IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тц, не съм ревал

Просто оферти с 30% годишна доходност в НИ са ми много съмнителни. Ама много...

Щот нали, няма наемател дето да не купи НИ за 3 годишни наема. Тука балъците ги купуваха дори за над 20 годишни наема.

Та , или годишния наем не е толкова, или наемателя скоро ще се махне , или каквото там още се сетиш. Щото такива доходности в НИ просто няма.

Абе евреина да си троши главата с тоя доста нереално евтин имот с огромна доходност.

Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
    Началната цена беше 85 000 евра и седя три седмици на пазара, официално обявен за продажба с Bankenverwertung. Наемателя не го познавам. Ти да не си един от тия дето ми реваха днес? Или сега те е засърбяло?

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
      Ааа, той наемателят е алтруист и предпочита да си хвърля парите на вятъра (т.е. да ги подарява на друг)

Или сигур 30% годишна доходност му е малко, та не го е купил първо той.

Аре поне се научете да лъжете като хората.
      Началната цена беше 85 000 евра и седя три седмици на пазара, официално обявен за продажба с Bankenverwertung. Наемателя не го познавам. Ти да не си един от тия дето ми реваха днес? Или сега те е засърбяло?
      Last edited by winner; 24.10.2010, 03:03.

Коментар

• Ааа, той наемателят е алтруист и предпочита да си хвърля парите на вятъра (т.е. да ги подарява на друг)

Или сигур 30% годишна доходност му е малко, та не го е купил първо той.

Аре поне се научете да лъжете като хората.

Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
        Действащ ресторант 900 кв.м. РЗП с 9 декара терен и 63 гаража, даден под наем за 27 000 евра на година за 86 000 евра (пазарлък с банката).

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Шегувам се, добре си се ориентирал да аутсорсваш навън, че за БГ-стан не съм оптимист.

За съжаление пак една от прогнозите ми беше за рекорден брой фалити в БГ-ту през 2010 г., ....................................Чезвам, че ще гледам някой филмец. Лека и спокойна от мИня!
          Лека и спокойна!
          Ами да фалират! То какво остана? Казват, че преди зазоряване било най-тъмно, ама де да видим.
          Ядосвам се на такива неща, ама то са факти и се виждат на живо. Един от тия, дето ми звъняха, ми обясняваше, че бил живял незнам си колко години в Саксония и знаел всичко там, обаче парите му били на депозит и не щял да си разваля лихвицата, та щял да си помисли. Днес същият рева най-много, че и със съд ме плашеше.

А мен ме плаши това, че в последно време ми идват клиенти - заможни хора, с бизнеси, с имоти, с пари по сметките и казват "Махам се! Писна ми!". Ще ги "аутсорсна", що не?
          Last edited by winner; 24.10.2010, 02:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
            Верно думаш, че всеки требе с акъла си да сметне кое колко струва! Фчера продадох едно "кими" в саксонско. Действащ ресторант 900 кв.м. РЗП с 9 декара терен и 63 гаража, даден под наем за 27 000 евра на година за 86 000 евра (пазарлък с банката). Купи го един еврей. Поне десет човека от нашенско ми подпалиха телефона за тоя имот и се почесваха по гъзовете три седмици. Щяли били евентуално да отидат да видят дали може би е изгодно! И като се продаде звъняха да ми се карат що не съм им казал, че и други се интересуват. Туй то! Естествено, алчният брокер им е виновен.
            Всеки еврей, който уважава себе си, винаги си купува по 26 гаража

Шегувам се, добре си се ориентирал да аутсорсваш навън, че за БГ-стан не съм оптимист.

За съжаление пак една от прогнозите ми беше за рекорден брой фалити в БГ-ту през 2010 г., ей малко за вашия край:

През ден фалира по една фирма във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=106094

Чезвам, че ще гледам някой филмец. Лека и спокойна от мИня!

Коментар

Ъмм,

говори ми в бири, бря - стига с тия имотки - хихи

Иначе пак си хортуваме за различни неща, щот' не ме четеш Фнимателно

пропускаш" .... спрямо средния спад за страната"

а, той е - 458 кинта, 8 броя са само отгоре от 28 области ( виж, че и наш'те кимита са в кюпа - ама т'ва не значи да залитам емоционално кат' ваш'та гилдия дет' Софето станало вече 8 милки, Варна е 5.5 милки, а Пловдив е намалял до 2 млн и ЪП-кат кат' разпрани.

