IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
    Е, все съм виждал наем по-нисък от вноската , ама от лихвата по вноската...
    Ами, конкретен случай имаме. 300 евро наем. Този апартамент струва поне 60000, ако казваш че имотите са скъпи
    На 60000 /при 6%, а всички знаем, че такава лихва нема/ Лихвата е 3600. Къде греша?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Няма икономическа логика когато наемът е по нисък от лихвата по кредита да се купува Виж на онези твоите приятелчета им кажи да признаят лихвите за разход
      Е, все съм виждал наем по-нисък от вноската , ама от лихвата по вноската...
      Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

Ха хаха, и ти се изказа С кредит купуваш нещо което остава за тебе, а след посочения минус, нищо не остава. Изобщо е голям таш..к като се сравнява наем със заем. Наема е нещо което остава завинаги в други ръце /моите/, а заема дори и да се оскъпи, актива можеш да го шитнеш дори и чрез ЧСИ. Ако е с нормално самоучастие - 30-40%, още повече.
        Няма икономическа логика когато наемът е по нисък от лихвата по кредита да се купува Виж на онези твоите приятелчета им кажи да признаят лихвите за разход

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Дай да видим сега колко е лихвата за тези 3 години на 60000 Еврака кредит
          И що да купува?
          Ха хаха, и ти се изказа С кредит купуваш нещо което остава за тебе, а след посочения минус, нищо не остава. Изобщо е голям таш..к като се сравнява наем със заем. Наема е нещо което остава завинаги в други ръце /моите/, а заема дори и да се оскъпи, актива можеш да го шитнеш дори и чрез ЧСИ. Ако е с нормално самоучастие - 30-40%, още повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от ale1 Разгледай мнение
            3 год Х 12 месеца Х 300 Евро = 10 800 Евро Минус

след още 3 год........

а след ОЩЕ 3 год ?????
            Дай да видим сега колко е лихвата за тези 3 години на 60000 Еврака кредит
            И що да купува?

Коментар

• Посмятай преди да реагираш !

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
              Ленди,
              Другата седмица освобождаваме апартамента, в който живяхме под наем през последните повече от 3 години . Тристаен, ново строителство, напълно обзаведен в Бели брези. Наемът ни беше 300 Евро и не е вдиган нито веднъж за целия период. Понеже сме коректни, предупредили сме хазяите отдавна и от 2 месеца апартаментът е пуснат на обява пак за 300 Евро. За тия два месеца е имало ЕДИН оглед.
              Та, кво викаш - як РРРРРЪСТ на наемите за панелните кенефи в Редута, а?
              3 год Х 12 месеца Х 300 Евро = 10 800 Евро Минус

след още 3 год........

а след ОЩЕ 3 год ?????

колко е правилна сметката ти - Ти си знаеш.......

(Принципно си е твоя работа дали ще плащаш наем
              или ще купуваш...........)

така стоят нещата и с тези , които НЕ купуват , защото им било скъпо........
              просто трябва да Посмятат преди да вземат решение

както казват англичаните Скъпото винаги излиза евтино

Коментар

Първо както се разбрахме вече, панелните апартаменти са по-хубави от новото строителство. Глупав ли се правиш, че продължаваш да въвчеш в тази посока?
                Второ, както обясних за селяндурите няма значение дали е в брезите или в Обеля 2. Даже в брезите е по-зле щото не минава метро според тях.
                А този виц за единия оглед за два месеца, го разправяй на някой като Бате Пешо.
                Преди 5 години за старото ми разнебитено къще идваха през половин час на оглед и то защото им бях направил график на 12 човека които се обадиха за един ден.
                Сега и два пъти по-малко да са пак ще се обадят поне 5 човека на ден за оглед. Та кви два месеца , кви пет лефа?
                В същото време в много квартали на София се отчита двуцифрен спад в наемите на двустайните жилища. Въпреки пускането в експлоатация на втория лъч на метрото наемите в „Надежда” 3 и 4 са се понижили с близо 14 на сто. Двустайните квартири там в момента се предлагат за около 143 евро на месец при около 165 евро през януари.
                Това от статийката, дето я цитираш по-долу. Метро, метро, ама панелът си е панел. И цената му е надолу - и при наемите, и при покупките.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Лорде, редовно си говоря с брокери на недвижими имоти. В неформална среда, не като да ме убеждават за нещо. Това което ми казват от години насам е - Пазара ще пада още. Никакви купувачи, или поне реални купувачи и огромно количество продавачи. Ако 2007 са търсели сгради които да продават, сега от страна на предлагането нещата са запълнени. Но просто липсват купувачи. И повечето се нервят нна продавачите, не на купувачите, че продавачите слагат напълно нереалистични цени. И дори и да се вземе традиционния 10-15% отбив от предлаганата цена, който се приема за напълно нормален и всеки купувач си го иска, пак цената не привлича реални купувачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                    Първо както се разбрахме вече, панелните апартаменти са по-хубави от новото строителство. Глупав ли се правиш, че продължаваш да въвчеш в тази посока?
                    Второ, както обясних за селяндурите няма значение дали е в брезите или в Обеля 2. Даже в брезите е по-зле щото не минава метро според тях.
                    А този виц за единия оглед за два месеца, го разправяй на някой като Бате Пешо.
                    Преди 5 години за старото ми разнебитено къще идваха през половин час на оглед и то защото им бях направил график на 12 човека които се обадиха за един ден.
                    Сега и два пъти по-малко да са пак ще се обадят поне 5 човека на ден за оглед. Та кви два месеца , кви пет лефа?

