IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от никол Разгледай мнение
    .Любопитно ми е , какво по-различно се случи след тези 2 години, че изведнъж от единомишленици се превърнаха в опоненти.Прогнозите на Маранди се сбъдват, а когато той ги направи, Уинър не ги отричаше.
    Имам и лично питане към Уинър, наистина ли мисли, че има смисъл да се инвестира в имоти в България? Той е посредник в един много по-интересен и заслужаващ внимание пазар-немския. Сега ще ви прозвучи много банално, от типа на статиите " Руснаците купуват всичко", но тук в Берлин наблюдавам засилен интерес от страна на руските инвеститори и известно покачване на цените в резултат на това. Без да правя реклама на Уинър ще споделя, че много от тях са насочили интереса си и към евтините имоти в Саксония и северните части на Бавария.Тоест предполагам, че той има достатъчно работа, за да си губи времето в защита на вече сриналия се и безинтересен български пазар на имоти.
    Другото ми питане е , кое мотивира инвеститорите да купуват в Саксония. До скоро демографския срив и липсата на работа в района лесно отказваха сериозните компании да инвестират там( въпреки много ниските цени)..Предполагам, че е започнал обратния процес, доскоро бягащите от Саксония германци, са започнали да се завръщат по родните места, осъзнавайки, че в богатите немски провинции също не е лесно да се живее-по-високи наеми и издръжка на живот.
    Привет Никол! Малко ще те поправя, ако разрешиш. Докато цените на имотите вървяха нагоре, нямах време за форуми и не съм предричал сривове. Бил е някой друг. С Маранди сега се дърлим за дреболии, колкото да не заспим. Както виждаш, засега нищо интересно не се случва на пазара, че да го обсъждаме сериозно. Не му отричам прогнозите, тъй като той се аргументира старателно, а дали ще се случат – ще видим. Аз си имам особено мнение и за „балона” и за „срива”, но това е защото гледам отвътре на нещата. Не очаквам талибанското войнство по форумите да погледне благосклонно на една по-умерена позиция, а не ми се четат нови глупости. Има ги и сега в доволни количества.

В България има доста смислени възможности за имотни инвестиции, но не е за всеки тая лъжица.

Саксония е интересна заради съотношението цена/доход и ниския праг на достъп до пазара. Обратният процес на връщане на населението е факт от 5-6 години и перспективите са добри. Не очаквам повишение на цени там, тъй като има огромен сграден фонд, а играчите на пазара са само професионалисти. Там основните чуждестранни купувачи са холандци – те купуват активно от 10 години. Тази година имам доста запитвания от руснаци, румънци и поляци. Нормалната доходност е около 10%, но има възможности и за много повече. В последната година имам клиенти, които купуват за малки пари сгради за частичен ремонт и ги ремонтират с български бригади, което сваля себестойността с много. При отдаване под наем след това, доходността често отива над 20%.
    Last edited by winner; 23.10.2010, 13:53.

Коментар

• .Любопитно ми е , какво по-различно се случи след тези 2 години, че изведнъж от единомишленици се превърнаха в опоненти.Прогнозите на Маранди се сбъдват, а когато той ги направи, Уинър не ги отричаше.
      Имам и лично питане към Уинър, наистина ли мисли, че има смисъл да се инвестира в имоти в България? Той е посредник в един много по-интересен и заслужаващ внимание пазар-немския. Сега ще ви прозвучи много банално, от типа на статиите " Руснаците купуват всичко", но тук в Берлин наблюдавам засилен интерес от страна на руските инвеститори и известно покачване на цените в резултат на това. Без да правя реклама на Уинър ще споделя, че много от тях са насочили интереса си и към евтините имоти в Саксония и северните части на Бавария.Тоест предполагам, че той има достатъчно работа, за да си губи времето в защита на вече сриналия се и безинтересен български пазар на имоти.
      Другото ми питане е , кое мотивира инвеститорите да купуват в Саксония. До скоро демографския срив и липсата на работа в района лесно отказваха сериозните компании да инвестират там( въпреки много ниските цени)..Предполагам, че е започнал обратния процес, доскоро бягащите от Саксония германци, са започнали да се завръщат по родните места, осъзнавайки, че в богатите немски провинции също не е лесно да се живее-по-високи наеми и издръжка на живот.

Коментар

• Не разбирам защо модераторите ми режат поста.Не правя реклама на Уинър, а само споделям мнение.