Другата ми теза е, 'орицата да не се лакомят мно'у, щото после боли глава. Затова съм използвал абсолютни стойности и всеки да си сметне сам за едно кими от 70 кв.м. колко повече трябва да взема кат' доходи от прованса, че да му излезе сметката някой ден.

Чиърс, че досега бях на кръчме и съм един хилнат!
              Верно думаш, че всеки требе с акъла си да сметне кое колко струва! Фчера продадох едно "кими" в саксонско. Действащ ресторант 900 кв.м. РЗП с 9 декара терен и 63 гаража, даден под наем за 27 000 евра на година за 86 000 евра (пазарлък с банката). Купи го един еврей. Поне десет човека от нашенско ми подпалиха телефона за тоя имот и се почесваха по гъзовете три седмици. Щяли били евентуално да отидат да видят дали може би е изгодно! И като се продаде звъняха да ми се карат що не съм им казал, че и други се интересуват. А еврейчето яхна самолета незабавно. Туй то. Естествено, алчният брокер им е виновен.
              Last edited by winner; 24.10.2010, 02:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                П.П. Да не си помислиш, че не харесвам Търново! Съвсем наобратното! Имам сантиментални спомени от там, а в последно време твърде ми се нрави Болярка Weiss. Хубавата бяла бира е особено полезна срещу черногледство. Който не вярва - да пробва. Ако не подейства от първия път, да повтори!
                Ъмм,

говори ми в бири, бря - стига с тия имотки - хихи

Иначе пак си хортуваме за различни неща, щот' не ме четеш Фнимателно

пропускаш" .... спрямо средния спад за страната"

а, той е - 458 кинта, 8 броя са само отгоре от 28 области ( виж, че и наш'те кимита са в кюпа - ама т'ва не значи да залитам емоционално кат' ваш'та гилдия дет' Софето станало вече 8 милки, Варна е 5.5 милки, а Пловдив е намалял до 2 млн и ЪП-кат кат' разпрани.

Другата ми теза е, 'орицата да не се лакомят мно'у, щото после боли глава. Затова съм използвал абсолютни стойности и всеки да си сметне сам за едно кими от 70 кв.м. колко повече трябва да взема кат' доходи от прованса, че да му излезе сметката някой ден.

Чиърс, че досега бях на кръчме и съм един хилнат!
                Last edited by marandi; 24.10.2010, 01:57.

Коментар

Досега си играх да правя една табличка и я качих на блога си. Пускам я и тук:

Една от прогнозите ми беше:

"спад в цените на недвижимите имоти от още 25-30% ( като най-голям в абсолютни стойности ще бъде в четирите най-големи града: София, Варна, Пловдив, Бургас спрямо средния спад за страната )"

П.П.П. В челната шестица са 4-те града, които бях посочил. Сякаш не е зле? Ърмм ...? Слушайте Русото, че мноу ги цели имотките
                  Като зема да фана една дреновица неокастрена, ще ти дам едни "абсолютни стойности". То така и баба знае да познава. Или си замижал като на аватарчето си или си се напаунчил от възхваленията на форумния фен-клуб, дето вика respect marandi !!!, без да чете. Да си беше разгледал табличката преди да я туриш на публично място. Уцелил си на хилядата половината и викаш "не е зле". Големият и перспективен град Плевен бие Варна по абсолютна стойност и настига Бургас, а още по-големият и перспективен град Русе бие всички от топ 4, освен София. От тоя списък надолу се вижда къде изобщо няма пазар и толкова е имало и преди кризата. Ама май ще вземеш да уцелиш, че НСИ ще забележи "дъното" чак към Q1 2011. Да не се ядосваш на такива работи! Голяма работа, че не си уцелил десетката! Миналата година по това време обяснявах, че във Варна намалението е около 20% и очаквам още най-много 10% до май 2010. Е, оказаха се 6% до есента (според НСИ, но те не броят търговските отстъпки). По това време талибаните скачаха по 3 метра нависоко и викаха, че срива вече бил 50% и още толкова щяло да бъдело. Цифрите на НСИ може да са безполезни, но при процентите улучват, следва да им се признае. В това отношение Търново трепе всички, ама то там и ландшафтът е така - от главната вдясно или вляво (според накъдето си тръгнал) е или голям ъп по баира или як срив към Янтра. Такива неща се отразяват на имотния пазар понякога. Виж равна Добруджа как се държи юначески (Добрич, Силистра)

П.П. Да не си помислиш, че не харесвам Търново! Съвсем наобратното! Имам сантиментални спомени от там, а в последно време твърде ми се нрави Болярка Weiss. Хубавата бяла бира е особено полезна срещу черногледство. Който не вярва - да пробва! Ако не подейства от първия път, да повтори, потрети и попети до получаване на желания резултат!

