Първоначално изпратено от Ballomed
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнениеП.П.: Между другото на теб доста трябва да ти се подсказва!!!
Остана да ми подскажеш как трябва да смятаме по твойта формула или местоположение х 3. Къде слагаме качество на строителстество ако е ново, или годините, защото има блокове дето асансьорите се движат с по 5 стотинки. Къде слагаме фукционалност? Къде слагаме дали те лъжат с квадратурата?
Абе с две думи как ще определиш колко струва според теб следното:
В обявата 3 стаен:
Хол = 1 стая
Трапезария = 1 стая
горните две в едно помещение
Спалня = 1 стая
Всъщност това е едностаен по всички стандарти, само не и по българския.
Квадратура: 94 м2
Реално обаче е: 58 м2
Функционалност няма никаква, за да се изпълни на макс РЗП-то, са се получили едни изроди, едни неприятни коридори, криви стаи, малка баня, тясна и извратена тераса.
Локация, да приемем че е топ локация според твойте разбирания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеЕ остави го Ангел да го сметне.
Добре Ангеле, дет не си брокер, ама с тия сметки и формули е възможно и да си ипотекар, от тия с топ локациите. Ето още една:
Нов автомобил струва 30 000 лв., всяка година се обезценява с 25%, колко ще струва на четвъртата година. Никой да не му подсказва
Използва се формулата:
АН = 100% / СИ, където:
АН - амортизационна норма;
СИ - срок на използване.
,т.е. на автомобила който се амортизира за 4 години амортизационната норма е 25% и в края на 4-та година е 100% амортизиран , но тъй като при продажба не можеш да съставиш фактура с нулева стойност (това предполагам също не го знаеш) за това написах,че цената му е 1 стотинка!!! Обръщам се към теб и другите подобни,вместо да обиждате на ляво и надясно хората които имат различно мнение от вашето,вникнете в това което ви се казва,прочетете малко повече ако трябва питайте не е срамно,но не се излагайте толкова хлапашки.
П.П.: Между другото на теб доста трябва да ти се подсказва!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДанъците и таксите са за да се управлява и регулира чрез тях , а не само да се събират много пари за безотговорно харчене.
Коментар
-
illusion
Няма да се спазва никакъв градоустройствен план до момента в който просто най официално не се заплаща. Строиш в район с голяма гъстота , застрояваш много голям процент от парцела...плащаш си.Утре като проверят кой , кога и какво е построил днес и да си минал с рушвет да не си платиш голямата такса все ще дойде момента в който ще те хванат че си застроил незаконно..тогава се плаща но се плащат и лихви на парите. Никой няма да дръзне да нарушава и няма нужда да бъдат следени защото ако и да е в момента на позиция която му позволява да стъпче закона..утре няма да бъде и тогава ще плати плюс лихвите.Никакво следене не е необходимо.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от illusion Разгледай мнениееххх разбира се масата няма да са У центърО, но пък, който държи да живее там ще трябва да се бръкне по дълбоко.
Н
Коментар
-
Трейдъре, съгласен съм донякъде, но не мислиш ли, че ако всичко почне да се прави както ти казваш и да се следи както трябва, то заради нашенския манталитет ще се наложи отново да удвоим администрацията в общините и тогава къде отидоха тези 450лева ?
Другото, което ми направи впечатление....данъка за застрояване добре, но защо трябва още и още закони и данъци, вместо да се спазва градоустройствения план без да се бутат пари под масата и да се застрояват междублокови пространства. Като така ще се запази качеството на живот дори при нарастване на населението...еххх разбира се масата няма да са У центърО, но пък, който държи да живее там ще трябва да се бръкне по дълбоко, просто града ще расте на площ в покрайнините, а не на гъстота.
На първо време това се сещам, като поводи за дискусия, после може и още нещо да ми хрумнеLast edited by illusion; 30.06.2010, 20:39.
