IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дойде време за поредното сравнение между реални и желани цени.

Ето един апартамент в кв. Лозенец, 71 кв.м за 80 000 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/15898

Ето и какво предлагат брокерите:

Изводът е, че всеки брокер предлага на цена поне 2 пъти над реалната! Някои брокери са много алчни, техните оферти са до 60-70% завишени спрямо цените на останалите брокери, а спрямо реалната над четири пъти - вижте например първата и последната обява от списъка. Всичко това се получава, защото има силибойци Sillyboy и онуфрита Onufri, които теглиха кредити и плащаха тези цени!

Коментар

• Първоначално изпратено от sillyboy Разгледай мнение

@Онуфри, няма смисъл да се обясбяваш.
      И тука пълно със селяндури!
      И тука са осрали пейзажа!

!!
      Аз не се обяснявам - просто дразня питанката
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• пичове мечки
        ако някой от вас ми уреди едно апартаментче в комплекса на хотел пирин в сандански по 1 000 евро метъра ще му дам по 100 евро комисион на метър

поздрави
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Е как ще им проверяваш формата на регистрация и ще четеш какво пише в договора, нали си Sillyboy. Гледай там рекламите Па Па Па Па и като ти дават пари, взимай

Нашите банкери толкова хора убедиха да вземат кредити с големи лихви, че не им трябва да научават други неща. Докато има Силибоевци и Онуфрита да теглят кредити на високи лихви, нищо няма да променят банкерите.

Бре бре, тъкмо си помислих че съм намерил свестен блог, а какво се оказа ?
          И тука пълно с тролове, плъхове и всякакви гризачи. Ако някой знае рецепта против такива издънки на хомо сапиенс, да пуска на ЛС.

@Онуфри, няма смисъл да се обясняваш.
          И тука пълно със селяндури!
          И тука са осрали пейзажа!

А нашите баМкери (както маранди правилно ги класифицира), са също и като нашите селяндури. Събери ги в един град, дай им малко пари, и какво се получава - София !!
          Last edited by sillyboy; 22.10.2010, 16:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение

Мит №1: Стигнахме дъното. – това бяха пресконференции и платени публикации на пряко заинтересовани хора и ако си спомняш, никой не ги приемаше насериозно. Дори и те самите това го твърдяха с половин уста и бяха наясно че не е така. Ако ти е направило впечатление, по-късните им анализи бяха далеч по-адекватни.

Мит №2: Когато се размрази банковото кредитиране жилищния сегмент рязко и бързо ще възстанови ценовите си нива от края на 2007( началото на 2008 година ). Не съм чувал някой, който да е в час, да го е твърдял това.
            Мит №3: Когато лихвите по депозитите започнат да спадат, това автоматично ще доведе и до спад на лихвите по досега действащите кредити. – това не знам що за имотен мит е.
            Мит №4: На имотния пазар има животно "лалугер". – този „мит” май е единствения що годе верен. Може би затова и опровержението ти е слабо и не отговаря на забележката ти, че имаш предвид жилищни имоти и физически лица.