Коментар

• Нещо се случи с поста ми.Извинявайте за недоразумението.
          Виждам, че двама от участниците във форума за имоти-Winner и Marandi са започнали да се заяждат надребно. Странно ми е, тъй като в периода на екзалтитани писания за имотите и вечно растящите им цени, и двамата пишеха за предстоящия сериозен срив и с това предизвикваха възмущението на ипотекарите-псевдоинвеститори.Любопит� �о ми е , какво по-различно се случи след тези 2 години, че изведнъж от единомишленици се превърнаха в опоненти.Прогнозите на Маранди се сбъдват, а когато той ги направи, Уинър не ги отричаше.

Коментар

• Виждам, че двама от участниците във форума за имоти-Winner и Marandi са започнали да се заяждат надребно. Странно ми е, тъй като в периода на екзалтитани писания за имотите и вечно растящите им цени, и двамата пишеха за предстоящия сериозен срив и с това предизвикваха възмущението на ипотекарите-псевдоинвеститори.Любопит� �о ми е , какво по-различно се случи след тези 2 години, че изведнъж от единомишленици се превърнаха в опоненти.Прогнозите на Маранди се сбъдват, а когато той ги направи, Уинър не ги отричаше.

Коментар

• Докато Лозенец минава за уж по-престижен квартал и е нормално да се счита, че има надценяване на имотите там, е много жалко, че брокерите надуват цените и в народните квартали Младост, Люлин, Дружба и Надежда. Там, където трябва да живеят трудещи се млади хора и където жилището трябва да е достъпно.

Ето каква е реалната цена за апартамент 54 кв.м в Младост 3 - 55 725 лв.

Ето какви са офертите на алчните брокери за същото нещо в същия квартал:

Това е положението. Нормално е все пак имотите чрез брокер да са по-скъпи - лукс е някой друг да избира имота вместо теб, да го проверява за проблеми и да ходи да го показва. Който има допълнителни 50 000 лв. за този лукс, да купува от брокери. Който има пари само за апартамент, но не и за лукс, да си прави сметката

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                Дойде време за поредното сравнение между реални и желани цени.

Ето един апартамент в кв. Лозенец, 71 кв.м за 80 000 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15898

Ето и какво предлагат брокерите:

Ами това което се налага като извод, е, че средната цена на АПАРТАМЕНТИТЕ в Лозенец е около1200-1300 Евро, а дори цените на МАЗЕТАТА и ТАВАНИТЕ със статут на ателиета започват 450 Евро първоначално. Не знам защо Защонтчо все към мази го тегли да живее . Дали причините са в детството му , или така има възможноста да е по-близо до запасите си от кисело зеле и картофи (тъкмо ще му е по-лесно, защото вероятно брои картофите всеки ден, тръпнейки в очакване на неизбежната ядрена война)

Которката-мечта на Защонтчо:

Last edited by SEBULBA; 23.10.2010, 13:18.

Коментар

• Съжалявам, Zashtontcho, и двата линка не ми се отварят, така че нямам идея какво сочиш с тях

Виждам, че лесно се засягаш, не ме бърка как ще ме наричаш, но беше един съвет, защото виждам, че имаш желание да се обосноваваш чрез факти, но ...всичко си има мярка, не забравяй
                  и още....обявите на ЧСИ никъде по света не са показател за пазара

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Човек, когато се опитва да отстоява мнение или подкрепа за явления, които счита за тенденция, обикновено търси максимално близки до истината факти
                    а това тук, какво е
                    Ти пишеш :Ето един апартамент в кв. Лозенец, 71 кв.м за 80 000 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15898
                    пък на сайта, съдията, казва: Ателие, Таван
                    АТЕЛИЕ № 1, с площ от 71,03 кв.м., състоящо се от една зала, склад и сервизни помещения.

