IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    И какво толкова 500 долара петрол никак няма да е скъп и 50 евро килограм сирене също не е скъпо. Евтиния петрол ще е по 500 , а на моменти и по 700 и кой знае.Сиренето като е по 50 евра си е ОК !
    Ти ми кажи кога !
    Какво да ти кажа?

Кога петролът ще стане 500$ или сиренето 50 евро?

Ами ти си този който трябва да каже!

Що мен ме питаш?

Коментар

• luboil

И какво толкова 500 долара петрол никак няма да е скъп и 50 евро килограм сирене също не е скъпо. Евтиния петрол ще е по 500 , а на моменти и по 700 и кой знае.Сиренето като е по 50 евра си е ОК !
      Ти ми кажи кога !
      D.Y.F-091066

Коментар

• Днес, 01:15 Заглавие: Имаме ли право на дом в тоя абсурд?!
        Кооперацията, в която живея е нова и голяма. Има вътрешен и външен двор. Вътрешния двор от градинка се превърна в паркинг с бариера.Външният двор граничи с тесен, но за сметка на това доста оживен булевард. От булеварда към комплекса има само два входа.Които обаче се оказа ,че минават през частна собственост.Как е станало това и кога,ние живущите там не знаем. Сега на единия вход от към булеварда са заварили метална бариера през която е абсурд да минеш, а на другия е поставена вдигаща се с охрана и такса.
        Равосметка- 3 бариери пред дома ти! То в граничните зони няма толкова! Когато застанеш да се обясняваш на охраната къде отиваш или да си платиш, вероятноста някой да те отнесе е доста голяма.

На отсрещната страна на булеварда има детска градина. Скоростта на колите по никакъв начин не е ограничена. Имаше пешеходна пътека, която напълно се изтърка. При опит да сезираме общината за проблема, отговорът беше: Няма регистрирано ПТП в този участък, така че всичко ви е наред. Нима трябва да прегазят някое дете, за да се вземат мерки?
        Входовете на кооперацията са откъм вътрешния двор. Но за там има един единствен проход, който е висок 2.7м. Пожаните коли били 3м. Дано никога не се налага да идват! Още по- малко да се наложи масова евакуация!
        Възможността за избор на доставчици на кабелна телевизия и интернет ще ви я спестя. Просто защото нямаме право на избор!
        Примирихме се някак с некачественото строителство. Преглътнахме и наводненията в избените помещения при всеки дъжд. Сградата си има гаранционен срок,но…
        Инвеститора е отправял заплахи до различни хора. За жалост нямаме записи на разговорите. Още по- абсурдно е, че може да ни съди за клевета!
        Заложената в първоначалния план уютна градинка и детски кът във вътрешния двор постепенно отстъпи място на огромен паркинг. Всички строителни отпадъци бяха заровени в малкото останало от градинката. (разполагаме със снимков и видеоматериал от заравянето на отпадъците). С това не можахме да се примирим- писахме жалби, но уви.. нямаше резултат. Наложи се да се примирим и с това.

Имаше право на избор- подземно, надземно и свободно място за паркиране. Подземните паркоместа струват по 10 000 и 12 000 евро. Писах за проблема с мазетата. Положението с гаражите не е по- различно. Те също се превръщат в своеобразни аквариуми. Ако си нямаме аквариум –да си купим
        Паркоместата на открито струват 3500 евро, или беше месечен аобонамет от 30 лв.От два дни вече е 40 лв. Ако това си беше нормален платен паркинг е ясно, че таксата отива за покриване на разходите по поддръжката. В конкретния случай си плащаш само за екстрата да спираш пред входа си(поне така бе до скоро.Вече не може да се спира никъде). Една бариера не означава паркинг!
        Както каза инвеститора: “По закон съм длъжен да осигуря паркоместа на всички живущи, но никъде в закона не е казано, че трябва да е безплатно. Безплатно е само сиренцето в капана на мишката.”
        Отново трябваше да се примирим...

