IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Бонвиван;1145365]
    Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
    А за строгия контрол направо ми става смешно - имаше достатъчно случаи със срутени сгради в строеж именно от спестен или некачествен бетон.
    QUOTE]

Тук не мога да се съглася с теб. Няма НИТО ЕДНА паднала плоча или колона от некачествен или спестен бетон. Има доста случай, когато по време на изливане са падали кофражи, но това е грешка на строителя и неукрепен кофраж, а не слаба армировка, лош или малко бетон. Който има понятие от бетонови дейности ще ме разбере.
    Имаше точно такъв случай на булевард 'България".
    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Я ела на морето да видиш няма ли нито една огъната плоча от калпави материали и неспазване на никакви технологически срокове.

Коментар

• [QUOTE=onufri;1145319]А за строгия контрол направо ми става смешно - имаше достатъчно случаи със срутени сгради в строеж именно от спестен или некачествен бетон.
        QUOTE]

Тук не мога да се съглася с теб. Няма НИТО ЕДНА паднала плоча или колона от некачествен или спестен бетон. Има доста случай, когато по време на изливане са падали кофражи, но това е грешка на строителя и неукрепен кофраж, а не слаба армировка, лош или малко бетон. Който има понятие от бетонови дейности ще ме разбере.
        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
          трейдъре, много тясна времева рамка слагаш.7% е дохода от влог сега. Направи си една статистика за последните 10-15 години какви сда били лихвите ( толкова ли са били) какви са били наемите. Много бъркаш и с риска. Риска е обезпечен до 100 хил. лв. Като теб си мислеха и депозитарите през 97, но пиха една студена вода и с парите в банка не можаха и радио да си купят , камо ли апартамент
          НИ са се доказали през времето. Може сега да взимам 7%, но имота си стои. Ти сега можеш и да взимаш 7% от лихва, но утре може и да ги нямаш тези пари.
          мисълта ми беше ,че инвестирането в НИ не е елементарна работа и лесно може да си загубиш парите. тази 7% доходност е ако имотът ти е зает нон-стоп , което е крайно оптимистичен вариант. плюс това има много други разходи свързани с имотите. аз не казвам,че депозит в банка е по-добре. просто казвам ,че е по -безрисково. а иначе за банките не си прав- 97-та се случи защото окрадоха парите на хората. сега собствениците на банки са чужденци . няма как да ти изчезне депозита ако банката не бъде източена от вътре . това не се случва всеки ден . по принцип във всяка инвестиция има определена доза риск . но шансът да загубиш пари в НИ е много по -висок отколкото при влог....

по тази логика , която разсъжадваш ти - имай предвид ,че НИ реално не е твое като парите в банката , които са си лично твои. опитай да не си плащаш данъците известно време и ще видиш кой е истнският собственик или поне така е в нормалните държави...
          Last edited by all_trader; 05.10.2010, 13:30.

Коментар

1 Топлоизолационна система проектирана за новото строителство, а не липса на такава или санирано на парче без план и визия.
            2 ПВЦ или Ал дограма заложена и изпълнена с проекта. Няма дървения, маджун, винкели и свободни съчинения по терасите. Горните два се обединяват с термина сертифицирана сграда с енергиен паспорт.
            3 Луксозни общи части, хидравлични асансьори, гранитогрес,стомана, инокс и месинг по стълбища и коридор, а не да те е срам да си доведеш гости от общите части.
            4 Наличето на втори нот. акт с процент идеални части от земята, а не една бетонна плоча на незнайният етаж и нищо от земята.
            5 Наличието на нови околоблокови пространства, плочници, градинки и детски кътове при затворените комплекси, а не буренак с човешки бой и мърсотия.
            6 Наличието на етажни топломери и липсата на вертикални щрангове в имота, а не роб на топлофикация при спряно парно и грозни тръби.
            7 Наличието на нова ВиК система с полипропилен, а не стари ръждясали водопроводи и течащи канализации.
            8 Новото си е ново. Сравни един Джон Диър и една 30 годиша Нива. Най-малкото технологиите са се развили и едното има ресурс + 30 години. та така и сравнението ново монолитно и 50 годишна панелка. Второто колко живот има? като се замисля и 100 евро на квадрат са и много.
            9 Поне на теб да не ти обяснявам какво е план, преизпълнение, петилетка и прочие. Преди 30 години се гонеха срокове и заварчиците бяха войници, затворници и прочие. Бързина а контрол слаб. Сега ще скочат лаиците какъв е контрола сега.Смело казвам СТРОГ. Надзора е стриктен и няма подпис преди наливане на бетон ако не е проверена армировката. Горното е един + относно сеизмологията.

