If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Цената на подобни места ще е винаги доста по-висока. В синьото си оградил 4 сгради на пъпа на София... колко очакваш да е ?
Никога подобни места не са били предмет на дискусия за цените, поради крайно ограниченото предлагане. Това важи не само за София, ами и за целия свят.
Прав си да, просто предизвиквам дискусия... и съм пределно наясно с нещата, кькто очевидно и ти. Не случайно съм избрал обаче точно тези райони (заградените). Говорих с мои приятели брокери и разбрах, че предлагането е почти 0. Предлагат се само единици полуразрушени апартаменти на цени от около 1500-1700Е кв.м. А за синия квартал разбрах, че е имало сделка преди около година за 5000Е кв.м. .
Както и да е... Този пост бе предизвикан от серия адски изхварлящи се мнения. Просто, ако човек иска да купи наистина качествен имот с подобна локация не трябва да гледа статистиките на НСИ, защото те не участват в този сегмент на пазара...
Ако иска да си купи просто жилище, изборът е голям и да си прави сметката... знам оферти в момента от по 300-400 Е в Люлин. Също така и 450Е в Света Троица, но нещата са просто несравними...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Като сте такива спецове... Искам някой да оцени имотите в жилищните кварталчета, които съм заградил... Най-вече искам Защончо да сподели..
За, който не знае това по средата е НДК
Интересно ми е съшо така как оценявате оградения със синьо квартал..
[IMG][/IMG]
Цената на подобни места ще е винаги доста по-висока. В синьото си оградил 4 сгради на пъпа на София... колко очакваш да е ?
Никога подобни места не са били предмет на дискусия за цените, поради крайно ограниченото предлагане. Това важи не само за София, ами и за целия свят.
Като сте такива спецове... Искам някой да оцени имотите в жилищните кварталчета, които съм заградил... Най-вече искам Защончо да сподели..
така като гледам на око между 800 и 2,000 Е/м2 в зависимост от удобствата, които имаш, шума и състоянието на имота.
Интересно ми е съшо така как оценявате оградения със синьо квартал..
[IMG][/IMG]
Ирландците получиха средствата на 5,8% лихва. Доста висока. Съмнява ме да могат да ги върнат (от 2013 започват изплащането) и по-скоро рано отколкото късно ще преструктурират дълга си. ЕЦБ се стреми да прекъсне ефекта на доминото с тези 85 млрд. евро, но тя се дискредитира с банковия стрес-тест и сега никой не вярва повече на приказки за силна банкова система в периферните икономики.
Ще гледаме какво ще става със CDS на Португалия и Испания. Смятам, че поскъпването там ще продължи и ефекта на доминото няма да спре.
Дръж и Белгия под око, да не пропуснеш последователя на Португалия.
mandy (moore?), едно е производителен капитал, който се множи, друго е НИ, което, ако не отдадеш под наем, едвам ти покрива инфлацията съвсем друго е да 'получиш' държавно предприятие и да го източваш. ние май не сме дори и на стадии див капитализъм ами някакъв псевдо фашизъм.
капитал тук няма как да се формира освен чрез заграбване, но то е съпроводено и с харчене, така че не остава концентриран
Така ми вадиш коментара от контекста. Визирал съм как е разпределена собствеността ( имотките ) в ЮКей. Демек колко % от населението колко % притежават.
Тия процеси протичат и в момента тук, но ще трябва време, за да се доближим до техните нива. Т.е. поколения. Но там, ако са протичали около 300 години, то с глобализацията нещата се ускориха неприятно и чиляшката психика и физически капацитет не издържат на темпото. Затова и човешкия фактор в БГ-то се затрива. Писал съм в блогчето си статия точно за това, като притесненията ми бяха, че гаменски се унищожава най-ценния капитал на една държава, а именно населението и то в "по-качествената" му извадка да го наречем.
Добро утро, банда с пожелание за спорна и спокойна седмица!
Ето, едно материалче за моя приятел Сахибата31, дет' се хвали на всеослушание как си е разбил и премахнал комина в панелката и на забележката ми, че това спада към общите части и е гаменско погазване на закона, той се пъчи от позицията на властимащ шапкар, че никой нищо не може да му направи.
Недоволни от офисите в жилищен блок осъдиха България в Страсбург
29-11-2010 в раздел Законодателство • Източник: СЕГА
Хиляди българи, загубили спокойствие у дома си след преправяне на съседски апартаменти в офиси, магазини и клубове, получиха вчера надежда за справедливост след осъждането на държавата в Страсбург по делото "Милеви и други срещу България". Държавата ще трябва да плати на двете сестри Милеви и тричленното семейство Евтимови от София общо 38 000 евро за морални щети и съдебни разноски, защото не се е намесила ефективно да защити спокойствието в жилищния им блок. Според Европейския съд за правата на човека бизнесът в апартаменти може да представлява нарушаване на правото на личен живот за съседите.
Неволите на Милеви и Евтимови, които живеели на първия етаж, започнали през 2000 г., когато един от апартаментите на партера бил преправен на денонощен компютърен клуб без почивен ден в седмицата. За целта вътрешните стени били съборени, монтирани били витрини, електрическата инсталация била усилена, за да захранва 46 компютъра. Събирали се до 300 деца и младежи, нощем забавленията се съчетавали с алкохол и вероятно с наркотици, които допринасяли за повишаване на настроението и шумотевицата, по входовете на блока и пространството пред тях имало постоянно оживление.
