IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Crux, за едно си прав. Основен елемент при пазара на НИ са младите семейства с висок доход, но това важи за други страни. В Бг просто тези семейства са малко ( говоря за семеен доход 5-10 хил. лв)

За друго не си прав.Мизерните панелките аз изобщо не ги броя за инвестиция, те са за мизерниците. Та те падат бе хора, пропукват се. Говоря за ново строителство.

Кеш има и то мнооого. Но както казах в 5% от хората. Ако помислим на базата на закона за енергията то нищо не се губи. Криза, криза, но тя е за някои. Други пък от тази криза умножиха печалбите си.

Може да ви е смешно за дядовците, но я сметнете колко струва една нива да кажем 15-20 декара около аерогара София? Колко ниви се продадоха преди 2-3 години и на какви цени бяха сделките?

Жокер, тогава имаше брокери взели комисионна от порядъка на 300-400 хил. евра.
    Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
      jamiemirror, ти се смееш, но е точно така. И пари и имоти има много, но са неравномерно разпределени. Някой имат имоти, но на село и бленуват НИ в Сф. и Варна да кажем да паднат, но според мен цените на търсене и предлагане се уравновесиха. Дали е добра инвестиция да купуваш имоти на кило и да теглиш ключа не искам да коментирам.само погледни от гледната точка на един 70 годишен шоп който е милионер в евро и не го интересува колко ще струва имота след 20 години, колко ще е цената утре, а да купи на внуците по 5 апартамента - да имат:-)). Кажи ми ти образованият и начетеният дядото милионер какво да прави с милионите си? Да купува акции ли?!?

Кажи ми и на мен, защо да не купувам НИ, защо да не ги рентиерствам професионално и как да инвестирам парите си.

Тук се сравняват имоти в европейски столици...ГЛУПОСТИ. Не сравнявайте столици, инфраструктури а ХОРА и МАНТАЛИТЕТ. Българина е особен човек и дори в Белград и Загреб цените да падат, тук може и да се вдигат:-)

5% от клиентите в Сф диктуват 95% от пазара на НИ. Другите проценти на сделките до 100% е от смели ипотекари.
      Пфффффффффффффффф, и кои са тия 5%, бе Бонвиване? Някакви мултимилионери, дето хвърлят кеш наляво и надясно за прогнили панели в Люлин, Младост и Надежда? Или 70-годишните шопи, дето си ги описал?
      Основният двигател за пазара на жилища навсякъде по света са т. нар. First Home Buyers - общо взето, млади семейства или добре печелещи сами млади хора, които купуват първо жилище за лично ползване.
      Така е и в София. Доскоро банките щедро отпускаха кредити на такива хора, но в момента условията са заегнати здраво - четох, че едва 16% от исканията за ипотечен кредит през последната година са одобрени.
      Кеш няма, скоро няма и да има. Неслучайно дори панелките, при които спадът е най-силен и които традиционно са любима покупка, не се продават изобщо.
      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Застарял Пешо, мислиш ли че се опитвам да вдигам цените с писания по форумите? Дреме ми за нищожества без пари. Те цените си растат без смешните напъни на бедните. Както се каза в един американски филм: "Да го духат бедните!"
        пунди раздава квалификации, щото е спечелил малко пари покрай бума в имотите, обаче страда че не го приемат в елита

то не само пари са нужни ами и акъл.
        Сещам се как някави задръстяняци още в училище ми викаха "можели да съм във вашата компания?" Ми какво значи може ли? Това да не е кръжок по готварство

Че и сега пунди - мисли, че като е с пари и кола е хванал господа за шлифера и не е предишния задръстеняк

Смо че не аватара жълтиците не падат в комина на къщата, ами излитат...буха ха ха ха... пък той гледа доволно

Коментар

Застарял Пешо, мислиш ли че се опитвам да вдигам цените с писания по форумите? Дреме ми за нищожества без пари. Те цените си растат без смешните напъни на бедните. Както се каза в един американски филм: "Да го духат бедните!"
          Пунди желателно е да не пишеш тук.Никой няма да разговаря с изперкали брокери.То че цените падат и няма никакви сделки е факт от две години ама пък чак да полудееш.Айде сам да си пътуваш за Карлуково.