Някои предпочетоха да си плащат месечен наем, други паркираха на свободния паркинг отпред. До началото на месец май. Прибирайки се една вечер, заварихме нова бариера точно на входа на комплекса. Свободният до тогава паркинг(който се оказва сега,че е частна собственност) бе отдаден под наем на бивша борчеста групшировка- сега бизнесмени. Случайно ли е? На тоя свят няма нищо случайно.
        С това вече не можем да се примирим.Спират ни правото за достъп до домовете ни.
        Реално няма от къде да минем,освен да се научим да прелитаме.

Идеална част от земята трябваше да бъде прехвърлена заедно с издаване на натораилания акт. Това се позабави, докато не изпратихме няколко нотариални покани към инвиститора. След това се сдобихме с процент идеални части от недвижимия поземлен имот. Идеята беше хем да ми прехвърли земята, за да не плаща той данъци, хем ние да му плащаме наем за това, че спираме върху собствената си земя.

И от тогава започнаха проблемите.Явно на инвиститора не му хареса ,че бъркаме в кацата с меда. Този мед е много сладък... Чак ни загорча.
        Първоначално отдадоха само паркинга откъм булеварда. Предвижда се разширение на въпросния булевард и тогава общината ще трябвада обезщети собственика му.Колко удобно! А докато започне реконструкцията що да не носи още парички- като платен паркинг?
        Ето колко абсурдно е да си собственик днес!
        Да добавя-покупка на апартаменти е консултирана с адвокати.Защото някой ни обвиняват, че сме си виновни и прости след като купуваме без да гледаме и без консултация с адвокат. Е уверявам ви ,че всичко за което недоволстваме е било спестено, и е станало след време.
        Парадокс- за сега инвеститора има изрядни документи. Само дело в съда може да реши дали правомерно или не е бил разделен парцела, как се дават реални граници на идеални части и то на конкретни места- за собствениците- под сградата, тротоарите и зелените площи; за инвеститора- паркингите.
        Вярвам, че като гражданин на Република България имам права, не само задължения. Остава ми да вярвам, че съдебната система ще защити обикновения човек. А вие като част от Гражданското общество(което все още мисля ,че има) ще ни подкрепите!
        Направили дме група във фейсбук-"Право на дом" http://www.facebook.com/group.php?gi...7297907&v=wall
        Там ще намерите снимков материал и репортажите и на двете страни от "Господари на ефира"

Моля ви, подкрепете няколко простосмъртни семейства,на които им писна да си мълчат и да ги тъпчат отвсякъде
        http://www.investor.bg/forum/showthr...47#p1275745492

Някой е създал цяла тема, обобщаваща много от казаното за имотите.
        Сигурно горния имот е бил рекламиран като:
        "Луксозно ново строителство"
        "Топ локейшън"
        "Отлични комуникации"
        ..............................

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          На кое ? На квадратния метър жилище или на килограм сирене ? Да Ви имам оптимизма.
          Диагнозата ви е късогледство , но с очила няма да стане да се коригира щото трябва да са направо бинокли.
          Хи хи хи,

то ако кило сирене стане толкова, надали някой ще си мисли за имотЯта

И все още не отговаряш на кардиналния въпрос:

като се обезценят парите и петрола стане 500 кинта срещу какво ще се купуват-продават имотите? Сигурно хората ще си разменят цистерни с петрол?

Хе хе хе, отиваш в магазина и гледаш 1 кило сирене - цена 2 литра супер дизел.

Коментар

• На мен понеже ми е скучно и понякога умишлено изцепвам по някоя феноменална простотия ( мисля, че за Самуил дет' бил болярин ми беше последната ) и после киризя да видя дали някой ще се светне да ме провери к'во съм казал, ама ... само Милото ме "проверяваше", да я таковам у статистиката и нея - хихи

П.П. Стагфлация е силна дума да очакваш в БГ-то, има неща, за които си прав, ама малко драматизираш - поне към днешна дата.