Милеви и Евтимови получили подкрепа от общото събрание на блока, писали жалби до полицията, кметството, главния архитект, строителния контрол и съда, но нито една инстанция не ги защитила от тормоза. През 2002 г. в друг апартамент се настанила фирма, която го превърнала в офис и добавила шум от телефонни разговори, движение на клиенти, разместване на мебели и пр. Двете възрастни сестри, които живеели в блока от 1963 г., се принудили да продадат жилището си през 2004 г. на занижена цена, за да си купят друг апартамент в отдалечен квартал. Няколко месеца по-късно клубът бил затворен, но жените продължили борбата си пред Страсбург, защото от нерви и разправии здравето им било увредено. Семейство Евтимови също решило да се бори докрай, въпреки че през 2007 г. съпругът починал. Полагащото му се обезщетение бе присъдено на съпругата и дъщеря му.
Законът
У нас е практика жилища масово да се преустройват в офиси, магазини, ателиета, лекарски или стоматологични кабинети, без да се спазват каквито и да е правила. Според Закона за устройство на територията (ЗУТ) в жилищна сграда се допускат преустройство и промяна на предназначението на жилищно помещение или на самостоятелно жилище в кабинет за здравни нужди, за офис или за ателие за индивидуална творческа дейност, свързани с достъп на външни лица в сградата, само ако обектите се намират на първия етаж. Това задължително трябва да е съобразено със санитарно-хигиенните, противопожарните и другите технически изисквания. Според закона е необходимо и изрично писмено нотариално заверено съгласие на всички собственици - непосредствени съседи на обектите. По изключение може да се допусне обаче разполагане на посочените обекти и на други надземни етажи, но задължително трябва да има и решение на общото събрание на етажната собственост.
При преустройствата трябва да има проекти, към които да има мотивирано становище на инженер-конструктор. Лицата, които упражняват професия или притежават офис в жилищна сграда, което е свързана с по-голям достъп на външни лица, участват в разпределението на разноските за осветление, почистване и поддържане на общите части и за портиер в петорен размер (като за петима обитатели). Засега не е известно общинските контролни органи в различните градове да са проверявали и налагали глоби за подобни нарушения на закона.
Та, най-досадни са гамените, облечени с власт, защото те са "НАД" законите. Затова и 'орицата чезват по чужбина, където правилата се спазват, особено в частта частна собственост.
Пак смесваш нещата между ПЧИ, данъчна политика, доходи и потребление, цени на НИ-та като краткосрочно мерки и монетарна политика кат' средносрочни и нагоре
П.П. И пак не си чел Русото, където е писало за процесите на т.нар. концентрация на капитала. Колко време е протичало там в ЮКей и колко да кажем в БГ-стан. Та, там говоря за безумно кратки срокове ( в развиващите се икономики 10-20 години на фона на 300 години, както там ), и които трайно скапват човешкия фактор при наЗе.
Учудващо, аз работя само с човешки фактор и затова не ме питай откъде знам
mandy (moore?), едно е производителен капитал, който се множи, друго е НИ, което, ако не отдадеш под наем, едвам ти покрива инфлацията съвсем друго е да 'получиш' държавно предприятие и да го източваш. ние май не сме дори и на стадии див капитализъм ами някакъв псевдо фашизъм.
капитал тук няма как да се формира освен чрез заграбване, но то е съпроводено и с харчене, така че не остава концентриран
iskam da te popitam oba4e
zashto sled 3 godini da zapo4va
tuk naprimer pishe 4e ot 3 do 7 godini
Ireland's aid package includes loans that range from 3 to 7 1/2 years, longer than the Greeks' three-year deal.
Ами след 3 години (2013) е първия падеж. Аз и това казвам.
П.П. Има запетая преди longer. Не става дума, че са с 3 години по-дългосрочни от тези наГърция, а че са с падеж от 3 до 7.5 години, по-дългосрочни са от заема на Гърция, който е тригодишен.
Ситуацията е доста притеснителна, щом започнаха да излизат подобни неща:
There is a growing sentiment among Irish people--evidenced by the tens of thousands who marched through Dublin Saturday--that the country should consider defaulting on its debts. A poll for the Sunday Independent newspaper showed 57% of people backed a default on debts to bondholders in the country's banks.
Ирландците получиха средствата на 5,8% лихва. Доста висока. Съмнява ме да могат да ги върнат (от 2013 започват изплащането) и по-скоро рано отколкото късно ще преструктурират дълга си. ЕЦБ се стреми да прекъсне ефекта на доминото с тези 85 млрд. евро, но тя се дискредитира с банковия стрес-тест и сега никой не вярва повече на приказки за силна банкова система в периферните икономики.
Ще гледаме какво ще става със CDS на Португалия и Испания. Смятам, че поскъпването там ще продължи и ефекта на доминото няма да спре.
anone
irlandiq polu4i zaem za sravnitelno po dulgo vreme ot gurciq
tova vuzmojno li e sushto da se iztulkuva negativno?
Коментар