IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
    jamiemirror, при толкова много пари има и за коли и за плазми. има и за петте внуци по пет апартамента.Не казвам, че те движат пазара, но определено имат дял по-голям от гладните и чакащи безимотни.
    Така като те слуша човек остава с впечетлението,че България е страната на старци-милионериЯсно е,че доста хора продадоха земи,ама чак пък толкова....
    Ако знаеш аз пък колко познавам,дето продадоха земи,купиха по един апартамент на децата и другото децата им го профукаха за глупости....та те вече няма с какво да движат пазара.
    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

ха,ха,ха някой е забравил да прокара тръби за парно и ел инсталация преди замазката.
      Дали е от това? Много странно разположение ако са тръби. Почти нищо не разбирам от строителство, дори къщата си не съм я правил аз и си наех човек да разбира, но такова нещо не съм виждал и нямам обяснение. Като помисля, че на това ще му сложат един етикет "лукс" и ще го шитнат на някой шматок ми става мъчно за бъдещия купувач.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gordian Разгледай мнение
        Така очертават манастирските ливади

ха,ха,ха някой е забравил да прокара тръби за парно и ел инсталация преди замазката.
        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
          Тия дедовци не са видяли и лев - преди тях внуците и синовете са ги пръснали за коли, плазми и глупости като невидели.
          Въпроса е че тия дядовци милионери не движат пазара НИ - това е акцента в случая.
          jamiemirror, при толкова много пари има и за коли и за плазми. има и за петте внуци по пет апартамента.Не казвам, че те движат пазара, но определено имат дял по-голям от гладните и чакащи безимотни.
          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
            Аз искам да попитам това някаква нова артистична мода ли е по подовете лие в манастирски ливади

Така очертават манастирските ливади

Коментар

• Коментар

• Аз искам да попитам това някаква нова артистична мода ли е по подовете лие в манастирски ливади

mWPCloud.com

Коментар

• Половин час не мога да смогна да ви изчета, много емоции и много аргументи
                  Имотът и депозитът имат специфични рискове и не могат да се сравнят "на кило". И имотите и депозитите трябва да имат своето място в портфолиото от активи. Никой със солидни спестявания няма да ги изсипе 100% в депозити, хайде съгласете се. Също толкова тъпо е да вкараш всичко налично в недвижимост. Като за толкова няма нужда да сме чели теории за риск, ликвидност и диверсификация

Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                  мисълта ми беше ,че инвестирането в НИ не е елементарна работа и лесно може да си загубиш парите. тази 7% доходност е ако имотът ти е зает нон-стоп , което е крайно оптимистичен вариант. плюс това има много други разходи свързани с имотите. аз не казвам,че депозит в банка е по-добре. просто казвам ,че е по -безрисково. а иначе за банките не си прав- 97-та се случи защото окрадоха парите на хората. сега собствениците на банки са чужденци . няма как да ти изчезне депозита ако банката не бъде източена от вътре . това не се случва всеки ден . по принцип във всяка инвестиция има определена доза риск . но шансът да загубиш пари в НИ е много по -висок отколкото при влог....

по тази логика , която разсъжадваш ти - имай предвид ,че НИ реално не е твое като парите в банката , които са си лично твои. опитай да не си плащаш данъците известно време и ще видиш кой е истнският собственик или поне така е в нормалните държави...

Коментар

трейдъре, много тясна времева рамка слагаш.7% е дохода от влог сега. Направи си една статистика за последните 10-15 години какви сда били лихвите ( толкова ли са били) какви са били наемите. Много бъркаш и с риска. Риска е обезпечен до 100 хил. лв. Като теб си мислеха и депозитарите през 97, но пиха една студена вода и с парите в банка не можаха и радио да си купят , камо ли апартамент
                    НИ са се доказали през времето. Може сега да взимам 7%, но имота си стои. Ти сега можеш и да взимаш 7% от лихва, но утре може и да ги нямаш тези пари.
                    НИ са се доказали, мдааа - я да видим от 2007-ма насам как се доказаха? Красота, какво ще кажеш Оня дето взима 7% от банката лихва си свирка - а ти дължиш данък над тия 7% печалба, имаш разноски за поддръжка и данъци по имота. В интерес на истината 7-8% за доход от НИ е приемливо, бих заложил по-слоро че си около 4-5% чисто в най-добрия случай