Иначе днес се бях вдъхновил да изпраскам един материал в блог-а си "Пътят към кофата" - демек контейнера и да омятам една камара данни и статистики, за да се види 20-годишния "преход", ама .... после си викам Рус ли си, само това им трябва на 'орицата още тъпизми в стил "ТВ новини", където нищо 'убау не се случва, та мирясах.

Провокира ме един приятел с кръчма, дет' си храни 2 бездомника редовно, а в същото време е виснал с към 1 милка кредити и думите му бяха "Дано не стигнем някой ден кат' тях". Мани ... ще умувам да сипвам позитиви само, щото тача предизвикателствата

Чиърс пак! ( и няма да има стагфлация в БГ-то - слушай Русото ), при Виденката стигнахме до галопираща и докоснахме хипер-а, ся е по-семпло, ама по-опасно, щото мноу се проточи във времето. Кат' решат актуализацията на бюджета тия дни, ако не ме домързи ще посмятам да прасна "новата" прогноза за БГ-то.
            Last edited by marandi; 05.06.2010, 01:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
              Май ти не четеш внимателно!! На колко перхидрола четеш и пишеш напоследък?
              Първо- отговарям при златото на чужд пост който обосновава очакванията за инфлация с растежа при златото ,като казвам ,че движението в цената е причинено от други фактори. За какви "сравнения" бълнуваш?
              А при "изкушението" пропускаш едно "И"- как беше- и двете дядо попе и двете/е вярно можело и думичката "едновременно" да добавя/.Па за анализирането на вариантите при тва "изкушение" на некои орица бая дебели пачки им кихат...........
              Иначе наистина при пасажа за стагфлацията съм допуснал грешки в изказа -гледам даже се е получило безмислие -ама и аз го карам на твърд перхидрол и след това пиша понякога... В следващият пост обаче гледам вече съм се уточнил . Та, засега нещата си вървят твърдо към стагфлация у Бг-то.
              Ем, всички болести идат от нередовен перхидрол, ама ще ги редуваш, бря ( мек и твърд )

П.П. Закачам те, бре споки - ти си от грамотните люде у форумУ. Де, да бяха всички като тИбя - хихи

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                А, ти къде видя, че съм написал подобно нещо? Ърмм ..?
                Питах кой във форума е развил такава теория ,която така те развълнува стомашно.....

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Пфу ... нямам мноу време наистина, ама понеже някои участници като сладко бебе al64ad ме четат така, че едва ли не в скоро време ще трябва да обяснявам, че "нямам сестра", та да анализираме поредните шедьоври ( ще коментирам само маркираното за по-лесно ):

- прави се сравнение между злато и инфлация?!? ( в първи клас мисля, че беше когато се учеше, че т.нар. инфлация като икон. термин касае и засяга основно книжните пари. Златото не спада към тях, ако освен авторът не е измислил нов финансов ред вече, за който не подозираме;

- после се прави паралел между т.нар. "държавно-регулирана" инфлация и стагфлация, за която казах, че този феномен е наблюдаван един-единствен път, та .... отивам да си сипя още перхидрол ( имам нужда ). Иначе бебе al64ad е прав, че подобно животно "държавно-регулирана" инфлация си е живо предизвикателство за научния свят - демек шестьорка;

- за съжаление отиваме на последния болд, където се говори за инфлация като опасността била от "изкушение" за сваляне на държавен дълг, който да облекчи частния сектор??????????

След всички подобни бисери си мисля, че перхидрола е менте в БГ-то и отивам да полоча нейде в знак на протест.

Чиърс!

