IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение

Относно ЧСИ-то, …ами и аз доста време имах известни скрупули, но в крайна сметка осъзнах, че не аз съм причината, конкретен имот да се изтръгва от ръцете на собственик попаднал в затруднение…..тази работа е свършила банката…а проблематичността на имота се проверява доста бързо и елегантно чрез вещ адвокат ( всеки трябва да си набави такъв), не това ме озадачава….а това, как аджаба, един имот, отдавна влязъл във възбрана и обявен преди месец от ЧСИ-то , може да бъде свален от продажба 4-5 дни преди отваряне на офертите, внасяш 10%, предлагаш цена, чакаш и преди финала , ЧСИ-то вика опала, даваме заден, длъжника си бил погасил задължението, все едно , това ЧСИ са го използвали като едно плашило докато просрочилия се осъзнае,че ще трябва да се плаща иначе лошо в същото време такива като мен(направени на маймуни ), съвсем почтено играят по „правилата” които БАНКА/ЧСИ са спуснали…..това ме обърка и затова попитах, ако някой знае какъв в крайна сметка е регламента да му се невиди, да подскаже, ще съм благодарен … ( какво ли се чудя, то в нашата държава, в кое има регламент в крайна сметка ) …
    Пич, Има много причини да се провали търга при ЧСИ, Парите се внасят последния ден, в края на деня след като си минал през ЧСИ-то да провериш дали ще се състои търга на другия ден. Уж говориш за адвокат , пък за елементарни неща не те е светнал. Проблеми може да възникнат и след като спечелиш търга и то много.Айде!
    Last edited by sisiko; 23.04.2013, 00:00.

Коментар

• Начини за прескачане на брокерите хиляди. Книга мога да напиша. Но нали и те душа носят и трябва да ядът. Като не взимат от мен и стотинка, а ми водят наематели и се задоволяват с 50% комисион от наемателя- няма проблем:-))))

Дали има покачване или спад на имотите, но днес в един от комплексите в които имам инвестиции, на много от входовете имаше разлепени обяви: търся да купя апартамент във Вашия вход.

Коментарите и изводите ги оставям на Вас.
      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
        Разбирател, помисли...
        щом има посредник има и комисионна. Брокера яде хляб при това бял и мек. В най добрия случай хонорара му си го делите с продавача. Но тези случаи са малко. Помисли и колко сделки си изпуснал заради едни 2-3-5 % за които не сте успели да се договорите с продавача.
        Помисли и колко случаи може да е имало при който ти си си сложил някаква цена, а тя реално е могла да бъде с 2-3-5% по-надолу.

За сделки с ЧСИ ... съществува голяма вероятност сделката да се провали, да се обжалва, да има проблеми и т.н. Затова цените са по-ниски за да компенсират евентуалните неудобства. Лично аз на такова хорце не се ловя.Купувам само ново строителство и предпочитам да купя директно от строителя, от собственика ( дори и той да е закъсал с вноските и да ми прехвърли имота и задълженията сам преди ЧСИ) и когато след време се видим да пием по едно с добро настроение, вместо да имам явни или скрии недоброжелатели:-)))
        Във всички случаи е така, сметката на брокера трябва да се плати ( след като и той е в играта), а източника на кеша е купувача, значи е ясно кой плаща в крайна сметка, стига да е склонен да даде толкова ,че да остане и за брокера ,…. мислил съм разбира се….. но в повечето случаи ми се получава да изпиля цената до толкова, че да ми е все едно, а продавача да си решава до колко му е за продаване имота, всъщност в доста от случаите става едно тайно разменяне на телефони ( на предварително подготвени, смачкани в джоба листчета  ) и съответно вторични срещи именно заради необходимостта, продавача ( не аз ) да си спести точно тези 2-5% … разбира се,че пропадат не малко сделки, щото продавача трябва да плати и на брокера от изпилената цена…. а той от своя страна не ще да слиза от заветните 3-5% за градските и 10% за ваканционните….какво да се прави, така работи пазара …

Относно ЧСИ-то, …ами и аз доста време имах известни скрупули, но в крайна сметка осъзнах, че не аз съм причината, конкретен имот да се изтръгва от ръцете на собственик попаднал в затруднение…..тази работа е свършила банката…а проблематичността на имота се проверява доста бързо и елегантно чрез вещ адвокат ( всеки трябва да си набави такъв), не това ме озадачава….а това, как аджаба, един имот, отдавна влязъл във възбрана и обявен преди месец от ЧСИ-то , може да бъде свален от продажба 4-5 дни преди отваряне на офертите, внасяш 10%, предлагаш цена, чакаш и преди финала , ЧСИ-то вика опала, даваме заден, длъжника си бил погасил задължението, все едно , това ЧСИ са го използвали като едно плашило докато просрочилия се осъзнае,че ще трябва да се плаща иначе лошо в същото време такива като мен(направени на маймуни ), съвсем почтено играят по „правилата” които БАНКА/ЧСИ са спуснали…..това ме обърка и затова попитах, ако някой знае какъв в крайна сметка е регламента да му се невиди, да подскаже, ще съм благодарен … ( какво ли се чудя, то в нашата държава, в кое има регламент в крайна сметка ) …

