Първоначално изпратено от Веско
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеПотенциално и аз съм от заинтересувалите се. Ниско рискова инвестиция със 7% нет печалба звучи прекрасно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеРеших да ти пиша тук, а не на лични , защото предполагам, че и други колеги ще са заинтересувани от темата.
Потенциално и аз съм от заинтересувалите се. Ниско рискова инвестиция със 7% нет печалба звучи прекрасно. А и малко вероятно ми се вижда цените да тръгнат надолу с хоризонт от 5-10 години. Изглежда най-сериозната опасност е липсата на наематели и най-вече законодателството в Германия, което закриля наемателя. Чувал съм една две доста досадни истории с трудни наематели и би ми било интересно мнението на Winner в този случай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениеспоко бе броко!
чудя се защо тези германци идват да строят молове с брутна доходност в БГ 7-8% като имат толкова добри оферти пред вратата от теб с такава нетна доходност. толкова ли са смотани, че даже ти не си успял да ги убедиш, че си заслужава и единствената ти надеждица е някой заспал, но лаком българин да ти лапне на въдицата.
не ми е ясно, обясни ми. последния ми работодател имаше много CRE инвестиции в Дюселдорф, Франкфурт, Кьолн, все големи офис сгради купувани още 2002-2004, но доходността бе далеч от това, което рекламираш, отделно, че бума на НИ ги подмина (никога не се състоя в германия) и сега цените са по-ниски дори и от тогава.
просто не разбирам как само ти виждаш тези неща и никой друг на този голям свят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеНе си затруднявай мозъка с несвойствена дейност още в понеделник! Като един брокер-алтруист веднага ще ти кажа как стоят нещата. Там е гадно и мизерно - просяци, цигани, кучета, разбити улици, всеки паркира където му кефне, на всеки балкон има тонколони и дънят местната чалга, боклуци на камари, влаковете са пълна отврат, да не говорим за обществените тоалетни, съдебната им система не работи, полицията не глобява никого, нямат салам "Стара планина" и бирата им е пикня. Стой си тука на чистичко и подреденичко и не се подлъгвай по разни брокерски щуротии!
чудя се защо тези германци идват да строят молове с брутна доходност в БГ 7-8% като имат толкова добри оферти пред вратата от теб с такава нетна доходност. толкова ли са смотани, че даже ти не си успял да ги убедиш, че си заслужава и единствената ти надеждица е някой заспал, но лаком българин да ти лапне на въдицата.
не ми е ясно, обясни ми. последния ми работодател имаше много CRE инвестиции в Дюселдорф, Франкфурт, Кьолн, все големи офис сгради купувани още 2002-2004, но доходността бе далеч от това, което рекламираш, отделно, че бума на НИ ги подмина (никога не се състоя в германия) и сега цените са по-ниски дори и от тогава.
просто не разбирам как само ти виждаш тези неща и никой друг на този голям свят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениея сега ни кажи каква е уловката тук: да не би в ГДР-то както и у нас 80-90% от хората да притежават вече имотки и затова доходността на тези неугледни къщички да е толкова голяма, защото просто няма търсене и наемателите са някакви нелегални бачкатори и я си прибереш наема всеки месец, я не, не се знае какво ще ти се случи, ако си търсиш правата и т.н.
показваш и 1 с фиксиран наем за 15 години напред, да не би да са с контролирани наеми за много години напред тези имоти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеНето над 7% е нормално за района. Това по-скоро е долна граница. Имоти има достатъчно, засега не очаквам да свърши стоката. По другите въпроси ще ти напиша на лични.
показваш и 1 с фиксиран наем за 15 години напред, да не би да са с контролирани наеми за много години напред тези имоти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеwinner,
поздрави за корентния тон!
Реших да ти пиша тук, а не на лични , защото предполагам, че и други колеги ще са заинтересувани от темата.
Та накратко:
в сайта ти гледам доста приятни имотчета в плауен и ми стана интересно
примерно цена на имот около 200К ойро.
отдаден под наем зимаш да речем 18К годишно.
всичко идеално, но идва въпросът - какви са данъците (сгради), местните такси и тн. и колко реално остава от 18-те бимки чисто.
Предполагам има и данък върху тях..при това не малкък?
ще ти бъда благодарен ако ни отговориш тук, защото ако наистина нетната!!! доходност е над 7% ..ми е много странно как е останал имот непреодаден.
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеИзтрих го в петък. Такива имоти се появяват два-три пъти в годината.
поздрави за корентния тон!
Реших да ти пиша тук, а не на лични , защото предполагам, че и други колеги ще са заинтересувани от темата.
Та накратко:
в сайта ти гледам доста приятни имотчета в плауен и ми стана интересно
примерно цена на имот около 200К ойро.
отдаден под наем зимаш да речем 18К годишно.
всичко идеално, но идва въпросът - какви са данъците (сгради), местните такси и тн. и колко реално остава от 18-те бимки чисто.
Предполагам има и данък върху тях..при това не малкък?
ще ти бъда благодарен ако ни отговориш тук, защото ако наистина нетната!!! доходност е над 7% ..ми е много странно как е останал имот непреодаден.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеИзтрих го в петък. Такива имоти се появяват два-три пъти в годината.
всичко, което казваш звучи страшно правдоподобно, само не разбрах защо точно на непознат евреин реши да направиш услугата и да му продадеш имота възможно най-нискоLast edited by bbzz24; 25.10.2010, 13:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнениеНякакъв линк да ви се намира да видя какво точно се е продавало или сте изтрили всичко?
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеНачалната цена беше 85 000 евра и седя три седмици на пазара, официално обявен за продажба с Bankenverwertung. Наемателя не го познавам. Ти да не си един от тия дето ми реваха днес? Или сега те е засърбяло?вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениети като пишеш вярваш ли си, защото ние не ти вярваме... все пак си НИ брокер
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеВерно думаш, че всеки требе с акъла си да сметне кое колко струва! Фчера продадох едно "кими" в саксонско. Действащ ресторант 900 кв.м. РЗП с 9 декара терен и 63 гаража, даден под наем за 27 000 евра на година за 86 000 евра (пазарлък с банката). Купи го един еврей. Поне десет човека от нашенско ми подпалиха телефона за тоя имот и се почесваха по гъзовете три седмици. Щяли били евентуално да отидат да видят дали може би е изгодно! И като се продаде звъняха да ми се карат що не съм им казал, че и други се интересуват. А еврейчето яхна самолета незабавно. Туй то. Естествено, алчният брокер им е виновен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеТц, не съм ревал
Просто оферти с 30% годишна доходност в НИ са ми много съмнителни. Ама много...
Щот нали, няма наемател дето да не купи НИ за 3 годишни наема. Тука балъците ги купуваха дори за над 20 годишни наема.
Та , или годишния наем не е толкова, или наемателя скоро ще се махне , или каквото там още се сетиш. Щото такива доходности в НИ просто няма.
Абе евреина да си троши главата с тоя доста нереално евтин имот с огромна доходност.
Коментар
Коментар