П.П. Бебе al64ad, дай по-сериозно, че с подобни постове сме за Господари на ефира
                  Май ти не четеш внимателно!! На колко перхидрола четеш и пишеш напоследък?
                  Първо- отговарям при златото на чужд пост който обосновава очакванията за инфлация с растежа при златото ,като казвам ,че движението в цената е причинено от други фактори. За какви "сравнения" бълнуваш?
                  А при "изкушението" пропускаш едно "И"- как беше- и двете дядо попе и двете/е вярно можело и думичката "едновременно" да добавя/.Па за анализирането на вариантите при тва "изкушение" на некои орица бая дебели пачки им кихат...........
                  Иначе наистина при пасажа за стагфлацията съм допуснал грешки в изказа -гледам даже се е получило безмислие -ама и аз го карам на твърд перхидрол и след това пиша понякога... В следващият пост обаче гледам вече съм се уточнил . Та, засега нещата си вървят твърдо към стагфлация у Бг-то.
                  Last edited by al64ad; 05.06.2010, 00:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                    таргета е пидисе евро на квадрат
                    Това след 50 години, като деноминират еврото ли ?

Коментар

• zloblivi_podritvaniq

На кое ? На квадратния метър жилище или на килограм сирене ? Да Ви имам оптимизма.
                      Диагнозата ви е късогледство , но с очила няма да стане да се коригира щото трябва да са направо бинокли.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                        може, може

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                          sell ИмотЯта на 500 евро, таргет 200

Коментар

• sell ИмотЯта на 500 евро, таргет 200

Коментар

Шефа на Алианц сега си хапе гза от яд че не е държал повечко кеш отколкото да го вкарва в "безрискови" чужди държавни облигации ....................
                              За златото -ами трябва да си забелязъл кога бяха пиковете и най ниските нива за 3-те последни години-таа купувачите му в момента явно не вярват ,че света е прескочил кризата /уж появата на инфлацийката щеше да оповести началото на края/ -към момента движението му не е индикатор за очаквания за инфлация,а притеснение /например ,че плана на САЩ да се измъкнат от кризата чрез увеличаване на експорта, поради скъпия долар и недобрите перспективи за ръст в Европа удря на камък/
                              За т.наречената "държавнорегулирана" инфлация нещата са ясни,особено като се търсят приходи под дърво и камък-те ни гарантират и стагфлацията..........
                              И за поевтиняването -имаше един сектор който ни правеше "растежа " последните години...............

Опасността от инфлация идва само от едно място -изкушението да се намали обема на държавния дълг и се отслаби и натиска върху частния сектор.Обаче има и особеностти поради, които едни ще бъдат повече "изкушени" от други.
                              Пфу ... нямам мноу време наистина, ама понеже някои участници като сладко бебе al64ad ме четат така, че едва ли не в скоро време ще трябва да обяснявам, че "нямам сестра", та да анализираме поредните шедьоври ( ще коментирам само маркираното за по-лесно ):

- прави се сравнение между злато и инфлация?!? ( в първи клас мисля, че беше когато се учеше, че т.нар. инфлация като икон. термин касае и засяга основно книжните пари. Златото не спада към тях, ако освен авторът не е измислил нов финансов ред вече, за който не подозираме;

- после се прави паралел между т.нар. "държавно-регулирана" инфлация и стагфлация, за която казах, че този феномен е наблюдаван един-единствен път, та .... отивам да си сипя още перхидрол ( имам нужда ). Иначе бебе al64ad е прав, че подобно животно "държавно-регулирана" инфлация си е живо предизвикателство за научния свят - демек шестьорка;

- за съжаление отиваме на последния болд, където се говори за инфлация като опасността била от "изкушение" за сваляне на държавен дълг, който да облекчи частния сектор??????????

След всички подобни бисери си мисля, че перхидрола е менте в БГ-то и отивам да полоча нейде в знак на протест.

Чиърс!

П.П. Бебе al64ad, дай по-сериозно, че с подобни постове сме за Господари на ефира

Коментар

Маранди къде видя , че точно имотите ще докарат стагфлация?
                                А, ти къде видя, че съм написал подобно нещо? Ърмм ..?

Коментар

Working...
                                X