Коментар

• Вече не сварвам да чета коментарите, камо ли да пиша. И все пак да уточним, до вчера смятахме, че има 60 хиляди влога в банките над 50 бона, а сега дедовци-шопи купуват по 5-6 апартамента за внуците. Това за кога да се очаква?

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
              Ах че ме разсмиваш, точно пък с удрянето на ключа И защо кажи ми да се натискам да купувам в България или в Сърбия и Украйна, която и в ЕУ не е? Защо не купя по-свестен имот в Германия, където и доходите ми са в пъти по-високи? Умрел някой да живее в Ада - в Балканския казан точно
              Боли ме че някой изкупувал и теглел ключа - какво ще прави после в България на пенсионерите и циганите и колко ще струва имота му А? Хахахаха
              jamiemirror, ти се смееш, но е точно така. И пари и имоти има много, но са неравномерно разпределени. Някой имат имоти, но на село и бленуват НИ в Сф. и Варна да кажем да паднат, но според мен цените на търсене и предлагане се уравновесиха. Дали е добра инвестиция да купуваш имоти на кило и да теглиш ключа не искам да коментирам.само погледни от гледната точка на един 70 годишен шоп който е милионер в евро и не го интересува колко ще струва имота след 20 години, колко ще е цената утре, а да купи на внуците по 5 апартамента - да имат:-)). Кажи ми ти образованият и начетеният дядото милионер какво да прави с милионите си? Да купува акции ли?!?

Кажи ми и на мен, защо да не купувам НИ, защо да не ги рентиерствам професионално и как да инвестирам парите си.

Тук се сравняват имоти в европейски столици...ГЛУПОСТИ. Не сравнявайте столици, инфраструктури а ХОРА и МАНТАЛИТЕТ. Българина е особен човек и дори в Белград и Загреб цените да падат, тук може и да се вдигат:-)

5% от клиентите в Сф диктуват 95% от пазара на НИ. Другите проценти на сделките до 100% е от смели ипотекари.
              Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• 4000 поста ли ти трябваха за да разбереш, че въпреки тях, цените няма за къде да падат повече? Мислех те за по-умен
                .........
                Можеш ли да цитираш едно изречение в което Джей не е прав!?
                Иначе си цар на общите приказки неподплатени с никакви доказателства и факти.
                Last edited by LANDLORD 31; 05.10.2010, 07:18.

Коментар

• Пфу ...

тая тема на форума е безнадеждна

Джей не искам да го коментирам, щото го харесвам, ама един път вече му реплекирах имотна "прогноза" преди 1 година, дет' на база техн. анализ на БГ-рейт направи колосалния извод, че имотките в март-април щели да са поехали нагоре тази година.

Ся гледам пак се е включил в тема, от която си няма хал-хабер и кофтито е, че си мисли, че вдява нещо???

Жалко ... щом той изпростява така - останаха ли нормални вече в БГ-стан? ( риторично )

При подобни простотии, имам чувстовото, че съм охакал над 4000 поста в тая тема напразно
                  Last edited by marandi; 05.10.2010, 01:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                    Браво,дано да е такава не само в българските медии то за това там сега,англичаните продават на загуба(виж имоти в инвестора),защото е столица
                    Бате всички се набутаха на Банско . там няма някой дето да не е вътре от тези които инвестираха там. и българи и руснаци и англичани

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho Разгледай мнение
                      май при Берт бъркаш за необходимоста от кредит, ама ти си знаеш. аз в момента продавам на 1000 на кв и не смятам да свалям. за справка нямам ни ипотека ни дявол. ясно че всички са изплезили език и чакат да падне в София цената ама на, ни ще.....
                      чакай си още . ако си мислиш ,че цените ще се върнат пак или ще стоят на 1 000 жестоко се лъжеш. чакай си ще го продадеш на куково лято освен ако не ти хариже някой балък.
                      и аз познавам няколко продавачи като тебе дето усилено си мислят ,че цените ще се върнат и вече 2 год. не продават . после ще има ... много като тебе вече плакоха....

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Най-вероятно на такива си налитал, пък и във вашата професия чешитите между продавачи и клиенти май не са никак малко. Понякога се чудя как ви даянят нервите.
                        И салама си го бива, Ваша милост!