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
          Добре си направил, всеки 10 лева за почистване и боядисване , вдигат с по 1лв. м2 имот.
          Сега набедения ЛОРД дали няма да бъде
          изритан от новото РЪКОВОДСТВО ???
          Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Реално и брокерите са причина за спада.
            Набутали са се в 80% от сделките и пречат и ги провалят в повечето случаи с настояването за комисион при предварителен договор... и всички остават с впечатление че купувачи няма... има ама брокрите с тъпите си номера рушат пазара!
            Сперд мен така вредят и на себе си (по-ниски комисионни) но не го осъзнават...

Коментар

• Разбирател, помисли...
              щом има посредник има и комисионна. Брокера яде хляб при това бял и мек. В най добрия случай хонорара му си го делите с продавача. Но тези случаи са малко. Помисли и колко сделки си изпуснал заради едни 2-3-5 % за които не сте успели да се договорите с продавача.
              Помисли и колко случаи може да е имало при който ти си си сложил някаква цена, а тя реално е могла да бъде с 2-3-5% по-надолу.

За сделки с ЧСИ ... съществува голяма вероятност сделката да се провали, да се обжалва, да има проблеми и т.н. Затова цените са по-ниски за да компенсират евентуалните неудобства. Лично аз на такова хорце не се ловя.Купувам само ново строителство и предпочитам да купя директно от строителя, от собственика ( дори и той да е закъсал с вноските и да ми прехвърли имота и задълженията сам преди ЧСИ) и когато след време се видим да пием по едно с добро настроение, вместо да имам явни или скрии недоброжелатели:-)))
              Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• мнение и въпрос

Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                :Ами няма да Ви отварям очите. Помислете сами.
                Дори когато давам имоти под наем не ползвам посредници....те ме търсят, но от мен не взимат комисион. За комисион при покупка на НИ пък изобщо не мога да си и помисля как ще дам

сега се сетих за една случка преди 10 ина години, тогава млад и зелен чрез брокер тръгнах да купувам една от първите си инвестиции. Та при срещата между куповача ( мИнЯ) посредника и строителя, брокерката ( ако чете това може и да се сети) толко ме нервира, че директно я попитах тя кои интереси защитава. Кой я е наел и кой и плаща! Станах и си заминах.

Аз ако бях ползвал посредници досега един хапартамент да бе отишъл зян

П.П. а имота така или иначе го купих... след извесно време
                …аз си ползвам агенция, но си смятам моята сметка и предлагам моята цена за имота, не ме интересува особено колко е решил че струва продавача нито процентите на брокера…да си се разбират двамата ( продавач и брокер ) .. аз си казвам колко давам след като съм си сметнал, не се ли изплаща за 8-10 години, ставам и си тръгвам ( без да вземам в предвид, предполагаемо поскъпване на имотите, ако има, добре дошло ) , …. Агенцията ми дава на готово обем от който да избирам, а това какъв процент иска не ме интересува да си се разбират с продавача и да си го търси от него …
                … тука, гледам, освен надприказващи се хора... има назнайващи, та да се пробвам да попитам нещо, има ли някой който е на ясно как обявен при ЧСИ имот може да се свали буквално седмица преди отварянето на офертите ( щото длъжника си бил погасил задължението ) … и няма ли компенсация за кинтите които са стояли в банката почти месец за да участваш ( 10%) , …днес изпуснах един такъв, руснака си бил погасил задълженията и го свалят от продажба буквално след 4-5 дни щеше да обявяват резултатите… всъщност, що за процедура е това,…нали, уж, след като е обявен имота от ЧСИ-то, следва наддаване и който – той ,… какви са тези погасявания на задължения в последния момент, тези опции не са ли преди нещата да стигнат до ЧСИ-то… ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от dim4o Разгледай мнение
                  Брокера-НЯМА ИМОТ, няма и пари, защо да му даваме нещо? /просто не му подписваме нищо и го прецакваме/ и да винаги ще го правя защото заради тях съм губил, другото няма да го коментирам.
                  Аааааа не мое така.Ми за креватните нищоправещи БРОКЕРИЦИ отде кинти за червила и мазила.Я питайте стефания 1 как ще ви залее със словена помия ,че не мое така.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                    Купувачът има пари, търси имот. Продавачът има имот, търси пари. Много е просто.
                    Брокера-НЯМА ИМОТ, няма и пари, защо да му даваме нещо? /просто не му подписваме нищо и го прецакваме/ и да винаги ще го правя защото заради тях съм губил, другото няма да го коментирам.
                    едит:току що един брокер/брокерка/ я навях и насях ... без да съм подписвал нищо ще ми държи сметка по телефона( на приятелката ми) понеже ми няма номера а аз съм се свързал със собственика.. .... нито стотинка за тях! и не забравяйте- НЕ ИМ ПОДПИСВАЙТЕ НИЩО!!!
                    Last edited by dim4o; 22.04.2013, 18:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от stefi Разгледай мнение
                      .... яхуууу ...
                      Купувачът има пари, търси имот. Продавачът има имот, търси пари. Много е просто.