Мит №5: Банките ще фалират, ако не започнат веднага да отпускат нови кредити. – това е просто някаква тъпня. Не знам защо въобще си си играл да го опровергаваш.
            Мит 1 - Дъното не е стигнато и едва ли някой се наема да прогнозира кога ще бъде достигнато. От есента на 2008-а през 3 месеца научаваме от брокерски пресконференции, че спадът бил приключил, но нещо май не е точно така
            Мит 2 - Абсолютно вярно. Преди банките да почнат да кредитират сульо и пульо при тотално занижени изисквания, цените на жилищата с години оставаха почти непроменени, ако се вземе предвид инфлацията. Пуснат ли пак кредити "па-па-па", Ганьо ще хукне като изоглавен към банката да тегли и цените ще хвръкнат нагоре.
            Мит 3 - очевидно неверен. Конкретен пример - през февруари 2009 лихвата по Супер депозит на ПИБ беше 9.75%, в момента е 6.70%. За същото време лихвите по ипотечните кредити не само не са намалели, но даже са се увеличили.
            Мит 4 - естествено, че има такова животно "лалугер". Де факто 90% от частните лица - продавачи са точно такива. Наследили са апартамент от някой починал роднина и ценообразуват на базата на слухове (Пешо от 7-я етаж продаде 2007-а същия апартамент на 90 000 Евро, а моят има и нова дограма - я да му викна 100 000, все ще клъвне някой балък от село, пък и няма да се минавам, я!) и сравнения в сайтове за имоти (Я глей тоя, 120К му иска, а е на по-лошо място и с по-малка квадратура!). И после се чудят що няма и едно обаждане.
            Мит 5 - да, това е просто някаква тъпня, съгласен съм.
            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Важното е да си "компетентен", да си ръсиш простотиите кат' Вяско дет' цените в БГ-то не били паднали, а па той свалял цената на кимито си неколкократно кат' продавал докат' го отика, ама спад за него нямало в последните 2 години.
              ...."логик"!
              Прав си бат маранди! От вчера размишлявам, ама не мога да кажа на черното бяло. Аз му исках 400000 (добре, че алчните брокери ме удържаха да не го пусна на 620 хиляди) и накрая го подарих за 70. Може да сметнеш спада и да направиш графика. С екстраполация естествено.
              Числото и кво показва статистиката хич не ми е важно. Истината е че за същите пари не може да се намери подобна къща и след година криза и "спад".

Коментар

Чешките банки не са толкова по-различни от българските, колкото смяташ.

Защитаваш и отричаш спада на имотите Онуфърчо, даже сега гледам, че си се изявявал в дискусията за частните пенсионни фондове. Хората са ти го казали ясно:

Какво ще правиш като падне борсата Онуфърчо? Ако имаш НИ, как ще ги продаваш на падащ и неликвиден пазар? Дано да не си инвеститор и да си правил левъридж, а просто форексче или мишка в ИП, за да се отървеш по-леко
                Ех,Питко-попитко,явно можеш да четеш,но възприемането не ти е силната страна"Защитаваш и отричаш спада на имотите" - я да ми обясниш как хем защитавам,хем отричам едно и също нещо
                Единственото,което защитавам е да няма идиоти,които пишат глупости.
                Не съм нито едно от изброените от теб,но това няма никакво значение - важното е,че не съм прелъстен,изоставен и ограбен от знойна брокерка, набутал се в скъп недвижим имот наивник

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                  Не следва да се засягаш от определението „наивизми”. Статията от блога ти ми напомня за някои наивно звучащи от съвременна гледна точка дидактически произведения от възрожденската литература (Неофит Бозвели, „Общосборний жалостний советователний разговор на любородните” и „Любопитнопростий разговор”). Там под формата на диалог са изложени възгледите на автора относно кое как е правилно, като акцентът е върху отговорите, а въпросите (в твоя случай „митовете”) имат предназначение да са повод за отговорите, за да е по-интересно за любезните читатели.
                  .......
                  Мхм,

едва ся ти чатнах тезата, шъ мъ простиш, за което ( от перхидрола е при мИня )

Отново се възхищавам на умението ти да вадиш от контекст всичко, което съм визирал като теза с цел да го омаловажиш и "сглобката", която вкарваш чрез методите на омаловажаването и сравнението. Поклон!

П.П. Иначе като типично БГ-броки, което си мисли, че имотките в БГ-стан изгряват и залязват с него, си си позволил да се изкажеш кат' последна инстанция за пореден път и в други науки.

Между другото самочувствието е един от основните критерии при продажбите, тук пак си 6+.

Кофти на тоя стил е, че кат' попаднеш на профи в продажбите кат' мИня и може да те направи да си говориш сам

Та, само за протокола пак ще вметна, че моя земляк дет' си го дал за пример не е открил топлата вода, понеже неговите произведения са едва в началото на 19-ти век.

