IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• .....

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Веско, ще се опитам да ти отговоря лаишки, щото и толкова мога.
    1. Значи, за увеличаване на паричната маса при валутен борд е трудно да се говори.
    2. По-интересно е дали се увеличават парите в обръщение с отпускане на нови кредити.
    Да кажем, че имаме един инвеститор, който е построил сграда с 50 апартамента. 50 семейства теглят кредити и ги дават на 1 инвеститор. Да кажем, че той представлява 3-4 физически лица. От друга страна, поради несигурната икономическа среда, този инвеститор в момента по-скоро разпродава построеното, но не започва нови обекти, т.е. не разкрива нови работни места и тогава парите от тези 50 семейства не отиват да кажем в 200 работника, нови материали, терени, а си стоят в инвеститора за по-добри времена. Тези 3-4 физически лица увеличават потреблението си, но то не може да компенсира свиването му от 50 семейства с кредити, уволнените строители и намаленото потребление на строителни материали.
    Нещо такова ми се върти.

П.П. Много важен факт е, че вече не се кредитира строителството "на зелено". Тогава с кредитите се разкриваха веднага нови работни места.
    ..
    Last edited by zloblivi_podritvaniq; 16.12.2010, 17:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
      И аз излязох да видя снежеца Направо си натрупа. това е един от малкото случаи когато града изглежда чист.
      Та въпроса ми е лаишки и аз не си го крия. Някакви елементарни разсъждения ми се въртят в главата. В смисъл количеството пари не е необходимо да е толкова много. Някои хора са взели кредити, платили са на други хора които пак са ги вкарали в банките, има и спестявания в други валути. Ама все пак, говори се постоянно за дефлация тука, а паричната маса се увличава. Много пара, малко стоки. Дори и да поевтиняват телевизорите, колко ще си купиш? Демек цената на парите пада постоянно и това ако не е инфлация съвсем се обърквам.
      Затуй е молбата ми някой да поразсъждава с прости думички.
      И аз имам един лаишки, че чак и балъшки въпрос:

Защо щом паричната маса се увеличава, българите са толкова бедни:
      България - трета по бедност в Европа

http://bnt.bg/bg/news/view/43011/byl...dnost_v_evropa

Източник : БНТ

Те тези пари, за които говорите, ако бяха у хората, нямаше да са бедни.
      Пък ми е интересно, някой знае ли, първите 100 богаташи колко общо държат? Имаше скоро анкета. А първите 1000? Да не се окаже, че 90% от парите са у 5000 човека? И ако е така, къде видя обезценяване на парите? Аз виждам само, че едни стават по-богати за сметка на много други

Коментар

А, сто процента има някакви, но те не се продават навсякъде, вероятно са безумно скъпи и състава им е толкова мек, че се разпадат на асфалта за около седмица. В скандинавските страни карат със шипове и там смяната на гумите се следи от пътната полиция, защото шиповете правят улеи в асфалта и съответно са забранени в европа. освен това там няма лед като нашия. Температурите са цяла зима минусови и пътя е постоянно затрупан, но със сбит сняг, а не лед.
        По темата зимни гуми има десетки форуми и чети там ако те интересува
        http://www.mitsubishibg.com/forum/in...showtopic=9161
        +1

Ами не се интересувам. Когато е трябвало съм попрочел какво означават всички надписи по гумите. Вече не си спомням, но ако се наложи, знам какво точно търся. Имаше едни букви, които означаваха до каква скорост може да караш и др.