На прима виста стига толкова.
            За да съм обективен панелката и старото БДС имат и +, а той е липсата на общи части калкулирани в имота.
            И аз мога да напиша книга, но хората не обичат да дават пари за книги:
            1. Всяко новото строителство, крие своите рискове за своят притежател. Толкова рискове, колкото крият нова жена, нова кола, нов шеф и малко прасенце.
            2. Не разбирам много от изолационните материали, но по Discovery гледах по специално за бизнессградите от нов тип, че заради своята енергоефективност, са облицовани с нещо като дунапрен или памук, което е идеално място за развъждане на какви ли не бацили. За 1-2 години микробите са там, а е въпрос на време (обикновено) 5-6 години, обитателите/работниците в сградата да хванат сходни белодробни заболявания.
            С други думи енергийната ефективност си има своите недостатъци, прави жилището в аквариум за микроби, трудно провериво, неестествена среда да живеене.
            3. Луксозните части, съчетани с наркоманите и графитите около блока, не са най-препоръчителната инвестиция, но някой може да се излъже.
            4. Да се инвестира ли в имот, в който не се знае дали ще живееш след 2 години? Има ли толкова стабилни професии?
            5. В Глобален план очаквам заметресения, наводнения, урагани, много хора ще загубят имотите си, но на тяхно място ще построят нови. Което също е свързано с пари.
            6. Имотът не се търгува като топъл хляб. Ако купувам като инвестиция ще искам да съм на печалба след 2 години. Ако чакам до след 20 години да се изпбият парите, я камилата я камиларят. Остави един топъл хляб 20 години да видиш на какво ще заприлича имотът ти.
            7. Цената на един John Deer не е сравнима със старите Беларуси. Значи си съгласен, че панелите трябва да са по 100 лв. квадрата, а новото строителство средно по 300-400 евро кв. м. добра аналогия.
            8. Не споделям нито контрола, нито качеството на материалите при съвременното строителство. Преди са били войници, сега са по-зле - алкохолиции, пропаднали пенсии и др. бачкатори с основно образование или пък мързеливи висшистчета. Да не говорим архитектите ни с какъв умствен потенциал са и колко са продажни за да излезе по-евтино сторителството.
            9. Стоителството с радиационен пясък ново ли е или е някакво страро и добре забравено?

p.s. не съм нито за новото строителство, нито за старото. търся си някоя голяма, дървена къща, с няколко кв. км. зеленина около нея, с изглед към океана, ферибот на всеки час да свързва острова с останалата част от света. Ако има такова място дори без ферибот, бих инвестирал там, с тенденцията, че ще прокарат фериботна връзка, а не някое метро с наркомани и просяци вътре.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
              7-8% ти е лихвата по депозита в банката , което е далеч по сигурно. Инвестицията в НИ е по-рискована от депозит в банка. плюс това има едно правило ,че под 10% нямаш ли доходност имотът не си струва . 7-8 е ниско....
              трейдъре, много тясна времева рамка слагаш.7% е дохода от влог сега. Направи си една статистика за последните 10-15 години какви сда били лихвите ( толкова ли са били) какви са били наемите. Много бъркаш и с риска. Риска е обезпечен до 100 хил. лв. Като теб си мислеха и депозитарите през 97, но пиха една студена вода и с парите в банка не можаха и радио да си купят , камо ли апартамент
              НИ са се доказали през времето. Може сега да взимам 7%, но имота си стои. Ти сега можеш и да взимаш 7% от лихва, но утре може и да ги нямаш тези пари.
              Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Ако трябва да направя топ 10 на най-лошите сгради, които съм виждал, сигурно 7-8 от тях са ново строителство. Аз лично живея в панелен блок, който се поддържа добре, и не бих го заменил за никакво ново строителство.