Коментар

• :Ами няма да Ви отварям очите. Помислете сами.
                        Дори когато давам имоти под наем не ползвам посредници....те ме търсят, но от мен не взимат комисион. За комисион при покупка на НИ пък изобщо не мога да си и помисля как ще дам

сега се сетих за една случка преди 10 ина години, тогава млад и зелен чрез брокер тръгнах да купувам една от първите си инвестиции. Та при срещата между куповача ( мИнЯ) посредника и строителя, брокерката ( ако чете това може и да се сети) толко ме нервира, че директно я попитах тя кои интереси защитава. Кой я е наел и кой и плаща! Станах и си заминах.

Аз ако бях ползвал посредници досега един хапартамент да бе отишъл зян

П.П. а имота така или иначе го купих... след извесно време

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                          +1
                          Хора!!! Кой използва агенции и брокери? Защо?!
                          За да ви вземат проценти комисион!!!
                          Мисля си,че хората четящи или пишещи в този форум са начетени хора за да си хвърлят парите на вятъра.
                          Какво предлагаш друго . От сайтове , никаква реална представа не можеш да придобиеш............от 20 дена ги разглеждам , ама не върши работа . Ще си трябва НИ да ме развежда ..........

Коментар

• Първоначално изпратено от stefi Разгледай мнение
                            НЕ го мисли .................................................. .................................................. .................................................. .....................Проста съм
                            Бла-бла бла. Латерната пак избръмча.

Коментар

• Още Лоши новини за Депозитите

Първоначално изпратено от ivancholak
                              много мислиш, ама няма с какво. Избърши си устата от свирките на околовръстното и започвай новата смяна.
                              НЕ го мисли Лордиевич какво прави на околовръстното - мисли за Себе си , да не се заразиш с КФС (Кипърски феноменален синдром)

Кипърският "феноменален синдром" продължава да взема жертви!

До 60 % данък Глупост за депозити над 100 000 Евро , аферим,машалла,ашколсун !

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_...depozitite_na/

първо подстригаха частните депозити,сега застрахователите.........

А Утре - Господ знае кого ще подстрижат

Господ знае,дали няма да се заразим с "Кипърски феноменален синдром" ........
                              защото в БГ всичко е предпоследно. а Историята Помни подобни случаи

А се намесват щатски рейтигови агенции по адрес на БГ банки...........не правя прогнози , просто който иска истината - има Гугъл

по-добре да се Купи поскъпващ имот - отколкото да се плати данък глупост 60 %

но ако няма глупаци-кой ще плаща данък глупост

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Не се драчи, то няма какво да се купи.Какво да правят..Търся топ локация в център на голям град, и има 20 апартамента ..всичките едни северни, боклуци. Една от агенция ме убеждава, че всички жилища понеже било презастроено и били станали северни. Да но се виждат много които имат юг и дори и пространство пред тях, но не ги продават. За два часа ти ги намирам всички обявени за продан апартаменти, тази от агенцията въобще не ми трябва..освен ако имам нужда от някой дето да ме лъже яко. Изнервя се човек, не е лесно да знаеш. Никой не тръгва със 100 к. евро и да е уникално тъп, че да го лъжат и то някаква лисица по селски. Ако някой ступа такава, то тя си го заслужава..обаче не е възпитано. Ти от 20 боклука, какво да купиш и изтървали били , та изтървали.
                                +1
                                Хора!!! Кой използва агенции и брокери? Защо?!
                                За да ви вземат проценти комисион!!!
                                Мисля си,че хората четящи или пишещи в този форум са начетени хора за да си хвърлят парите на вятъра.

Коментар

Working...
                                X