Така е във всяка професия, където се работи с хора. Мога да ти разказвам брокерски истории до утре вечер, но същото могат и докторите и юристите и водопроводчиците и други професии. Бях чел в една умна книжка, че добрият мениджър бил този, който правел допустимият брой грешки. Специфичното при агентирането на сделки с имоти е, че допустимият брой грешки е 0,00 (словом: НУЛА). Залогът и за купувача и за продавача е прекалено голям и хората обикновено не се държат адекватно по време на сделката. Нормални, разумни и интелигентни в ежедневието си хора, откачат когато трябва да продават или купуват имот. Затова ползването на посредник е в голяма степен въпрос на самозащита. Аз лично винаги ползвам посредници, когато купувам разни неща, несвързани с моите познания - примерно автомобили, компютри, домакинска техника. Наемам хора, които са компетентни и хладнокръвни по съответния въпрос и им се доверявам, казвам им какво ми е необходимо, за каква цел, обсъждам с тях детайлите, плащам им и винаги получавам най-доброто за бюджета, който съм определил. Нямам съмнение, че съм си спестил много пари по този начин. Не знам колко точно, но съм доволен от резултатите.

Една брокерска история:
                        през 2005 г. имах клиент от окръжен град - хирург ортопед. Човекът дойде във Варна, хереса си апартамент в строеж и си подписа договора. Дадох му скица на апартамента да си прави разстановка на мебелите. На другия ден по обяд ми се обажда и му трепери гласът - гледал скицата, смятал размерите на стаите и не му излязла сметката за квадратите. Цяла нощ не спал, на сутринта оперирал хора и му треперели ръцете... Обясних му разликата между светла площ, застроена площ и площ с общи части. Разбра кое какво е и се успокои. Представи си да си на мястото на тоя, дето е трябвало да го оперира хирург с треперещи ръце! Казвам му "Що не ми звънна още снощи бе? Как така няма да спиш и ще режеш хора на другия ден?!"
                        Било му неудобно!!!
                        Да не ме безпокоял!!!
                        Неадекватност.
                        Last edited by winner; 05.10.2010, 00:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                          Jay, от две години търгувам немски имоти, ходя от време на време там. Супер държава - ред, пътища, сгради, чистота и т.н. Запознах се с доста българи - с такива, които живеят там отдавна, както и с такива които са се върнали в България. Един няма нормален. Мнителни, злобни, недоволни, вечно-мрънкащи... А самите немци ми се виждат добродушни и готини в сравнение с тия.

Проблема ти калчево тарикатче е че си зяпал развалините в бивша Източна Германия + съответните дози гастарбайтери.

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                            не обвинявай хората че пишат подпийнали по форумите. от откъслечните данни за тебе от форума съдя че говориш за Карлсруе, близо е до САП във Валдорф. това е готин град без турци, но там няма под 2000 еу на кв. в свестен квартал.
                            Погрешно предполагаш, говоря за град на около 700км оттам

Коментар

• Застарял Пешо, мислиш ли че се опитвам да вдигам цените с писания по форумите? Дреме ми за нищожества без пари. Те цените си растат без смешните напъни на бедните. Както се каза в един американски филм: "Да го духат бедните!"

Коментар

...............
                                Споко, нямам ни най-малко намерение да изчезвам. Два имотни форума така съм им изпилил нервите на катастрофиците-модератори, че в единия ме баннаха по ай пи, а в другия тихомълком ми спират възможността да пиша мнения. А той се води "демократичен форум". Сривльовците сънуват всеки ден кошмари след моите мнения в които им показвам статистиките в дългосрочен план на растеж на и имотите, на обезценка на боготворения от влогарите кеш и на безсмъртната инфлация. Дал съм много хубави примери, но те не заслужават в тенденциозните форумчета да ги имат, затова имам и заведена жалба КЗЛД и в някои други институции. Общо взето всички сривльовци си приличат и очакват подаръци като в комунизма. По същество те са комунисти!

Боже колко много може човек да е прост.Ма ти мислиш че някой ти се връзва.То ако ставаше с писаници по форуми да се вдигат цени .....

Коментар

Working...
                                X