Коментар
-
ixeos
За съвсем друго говоря - такси с които да се управлява , да се водят нещата в добра посока ! Не да събираме някакви страхотни пари на калпак за да има за крадене само. Инфраструктурата на новото строителство е голям проблем , новото строителство разбива инфраструктурата и няма защо онзи който не строи да плаща сметката на този който строи. И трябва да бъде така , че този който строи , като плати да стои с претенциите си зад тези пари и да натиска..да има правото да натиска тези които ги харчат да създават максимума с тях.D.Y.F-091066
Коментар
-
ixeos
450 са ужасно много пари за това което получаваш срещу тях , може да се каже че този данък е надут до краен и почти робски предел. Ти обаче срещу тези пари инфраструктура няма да получиш - НИКОГА ! Те не се контролират от теб.За съвсем друго нещо говоря. Ако се вдигнат още данъците най много да почнат да хвърчат камъни по нечии глави.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнениеИнфраструктурата е направо отчайваща. Харесват ми някои малки градчета в страната, които ги е подминало строителството и в момента са много по-приятни от Селянофия, където от 7500 души през 1830 година сега са милион и половина. Трагичното е, че в тия иначе китни малки местенца не са останали хора на моята възраст 30-40 години. А и в ИТ освен ако не можеш дистанционно да бачкаш, няма какво да правиш из малки градчета.
И как да се направи инфраструктурата на София след като общината взема за имота ми общо 450 лева годишно? Кое по-напред с тия 450 лева? Смет? Тротоари? Асфалт? Градинки? Детски градини? Съгласен съм и хилядарка да давам стига да могат да ми осигурят всичко това.
Обаче искам да подчертая, че 450 лева на имот/кими са напълно достатъчни за направа и поддръжка на инфраструктура. На първо място забележката ми е, че тротоарите и асфалта не се правят всяка година, а ако се направят качествено едно 10-15 години живот трябва да има(говоря за кварталните улици, а не за булевардите).
Та ако не се крадеше и източваше толкова много, бъди сигурен, че всичко щеше да е направено.
Не е необходимо да правим бакалски сметки, че един блок с 200 жилища по 300 лева правят над 60 000 лева за боклук и тротоари и други. Това да не са малко пари? За един тротоар от 100-200 метра? И да добавя, че бюджета на общината не е само от местните данъци, които включват още и данъка на колите! Държавата дава по държавния бюджет и на всички общини, та основния проблем не е това, че няма пари, а че се точат и крадат мноооого пари!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertraderЛукс при тази инфраструктура Сега цената на имот у нас се натиска от факта че той е тук , защото имотите са безобразно евтини в чуждестранни хартийки без стойност
И как да се направи инфраструктурата на София след като общината взема за имота ми общо 450 лева годишно? Кое по-напред с тия 450 лева? Смет? Тротоари? Асфалт? Градинки? Детски градини? Съгласен съм и хилядарка да давам стига да могат да ми осигурят всичко това.
Illusion, и аз споделям твоето мнение. Читавите имоти са наистина много малко. Повечето е абсолютен талаш. Та тия читави имоти и те ще падат, но под 700-800 евро не смятам, че ще паднат, освен ако не нацелиш някой в dire need с банка на гърба му и ЧСИ чакащо пред вратата. Но тук идва малко и въпрос на вътрешен морал. Би ли обезкостил някой, който трябва да плати за лечение или друг ужасен разход?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСега цената на имот у нас се натиска от факта че той е тук , защото имотите са безобразно евтини в чуждестранни хартийки без стойност , които в някои страни от тези имащи правата да ги емитират си намериха повод да ги печатат като за хигиенни цели.
супергениалност събрана в едно изречение с 3 запетаи
Коментар
-
..
Лукс при тази инфраструктураСега цената на имот у нас се натиска от факта че той е тук , защото имотите са безобразно евтини в чуждестранни хартийки без стойност , които в някои страни от тези имащи правата да ги емитират си намериха повод да ги печатат като за хигиенни цели.
D.Y.F-091066
Коментар
Коментар