IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    5% e смехотворна дходност за инвестиция в НИ

треидъре
    сметни ми доходност от двустаен купен за 45000 евро с ДДС, месечен наем 300 евро с ДДС. ЮЛ е рег. по ДДС.
    Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Бате Пешо, евалата, че инвестираш в техника и земеделие. Шапка ти свалям. Трябва да има повече хора като теб, но определено аз не съм от тях. Единят декар в двора е трева и това ми стига:-)))

Сега за сравнението панелно и ново строителство. Може да се напише книг

1 Топлоизолационна система проектирана за новото строителство, а не липса на такава или санирано на парче без план и визия.
      2 ПВЦ или Ал дограма заложена и изпълнена с проекта. Няма дървения, маджун, винкели и свободни съчинения по терасите. Горните два се обединяват с термина сертифицирана сграда с енергиен паспорт.
      3 Луксозни общи части, хидравлични асансьори, гранитогрес,стомана, инокс и месинг по стълбища и коридор, а не да те е срам да си доведеш гости от общите части.
      4 Наличето на втори нот. акт с процент идеални части от земята, а не една бетонна плоча на незнайният етаж и нищо от земята.
      5 Наличието на нови околоблокови пространства, плочници, градинки и детски кътове при затворените комплекси, а не буренак с човешки бой и мърсотия.
      6 Наличието на етажни топломери и липсата на вертикални щрангове в имота, а не роб на топлофикация при спряно парно и грозни тръби.
      7 Наличието на нова ВиК система с полипропилен, а не стари ръждясали водопроводи и течащи канализации.
      8 Новото си е ново. Сравни един Джон Диър и една 30 годиша Нива. Най-малкото технологиите са се развили и едното има ресурс + 30 години. та така и сравнението ново монолитно и 50 годишна панелка. Второто колко живот има? като се замисля и 100 евро на квадрат са и много.
      9 Поне на теб да не ти обяснявам какво е план, преизпълнение, петилетка и прочие. Преди 30 години се гонеха срокове и заварчиците бяха войници, затворници и прочие. Бързина а контрол слаб. Сега ще скочат лаиците какъв е контрола сега.Смело казвам СТРОГ. Надзора е стриктен и няма подпис преди наливане на бетон ако не е проверена армировката. Горното е един + относно сеизмологията.

На прима виста стига толкова.
      За да съм обективен панелката и старото БДС имат и +, а той е липсата на общи части калкулирани в имота.
      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
        един пък мой братовчед ходил на гости на свой братовчед в щатите който му казал че имало къща до неговата ,която се продавала за 15000 долара ( с 3 спални и двор - за гр. Смолтаун , Небраска става въпрос ) .. а пък в нашето село Тръстиково , Варненско един си продава къщата за 100 000 евро.. баси селяка, а ?
        лошото е ,че е пълно с такива като твоя съселянин в БГ . българинът никога няма да се научи как се прави бизнес.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
          По повод цените на копторите, един роднина ми дойде на гости от Канада. Наскоро отишли до Лас Вегас да се поразходят, та там видяли доста обяви на апартаменти на цени от 50 хил до 70-80 хил.долара. Става въпрос за нормални апартаменти, не за някакъв лукс , естествено. Пиша го, защото преди два дни видях цена 90 хил ойро за двустаен коптор в уличка в центъра на Плевен. Дори бяха окачили цял транспарант , за да покажат каква далавера е да си го купиш на тази цена. Олигофрени...........или може би мислят всечке останали за олигофрени ?
          един пък мой братовчед ходил на гости на свой братовчед в щатите който му казал че имало къща до неговата ,която се продавала за 15000 долара ( с 3 спални и двор - за гр. Смолтаун , Небраска става въпрос ) .. а пък в нашето село Тръстиково , Варненско един си продава къщата за 100 000 евро.. баси селяка, а ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
            По повод цените на копторите, един роднина ми дойде на гости от Канада. Наскоро отишли до Лас Вегас да се поразходят, та там видяли доста обяви на апартаменти на цени от 50 хил до 70-80 хил.долара. Става въпрос за нормални апартаменти, не за някакъв лукс , естествено. Пиша го, защото преди два дни видях цена 90 хил ойро за двустаен коптор в уличка в центъра на Плевен. Дори бяха окачили цял транспарант , за да покажат каква далавера е да си го купиш на тази цена. Олигофрени...........или може би мислят всечке останали за олигофрени ?
            Не ... просто алчността ще я съсипе тази държава , то вече я съсипа всъщност....