П.П.П. Преди няколко месеца един 200-килограмов розов и рижав немец отвори немска колбасарница до офиса ми. За пръв път след 1995 г. си купих кренвирши и други малотрайни колбаси. Хубави бяха. Преди месец човекът внесе бира от Саарбрюкен. Видях, че има weizen бира и си взех. И тя беше хубава, но търновската е по-добра. Честна брокерска!

П.П.П.П.П.П.... Има една баварска вайс-бира Kapuziner, просто фантастиsch, ама няма кой да я внесе, че да се оправят всички черногледци в тая държава.
                  Last edited by winner; 24.10.2010, 01:57.

Коментар

• -

Имотите ни – рисковани за инвеститорите[/B][/B]

http://news.ibox.bg/news/id_2027068895

А чаках да Ъп-вам вече!

Коментар

• Брокерите отново останаха без аргументи и започнаха да обиждат. Хубаво е да знаеш, че всеки чете и внимава какво пишеш, а когато е подплатено с доказателства, се съобразява с него и знае, че това е реалността.

Понякага се правят грешки, но какво да се прави, всички сме хора и никой не е идеален. Бертхам, я коментирай за апартаментите по-долу, откъде идват тези разлики в цените?

Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                      Докато Лозенец минава за уж по-престижен квартал и е нормално да се счита, че има надценяване на имотите там, е много жалко, че брокерите надуват цените и в народните квартали Младост, Люлин, Дружба и Надежда. Там, където трябва да живеят трудещи се млади хора и където жилището трябва да е достъпно.

Ето каква е реалната цена за апартамент 54 кв.м в Младост 3 - 55 725 лв.

Ето какви са офертите на алчните брокери за същото нещо в същия квартал:

Това е положението. Нормално е все пак имотите чрез брокер да са по-скъпи - лукс е някой друг да избира имота вместо теб, да го проверява за проблеми и да ходи да го показва. Който има допълнителни 50 000 лв. за този лукс, да купува от брокери. Който има пари само за апартамент, но не и за лукс, да си прави сметката

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                        Дойде време за поредното сравнение между реални и желани цени.

Ето един апартамент в кв. Лозенец, 71 кв.м за 80 000 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15898

Ето и какво предлагат брокерите:

Изводът е, че всеки брокер предлага на цена поне 2 пъти над реалната! Някои брокери са много алчни, техните оферти са до 60-70% завишени спрямо цените на останалите брокери, а спрямо реалната над четири пъти - вижте например първата и последната обява от списъка. Всичко това се получава, защото има силибойци Sillyboy и онуфрита Onufri, които теглиха кредити и плащаха тези цени!
                        есента и пролетта са най-драматични за хората с ментални отклонения...

за бога братя .. пийте си лекарствата
                        редовно!!!
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от никол Разгледай мнение
                          Прогнозите на Маранди се сбъдват .....
                          Досега си играх да правя една табличка и я качих на блога си. Пускам я и тук:

Една от прогнозите ми беше:

"спад в цените на недвижимите имоти от още 25-30% ( като най-голям в абсолютни стойности ще бъде в четирите най-големи града: София, Варна, Пловдив, Бургас спрямо средния спад за страната )"

Може да си сметнете при жилище от 70 кв.м. какво се получава в различните региони.

П.П. Бебе Никол, с мастър Винеров се кльопаме, ама пуста скука .... - хихи

П.П.П. В челната шестица са 4-те града, които бях посочил. Сякаш не е зле? Ърмм ...? Слушайте Русото, че мноу ги цели имотките
                          Last edited by marandi; 23.10.2010, 17:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
                            Тато,в предвид годините ти се ориентирай към парцел, на който можеш да построиш я гробница,я мавзолей ..........
                            Ама не за мене бе Скорпио - сакам за правнуците да инвестирам
                            аз веке съм с единия крак у мавзолея
                            Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                              Тато ви има някой друг спестен леф
                              ся кво да правя да купувам ли вече имоти ?
                              Или още ще падат ?
                              Тато,в предвид годините ти се ориентирай към парцел, на който можеш да построиш я гробница,я мавзолей ..........
                              Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                              私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Тато ви има някой друг спестен леф
                                ся кво да правя да купувам ли вече имоти ?
                                Или още ще падат ?
                                Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

Working...
                                X