IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• alwayastrue

Как колко - в Париж , в най скъпия район 9 миона евро , в Испания на полето далеч от населено място в презастроена нива 70к.евра!
    Какви са им стандартите ? В една Унгария ако вземеш 60% живеят в супер маломерни къщички. Моя дядо навремето ми е разправял като са ходели да строят във Виена за да стане Виена хубава като Русе какви къщи двуетажни са строили тримата братя и как в Унгария живеели в супер мънички къщурки , по малки от кокошкарника на двора на неговата къща.Та какво казваш има в Европа- четиристайни апартаменти сигурно имаш впредвид.На това хората му казват като изтървеш питомното да ходиш да гониш дивото. Хайде в Европа е ясно какво има и тесните им улички ги знаем и как си паркират колите на тях. На янките бунгалата обаче са огромни , ако си ги виждал на живо направо са си класика в жанра с този дървен материал който имат , тук въобще ги няма и тази дървесина я няма..Обаче да не се зададе силен вятър че са като хвърчила.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
      95% от хората в тоя форум сте пълни тапаци обяснил съм ви го одавна

в щатите от на4алото на кризата до сега цените
      паднаха на нива от преди 9 години

зна4и излиза 4е ръзтежа на цените за 7 години
      се изпари само за 2
      при все 4е амриканския маркет е най-стабилен
      в целия свят и принципно има най-голямо доверие в него

по тази логика цените в смрадливата българия
      трябваше да се върнат досега не нанива от преди 8-9 години когато запо4на икономи4еския бум, а дори и под тях
      защото това е българия а не сащ

там наляха трилиони от на4алото на кризата
      и имаха специални програми за подкрапа на пазара на имоти и не могат да ударжат спада-цените пак тръгнаха надолу
      при това изобщо няма такова презастрояване
      а нямаше и такъв брутален балон

та вие ли ше ми смятате тука цени
      помиари бгтовски
      Не си съвсем прав. В САЩ за разлика от България има що годе някаква пазарна икономика. В България има феодализъм. Данъците върху имотите са много ниски в сравнение с ДДС и подоходното облагане. Така че цените още дълго могат да стоят на тези нива. В крайна сметка ще падат плавно в рамните на 5-10 години като се отчете инфлацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
        Извинявай, не искам да бъда груб, ама или си майтапчия, или наистина си балък - да даваш толкова пари за нещо, което по западните стандарти е едно НИЩО.
        Поинтересувай се колко би струвало такова НЕЩО в Европа. За стандарта там, предполагам си наясно.......
        Не съм му нито адвокат,нито смятам,че на тази цена си заслужава да се купува имот,но нали разбираш,че той търси имот тук!Сравнението ти е супер неудачно!
        Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
          нещо не си ме разбрал, аз съм от балъците и искам да купяна 700Е 90кв тристаен. завършен., не да продавам.
          Извинявай, не искам да бъда груб, ама или си майтапчия, или наистина си балък - да даваш толкова пари за нещо, което по западните стандарти е едно НИЩО.
          Поинтересувай се колко би струвало такова НЕЩО в Европа. За стандарта там, предполагам си наясно.......

Коментар

• ixeos

Как ще се налеят , в имоти и то в най евтиния сегмент ще се налеят парите от под дюшеците. Депозити , че ще се налеят в имоти просто забрави. Как ще станат сделките - ето ти депозита ..дай ми имота.Депозитите са си купили вече имоти ..молове , големи бизнеси и т.н.т.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Дано да не си прав трейдъре, щото ако се стигне до там депозитите да се наливат отново в имоти поради липса на сигурност и друга инвестиционна алтернатива, то това би означавало началото на края на икономиката ни. И аз ще трябва да си изтупам от прахта чуждата диплома и да се изнасям от БГ-то овреме със спестеното евро ...