Коментар

• По повод цените на копторите, един роднина ми дойде на гости от Канада. Наскоро отишли до Лас Вегас да се поразходят, та там видяли доста обяви на апартаменти на цени от 50 хил до 70-80 хил.долара. Става въпрос за нормални апартаменти, не за някакъв лукс , естествено. Пиша го, защото преди два дни видях цена 90 хил ойро за двустаен коптор в уличка в центъра на Плевен. Дори бяха окачили цял транспарант , за да покажат каква далавера е да си го купиш на тази цена. Олигофрени...........или може би мислят всечке останали за олигофрени ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Би ли ни разяснил с какво новото строителство е по добро от панелките?Освен това не разбирам и пишещите тук които твърдят че всеки свободен лев е предвиден за апартамент.Е аз например мисля да си купя комбайн а след време да си сменя сеялката трактора инвентара.Има и други хора с пари които просто не желаят да дават 100 000евро за вмирисани коптори в Центъра Яворов Лозенец по на 60-80години.Та когато цените си дойдат по местата може би пазара ще се раздвижи.Цени над 600 евро са си спекула и алчност от всякъде.Да не говорим че доста хора с измамно софийско самочувствие продават на принципа "абе знам че никой няма да ми даде толкова ама я си представи че се намери някой балък от село"
                много верен пост. точно така е

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                  j Проблема е от липсата на имоти отговарящи на моите критерии и упоритостта на продавачи ЮЛ трудносклонии да изповядват сделките на реална цена.
                  Въобще намери ли някой, който да иска да изповяда по реална цена, понеже моя опит показва съвсем друго

Коментар

jamiemirror, празни приказки. Кажи ми конкретно къде да инвестирам парите си. 5% доходност от НИ...може и какво от това. .
                    5% e смехотворна дходност за инвестиция в НИ

Коментар

Crux, за едно си прав. Основен елемент при пазара на НИ са младите семейства с висок доход, но това важи за други страни. В Бг просто тези семейства са малко ( говоря за семеен доход 5-10 хил. лв)

За друго не си прав.Мизерните панелките аз изобщо не ги броя за инвестиция, те са за мизерниците. Та те падат бе хора, пропукват се. Говоря за ново строителство.

Кеш има и то мнооого. Но както казах в 5% от хората. Ако помислим на базата на закона за енергията то нищо не се губи. Криза, криза, но тя е за някои. Други пък от тази криза умножиха печалбите си.

Може да ви е смешно за дядовците, но я сметнете колко струва една нива да кажем 15-20 декара около аерогара София? Колко ниви се продадоха преди 2-3 години и на какви цени бяха сделките?

Жокер, тогава имаше брокери взели комисионна от порядъка на 300-400 хил. евра.
                      Би ли ни разяснил с какво новото строителство е по добро от панелките?Освен това не разбирам и пишещите тук които твърдят че всеки свободен лев е предвиден за апартамент.Е аз например мисля да си купя комбайн а след време да си сменя сеялката трактора инвентара.Има и други хора с пари които просто не желаят да дават 100 000евро за вмирисани коптори в Центъра Яворов Лозенец по на 60-80години.Та когато цените си дойдат по местата може би пазара ще се раздвижи.Цени над 600 евро са си спекула и алчност от всякъде.Да не говорим че доста хора с измамно софийско самочувствие продават на принципа "абе знам че никой няма да ми даде толкова ама я си представи че се намери някой балък от село"

Коментар

• jamiemirror, празни приказки. Кажи ми конкретно къде да инвестирам парите си. 5% доходност от НИ...може и какво от това. двустайките ми носят по 300 евра всеки месец, не тънча и не смятам проценти. Пари има, харча си ги и остават. Какво да ги правя.
                        Писано е доста тук за професионалното рентиерство от ЮЛ. Рентиерството от ФЛ е колкото да се допълни пенсииката или заплатката.

Много си далеч от броя на хората милионери в евра само за последните 2-3 години забогатяли от продажбата на наследствени ниви. В момента наистина пазара се е уравновесил, затова не мога да кажа кой го диктува, куповач или продавач. Тръгни да купуваш ново двустайно в Младост, Слатина, Гео Милев или Редута и виж какво се продава, на какви цени и дали и колко ще ти свалят като извадиш кеша. И аз искам да купувам по 500, но няма и давам 1000. Но не това при мен е големият проблем . Проблема е от липсата на имоти отговарящи на моите критерии и упоритостта на продавачи ЮЛ трудносклонии да изповядват сделките на реална цена.

