде да спрем фантасмагориите.За 200 евро на квадрат не може да построиш нищо в София.
                        Дори и в покрайнините че и в Ботунец
                        .Само земята е поне 100-150 евро квадрата.Въпреки че ни ми трябва аз съм готов да купя от теб апартамент за 300 евро квадрата построен при пълно спазване на законите.

Искаш ли да построиш и да ми продадеш два или три такива апартамента?Реалностите са други
                        .
                        Толкова по-лесно ще го Разубедиш впоследствие

Както е казал Марк Твен :

"Лъжата може да обиколи Града преди да си си обул гащите"

а малцина знаят , че Марк Твен освен писател е бил и спекулант - спекулирал е на борсата за Памук

от времето на Марк Твен нищо не се е променило,освен че има интернет и Лъжата не обикаля Града а Света .........

и пораженията й са N-пъти по-страшни

---------
                        Т.н.Dido Dinev не знае колко струва квадрат по себестойност ...
                        но му е "казала Една жена" , на която Също са й казали

Коментар

Нормално на една стока, пък била тя и апартамент, цената й се формира като себестойност + печалба. Ако себестойността е 200 евро (т.нар. шпакловка и замазка + обезщетените собственици), айде нека да са 300 евро "до ключ", колко би трябвало да струва квадратът според теб? И остави това за нормалния свят, средния клас автомобили и пр., а кажи колко е нормалният марж на печалба за един толкова прост тип стопанска дейност - строеж на обикновени жилища??? Годината не е 2007, няма 100 и 200-процентни печалби, предприемачите се радват и на 5%, стига да могат да останат в бизнеса и да плащат заплати... Ако пуснат на 400 евро добър квартал в София (35% печалба!!!) ще се харчат сигурно повече, но нещо засега ги спира. Но не ми се вижда хич невъзможна хипотеза при положение, че ще доведе до екзит с печалба за инвеститора и си е уин-уин от всяка гледна точка. Демек 80 кв. за около 30К евро. Колкото впрочем са текущите офертни цени за добри имоти в центъра в почти всички градове в БГ без първите 4-5 по големина.
                          Дидо айде да спрем фантасмагориите.За 200 евро на квадрат не може да построиш нищо в София.Дори и в покрайнините че и в Ботунец.Само земята е поне 100-150 евро квадрата.Въпреки че ни ми трябва аз съм готов да купя от теб апартамент за 300 евро квадрата построен при пълно спазване на законите.Искаш ли да построиш и да ми продадеш два или три такива апартамента?Реалностите са други.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                            Тая "себестойност" има някакво значение единствено за строителя, а и тя е една доста разтеглива величина... Иначе 2 абсолютно еднакви апаратамента в една и съща сграда могат да имат голяма разлика в цената, ако единия е на първи етаж и гледа в кофите за боклук на комшията, а другия е на последин и гледа към парк.
                            все пак, има средна стойност, търсена норма на печалба и т.н.
                            ако си определил средна цена на изграден обект 600е, например, нормално е за гледка на кофи да предложиш 400, а за прекрасната гледка на Витоша да пискаш 800, но за междинния елемент между тях, който се забива в отсрещния балкон е по-реалистично да пискаш 650-700 и да коригираш малко голямата разлика между 1 и последния пример ...но за вариациите пак се ръководиш от цената, която търсиш за обекта
                            та, себестойността и стойността на строителя ще рефлектира на предлагането, а вече търсенето ще му покаже дали добре си е направил сметката за пазара

Коментар

В такива случаи гледат да вкарват повече екстри. Луксозни врати вътре. Луксозни общи части. Хубав асансьор. Луксозни тераси и парапети. Добра дограма. Е такива неща.

Демек гледат да привлекат клиента като качат качеството и лукса, а се стремят да запазят цената на старите нива.

Поне такава тенденция се забелязва в новото строителство из Пловдив.

Коментар

• Тая "себестойност" има някакво значение единствено за строителя, а и тя е една доста разтеглива величина... Иначе 2 абсолютно еднакви апаратамента в една и съща сграда могат да имат голяма разлика в цената, ако единия е на първи етаж и гледа в кофите за боклук на комшията, а другия е на последен и гледа към парк.
                                Last edited by индианеца; 06.02.2013, 13:16.

Коментар

Working...
                                X