IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• michaelis

Иска се време за да се строи прилично, не виждам как ще стане след като 6 години не строят пък сега като им се появило търсене за шест месеца трябва да ги нацвъкат буквално - луда работа.
    Не е невъзможно да се строи нормално, старото градоустройство е много по добро - има замисъл има реализация на нещо като градоустройство, но всичко след 89 та е презастроявай и това е. Инфраструктурата е разбита при презастрояването, не е от експлоатация и това лесно се вижда - улиците в кръпки от къртене за да се прекарват кабели и тръби и то за да се презастрои, застроени градинки колкото искаш.Кризата в строителството не дойде защото цените са са се вдигнали само, но за презастрояването на никой не му пука та да забрани такова строителство. Според мен това е престъпление.
    И тези сгради достроявани в последните години, очевидно е че са правени недопустими икономии, ще падат.На никой обаче не му пука и това си е.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Цените не са никакъв проблем в сравнение с истинските проблеми на построеното - презастроеното.
      Кредитите са друга болест, по здравословно е тези които имат пари да построят и да дават под наем на тези глупаци дето се нахвърлят да купуват с кредити.
      Аз знам как се строи брачед, преди 20 години бях работил на строеж на булевард България тогава фирма НИКМИ, блока беше наклонен с 70-100 см като кулата в Пиза с пуснат отвес от горе. Сроковете бяха пресрочени с година и повече, в единия от апартаментите бяха направили замаската на пода толкова висока, че апартамента беше висок 2м и прозорците бяха толкова ниско, че не успяхме да сложим парно под тях, зашото трябваше да го закачим на самия прозорец и т.н.
      Също така и плочите се наливаха възможно най-бързо, имам един познат преди време разправяше при тях, как бетона и сградата издавали странни звуци, и всички на спринт на долу да не падне сградата без земетресение, изчакали го да стегне криво ляво и гааас айде пак наливане на следващите фундаменти ....
      Проблема на нашата нация е, че искат да станат милионери за 1 ден, на борса ли било, строителни фирми, хотели на морето, котировки на чейндж бюрата на морето където лева е приравнен 1:1 към major pairs, и т.н. но явно никога няма да се научат че това няма да стане и трябват години а не седмици ... просто племето ни е просто, това е горчивата истина ..
      Last edited by michaelis; 23.02.2014, 09:42.

Коментар

...........
        Кредитите са друга болест, по здравословно е тези които имат пари да построят и да дават под наем на тези глупаци дето се нахвърлят да купуват с кредити.

Напълно съгласен... +1

Коментар

• michaelis

Цените не са никакъв проблем в сравнение с истинските проблеми на построеното - презастроеното.
          D.Y.F-091066

Коментар

В момента ситуацията е по лоша от през 1999г., тогава нямаше пак жилища с гаражи и не можеше да се намери, но сега вече и жилища няма свестни дори.Трябва да се строи обаче в никакъв случай да не се презастроява, но не виждам кой ще ги спре в тая проста държава.
            с колегата сме на едно мнение ..... +1 народа прос, като взима кредити на ненормални лихви, после да ги връща 3йно, за да си купи жилища на 10рна цена

Коментар

• LANDLORD 31

В момента ситуацията е по лоша от през 1999г., тогава нямаше пак жилища с гаражи и не можеше да се намери, но сега вече и жилища няма свестни дори.Трябва да се строи обаче в никакъв случай да не се презастроява, но не виждам кой ще ги спре в тая проста държава.
              D.Y.F-091066

Коментар

• аз в България жилище на тея съчинени цени не бих си купил, за вас не знам ..., че и жилищата да бяха направени като хората поне, а то и това го няма .... изключвам панелос там е строено в друга ера ....
                Last edited by michaelis; 23.02.2014, 09:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                  А има ли "неосъзната" инвестиция?...Ей така, несъзнателно, неволно..... "несрЪвним си!.....
                  Отрицанието е най лесно "колега"... Редно е, да е придружено с приемливите за теб алтернативи. Няма нищо по елемтарно от неподплатената критика.Дай твойте решения(в противовес)за да си обоснован.Пък може и да ни привлечеш към твоите, разумни идеи.. няма лошо.
                  Относно граматиката,.. Кво да ти кажа, извинявай... в късния петъчен следобед, се случват пропуски... напитки, софри, досещаш се как е...

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Кое ми е уникалното и кое наричаш свръх? Надявам се да не е обичайното явление поскъпване....
                    Лорде, за какво поскъпване говориш?
                    Смърди на срив та чак се не трае...
                    Last edited by Факушкa; 22.02.2014, 20:32.

Коментар

• Във Варна са "размразени" доста обекти. Има известен оптимизъм у тези- занимаващи се с НИ- незвисимо дали са инвеститори или брокери. Обективно, няма сериозни основания за такъв. Градът е деиндустриализиран, с висок стандарт и ниски заплати.
                      Част от проектите са на руснаци.

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                        И аз го уважавам....търпелив е. И има доста нестандартни и логични съждения. А Лорда е уникален, в нито един форум няма такова свръхявление.....
                        Кое ми е уникалното и кое наричаш свръх? Надявам се да не е обичайното явление поскъпване....

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                          Няма какво да разбираш... supertrader-а работи с неджими имоти. И хем му се иска да има ръст, че да върви бизнеса, хем осъзнава, че РЪСТЪТ не е възможен баш така лесно. И е раздвоен човека.
                          Иначе го уважам supertrader-а, търпи доста обиди човека понякога, но е спокоен и търпеливо си изказва мнението.
                          И аз го уважавам....търпелив е. И има доста нестандартни и логични съждения. А Лорда е уникален, в нито един форум няма такова свръхявление.....
                          Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                            Осъзнатата (сметната)инвестиция в имот, дава несръвним комфорт и лежерност, каквито рядко може да се намери другаде... Те така..!
                            А има ли "неосъзната" инвестиция?...Ей така, несъзнателно, неволно..... "несрЪвним си!.....
                            Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              В повечето ми имоти имам собствени масивни гаражи за автомобили,.....
                              Обичам, често там да си паркирам колата откакто прочетох ръководство за автомобили където пише, че масивния гараж с принудителна вентилация предпазва автомобила от дъжд, сняг , вятър и слънце! Нас хората по принцип имотите ни предпазват от липса на подслон, хляб и свободно време....
                              Лорде, велик си, майна!....Велик!

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                                А бре вие луди ли сте? Може ли такива прозрения да се пишат в публичен форум???

Ще вземат всички да си купят панелки и ще ви изгори супер бизнеса. Сами си режете клона
                                Тези откровения завинаги промениха живота ми... и внезапно РАЗБРАХ!!!
                                Искам собствена панелка. И 10-годишен автомобил, моля...

Коментар

Working...
                                X