Коментар

Crux, за едно си прав. Основен елемент при пазара на НИ са младите семейства с висок доход, но това важи за други страни. В Бг просто тези семейства са малко ( говоря за семеен доход 5-10 хил. лв)

За друго не си прав.Мизерните панелките аз изобщо не ги броя за инвестиция, те са за мизерниците. Та те падат бе хора, пропукват се. Говоря за ново строителство.

Кеш има и то мнооого. Но както казах в 5% от хората. Ако помислим на базата на закона за енергията то нищо не се губи. Криза, криза, но тя е за някои. Други пък от тази криза умножиха печалбите си.

Може да ви е смешно за дядовците, но я сметнете колко струва една нива да кажем 15-20 декара около аерогара София? Колко ниви се продадоха преди 2-3 години и на какви цени бяха сделките?

Жокер, тогава имаше брокери взели комисионна от порядъка на 300-400 хил. евра.
                          Тука не става въпрос за инвестиция, а за жилище за живеене. 90% от жилищата в България се купуват именно с такава цел. Сделки с цел инвестиция - дали за отдаване под наем, дали за по-късна препродажба с печалба - са единици.
                          И понеже, както и двамата се съгласихме, хората нямат пари, са принудени да си взимат панелки за лично ползване - с мотото "кенеф да е, мой да е!".
                          Единственият шанс за ръст в цената на жилищата е отново да се върне безразборното кредитиране - на 100%, без доказване на дохода. Не мисля, че има шанс това да се случи в близко време.
                          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                            ...
                            допълнение: продажбите са се свили над 3 пъти в сравнение с 2008. 4% е брутен наемен доход, 2.5-3% приблизително нетен.

Коментар

jamiemirror, ти се смееш, но е точно така. И пари и имоти има много, но са неравномерно разпределени. Някой имат имоти, но на село и бленуват НИ в Сф. и Варна да кажем да паднат, но според мен цените на търсене и предлагане се уравновесиха. Дали е добра инвестиция да купуваш имоти на кило и да теглиш ключа не искам да коментирам.само погледни от гледната точка на един 70 годишен шоп който е милионер в евро и не го интересува колко ще струва имота след 20 години, колко ще е цената утре, а да купи на внуците по 5 апартамента - да имат:-)). Кажи ми ти образованият и начетеният дядото милионер какво да прави с милионите си? Да купува акции ли?!?

Кажи ми и на мен, защо да не купувам НИ, защо да не ги рентиерствам професионално и как да инвестирам парите си.

Тук се сравняват имоти в европейски столици...ГЛУПОСТИ. Не сравнявайте столици, инфраструктури а ХОРА и МАНТАЛИТЕТ. Българина е особен човек и дори в Белград и Загреб цените да падат, тук може и да се вдигат:-)

5% от клиентите в Сф диктуват 95% от пазара на НИ. Другите проценти на сделките до 100% е от смели ипотекари.

Хайде поред:
                              тоя дедо шоп - милионер е един на 500 000. В София - 4-5 такива я има я не. Какво ще ми движат пазар, архидии ще движат
                              На теб ще ти кажа защо да не купуваш, рентваш и т.н. НИ - защото доходността в България от това е под 4%. Всъщност нищо не пречи и толкова да ти е акъла де
                              Манталитета не ме интересува - с прости сметки става ясно къде си струва и къде не. 5% от клиентите НИКОГА не са диктували пазара, това което се случи бяха няколко години манипулации - не пазар. Ето ти го сега пазара - какво могат да направят 5-те %? Ами НИЩО. Каквото можеха и преди

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                                Пфффффффффффффффф, и кои са тия 5%, бе Бонвиване? Някакви мултимилионери, дето хвърлят кеш наляво и надясно за прогнили панели в Люлин, Младост и Надежда? Или 70-годишните шопи, дето си ги описал?
                                Основният двигател за пазара на жилища навсякъде по света са т. нар. First Home Buyers - общо взето, млади семейства или добре печелещи сами млади хора, които купуват първо жилище за лично ползване.
                                Така е и в София. Доскоро банките щедро отпускаха кредити на такива хора, но в момента условията са заегнати здраво - четох, че едва 16% от исканията за ипотечен кредит през последната година са одобрени.
                                Кеш няма, скоро няма и да има. Неслучайно дори панелките, при които спадът е най-силен и които традиционно са любима покупка, не се продават изобщо.
                                кеш има ,но само при банките. хората , поне тези които не крадат повечето нямат. Панелките не се прродават щото са пълен боклук и никой не иска да живеее там. плюс това цената е много под 600Е там . хората не са луди да дават по 600 Е за панелка

Коментар

Working...
                                X