Тук отново имаш една сериозна неточност, понеже този метод, за който говориш не се прилага за сефте от Ян Амос Коменски ( посочван за основоположник на дидактиката като наука през 17 век ), той е вдъхновен за това от труда „Дидактика“ на Елиа Боден, който после доразвива.

И пак не е добре, защото доколкото разбирам ти не използваш този термин в случая чисто научно, а като метод и похват за водене на спор.

Та, от тази гледна точка може би откривател на подобен метод е Томазо Кампанела чрез неговите произведения Испанската монархия и Победа над атеизма, които той започва да прилага в края на 16 и началото на 17 век като в основата на творбите му се смята римския философ Епикур.

П.П.П. Гледах ви днес бъдещите изискванията за брокита в БГ-стан, поместени във в-к Труд. По принцип за мИня няма никакъв проблем да ги покрия, само че сте ми ниска топка вашия бранш, поради негативния имидж и послание, което носите и за него не съм виновен аз. Та, от тази гледна точка вместо да се кикерите на такива кат' мИня, би било по-добре да се вслушвате в това, което ви говорят, защото определено има какво да научите все още в "прохождащата" ви професия и е смешно да се изживявате кат' последна инстанция предвид 5-10 годишната ви подготовка, преминала основно "на ухо" и "на маса".

Поздрави!

Сигурен съм, че си следиш нещата в бранш-а, ама ако тия неща се случат кат' изисквания за брокери, 80% от вас са фалирали, доколкото сте останали въобще все още:

http://www.imoti.net/%D2%F0%F3%E4-%C...--nno6096.html

Част от изискванията в статията, на половината, от които ти да кажем не отговавяш ( щом ми задаваш оФчия въпрос какво общо имали баМките с имотките и е видно, че си чувАл за монетарна политика само по ТВ-ту и може би си мислиш, че е нещо като препарат за миене на чинии )

- финансово икономически определения;
                  - пари, кредити и банкови системи;
                  - влиянието на икономиката и политическата ситуация върху пазара;
                  - търсене, предлагане, инвестиции;
                  - маркетинг методи и техники за различните видове имоти;
                  - разходи за имота - данъци, такси, консумативи, застраховки;
                  - национално и европейско право, свързано с ипотечни кредити;
                  - оценяване на пазарната стойност на имотите и площообразуване;
                  - строителство и поддръжка на имоти;
                  - екологични и енергийноефективни аспекти на имоти.

Май баМките ще ви изритат от пазарЯ, ърмм ..?
                  Last edited by marandi; 22.10.2010, 01:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Кажи кое не ти харесва на митовете за имотките от нея статия?
                    Не следва да се засягаш от определението „наивизми”. Статията от блога ти ми напомня за някои наивно звучащи от съвременна гледна точка дидактически произведения от възрожденската литература (Неофит Бозвели, „Общосборний жалостний советователний разговор на любородните” и „Любопитнопростий разговор”). Там под формата на диалог са изложени възгледите на автора относно кое как е правилно, като акцентът е върху отговорите, а въпросите (в твоя случай „митовете”) имат предназначение да са повод за отговорите, за да е по-интересно за любезните читатели.

Всъщност, това което си написал в отговорите ми харесва. Само дето си разбил на пух и прах „митове”, които не съществуват.

Мит №1: Стигнахме дъното. – това бяха пресконференции и платени публикации на пряко заинтересовани хора и ако си спомняш, никой не ги приемаше насериозно. Дори и те самите това го твърдяха с половин уста и бяха наясно че не е така. Ако ти е направило впечатление, по-късните им анализи бяха далеч по-адекватни.