Та питах те, защото както се изказа, излезе, че няма гуми за лед

Коментар

И аз излязох да видя снежеца Направо си натрупа. това е един от малкото случаи когато града изглежда чист.
          Та въпроса ми е лаишки и аз не си го крия. Някакви елементарни разсъждения ми се въртят в главата. В смисъл количеството пари не е необходимо да е толкова много. Някои хора са взели кредити, платили са на други хора които пак са ги вкарали в банките, има и спестявания в други валути. Ама все пак, говори се постоянно за дефлация тука, а паричната маса се увличава. Много пара, малко стоки. Дори и да поевтиняват телевизорите, колко ще си купиш? Демек цената на парите пада постоянно и това ако не е инфлация съвсем се обърквам.
          Веско, ще се опитам да ти отговоря лаишки, щото и толкова мога.
          1. Значи, за увеличаване на паричната маса при валутен борд е трудно да се говори.
          2. По-интересно е дали се увеличават парите в обръщение с отпускане на нови кредити.
          Да кажем, че имаме един инвеститор, който е построил сграда с 50 апартамента. 50 семейства теглят кредити и ги дават на 1 инвеститор. Да кажем, че той представлява 3-4 физически лица. От друга страна, поради несигурната икономическа среда, този инвеститор в момента по-скоро разпродава построеното, но не започва нови обекти, т.е. не разкрива нови работни места и тогава парите от тези 50 семейства не отиват да кажем в 200 работника, нови материали, терени, а си стоят в инвеститора за по-добри времена. Тези 3-4 физически лица увеличават потреблението си, но то не може да компенсира свиването му от 50 семейства с кредити, уволнените строители и намаленото потребление на строителни материали.
          Нещо такова ми се върти.

П.П. Много важен факт е, че вече не се кредитира строителството "на зелено". Тогава с кредитите се разкриваха веднага нови работни места.
          Last edited by anon6706; 16.12.2010, 17:03.

Коментар

• Защончо ми нали ако ако намалее потреблението на вносни стоки софиянци че умрете от глад.Какво произвежда България?Та нали не можем да се изхранваме.Че требе да заколим едно теле и 10 пуйки за брадчедите да не земе а се гътнат до напролет

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Хмм ...
              малко ти е лаишки въпроса, демек неграмотно зададен.
              П.П. Ще излизам да тествам снежеца, после ще погледна какво си имал предвид.

Коментар

• .....

аре американ4етата да пропяват ве4е за тия данъ4ни облек4ения 4е маркета го 4ака това от няколко дена

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Имаше и други неща в тях. , т.е. с право ми ги изтриха.
                  хаха
                  сигурно е имало злобливи подритвания
                  или просто подритвания

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                    и закакво трият пост в който казваш 4е не отговаряш на въпроси
                    Имаше и други неща в тях. , т.е. с право ми ги изтриха.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      До 2018 г. кризата в световен мащаб вероятно няма да е свършила ! 2014--16 г,. се очертава да е дъното ....

Това обаче е валидно само ако БРИК успеят да минат " метър " !

П>С : За щастие кризата в БГ вече отшумява и вече сме в летална фаза
                      За хора които седят и се тюхкат и вайкат , кризата никога няма да свърши , ни дъно ни повърхност ще видят. Виж Донев ,Прокопиев , и тн. май не чакат дъно

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Вчера ми изтриха два поста, но в единия ти казвах, че повече не отговарям на подобни въпроси. Ако ми се допише - пиша.
                        Поздрави.
                        и закакво трият пост в който казваш 4е не отговаряш на въпроси

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                          аноне
                          когато се даунрейтва дъжавен дълг например
                          трябва ли да се гледат при4ините за даунрейта

с други думи трябва ли да търсиме нещо ново
                          като при4ина или просто от самия даунрейт ще се повиши риска за дълга/говоря за макроикономи4еските ситуации в които новината е на дневен ред/
                          Вчера ми изтриха два поста, но в единия ти казвах, че повече не отговарям на подобни въпроси. Ако ми се допише - пиша.
                          Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                            А брях,

някой да си спомня спукан балон да се надува пак?

Да вземем да направим един коледен подарък на ъпърчетата - един вулканизатор с много любов
                            +1
                            Неска фен съм ти - поздрав за всички ъпери.

Коментар

• .....

аноне
                              когато се даунрейтва дъжавен дълг например
                              трябва ли да се гледат при4ините за даунрейта

с други думи трябва ли да търсиме нещо ново
                              като при4ина или просто от самия даунрейт ще се повиши риска за дълга/говоря за макроикономи4еските ситуации в които новината е на дневен ред/

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                                ...
                                ... кризата уж първо я нямаше (при Станишев), после уж щеше да е кратка ,
                                трябваше да е свършила вече....
                                До 2018 г. кризата в световен мащаб вероятно няма да е свършила ! 2014--16 г,. се очертава да е дъното ....

Това обаче е валидно само ако БРИК успеят да минат " метър " !

П>С : За щастие кризата в БГ вече отшумява и вече сме в летална фаза
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X