Коментар

Бате Пешо, евалата, че инвестираш в техника и земеделие. Шапка ти свалям. Трябва да има повече хора като теб, но определено аз не съм от тях. Единят декар в двора е трева и това ми стига:-)))

Сега за сравнението панелно и ново строителство. Може да се напише книг

1 Топлоизолационна система проектирана за новото строителство, а не липса на такава или санирано на парче без план и визия.
                  2 ПВЦ или Ал дограма заложена и изпълнена с проекта. Няма дървения, маджун, винкели и свободни съчинения по терасите. Горните два се обединяват с термина сертифицирана сграда с енергиен паспорт.
                  3 Луксозни общи части, хидравлични асансьори, гранитогрес,стомана, инокс и месинг по стълбища и коридор, а не да те е срам да си доведеш гости от общите части.
                  4 Наличето на втори нот. акт с процент идеални части от земята, а не една бетонна плоча на незнайният етаж и нищо от земята.
                  5 Наличието на нови околоблокови пространства, плочници, градинки и детски кътове при затворените комплекси, а не буренак с човешки бой и мърсотия.
                  6 Наличието на етажни топломери и липсата на вертикални щрангове в имота, а не роб на топлофикация при спряно парно и грозни тръби.
                  7 Наличието на нова ВиК система с полипропилен, а не стари ръждясали водопроводи и течащи канализации.
                  8 Новото си е ново. Сравни един Джон Диър и една 30 годиша Нива. Най-малкото технологиите са се развили и едното има ресурс + 30 години. та така и сравнението ново монолитно и 50 годишна панелка. Второто колко живот има? като се замисля и 100 евро на квадрат са и много.
                  9 Поне на теб да не ти обяснявам какво е план, преизпълнение, петилетка и прочие. Преди 30 години се гонеха срокове и заварчиците бяха войници, затворници и прочие. Бързина а контрол слаб. Сега ще скочат лаиците какъв е контрола сега.Смело казвам СТРОГ. Надзора е стриктен и няма подпис преди наливане на бетон ако не е проверена армировката. Горното е един + относно сеизмологията.

За да съм обективен панелката и старото БДС имат и +, а той е липсата на общи части калкулирани в имота.
                  Съгласен. Обаче тук допираме пак до основния проблем - ПАРИ НЯМА! И като тръгне младото семейство да си купува жилище, кое ще предпочете - новото строителство на Х Евро квадрата или панелката на Х/3 Евро квадрата?
                  Досега действаше обратният принцип - новото строителство на високи цени вдигаше значително и цените на околните панелки. Сега обаче се случва точно обратното - ниските цени на панелката повличат надолу цените в новопостроеното блокче в съседство.
                  Изпълнението на новото строителство според мен също е по-добро, отколкото на панела, но околоблоковите пространства са си същите кочини, освен ако не става въпрос за комплекс от затворен тип.
                  Просто няма как в два блока един до друг цените да са много различни, пък ако ще единият да е 30-годишен панел, а другият - чисто нов тухлен.
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Бате Пешо, евалата, че инвестираш в техника и земеделие. Шапка ти свалям. Трябва да има повече хора като теб, но определено аз не съм от тях. Единят декар в двора е трева и това ми стига:-)))

Сега за сравнението панелно и ново строителство. Може да се напише книг

Топлоизолация под 8см дебелина не е толкова ефективна.На новото повече от 5см рядкост.
                    Алуминиевата и пластмасовата дограма са в пъти по негодни от двукатната дървена дограма уплътнена със силикон.Да не говорим за уюта който дървото създава и студенината на алуминия и пластмасата.Това е дограма за бедняци.Дограмата може да се сменя това не проблем.Алуминия освен това е отличен проводник на толината
                    Новите лъскави общи части след няколко години ще заприличат на старите като се изкъртят парапетите стените и се потрошат плочките.Зимата тези теракоти мрамори и гранитогреси са ужасни може да се потрошиш.
                    Ти чувал ли си за право на строеж и защо ми е тази земя да и плащам данъците които не са малки.Какво ме грее след 50г дали съм и собсвеник?
                    Това с околоблоковите пространства къде го видя например в Лозенец.Тръните бурените и мръсотията не зависят от типа строителство а от хората.Българи мурдарници са навсякъде.
                    Парното не е най добрия начин за отопление но инсталацията на панелката също може да бъде преправена по новия начин.Въпрос на разбирателство със съседите.
                    За технолигиите съм съгласен но да не попадат в български ръце.Канализацията и при новите и при панелните си е една и съща може би имаш впредвид най старите сгради с каменинови тръби ама те са тухлени.
                    Никога в строителството не е имало войници заварчици.Грешиш.Попитай познати служили в СВ навремето.Войниците никога не са вършили отговорни неща.Те правеха бетона но никога арматурата само я носеха носеха кабелите но никога не са правили връзки.Войници зидаха мажеха изливаха бетон.По онова време никой не смееше да нарушава проекта и да променя изискванията на конструкторите.Тато направо режеше глави и не си поплюваше.
                    Ти смело твърдиш че сега контрола е строг.Е аз пък твърдя че НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ АКО СИ ПЛАТИШ.Да не говорим че разни пикли контрол по на 30 г с големите токове въобще незнаят къде е строежа.Сега се краде от арматура цимент бетони кабели.Не се заблуждавай по лъскавото.Дано не дава Господ ама 6,5 по Рихтер .........ти ми кажи какво ще остане от София.Иди се разходи до някой строеж около вас и погледни арматурата работниците и сам ще се убедиш
                    Last edited by Бате Пешо; 05.10.2010, 12:12.

