Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването
Collapse
X
-
Dury
Има една фондация Кеше, потърси да видиш за какви изобретения става въпрос. Ще попаднеш на една рисунка на която и се вика реактор, погледни на нея като на рисунка от детско анимационно филмче, ще откриеш приликата с нещо много популярно .И функционално си приличат, казвам го защото знам за какво става въпрос. При положение, че енергийното бъдеще е свързано с употребата на такива устройства , които могат да функционират двуяко, то урбанизацията и всякаква концентрация на хора на едно място е крайно нежелателна. Закон за деконцентрация и деурбанизация е повече от положителен, нека цените , ако трябва и дърветата пробият небето за така наречените топ локации и места. Не вярвам в това, че Кеше ще успее да ангажира правителствата за контрола над тези технологии, не може да се разчита на правителствата. Съмнявам се че общественото развитие може да се ориентира така че изнудването да не присъства в него, и е илюзия да си мислим че когато хората се изнудват те няма да употребяват тази технология. Например в момента едни холандски мангали така са ми вдигнали кръвното от няколко дни, че ако бях прост човек да бях им пратил едно реакторче да си го гушнат. Няма как висички хора да са на моето ниво в мисленето обаче, затова населението трябва да се деконцетрира териториално и най ефективно за целта е чрез цената на имотите там където те са висококонцентрирани, трябва цените да станат смъртоносни. Магистрали не ни трябват също, трябва ни добра пътна мрежа с голяма гъстота и като паяжина.А тези технологии трябва да се допуснат само във варианта им като пестящи енергия. Петролът е дар божи за цивилизацията ни, тя оцелява благодарение на това че използва точно него и същевременно успява да се развива технологично.Ако не бе той, до сега нямаше да сме стигнали до тук и тези технологии, трябва да е много скъп , да се пести много и да се развиват неговите аналози и да се употребянат и такива - растителни масла и други. Който скача много и нависоко после пада лошо и се пребива.D.Y.F-091066
Коментар
-
Dury
Има ли повишение на цените, ще има и покупки на парцели и интерес да се купуват..ще има и строителство защото тяхната цена се калкулира - добавя в цената на крайния продукт.
Не е възпиращ, точно обратния ефект има. Цените не са фактор - ниските и понижаващи се цени, не стимулират ръста на сектора, по същия начин високите и повищаващи се цени не го възпират да расте. С уговорката, че всяко нещо има своите разумни граници и дърветата не могат да порастнат до небето разбира се.Last edited by supertrader; 09.05.2013, 11:27.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДА ОТПУШИМ ЛИ ЦЕНИТЕ НА ПАРЦЕЛИТЕ ?
- ТОВА ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕННО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ !
- ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ДАНЪК ЗА ЗАСТРОЯВАНЕ С ПОДХОДЯЩА ТЕЖЕСТ, КОЯТО ДА Е ПРОПОРЦИОНАЛНА НА ЗАСТРОЯВАНАТА ПЛОЩ ОТ ПАРЦЕЛА. СЪЩО ТАКА ПО ВАЖНИЯ МОМЕНТ Е ТОЗИ ДАНЪК ПЛАВНО ДА СЕ ПОВИШАВА И ИНТЕРЕСА ДА СЕ КУПУВАТ ПАРЦЕЛИ И ДА ИМ СЕ ВАДЯТ ЗАСТРОИТЕЛНИ ПЛАНОВЕ, ЩЕ ХВРЪКНЕ ДО НЕБЕСАТА.
ДОПЪЛНИТЕЛНАТА ЕКСТРА Е ЧЕ ИКОНОМИКАТА, ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КРИЗАТА И ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА РАСТЕ.
В интерес на истината мен лично това не ме топли особенно, няма да спечеля от това, но нали все пак съм българин и живея в тая страна.
Не се заяждам,само опитвам да разбера мотивите.След увеличението на цената на парцелите,застрояването /допълнителни плащания / цените на всички имоти ще хвръкнат до небесата !Като казвам всички визирам и вече построените:жилищни /тухли,панели,ЕПК/,търговски,офис площи,складове и т.н.