Коментар

• zloblivi_podritvaniq

Да бе ама първо трябва чужденците собственици на банките да ги вкарат у нас тези няколко милиарда , пък те ги изнесоха щото имат намерение да ги връщат сигурно.Нямали са друга работа.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Много си нервен , хората усещат че всеки момент от банките ще потекат депозите обратно. Как мислиш вече не са толкова не грамотни за да не могат да си направят извода че банките не могат да им плащат тези лихви , които изплащат..обещават.Банките си изнесоха обратно парите които вкараха тук чуждекстранните им собственици.Това е като рентиер да чака наем , от наемател който си е изнесъл багажа и не обитава имота.Не знам в какво ще си инвестират парите хората , проблема си е на тези които имат пари. Не се знае може да им отпадне този проблем.
                  в такъв слу4ай 4акаме няколко миларда да бъдат вкарани в НИ, следователно строителите няма да имат 4ак такива проблеми както си мислех

Коментар

• zloblivi_podritvaniq

Много си нервен , хората усещат че всеки момент от банките ще потекат депозите обратно. Как мислиш вече не са толкова не грамотни за да не могат да си направят извода че банките не могат да им плащат тези лихви , които изплащат..обещават.Банките си изнесоха обратно парите които вкараха тук чуждекстранните им собственици.Това е като рентиер да чака наем , от наемател който си е изнесъл багажа и не обитава имота.Не знам в какво ще си инвестират парите хората , проблема си е на тези които имат пари. Не се знае може да им отпадне този проблем.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• ....

строителите да се подготват и физи4ески и психи4ески
                      дълъг и мъ4ителен ще е пътя надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                        95% от хората в тоя форум сте пълни тапаци обяснил съм ви го одавна

в щатите от на4алото на кризата до сега цените
                        паднаха на нива от преди 9 години

зна4и излиза 4е ръзтежа на цените за 7 години
                        се изпари само за 2
                        при все 4е амриканския маркет е най-стабилен
                        в целия свят и принципно има най-голямо доверие в него

по тази логика цените в смрадливата българия
                        трябваше да се върнат досега не нанива от преди 8-9 години когато запо4на икономи4еския бум, а дори и под тях
                        защото това е българия а не сащ

там наляха трилиони от на4алото на кризата
                        и имаха специални програми за подкрапа на пазара на имоти и не могат да ударжат спада-цените пак тръгнаха надолу
                        при това изобщо няма такова презастрояване
                        а нямаше и такъв брутален балон

та вие ли ше ми смятате тука цени
                        помиари бгтовски
                        Наистина е трудно да не предизвика насмешка прекалено наивния оптимизъм на някои в това форумче за растежа на цените на жилищата в България.

А сравнението между съотношението на пазарна стойност на жилищата и БВП е доста показателно колко все още са надценени жилищата в България.

Съотношение между пазарната стойност на жилищата в САЩ спрямо БВП на САЩ:
                        1) В края на март 2010г. е само 1.13
                        - жилищата в САЩ имаха стойност от 16,507.2 милиарда долара
                        - БВП на годишна основа достигна 14,592.4 милиарда долара
                        2) За сравнение през 1967г. е било само 0.82
                        - жилищата в САЩ имаха пазарна стойност от 685.7 милиарда долара
                        - БВП беше 832.4 милиарда долара
                        http://federalreserve.gov/econresdat...isticsdata.htm

Съотношение между пазарната стойност на жилищата в България спрямо БВП на България:
                        В края на март 2010г. е...1.47
                        - жилищата в България имаха "пазарна" стойност от 100 милиарда лв.
                        - прогнозираният БВП за 2010г. е 68,061 млн. лв.

http://www.iwatchbulgaria.com/bg/new...a-2010-g..html

Коментар

• Скоро пазара на НИ няма да види бял ден.
                          Имам предвид близките десетилетия.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                            Човек, а ти си с болно съзнание, прочети предишните ми постове в темата и спри да се излагаш. За днес спирам с коментарите в тази тема.
                            изобщо няма какво да те 4ета
                            от 2 реда си ми ясен

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                              "помиар бгтовски" може да си ти, нещастник! не ти ли идва на ума (ако го имаш де), че за ситуацията за която говориш са виновни точно такива като теб - лаладжии... "Бай Ганьовци, които се мислят за Хитър Петъровци" както веднъж много добре се изказа Асен1975! Не плюйте, а мислете и работете, в това според мен е ключът! Но най-вече, бъдете здрави!
                              хехе
                              и с какво по то4но съм виновен аз?

Коментар

• Човек, а ти си с болно съзнание, прочети предишните ми постове в темата и спри да се излагаш. За днес спирам с коментарите в тази тема.

Коментар

Working...
                                X