Коментар

.
                      .
                      Това малко ми звучи като реклама от строител))
                      И аз съм привърженик на новото строителство,но съм далеч от мисълта,че всичкото ново е качествено!

Не всички новопостроени сгради са затворени комплекси.Освен това вече се прокрадват информации как народа почва да се бунтува срещу таксите, а като не плащаш такса няма и градинка.Така че и най-хубавото нещо може да се ос....е,когато някой се е набутал да си купи нещо,дето не му е по силите.
                      То вярно,че на времето войници и пандизчии бачкаха по строежите,ама, надявам се,не си толкова наивен да си мислиш,че сега всичко се строи от висококвалифицирани специалисти!Куцо и сакато се изсипа от прованса по големите градове да се прави на строител!С какво той е по-добър от едновремешния войник?!
                      А за строгия контрол направо ми става смешно - имаше достатъчно случаи със срутени сгради в строеж именно от спестен или некачествен бетон.
                      Така че не се захласвай толкова по новото - на теория определено е много по-добро от панелките,но и там има достатъчно плява и като имам предвид манталитета на т.нар. "български предприемач" е хубаво да си имаш едно наум.Може би най-добрия вариант е да търсиш сграда на 3-5 години - тогава има някакав шанс да й видиш дефектите,ако има.
                      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

чесно да ти кажа не съм го смятал даже. Добре 7-8% не е ли добре? Да лежиш и парите да дрънкат в канчето ти. Кажи ми как да искарам повече без риск и труд, чесно и законно?
                        7-8% ти е лихвата по депозита в банката , което е далеч по сигурно. Инвестицията в НИ е по-рискована от депозит в банка. плюс това има едно правило ,че под 10% нямаш ли доходност имотът не си струва . 7-8 е ниско....

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                          Хайде поред:
                          тоя дедо шоп - милионер е един на 500 000. В София - 4-5 такива я има я не. Какво ще ми движат пазар, архидии ще движат
                          На теб ще ти кажа защо да не купуваш, рентваш и т.н. НИ - защото доходността в България от това е под 4%. Всъщност нищо не пречи и толкова да ти е акъла де
                          Манталитета не ме интересува - с прости сметки става ясно къде си струва и къде не. 5% от клиентите НИКОГА не са диктували пазара, това което се случи бяха няколко години манипулации - не пазар. Ето ти го сега пазара - какво могат да направят 5-те %? Ами НИЩО. Каквото можеха и преди
                          Много бъркаш, лично познавам повече, а в селото където живея има стотици такива - с поне няколко стотин хиляди, някои и над милион евра от ниви. А дори не е във Витошката яка. Друг е въпроса колко още имат пари, лесни пари лесно се харчат.

Коментар

• чесно да ти кажа не съм го смятал даже. Добре 7-8% не е ли добре? Да лежиш и парите да дрънкат в канчето ти. Кажи ми как да искарам повече без риск и труд, чесно и законно?

Коментар

треидъре
                              сметни ми доходност от двустаен купен за 45000 евро с ДДС, месечен наем 300 евро с ДДС. ЮЛ е рег. по ДДС.
                              що да го смятам? кво искаш да кажеш . 7-8% е

Коментар

• индианеца, наистина трудно се намират такива продавачи, но аз за цена може и да не се пазаря, но за ДДС то и за реалната стойност не правя компромиси. Ако не иска да ми вземе 50 хил евра ще се намери друг:-)

Коментар

Working...
                                X