Защо след оскъпяване на строителството смяташ,че икономиката ще излезе от кризата,след като тогава си мисля,че строителството ще замре още повече ?
Коментар
-
van05
ДА ОТПУШИМ ЛИ ЦЕНИТЕ НА ПАРЦЕЛИТЕ ?
- ТОВА ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕННО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ !
- ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ДАНЪК ЗА ЗАСТРОЯВАНЕ С ПОДХОДЯЩА ТЕЖЕСТ, КОЯТО ДА Е ПРОПОРЦИОНАЛНА НА ЗАСТРОЯВАНАТА ПЛОЩ ОТ ПАРЦЕЛА. СЪЩО ТАКА ПО ВАЖНИЯ МОМЕНТ Е ТОЗИ ДАНЪК ПЛАВНО ДА СЕ ПОВИШАВА И ИНТЕРЕСА ДА СЕ КУПУВАТ ПАРЦЕЛИ И ДА ИМ СЕ ВАДЯТ ЗАСТРОИТЕЛНИ ПЛАНОВЕ, ЩЕ ХВРЪКНЕ ДО НЕБЕСАТА.
ДОПЪЛНИТЕЛНАТА ЕКСТРА Е ЧЕ ИКОНОМИКАТА, ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КРИЗАТА И ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА РАСТЕ.
В интерес на истината мен лично това не ме топли особенно, няма да спечеля от това, но нали все пак съм българин и живея в тая страна.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеДиъл, кво ше черпиш вече?
Панелков по добре си купи кашон с питиета ,че много басове ще губиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеМного ти къса паметта, амиго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЗа кое си се фанал на бас?
Първоначално изпратено от ЛордаДнес един колега ми каза, че щял да тегли ипотечен кредит за парцел върху който ще си построи къща. Каза, че има сигурни данни как цените на парцелите щели да се изстрелят скоро. Той е в бизнеса, та думите му не са просто пророчества, а чисти факти.
Залагам някаква шотландска ракия (10 годишнаІ) по твои избор + кило бадеми.
Диъл????
Коментар
-
van05
Цените на мизерните построени жилища обаче ги виждам яко нагоре, и според мен вече вървят.Всички възможни дупки да построиш по евтино се затварят с яка тапа, затапва се положението - работна ръка въпреки безработицата е много зле положение, никой не иска да ти превива гръб за малко пари, като може да строи на западняците навън и където и да блъска повече ще изкарва ..цени на строителни материали и техника - същата работа, тук дори се натоварват от прекупвачи понякога с пъти, а как се поддържа тази техника с части направо като от злато...много е зле , парцели ще си имаме незастроени много.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеТрейдъре и аз съм на същото мнение.За разлика от Панелков.За това се обзаложих с него.Ама нъц не подхваща(Лорделов).
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЦените на парцелите, ще падат най вероятно в продължение на десетилетия !!!! Причината, е че цените на построеното са много .......... и то дългосрочно, за построена сграда повече не може да се очаква дпад на цената - причината е че цените на построяването, докато чакате спада нарастваха и сега са почти двойни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от green hawk Разгледай мнениеа Керванът продължава.....ефтинията на Имотите се отдалечава
а Лордиевич чука на вратата с лошата новина:
"Криза е , трябва да индексираме наема"
Коментар
-
van05
Цените на парцелите, ще падат най вероятно в продължение на десетилетия !!!! Причината, е че цените на построеното са много ниски и не очаквам новото строителство да възкръсне. Единственния вариат за реанимиране е първо да се повишат цените на построените вече неща поне 2-3 пъти, но за това ще мине много време, защото то трябва да стане и в период на липса на обезценка на парите. Включително, ще паднат и цените на топ местата, оквен ако закона не се промени и да се приеме да има голяма такса на застрояване на такива места. Покупка на гол парцел си е прецакване и то дългосрочно, за построена сграда повече не може да се очаква дпад на цената - причината е че цените на построяването, докато чакате спада нарастваха и сега са почти двойни.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар