IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Би ли ми напомнил отде ви се появи тази нетна доходност, че и на колегата bzzzz такава му се върти?
    Господин Winner твърди за такава. А и аз поне предпочитам да не обръщам внимание на реклами за 20-30% годишно, но 7 ми се струва напълно възможно при прилична заетост на имота. Не че някой я гарантира...

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
      Потенциално и аз съм от заинтересувалите се. Ниско рискова инвестиция със 7% нет печалба звучи прекрасно....
      Би ли ми напомнил отде ви се появи тази нетна доходност, че и на колегата bzzzz такава му се върти?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Реших да ти пиша тук, а не на лични , защото предполагам, че и други колеги ще са заинтересувани от темата.

Потенциално и аз съм от заинтересувалите се. Ниско рискова инвестиция със 7% нет печалба звучи прекрасно. А и малко вероятно ми се вижда цените да тръгнат надолу с хоризонт от 5-10 години. Изглежда най-сериозната опасност е липсата на наематели и най-вече законодателството в Германия, което закриля наемателя. Чувал съм една две доста досадни истории с трудни наематели и би ми било интересно мнението на Winner в този случай.

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
          споко бе броко!
          чудя се защо тези германци идват да строят молове с брутна доходност в БГ 7-8% като имат толкова добри оферти пред вратата от теб с такава нетна доходност. толкова ли са смотани, че даже ти не си успял да ги убедиш, че си заслужава и единствената ти надеждица е някой заспал, но лаком българин да ти лапне на въдицата.
          не ми е ясно, обясни ми. последния ми работодател имаше много CRE инвестиции в Дюселдорф, Франкфурт, Кьолн, все големи офис сгради купувани още 2002-2004, но доходността бе далеч от това, което рекламираш, отделно, че бума на НИ ги подмина (никога не се състоя в германия) и сега цените са по-ниски дори и от тогава.
          просто не разбирам как само ти виждаш тези неща и никой друг на този голям свят.
          Така е. По-голям град - по-ниска доходност. Интернет е достъпен за всички, потърси и ще намериш, каквото те интересува.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
            Не си затруднявай мозъка с несвойствена дейност още в понеделник! Като един брокер-алтруист веднага ще ти кажа как стоят нещата. Там е гадно и мизерно - просяци, цигани, кучета, разбити улици, всеки паркира където му кефне, на всеки балкон има тонколони и дънят местната чалга, боклуци на камари, влаковете са пълна отврат, да не говорим за обществените тоалетни, съдебната им система не работи, полицията не глобява никого, нямат салам "Стара планина" и бирата им е пикня. Стой си тука на чистичко и подреденичко и не се подлъгвай по разни брокерски щуротии!
            споко бе броко!
            чудя се защо тези германци идват да строят молове с брутна доходност в БГ 7-8% като имат толкова добри оферти пред вратата от теб с такава нетна доходност. толкова ли са смотани, че даже ти не си успял да ги убедиш, че си заслужава и единствената ти надеждица е някой заспал, но лаком българин да ти лапне на въдицата.
            не ми е ясно, обясни ми. последния ми работодател имаше много CRE инвестиции в Дюселдорф, Франкфурт, Кьолн, все големи офис сгради купувани още 2002-2004, но доходността бе далеч от това, което рекламираш, отделно, че бума на НИ ги подмина (никога не се състоя в германия) и сега цените са по-ниски дори и от тогава.
            просто не разбирам как само ти виждаш тези неща и никой друг на този голям свят.

Коментар

я сега ни кажи каква е уловката тук: да не би в ГДР-то както и у нас 80-90% от хората да притежават вече имотки и затова доходността на тези неугледни къщички да е толкова голяма, защото просто няма търсене и наемателите са някакви нелегални бачкатори и я си прибереш наема всеки месец, я не, не се знае какво ще ти се случи, ако си търсиш правата и т.н.

показваш и 1 с фиксиран наем за 15 години напред, да не би да са с контролирани наеми за много години напред тези имоти?
              Не си затруднявай мозъка с несвойствена дейност още в понеделник! Като един брокер-алтруист веднага ще ти кажа как стоят нещата. Там е гадно и мизерно - просяци, цигани, кучета, разбити улици, всеки паркира където му кефне, на всеки балкон има тонколони и дънят местната чалга, боклуци на камари, влаковете са пълна отврат, да не говорим за обществените тоалетни, съдебната им система не работи, полицията не глобява никого, нямат салам "Стара планина" и бирата им е пикня. Стой си тука на чистичко и подреденичко и не се подлъгвай по разни брокерски щуротии!

Коментар

Нето над 7% е нормално за района. Това по-скоро е долна граница. Имоти има достатъчно, засега не очаквам да свърши стоката. По другите въпроси ще ти напиша на лични.
                я сега ни кажи каква е уловката тук: да не би в ГДР-то както и у нас 80-90% от хората да притежават вече имотки и затова доходността на тези неугледни къщички да е толкова голяма, защото просто няма търсене и наемателите са някакви нелегални бачкатори и я си прибереш наема всеки месец, я не, не се знае какво ще ти се случи, ако си търсиш правата и т.н.

показваш и 1 с фиксиран наем за 15 години напред, да не би да са с контролирани наеми за много години напред тези имоти?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  winner,
                  поздрави за корентния тон!

Реших да ти пиша тук, а не на лични , защото предполагам, че и други колеги ще са заинтересувани от темата.

Та накратко:
                  в сайта ти гледам доста приятни имотчета в плауен и ми стана интересно

примерно цена на имот около 200К ойро.
                  отдаден под наем зимаш да речем 18К годишно.

всичко идеално, но идва въпросът - какви са данъците (сгради), местните такси и тн. и колко реално остава от 18-те бимки чисто.

Предполагам има и данък върху тях..при това не малкък?

ще ти бъда благодарен ако ни отговориш тук, защото ако наистина нетната!!! доходност е над 7% ..ми е много странно как е останал имот непреодаден.

поздрави
                  Нето над 7% е нормално за района. Това по-скоро е долна граница. Имоти има достатъчно, засега не очаквам да свърши стоката. По другите въпроси ще ти напиша на лични.

Коментар

Изтрих го в петък. Такива имоти се появяват два-три пъти в годината.
                    winner,
                    поздрави за корентния тон!

Та накратко:
                    в сайта ти гледам доста приятни имотчета в плауен и ми стана интересно

примерно цена на имот около 200К ойро.
                    отдаден под наем зимаш да речем 18К годишно.

всичко идеално, но идва въпросът - какви са данъците (сгради), местните такси и тн. и колко реално остава от 18-те бимки чисто.

Предполагам има и данък върху тях..при това не малкък?

ще ти бъда благодарен ако ни отговориш тук, защото ако наистина нетната!!! доходност е над 7% ..ми е много странно как е останал имот непреодаден.

поздрави
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

брей какъв брокер-алтруист, не ти се прииска дори да го купиш за 1 евро повече? от това НИ брокера няма по-безкористно същество: интереса на клиента винаги е по-важен от личния му. вярваме ти, искаме да ни оферираш с други подобни имотки като ти излязат, ние няма да наддаваме, нали ти не искаш по-високо комисионно, ти работиш за интереса на купувача

всичко, което казваш звучи страшно правдоподобно, само не разбрах защо точно на непознат евреин реши да направиш услугата и да му продадеш имота възможно най-ниско
                      Last edited by bbzz24; 25.10.2010, 13:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнение
                        Някакъв линк да ви се намира да видя какво точно се е продавало или сте изтрили всичко?

Коментар

Началната цена беше 85 000 евра и седя три седмици на пазара, официално обявен за продажба с Bankenverwertung. Наемателя не го познавам. Ти да не си един от тия дето ми реваха днес? Или сега те е засърбяло?
                          Някакъв линк да ви се намира да видя какво точно се е продавало или сте изтрили всичко?
                          вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

ти като пишеш вярваш ли си, защото ние не ти вярваме... все пак си НИ брокер
                            По въпросите на Вярата, питай дедо поп! Брокерите работим друго. Де да ставаха нещата с вярване ...

Коментар

Верно думаш, че всеки требе с акъла си да сметне кое колко струва! Фчера продадох едно "кими" в саксонско. Действащ ресторант 900 кв.м. РЗП с 9 декара терен и 63 гаража, даден под наем за 27 000 евра на година за 86 000 евра (пазарлък с банката). Купи го един еврей. Поне десет човека от нашенско ми подпалиха телефона за тоя имот и се почесваха по гъзовете три седмици. Щяли били евентуално да отидат да видят дали може би е изгодно! И като се продаде звъняха да ми се карат що не съм им казал, че и други се интересуват. А еврейчето яхна самолета незабавно. Туй то. Естествено, алчният брокер им е виновен.
                              ти като пишеш вярваш ли си, защото ние не ти вярваме... все пак си НИ брокер

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                                Тц, не съм ревал

Просто оферти с 30% годишна доходност в НИ са ми много съмнителни. Ама много...

Щот нали, няма наемател дето да не купи НИ за 3 годишни наема. Тука балъците ги купуваха дори за над 20 годишни наема.

Та , или годишния наем не е толкова, или наемателя скоро ще се махне , или каквото там още се сетиш. Щото такива доходности в НИ просто няма.

Абе евреина да си троши главата с тоя доста нереално евтин имот с огромна доходност.
                                Шопска му работа. Жираф виждал ли си в зоопарка?

Коментар

Working...
                                X