Мит №2: Когато се размрази банковото кредитиране жилищния сегмент рязко и бързо ще възстанови ценовите си нива от края на 2007( началото на 2008 година ). Не съм чувал някой, който да е в час, да го е твърдял това.
                    Мит №3: Когато лихвите по депозитите започнат да спадат, това автоматично ще доведе и до спад на лихвите по досега действащите кредити. – това не знам що за имотен мит е.
                    Мит №4: На имотния пазар има животно "лалугер". – този „мит” май е единствения що годе верен. Може би затова и опровержението ти е слабо и не отговаря на забележката ти, че имаш предвид жилищни имоти и физически лица.

Мит №5: Банките ще фалират, ако не започнат веднага да отпускат нови кредити. – това е просто някаква тъпня. Не знам защо въобще си си играл да го опровергаваш.

Струва ми се, че си отговорил накуп на разни глупотевици по форумите, които не знам защо си ги въздигнал до „митове”. Гърмял си по врабчетата с топ, искам да кажа.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                      Въпросчо,човека ти говори за банки в цивилизована държава като Чехия,а ти от компа си в село Долно нанагорнище не виждаш по-далече от изи-мизи и прочие кредити.
                      И мен не ме мисли - аз поне не мисля,че брокерите са в основата на световната конспирация.
                      Чешките банки не са толкова по-различни от българските, колкото смяташ.

Защитаваш и отричаш спада на имотите Онуфърчо, даже сега гледам, че си се изявявал в дискусията за частните пенсионни фондове. Хората са ти го казали ясно:
                      Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                      дайте да си го кажем право в очите: тези, които защитавате тези факири от ППФ сте набълбукани с БГ акции и сега треперите при възможността, да се разпродадат 250мил. лева акции, защото това ще ги срине с поне още 80%
                      Какво ще правиш като падне борсата Онуфърчо? Ако имаш НИ, как ще ги продаваш на падащ и неликвиден пазар? Дано да не си инвеститор и да си правил левъридж, а просто форексче или мишка в ИП, за да се отървеш по-леко

Коментар

Е как ще им проверяваш формата на регистрация и ще четеш какво пише в договора, нали си Sillyboy. Гледай там рекламите Па Па Па Па и като ти дават пари, взимай

Нашите банкери толкова хора убедиха да вземат кредити с големи лихви, че не им трябва да научават други неща. Докато има Силибоевци и Онуфрита да теглят кредити на високи лихви, нищо няма да променят банкерите.

Джет-а е от близо 2 години собственост на БНП париба, Изи-то е с "по-тъмен" собственик все още. Това се мъчих да обясня на силибоеца - банките дават кредити с добри лихви на изрядни клиенти. За по-рисковите клиенти кредити се отпускат от специализирани дружества, на по-висока (т.е. лоша лихва). За да не се сърдят силибойците и онуфритата и за да не се съмняват, че теглят кредита от специализирано дружество, а не от банката, офисът на дружеството е със същия интериор като този на банката, рекламите в офиса са същите, служителките говорят за банка и т.н.

Добре е, че се опитваш да се включваш в дискусията. Когато нямаш какво да кажеш, подобна шега е уместна. Дано поне да разбираш за какво се дискутира и да има полза и за теб.
                        Въпросчо,човека ти говори за банки в цивилизована държава като Чехия,а ти от компа си в село Долно нанагорнище не виждаш по-далече от изи-мизи и прочие кредити.
                        И мен не ме мисли - аз поне не мисля,че брокерите са в основата на световната конспирация.