Малко по-отговорно към собствените тези, ако може
                    Лельо Съни, тоя път не съм отворил обявлението, просто гледах квадратите и цената, затова се е получило така. Другата седмица ще постна по-добро сравнение.
                    Я кажи сега обаче, ти какво мислиш за офертатаи офертатаМай са пуснати 2 оферти за един и същи апартамент, като едната е два пъти по-висока от другата. Ей така, ако мине. Как става така, че един и същи апартамент струва уж 174 000 лв., а после уж 291 000 лв. като реално цената му е около 80 000 лв.? И после разни силибойци, онуфрита и ихеуси ще твърдят, че брокерите не манипулирали цените и не ги вдигали изкуствено
                    Last edited by Zashtontcho; 22.10.2010, 17:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Мхм,

едва ся ти чатнах тезата, шъ мъ простиш, за което ( от перхидрола е при мИня )

П.П.П. Гледах ви днес бъдещите изискванията за брокита в БГ-стан, поместени във в-к Труд. ............ ама ако тия неща се случат кат' изисквания за брокери, 80% от вас са фалирали, доколкото сте останали въобще все още

Май баМките ще ви изритат от пазарЯ, ърмм ..?
                      Ух! Фурия!
                      Зъмвам си думите наобратно. Съвсем наивно си бях помислил, че онова с „наивизмите” е само стилистика. Сега разбирам, че ти идва от душа и сърце.

Изискванията за тоя стандарт не ми изглеждат сложни за покриване, а на всичкото отгоре е препоръчителен, ако си прочел внимателно. Тоест няма да има никаква файда от него, което е по-притеснително за самия бизнес отколкото мераците на банките да брокеруват. Не знам колко брокери са фалирали и колко ще фалират, но няма да е заради стандарта. Шъ прощаваш, ама на Защончо теорията защо фалирали брокерите е по-реалистична.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho

Ето един апартамент в кв. Лозенец, 71 кв.м за 80 000 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15898
                        Из обявлението:

" Ателие N1 ... находящо се в сутерена на сградата при съседи: изток - стълбище, запад- стълбище, север - двор, юг - коридор на мазетата"

Защончо, я опиши къде живееш, че всичките обяви дето ги пускаш все мазета. Нормално е нищо да не струва ...

Коментар

Изводът е, че всеки брокер предлага на цена поне 2 пъти над реалната! Някои брокери са много алчни, техните оферти са до 60-70% завишени спрямо цените на останалите брокери, а спрямо реалната над четири пъти - вижте например първата и последната обява от списъка. Всичко това се получава, защото има силибойци Sillyboy и онуфрита Onufri, които теглиха кредити и плащаха тези цени!
                          Човек, когато се опитва да отстоява мнение или подкрепа за явления, които счита за тенденция, обикновено търси максимално близки до истината факти
                          а това тук, какво е
                          Ти пишеш :Ето един апартамент в кв. Лозенец, 71 кв.м за 80 000 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15898
                          пък на сайта, съдията, казва: Ателие, Таван
                          АТЕЛИЕ № 1, с площ от 71,03 кв.м., състоящо се от една зала, склад и сервизни помещения.

Малко по-отговорно към собствените тези, ако може

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            А, бре Crux,

чети аз какво съм писал, а не свободните съчинение на Винеров. Нали затова му казах да не ми вади думите от контекста и да ги напасва както му е кеф

Ей, ти статията:

http://marandi.blog.bg/biznes/2009/1...imotite.417284
                            Прочетох го още като го пусна преди година и с някои неща не съм съгласен. Описал съм с кои.
                            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Изводът е, че всеки брокер предлага на цена поне 2 пъти над реалната! Някои брокери са много алчни, техните оферти са до 60-70% завишени спрямо цените на останалите брокери, а спрямо реалната над четири пъти - вижте например първата и последната обява от списъка. Всичко това се получава, защото има силибойци Sillyboy и онуфрита Onufri, които теглиха кредити и плащаха тези цени!
                              Колкото повече те чета,толкова повече се сещам за една култова песе,дето се пееше:"Кой ми те,мама,излъга,кой ми те,мама,.....Айде изплювай камъчето-какво ти стори знойната брокерка,как ти прибра паричките?То и от писанията ти личи,че си наивен.
                              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                                ........
                                А, бре Crux,

чети аз какво съм писал, а не свободните съчинение на Винеров. Нали затова му казах да не ми вади думите от контекста и да ги напасва както му е кеф

Ей, ти статията:

http://marandi.blog.bg/biznes/2009/1...imotite.417284

Ей ти прогнозата ми от 2008 г. с "картинка", че имотките ще са надолЕ, борсата в канала и уека инфлацийка нагоре.

П.П. Дъно на имотките в БГ-стан съм дал в Q1 на 2011 г. по НСИ. Ще поживеем - ще видим.
                                Last edited by marandi; 22.10.2010, 14:52.

Коментар

Working...
                                X