Коментар

Я не се дръж така агресивно и не обиждай така просташки, щото ще дойда до долна митрополия и ще ти ударя два шамара!
                      Ще купя в Хайделберг, ще го дам под наем на сина ти и всяка година ще му вдигам наема.
                      Не съм агресивен а добронамерен.Ако искаш ходи у Горна Митрополия.С шамарите малко се поизсили ма ти с кое ли не се изхвърляш.И с какво ще купиш в Германия че не разбрах с грънци ли?Ти ги плещиш колкото да си проветряваш зъбите?!!!Германия не е България.Нито им знаеш законите нито данъците нито имаш пари ма тръгнал да купува.Това се превърна във форум за измислици и небивалици.Колкото вдигна цените в София и колкото спечели от ипотеката в Пощенска банка толкова ще купиш и в Германия.Не в тоя живот.А и какво да правиш там език не знаеш не умееш нищо да работиш а и Бойко няма да му целуваш.......ръката

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Спри пушенето пещерската виагра и наркотиците щото плещиш небивалици и глупости както се плодят мангалите.приличаш на миризлива циганка с 20чавета.Имот се купува с пари а ти нямаш.Или ще замениш панеляка 20квадрата у Редута с ъс 100 квадрата в центъра на Мюнхен.Можеш да си мечтаеш на воля за мечти пари не взимат а и форума е анонимен....
                        Я не се дръж така агресивно и не обиждай така просташки, щото ще дойда до долна митрополия и ще ти ударя два шамара!
                        Ще купя в Хайделберг, ще го дам под наем на сина ти и всяка година ще му вдигам наема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                          Ленди,
                          Другата седмица освобождаваме апартамента, в който живяхме под наем през последните повече от 3 години. Тристаен, ново строителство, напълно обзаведен в Бели брези. Наемът ни беше 300 Евро и не е вдиган нито веднъж за целия период. Понеже сме коректни, предупредили сме хазяите отдавна и от 2 месеца апартаментът е пуснат на обява пак за 300 Евро. За тия два месеца е имало ЕДИН оглед.
                          да не се местите в четиристаен панел в слатина
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Не си прав! НУЖНО Е ДА ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ВСИЧО се вдига. Когато аз писах, че цените на наемите растат въпреки кризата, вие поскачахте като площадни агитатори и ми обяснявахте как е построено за три-осем Българии, как имало дем. криза, как еди кво си и еди кво си. Аз през това време тихомилком вдигах наемите на новите ми клиенти и се чудих вие ли сте много заблудени или аз съм голям късметлия, че имотите ми са атрактивни. Последното разбира се не е вярно Дивия селтик фрост и в обеля 2 да го изпратиш, при наличието на метрополитен примерно за него си е като да е на черешката на тортата. Тогава прочетох тази правдива статия и разбрах, че повечето даунъри сте си заблудени тънкоруни или не толкова, както винаги е било, е и ще бъде:
                            http://www.politika.bg/article?id=29185
                            Е , аз вдигах на два пъти по 15% и системата на оскъпяване продължаваше да работи , а тънкоруните бяха безропотни! Когато те ми поставяха условия преди две години, водехме тежки преговори, като аз често оставях празни помещения , но не се навивах лесно да намалявам цени. Тръгвал съм си от преговори дори оставяйки демонстративно недоядена овчарска салата и недопита поморийска, ама нали аз съм овчаря, няма да дам на един мутон да ме яде с парцалите Сега мутоните колкото по-безцеремонно им заявя "новите" цени, толкова по-смачкани и безропотни са! Тогава се уверих, че ТЕ всъщност изпитват мазохистична любов към тоягата. Издигнах тоягата в култ!
                            Ленди,
                            Другата седмица освобождаваме апартамента, в който живяхме под наем през последните повече от 3 години. Тристаен, ново строителство, напълно обзаведен в Бели брези. Наемът ни беше 300 Евро и не е вдиган нито веднъж за целия период. Понеже сме коректни, предупредили сме хазяите отдавна и от 2 месеца апартаментът е пуснат на обява пак за 300 Евро. За тия два месеца е имало ЕДИН оглед.
                            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Добра идея, може да закупя имот в немско, но според мен много по-голяма вероятност има да СКАЧАТ цените на имотите в българско. Тук са пътищата, истината и живота, очаквам непрекъснат скорошен ЪП
                              Спри пушенето пещерската виагра и наркотиците щото плещиш небивалици и глупости както се плодят мангалите.приличаш на миризлива циганка с 20чавета.Имот се купува с пари а ти нямаш.Или ще замениш панеляка 20квадрата у Редута с ъс 100 квадрата в центъра на Мюнхен.Можеш да си мечтаеш на воля за мечти пари не взимат а и форума е анонимен....

Коментар

• Някои 'инвеститори' продават на пожар

http://r.ebay.com/aDGz2f
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X