Коментар

• Първоначално изпратено от sillyboy Разгледай мнение
                          ...Опитът ми е още от Райфайзенбанк, Ситигруп, КБ (Komerční banka). Не съм проверявал формата им на регистрация, а го карам на обща култура.
                          Първоначално изпратено от sillyboy Разгледай мнение
                          Нашите банкери не са се научили, и няма да се научат, защото най-вероятно и те са заети с много по-високоинтелектуални дейности, от рода на това да обясняват колко са прости останалите...
                          Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                          Щончо, то и сега ги има. Изи е собственост на БНП Париба. В магазините всичко на кредит е с 23-45% ГПР.
                          Не го обиждай човека, не знаеш дали нормалните им потребителски не са с толкова високи лихви.
                          Джет-а е от близо 2 години собственост на БНП париба, Изи-то е с "по-тъмен" собственик все още. Това се мъчих да обясня на силибоеца - банките дават кредити с добри лихви на изрядни клиенти. За по-рисковите клиенти кредити се отпускат от специализирани дружества, на по-висока (т.е. лоша лихва). За да не се сърдят силибойците и онуфритата и за да не се съмняват, че теглят кредита от специализирано дружество, а не от банката, офисът на дружеството е със същия интериор като този на банката, рекламите в офиса са същите, служителките говорят за банка и т.н.
                          Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                          Ти понеже си един титан на мисълта
                          Добре е, че се опитваш да се включваш в дискусията. Когато нямаш какво да кажеш, подобна шега е уместна. Дано поне да разбираш за какво се дискутира и да има полза и за теб.

Коментар

• Руснаците разлюбиха имотите в България

Коментар

Сигурно си просто момче, както личи от ника ти, и са те пуснали по пързалката за бърз потребителски кредит от компания за потребителско финансиране, не от банка. В България такива за Джет, Изи Кредит, Уникредит Консюмър файнънс и много други.
                              Тук още не са се научили нашите банкери, но и това ще стане, натам са тръгнали. Ще сегментират клиентите по риск и доход и за някои хора евтините кредити ще станат невъзможни. След време ще има много скъпи кредити за тинейджъри купуващи плазми, и много евтини кредити за чичковци и лели, купуващи мебели например.
                              Защончо, ще пиша бавно и ще болдвам, щот гледам не смогваш да четеш с такава скорост:

"Инфо за лихвите от личен опит, а не от кредитните калкулатори по сайтовета на банките.

Най-евтиният потребителски кредит е безпорно на GE Money bank, при някои условия достига до 12%, максимума е 15%. За съжаление е само за чехи....
                              Другите банки са дръвце за нови клиенти. Тука е доста важно от колко време имаш сметка, и дали си имал предишни кредити. лихвите варират от 17 до 25 %. Това са крайни лихвени проценти, или по друг начин известни RPSN.
                              Рекламираните са доста по-ниски, но това е само за рибките. По принцип банките тука са доста консервативни, а и шмекеруват, за това държавата е направила закон, както и да го сучат, да имат краен лихвен процент, включващ всички такси, комисионни и прочие.

Ипотечните кредити са 5-6,5 %..... RPSN. "

Опитът ми е още от Райфайзенбанк, Ситигруп, КБ (Komerční banka). Не съм проверявал формата им на регистрация, а го карам на обща култура.

Нашите банкери не са се научили, и няма да се научат, защото най-вероятно и те са заети с много по-високоинтелектуални дейности, от рода на това да обясняват колко са прости останалите...
                              Промените, както обикновено ще дойдат от запад, където са и централите на "нашите" банки/ .

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                                Не го обиждай човека, не знаеш дали нормалните им потребителски не са с толкова високи лихви.
                                Бе, друго си е да се изказваш "компетентно", че данните за имотките към НСИ се подавали от цитирам: големите строителни фирми.

Иначе за протокола, НСИ изключва новото строителство от методиката си, демек не се включва ново строителство, ама данните ги давали "големите строителсни фирми" .... ( скивай логика )

Важното е да си "компетентен", да си ръсиш простотиите кат' Вяско дет' цените в БГ-то не били паднали, а па той свалял цената на кимито си неколкократно кат' продавал докат' го отика, ама спад за него нямало в последните 2 години.

Само "капацитети" се събраха, ами да не им пречим поне кат' си гукат думам аз - хихи

П.П. Логиката логична - дело на всеки "логик"!
                                Last edited by marandi; 21.10.2010, 12:00.

Коментар

Working...
                                X