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                      Много бъркаш, лично познавам повече, а в селото където живея има стотици такива - с поне няколко стотин хиляди, някои и над милион евра от ниви. А дори не е във Витошката яка. Друг е въпроса колко още имат пари, лесни пари лесно се харчат.
                      Тия дедовци не са видяли и лев - преди тях внуците и синовете са ги пръснали за коли, плазми и глупости като невидели.
                      Въпроса е че тия дядовци милионери не движат пазара НИ - това е акцента в случая.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                        С моите празни приказки моите пари ми носят между 7% и 13% месечно, ще продължавам все така

Коментар

jamiemirror, празни приказки. Кажи ми конкретно къде да инвестирам парите си. 5% доходност от НИ...може и какво от това. двустайките ми носят по 300 евра всеки месец, не тънча и не смятам проценти. Пари има, харча си ги и остават. Какво да ги правя.
                          Писано е доста тук за професионалното рентиерство от ЮЛ. Рентиерството от ФЛ е колкото да се допълни пенсииката или заплатката.

Много си далеч от броя на хората милионери в евра само за последните 2-3 години забогатяли от продажбата на наследствени ниви. В момента наистина пазара се е уравновесил, затова не мога да кажа кой го диктува, куповач или продавач. Тръгни да купуваш ново двустайно в Младост, Слатина, Гео Милев или Редута и виж какво се продава, на какви цени и дали и колко ще ти свалят като извадиш кеша. И аз искам да купувам по 500, но няма и давам 1000. Но не това при мен е големият проблем . Проблема е от липсата на имоти отговарящи на моите критерии и упоритостта на продавачи ЮЛ трудносклонии да изповядват сделките на реална цена.
                          На мен са ми предлагали и под 500, релакс. И то не панел.
                          Едва ли очакваш да ти движа парите и да ти обяснявам за голяма доходност - но да си купиш НИ чиято цена падна наполовина за 2 години и да печелиш по-малко от лихвите по депозит - определено е глупост. Да не говорим че имаш и данъци, и текуща поддръжка, и ремонти и т.н.
                          С моите празни приказки моите пари ми носят между 7% и 13% месечно, ще продължавам все така

Коментар

• Първоначално изпратено от dessoboy Разгледай мнение
                            p.s. не съм нито за новото строителство, нито за старото. търся си някоя голяма, дървена къща, с няколко кв. км. зеленина около нея, с изглед към океана, ферибот на всеки час да свързва острова с останалата част от света. Ако има такова място дори без ферибот, бих инвестирал там, с тенденцията, че ще прокарат фериботна връзка, а не някое метро с наркомани и просяци вътре.
                            Нямаш проблеми. Слагаш 150 хиляди евра на масата и избираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение
                              Я ела на морето да видиш няма ли нито една огъната плоча от калпави материали и неспазване на никакви технологически срокове.
                              колегата говори малко наизуст да

Коментар

Тук не мога да се съглася с теб. Няма НИТО ЕДНА паднала плоча или колона от некачествен или спестен бетон. Има доста случай, когато по време на изливане са падали кофражи, но това е грешка на строителя и неукрепен кофраж, а не слаба армировка, лош или малко бетон. Който има понятие от бетонови дейности ще ме разбере.
                                Имаше преди няколко години една сграда с подземен гараж в Сф. Когато почнаха да копаят до нея за следващата, плочата на подземния гараж поддаде. И се оказа, че от шест колони по проект, тя е само с три. Тук контрола е ...... (къде)? А и повечето фирми за строителен надзор се пръкнаха от строителната фирма, която обслужват.
                                А новата дървена лепена дограма използва стъклопакети, а не маджун.

Коментар

Working...
                                X