If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Няма угодия за теб.
Здраве да е. Не ми се занимава да търся само заради един пост тук. Ако му дойде време да купувам, тогава ще е по-сериозно.
Иначе да - важни са тези неща за земята, етажа и т.н.
Няма как да му угодиш, Мажо иска да се самоубеди (и да убеди и нас) че цените са както в балоня и нагоре.
То ще гръмне и при тях , неизбежно е с кредити на 5000 долара на квадратен метър в Китай - сладури.
направих си "труда" да проверя в гугъл за 5 мин и какво изкочи:
Average selling prices for some flats in Shenzhen, meanwhile, had declined 36 percent to 14,221 yuan (HK$16,607) per square meter by Saturday
Като проверих това е 2100$ и май се води най-скъпият квартал в Китай.
Тоест не знам какви са тези кредити от 5 хиляди долара, само знам, че повечето неща които ползвам са правени в Китай, а не в България..иначе успех с намирането на апартамент на НДКто щом ви влече, (те едно време хората знаеха ЦУМ, после чуха Докторска, сега току виж бившите виетнамски общежития дошли на мода - жалко че нямам там за да продам
Прав си да, просто предизвиквам дискусия... и съм пределно наясно с нещата, кькто очевидно и ти. Не случайно съм избрал обаче точно тези райони (заградените). Говорих с мои приятели брокери и разбрах, че предлагането е почти 0. Предлагат се само единици полуразрушени апартаменти на цени от около 1500-1700Е кв.м. А за синия квартал разбрах, че е имало сделка преди около година за 5000Е кв.м. .
Както и да е... Този пост бе предизвикан от серия адски изхварлящи се мнения. Просто, ако човек иска да купи наистина качествен имот с подобна локация не трябва да гледа статистиките на НСИ, защото те не участват в този сегмент на пазара...
Ако иска да си купи просто жилище, изборът е голям и да си прави сметката... знам оферти в момента от по 300-400 Е в Люлин. Също така и 450Е в Света Троица, но нещата са просто несравними...
Мажоритаря,
В оградените от теб квартали наистина качествени имоти не съществуват. Това са стари сгради със съсипани общи части, апартаментите са в окаяно състояние и по правило с много лошо разпределение, съседите са бедни пенсионери, които не дават и стотинка за поддръжка, паркирането е пълен кошмар. Отделно - шумно и мръсно, малки магазини за ежедневни стоки с неголям асортимент, но затова пък с дебели цени.
Роден съм и съм живял доста време в ултра-мега-хиперпрестижния квартал Докторски паметник. Там картинката е абсолютно същата. Никога няма да се върна да живея в този квартал.
Never underestimate the predictability of stupidity
Няма угодия за теб.
Здраве да е. Не ми се занимава да търся само заради един пост тук. Ако му дойде време да купувам, тогава ще е по-сериозно.
Тези на пръв поглед "дребни" неща са това, което масово се пренебрегва във форума...
А именно етажа, собствеността, изложението, локацията въобще не я коментираме, състоянието на имота, общите части и подръжката им и доста други фактори, които са индивидуални за всяка сграда. Разпределенията и архитектурното решение са рещаващи лично за мен...
Айде със здраве...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
На снимките изглежда добре, но е далечко от районите, които съм очертал (не случайно съм очертал конкретно тях)...
Притеснява ме следното... Никъде не пише дали притежаваш земята, също така втори етаж.... за центъра това е меко казано гадно особено за живеене. Цената според мен е реалистична.
Няма угодия за теб.
На снимките изглежда добре, но е далечко от районите, които съм очертал (не случайно съм очертал конкретно тях)...
Притеснява ме следното... Никъде не пише дали притежаваш земята, също така втори етаж.... за центъра това е меко казано гадно особено за живеене. Цената според мен е реалистична.
След хвърляне на бърз поглед в имоти.нет, излязоха две на ул. Цар Асен. Едната е в червената ти зона Асен и Гургулят, другата е съвсем близо - на Асен и Доспат. Цените са около 1000-1300 евро. Аз не разбирам много от търсене на обяви и дано съм се справил.
Характрено за оградените райони е че масово строителството е старо, но има много сгради с изключително високо качество и доста по-надеждни от "новото" строителство. Масово се реиновират - саниране, смяна на щрангове, ел. инсталации и др. А най-старите сгради, дори още с дървена подова контрукция се бутат и се строи ново. Предполагам си попаднал на такава, която ще се бута скоро... А и имоти.нет не е критерия за цените. Интересното е че в непосредствена близост до оградените от мен кварталчета има сгради пълни съборетини и там цените са колкото струва земята.. Освен това отделни сгради имат доста големи привилегии пред останалите... Например обща част, която се отдава под наем от което печелят всички съкооператори. и това вдига цената значително на една единствена сграда спрямо съседните. Освен това оградения район е предимно оттози тип апартаменти, които са големи (над 100 кв.м.) с по два входа и т.н. Цената и 1000 да е ... един апартамент струва минимум 100 000 Евро. И най съществения фактор - предлагането клони към 0. Колко казваш си намерил оферти - 1,2? Дали са валидни още? Предполагам са кимизарници в полуразпаднали се сгради или човека има спешна нужда да продава (причини бол)...
Като сте такива спецове... Искам някой да оцени имотите в жилищните кварталчета, които съм заградил... Най-вече искам Защончо да сподели..
За, който не знае това по средата е НДК
Интересно ми е съшо така как оценявате оградения със синьо квартал..
[IMG][/IMG]
След хвърляне на бърз поглед в имоти.нет, излязоха две на ул. Цар Асен. Едната е в червената ти зона Асен и Гургулят, другата е съвсем близо - на Асен и Доспат. Цените са около 1000-1300 евро. Аз не разбирам много от търсене на обяви и дано съм се справил.
До падежа отдавна ще са издухани тези пари и те ще имат нужда от още.Това е по важно , а не кога е падежа. Всичко е жалки кръпки , азиатците няма да налеят пари във фондове и МВФ , накрая ще се стреснат. То ще гръмне и при тях , неизбежно е с кредити на 5000 долара на квадратен метър в Китай - сладури. При нас проблема е че сме безобразно евтини , но гърмим. Случва се за да стане далаверата с хотели за по 1 милион , дори съм готов да се обзаложа че когато ги цяпцаратят на жълти стотинки и си ги продадат на себе си , ще им избият парите в числово изражение точноза две години.Далече сме още от точката на обръщане на ситуацията , но ще има такава във времето - някога си .Най големия смях ще е когато Германия откаже еврото , тези ще го направят точно за 24 и ще е като гръм от ясно небе.Сега са на евро понеже кярят , а загубят ли интерес на секундата ще го изоставят.Ще видиш чехите как няма да по приема поне е "велика" пара , а те са "глупави".
Ааа, и тоз слух го знам. Ама не било магазин а бръснарски салон и не било на Витошка а на Витоша
Е, и не било 22 000 а било 2.20 ама туй друга тема хахахаха!
Слухове. Излъгал те нЕкой - и ти дойде да лъжеш нас.
Имам принцип да говоря с факти... Мисли си каквото искаш. Като те гледам не си се засилил да купуващ имот до НДК... Тогава друга песен ще запееш.
Един магазин на Витошка го продадоха за 22 000Е на кв.м. . Така че слуха ти е верен.
Ааа, и тоз слух го знам. Ама не било магазин а бръснарски салон и не било на Витошка а на Витоша
Е, и не било 22 000 а било 2.20 ама туй друга тема хахахаха!
Слухове. Излъгал те нЕкой - и ти дойде да лъжеш нас.
Коментар